Φρέκο πράγμα (?) Pro-Ject 6 PerspeX

18 June 2006
523
http://www.project-audio.com/main.php?prod=perspex&cat=turntables&lang=en

Τι είναι τούτο εδώ ρε παιδιά? Με έχει ψιλοτρελάνει λίγο από χθές. Καινούργιο (ολοκαίνουργιο θα έλεγα) μοντέλο της Project με τον νέο βραχίονα 9cc και απόσβεση με ...μαγνήτες????

Ξέρει κάποιος άλλα στοιχεία? Νιώθω ότι ... το θέλωωωωωωωωω.

Διαβασε το τευχος 421 (Απριλιος 2008) του ηχου που εχει το σχετικο τεστ...
συμφωνα με το οποιο ειναι πολυ καλο το μηχανακι...

Άρα δεν είναι τόσο καινούργιο όσο νόμιζα. Γνωρίζουμε πάνω κάτω σε τι τιμή βρίσκεται στην αγορά? Ο Ορφέας φαντάζομαι θα το έχει ήδη σε στοκ.

Απ' ό,τι δείχνει, πρέπει να σκίζει στην κατηγορία του.

Γιάννη, η Project ετοιμάζει και καινούρια ναυαρχίδα, αν δεν απατώμαι;

Btw αυτό το όμορφο μαγνητικό πηγαδάκι πόσο πάει μόνο του;
Όλο γυρίζει κάτι στο μυαλό μου για DIY πικάπ... :p

Υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης να μας προσφέρει ένα μικρό στριπ τιιιιιζ ?
Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τη «σύνδεση» μεταξύ σασι κ υποσασι.
Επίσης τα δύο μαύρα ορθογώνια στο πίσω μέρος του πικάπ τι ακριβός είναι ?

Ίσως πιο εύκολο θα ήταν να κάνω μια βόλτα να το δώ …
Πραγματικά ενδιαφέρουσα λύση για τα λεφτά του φαίνεται.

Απάντηση: Re: Φρέκο πράγμα (?) Pro-Ject 6 PerspeX

Υπαρχει ετοιμοπαραδοτο.

Γιάννη θα μπορούσε να εξηγήσεις λιγάκι τρόπο λειτουργίας του υποσασί? Είναι κάποιο είδους απομόνωση με εσωτερικούς μαγνήτες? Δηλάδη ουσιαστίκά το υποπλατώ "πλέει" με κάποιον τρόπο στον αέρα?

Η υπάρχει κάποιου είδους ανάρτηση σαν τον Perspective?

Thanks

http://www.project-audio.com/main.php?prod=perspex&cat=turntables&lang=en

Τι είναι τούτο εδώ ρε παιδιά? Με έχει ψιλοτρελάνει λίγο από χθές. Καινούργιο (ολοκαίνουργιο θα έλεγα) μοντέλο της Project με τον νέο βραχίονα 9cc και απόσβεση με ...μαγνήτες????

Ξέρει κάποιος άλλα στοιχεία? Νιώθω ότι ... το θέλωωωωωωωωω.

