Φροντίζουμε τα εργαλεία μας;

Ωραίο ντουλάπι...και τακτοποιημένα τα εργαλεία...
Μπραβο για την αναπαλαίωση των εργαλείων...ειδικα αφου ειναι παρακαταθήκη απο την προηγούμενη γενιά...

Μια συμβουλή...φορτιστής μπαταρίας και ξυλο καλό ειναι να μην συνδυάζονται...

Ναι Νίκο όπως το περιγράφεις.
Έχω και εγώ ένα Βελγικό χειροποίητο εξωσφυρο πλαγιοκανο του συγχωρεμένου του πατέρα μου που πριν ήταν του παππού μου.
Δε το κυνηγαω πια και το έχω στον οπλοβαστο!
Πιο παλιά το είχα και εγώ με λαδάκι κλπ κλπ και δε τολμούσα να το πιασω.
Τώρα με το κερί αυτό αστράφτει χωρίς να χρειάζεται κάτι παραπάνω!
Με έσωσες τοτε Κυριάκο! Ακολουθούν φώτο!

Ωραίο ντουλάπι...και τακτοποιημένα τα εργαλεία...
Μπραβο για την αναπαλαίωση των εργαλείων...ειδικα αφου ειναι παρακαταθήκη απο την προηγούμενη γενιά...

Μια συμβουλή...φορτιστής μπαταρίας και ξυλο καλό ειναι να μην συνδυάζονται...
γιατι?

Re: Απάντηση: Re: Φροντίζουμε τα εργαλεία μας;

Βλέπω καλά? Ένα σφυρί τσαγκάρη και ένα ανοιχτηρι FIX ή Ταμ-Ταμ?

Τσαγκαρι αλλα εσπασα το ξυλο του...:( το κλειδι ειναι "πλακα" ετσι γραφει.

Υπηρχε ρετσινα πλακα-φιξ!!!
251-043.jpg

Είχε βγάλει και η ΠΛΑΚΑ τέτοιο ανοιχτηρι (σπάνιο!). Ψάχνω αυτό του τσαγκαρη στα εργαλεία του παππού μου (ήταν τσαγκάρης) και δεν το βρίσκω. Και στο παζάρι μόνο το κεφάλι κοστίζει (όταν το βρίσκω) 7-20 ευρώ...

μήπως να ανοίγαμε ενα τοπικ με παλιά εργαλεία; Θα ηταν αρκετά ενδιαφέρον.

και μιας που είπα για παλιά εργαλεία αυτο εδώ πως επανέρχεται στις παλιές καλές του μέρες;

Attachments

• κλΡιδί.jpg
    κλΡιδί.jpg
    56.6 KB · Views: 265
Δοκιμασε τη μεθοδο της ηλεκτρολυσης οπως προανεφερε ποιο πανω. Θα γινει σαν καινουργιο.

Το ποιο παλιο που εβαλα ηταν ενα γαλλικο με εμφανεις τις φθορες απο τη σκουρια σε βαθος. Δυο προσπαθειες εκανα και θελει παλι για να καθαρισει εντελως. Τωρα τι εννοεις καρβουνο? αυτη η μεθοδος ειναι για σιδερο καθως και ινοχ αν καταλαβα καλα.

Τα παλιά τα σίδερα που είχαν οι γιαγιάδες στο χωριό. Άνοιγε απο πάνω και έβαζαν κάρβουνο μεσα για να σιδερώσουν.

Ε μια χαρα θα κανει δουλεια. Ισως παιδευτεις με καθαρισμα ενδιαμεσα σε διαδοχικους ηλεκτροκαθαρισμους. Δοκιμασε το.

Πάντως σήμερα για να βγάλω "ήπια" σκουριά απο μια παλιά εργαλειοθήκη τα ψέκασα με durostic και τα άφησα ενα 20λεπτο.

Μετά αρχισα να τριβω με σφουγγαράκι κουζίνας απο την σκληρή μεριά του και τότε αρχισε να φαίνεται η λάμψη τους. Με μαλακό πανάκι δεν φεύγει 2 ώρες να τρίβεις.

Αφου καθάρισαν τα πέρασα ξανα λαδάκι durostic και έγιναν σαν καινούργια.