From the vaults: AKG K340

Τελικά και με το geek Pulse φτάνει σε ικανοποιητικές στάθμες. Θα χρειαστώ όμως μιά προέκταση γύρω στα 3μ. Έχετε κάποια πρόταση, ή να πάρω ότι βρω μπροστά μου στο amazon;

Τελικά και με το geek Pulse φτάνει σε ικανοποιητικές στάθμες. Θα χρειαστώ όμως μιά προέκταση γύρω στα 3μ. Έχετε κάποια πρόταση, ή να πάρω ότι βρω μπροστά μου στο amazon;
Φτιάξε custom καλώδιο καλύτερα.

Τα 340?
Και παλι υποτονικα τα ακους.
Ενισχυτή δεν εχεις?
Με εξοδο ακουστικών?
Ακόμα καλύτερα βαλτα στην έξοδο ηχείων

Τα 340?
Και παλι υποτονικα τα ακους.
Ενισχυτή δεν εχεις?
Με εξοδο ακουστικών?
Ακόμα καλύτερα βαλτα στην έξοδο ηχείων

Ο Densen DM-10 δυστυχώς δεν έχει έξοδο ακουστικών. Και ενώ έχει δεύτερη έξοδο ηχείων, δεν έχει κουμπί επιλογής Α/Β. Είναι πιουρίστικος τρομάρα του. με βλέπω για ενισχυτή ακουστικών.

Κωστα εισαι σιγουρος πως το Pulse δυσκολευεται να τα οδηγησει; Δεν μιλαω για ποιοτητα ηχου, αλλα καθαρα για το αν εχει τα γκαζια...

Ειναι τοσο "γαιδουρια" αυτα τα 340;

Chief,
θα μπορούσες να δείξεις πως γίνεται η σύνδεση ακουστικών από έξοδο ηχείων ενισχυτή; (συνδεσμολογία, βύσματα κλπ).

Αν γίνεται και με κάποιες φωτογραφίες... -bye-

Τι να σου πω Αντώνη, δεν έχω τις εμπειρίες με ακουστικά για να μπορώ να κρίνω. Ρώτησα στο νήμα του Headfi σχετικά με το Pulse για την ισχύ που αποδίδει και πήρα την εξής απάντηση:
The single ended headphone output of the Pulse DAC is 7V RMS.
Into a 600 ohm load that gives 81.66mW output power.
Into 50 ohms, that would be 980mW, and into 16 ohms it would be 3.025W.

81.66mW μου φαίνονται λίγα, ακόμη και το φτηνότερο Schiit, το magni 2 αποδίδει 130 mW. Όμως, σύμφωνα με το φυλλάδιο της AKG, η αντίσταση των 340 είναι στα 400Ohm, και με 63mW φτάνει ένταση 112dB. Λογικά φτάνει.

Σκέφτομαι παρόλα αυτά να αγοράσω ένα μικρό ολοκληρωμένο ενισχυτή και να συνδέσω τα AKG από την έξοδο ηχείων. Ένας μικρός TEAC ή Mission Cyrus 1 φεύγει στο γερμανικό μπέυ για λιγότερα από 100 ευρώ. Αλλά του χρόνου αυτά.

Τι να σου πω Αντώνη, δεν έχω τις εμπειρίες με ακουστικά για να μπορώ να κρίνω. Ρώτησα στο νήμα του Headfi σχετικά με το Pulse για την ισχύ που αποδίδει και πήρα την εξής απάντηση:
...

Τι λε ρε πέστου. Δηλαδή αν συνδέσεις τα ΜΗ1 (15 Ω) θα ρουφήξουν πάνω από 3 W?

Και το Sansa πως τα οδηγεί σε εκκωφαντικές εντάσεις με 3βολτη μπαταρία και έξοδο mW??

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μήπως να συνδέσω τα ΜΗ1 στον McCormack? Μμμ, όχι άσχημη ιδέα... :)

81.66mW μου φαίνονται λίγα, ακόμη και το φτηνότερο Schiit, το magni 2 αποδίδει 130 mW. Όμως, σύμφωνα με το φυλλάδιο της AKG, η αντίσταση των 340 είναι στα 400Ohm, και με 63mW φτάνει ένταση 112dB. Λογικά φτάνει.

Σκέφτομαι παρόλα αυτά να αγοράσω ένα μικρό ολοκληρωμένο ενισχυτή και να συνδέσω τα AKG από την έξοδο ηχείων. Ένας μικρός TEAC ή Mission Cyrus 1 φεύγει στο γερμανικό μπέυ για λιγότερα από 100 ευρώ. Αλλά του χρόνου αυτά.

καλά
δεν είναι όλοι και φωστήρες στο headfi (ιδίως για τα Κ340)
αυτή τη στιγμή ακούω από την έξοδο ακουστικών του sony 50es και την ένταση των ακουστικών στη μέση και είναι σταθερά στα 90 db με κορυφές έως 97-98 και με τέρμα την ένταση στα 100 με κορυφές στα 108-109.
Rolling stones Voodoo lounge.
Εννοείται ότι στη μέση ήδη είναι πολύ δυνατά για μένα, και στο τέρμα δεν αντέχονται.

Απλά άλλες εποχές και άλλα μηχανήματα.
Σήμερα αυτά τα geek κλπ αναπτηράκια και άλλα συναφή προσφέρονται κυρίως για ψείρες τύπου mh1
Με κάποιες εξαιρέσεις από σοβαρές υλοποιήσεις.

Δημητρη δεν μιλαω για το στικακι Geek, αλλα το "μεγαλο" Pulse το οποιο θεωρητικα ειναι ψιλο γαιδουρακι. Οχι κανα θηριο, αλλα εν πασει περιπτωσει ενας αρκετα δυνατος ενισχυτης ακουστικων. Τα 400ρια μου τα πηγαινε αερα. Τωρα βεβαια θα μου πεις, στον καθενα μας το "αερα" μπορει να ειναι πολυ διαφορετικη εννοια.

Εγω ας πουμε δεν ακουω ποτε σε εκκωφαντικες εντασεις.

τα 400 είναι πολύ πιό ευκολα πάντως

Εγω ας πουμε δεν ακουω ποτε σε εκκωφαντικες εντασεις.

ούτε εγώ
σου έδωσα παράδειγμα με αντάσεις.

Άνοιξα support ticket στην Lhlabs για να μάθουμε επιτέλους τι specs έχει αυτό το έρμο το μηχανάκι και να μη ρωτάμε δεξιά και αριστερά στο head fi. Ένας ακόμη λόγος που δε θα ξαναγοράσω τίποτα από αυτή την εταιρεία. Ούτε ένα μανουάλι δεν είναι σε θέση να γράψουν.

τα 400 είναι πολύ πιό ευκολα πάντως

ούτε εγώ
σου έδωσα παράδειγμα με αντάσεις.

Γενική παρατήρηση ήταν, ξέρω πως δεν ακούς εκκωφαντικά... -bye-