Όντας κάτοχος perspective για επτά συναπτά έτη συνεπώς πλήρως εξικειωμένος με τον ηχητηκό του χαρακτήρα και τις ιδιοτροπίες του έχω να σχολιάσω πως με μια ματιά είναι ένα ξεκάθαρο βήμα προς τα εμπρός για ένα πλατώ πού τραβούσε πιο πολύ το μάτι παρά το αυτί.Προς θεού! όχι πως το perspective δεν έπαιζε..απλά τον ίδιο ήχο τον έπαιρνες και απο καλά πλατώ χαμηλότερης κατηγορίας.
Τώρα επι του παρόντος ο νέος βραχίονας έναι πολύ καλύτερος απο του perspective ενώ το παχύετρο πλατώ απο mdf αν δεν απατώμαι σίγουρα θα διορθώνει στην υστέρηση που είχε το perspective στο χαμηλό για την κατηγορία του.Όσο για την μαγνητική ανάρτηση πέρα απο εντυπωσιακή και high tech θα σε απαλάξει απο τις εκνευριστικές ιδιοτροπίες της ανάρτησης με ελατήρια.
Συμπερασματικά και καθαρά γνώμη ενός σαν και εσένα που κάποτε μαγεύτηκε με την ομορφιά του αντίστοιχου πλατώ προ επταετίας,έχω να πώ πως το perspex πέρα απο κουκλί είναι και πολλά υποσχόμενο όμως στην ίδια τιμή απο την ίδια εταιρία κυκλοφορεί το rpm9x http://www.project-audio.com/bild.php?rpm91x.jpg το οποίο εκτός απο όμορφο πιστέυω πως είναι και πολύ καλύτερο.Επίσης στην ίδια κατηγορία τιμής απο μια εταιρία γίγαντα στα high end πλατώ υπάρχει το εισαγωγικό της μοντέλο clearaudio
emotion http://images.google.com/imgres?img...otion&um=1&hl=el&client=safari&rls=el-gr&sa=N το οποίο μάλιστα πέρα οτι είναι επίσης κουκλί αναβαθμίζεται και με το νέο μαγνητικό πηγάδι της εταιρίας ;) .Για το τελευταίο (μαγν πηγάδι)έχω να σου πώ πώς στο δικό μου clearaudio performance πέρα απο εντυπωσιακό προσδιδει έναν ήχο που πρέπει να ακούσεις για να το πιστέψεις.
Και τα δύο πλατώ που σου προτείνω αντιπροσωπέυονται απο τον κύριο Μιχαήλο και είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν για ακρόαση.
Μήν με παρεξηγήσεις φίλε μου απλά διαβάζοντας το post σου θυμήθηκα πολύ τον εαυτό μου.Δέν σου λέω να μην πάρεις το perspex το οποίο μπορεί να είναι και εξαιρετικό (δεν το έχω ακούσει) απλά επειδή τα λευτά δεν είναι λίγα καλό είναι να ακούσεις και τις δύο εναλλακτικές που σου προτείνω αφου έτσι κιαλλιώς και οι δύο αντιπροσωπέυονται απο τον εξαιρετικό orpheus (γιαυτό και τις πρότεινα) και μπορεί να κάνουν την διαφορά απο ένα καλό πλατώ σε ενα "μεγάλο"!...
Ελπίζω να μήν σε ξενέρωσα και να είναι το πλατώ που σου αρέσει το καλύτερο.
Ευχαριστώ και.. συγνώμη..

Last edited:
Εγώ πιστεύω ότι το best-buy της κατηγορίας είναι το φθηνότερο 2Experience. Αν μπορείς να του βάλεις και τον 9cc, χωρίς να φτάσεις στο κόστος του Perspex, είναι καλή εναλλακτική λύση.

Απάντηση: Re: Φρέκο πράγμα (?) Pro-Ject 6 PerspeX

Όντας κάτοχος perspective για επτά συναπτά έτη συνεπώς πλήρως εξικειωμένος με τον ηχητηκό του χαρακτήρα και τις ιδιοτροπίες του έχω να σχολιάσω πως με μια ματιά είναι ένα ξεκάθαρο βήμα προς τα εμπρός για ένα πλατώ πού τραβούσε πιο πολύ το μάτι παρά το αυτί.Προς θεού! όχι πως το perspective δεν έπαιζε..απλά τον ίδιο ήχο τον έπαιρνες και απο καλά πλατώ χαμηλότερης κατηγορίας.
Ελπίζω να μήν σε ξενέρωσα και να είναι το πλατώ που σου αρέσει το καλύτερο.
Ευχαριστώ και.. συγνώμη..

Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ πολύ γιά τις πληροφορίες και προς θεού δεν με απογοήτευσες ίσα ίσα !

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ γιά το Perspective! Το είχα και εγώ και το σύνέκρινα με ένα ταπεινό Pro-Ject 2.0 που είχα πριν από αυτό. Ε λοιπόν το 2.0 επάιξε το ίδιο καλά και μάλιστα είχε πιό σφιχτό χαμήλο!!

Μάλιστα δεν το έλεγα πουθενά (ότι την απόδοση του Perspective την έπαιρνές πχ και από ένα Project 2.9), αλλά από ότι διαβάζω από εσένα, είχα δίκιο.

Σήμερα έκαν αμία επίσκεψη στον Ορφέα το πρωί και είδα το RPM 9.1 και το PerspeX.

Είμαι μεταξύ αυτών των δύο και ενδιάμεσα παίζει και ένα ματαχειρισμένο Michell Gyrodec!

Πάντως μεταξύ των δύο, δεν ξέρω ποιό να αποφασίσω. Αν το PerspeX είχε πχ γύρω στα 1000 ευρώ θα σκότωνε!! Αλλά τώρα με κοντά 1200 ευρώ, έχει να αντιμετωπίσει το (εξαιρετικό από ότι φαίνεται και ακούγεται) RPM 9.1 !!!

Αλλά και τα δύο είναι κουκλιά με ελαφριά προτίμηση το PerspeX. Θα δούμε έως την επόμενη εβδομάδα.

Καλοβλέπω και το Gyrodec με RB300 αλλά η αλήθεια είναι ότι:

a) Δεν πιστεύω ότι είναι καλύτερο του 9.1
b) Αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό τα πικάπ με ανάρτηση (ίσως είμαι και λάθος σε αυτό βέβαια)

Re: Απάντηση: Re: Φρέκο πράγμα (?) Pro-Ject 6 PerspeX

a) Δεν πιστεύω ότι είναι καλύτερο του 9.1
b) Αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό τα πικάπ με ανάρτηση (ίσως είμαι και λάθος σε αυτό βέβαια)

Tώρα μπορώ να σου μιλήσω πιό χαλαρά.
Πιστέυω πως μεταξύ perspex και rpm9.1 δέν υπάρχει σύγκριση rpm 9.1 δαγκωτό.
Άν και θαυμάζω το michell gyrodeck και δεν έχω ακούσει κανέναν να παραπονιέται για την ρυθμιση της ανάρτησης του (όπως π.χ. με το linn sondek)
έχω μάθει να σιχαίνομαι την πολυπλοκότητα της και την απροβλεπτη συμπεριφορά της, τέλος γνώμη μου ο ήχος απο τα πλατώ ανάρτησης μου ακούγεται αν και ευχάριστος "λάθος".
Αυτά τα τελευταία βέβαια μάλον πρέπει να αναπτυχθούν σε άλλο thread.
Xωρίς να θέλω να απορίψω το michell το οποίο και έχω ακούσει αρκετά (ναι είναι πολύ καλό)θα σου πρότεινα να το ακούσεις πρώτα και αφού έχεις πρότερη πείρα με το perspective πιστέυω πως θα συμφωνήσεις πώς εάν θέλεις κάτι διαφορετικό και κατα την γνώμη μου σωστότερο μαλλον προς το rpm 9 θα στραφείς.
Φυσικά τα αυτιά σου πάντα θα πάρουν την σωστή απόφαση, πάντως άν θέλες τελικά ανάρτηση μην κάνεις καμιά βλακεία και δέν πάρεις το micheli.

Last edited:
Άν επιτρέπεται βέβαια..
Το budget σου είναι αυστηρά μέχρι τα 1200 Εuro;
Aν οχι θα σου πώ γιατί ρωτάω.

ΝΑι μέχρι τα 1200 ευρώ και αυτά με ...δόσεις όχι μετρητά. Μετρητά εώς 800. Και να φανταστείες τα θεωρούσα και υπερβολή γιά πικάπ αυτά τα χρήματα πριν λίγο καιρό. anyway!