Φτερά στο πιάτο (όχι για να πετάξει :) )

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Εδώ και αρκετούς μήνες είμαι κάτοχος ενός aris 2.40m. Γνωρίζω ότι μπορεί το συγκεκριμένο πιάτο να πάρει κάτι φτερά, ώστε να μεγαλώσει σε διαστάσεις.
Ρώτησα σε 2-3 μαγαζιά, αλλά μου είπανε ότι όταν βάλεις τα φτερά πρέπει να γίνει και κάποια μετατροπή στο LNB (κάτι σαν πατέντα αν κατάλαβα καλά) την οποία μου την κοστολογούσανε κοντά στα 1000 .
Ξέρετε αν αυτό ισχύει? Δηλαδή αν βάλω μόνο τα φτερά χωρίς να πειράξω το LNB δεν θα έχω κανένα αποτέλεσμα???

edit: Συγνώμη, αλλά το πόσταρα το θέμα σε λάθος κατηγορία. Στα "Δορυφορικά Γενικά" νόμιζα ότι ήμουν. Παρακαλώ τη διαχείριση όταν το δει να το μεταφέρει :grinning-smiley-043

Last edited:
Την μετατροπή στο lnb στην κοστολογήσανε 1000 ευρώ;
Αυτό ειναι καποια πατέντα συντοπίτη σου Ροδιου για τα καναλια του 2D και μόνο (στην ουσία ειναι μία φαρδυτερη χοάνη που ταιριάζει καλύτερα στον συντονισμό αυτών των συχνοτήτων, που ειναι οι χαμηλότερες στην Ku band)
Περισσότερα για τα φτερά θα σου πει ο Χαλκηδόνας που έχει βαλει στο ίδιο πιάτο, αν μπουν σωστά σίγουρα θα εχεις βελτίωση αλλά απο την άλλη το πιάτο σου θα γίνει...πιο ευάλωτο στους ανέμους!

Δηλαδή να κάτσω στα αυγά μου :egg: και να μην ξύνομαι :hmmmm: με λίγα λόγια??

Το κέρδος που θα εχεις θα είναι παρα πολύ μικρό σε σχεση με το κοστος των φτερών (500-600 ευρώ), τεσταρισμένο σε αρκετά τετοια πιατα εδω στην Κρήτη.
Τωρα αν αυτος με την "πατεντα" σου εγγυηθει οτι θα κατεβασεις astra 2D τοτε αξιζει. Αλλα δε νομιζω να το κάνει...

Πανο καλησπερα!
Η βελτιωση σε σχεση με το 2,4μ ειναι μικρη και στο λεω εκ πειρας γιατι εγω
και ο γιωργος ο χαλκηδονας εχουμε κανει αμετρητες δοκιμες με αυτα!Τελικα
εγω τα εβγαλα γιατι δεν μου εδωσαν την αποδοση που εψαχνα βλεπε nordic beams thor και πηγα σε λογικη νεου πιατου οπως ξερεις ηδη!
Φιλικα
gab
1000 ευρω ειναι υπερβολη για οτι και αν υποσχεθει!

Καλυσπερα Πανο.Εχουμε και οι δυο το ιδιο πιατο 2,4 με τη διαφορα οτι το δικο μου εχει και τα φτερα ετσι παμε συνολο 3,1 μεχρι στιγμης σωστα?Οταν αγορασα το πιατο αυτο σε τιμη καταπληκτικη,δεν μπορω να σας πω ποσο γιατι θα με πειτε γερολαδα ,και οι Γερμανοι εινε φιλοι μας, στη τιμη μεσα ειταν και τα φτερα και η μπουκαλα και η βαση και το lnb ,ολα κομπλε.Κατοπιν μακροχρονιων πειραματων με την τοποθετηση των φτερων η οποια απαιτει πολη μεγαλη μαγκια για να πετηχει,εφτασα στο μεγιστο σημειο αποδοσης του 3,1.κατεβασα τον MEASAT BAND C καποιες συχνοτητες οχι ολες ,και απτην ku band ASTRA 28,2 EAST δυο συχνοτητες 10749 10719 και NSS 7 22 WEST τις 3 συχνοτες αφρικης sbr 30000 .Η γνωμη μου ειναι οτι στη Ροδο με 3,1 δε νομιζω να κατεβαζεις 28,2 με 3,1 .ΣΗΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΧΤΗΠΑ ΑΠΟ 3,7 ΚΑΙ ΑΝΩ.
Υ.Σ.μικρη η διαφορα κερδους με τα φτερα !!!!!!δεν αξιζει τα λεφτα τις πατεντας .:grandpa::grandpa::grandpa::grandpa::grandpa:

Παιδιά, σας ευχαριστώ καταρχίν όλους για τις απαντήσεις σας. :worshippy:

Είναι αλήθεια ότι από τότε που έβαλα το συγκεκριμένο πιάτο, επειδή γνώριζα τις προεκτατικές του ικανότητες :D κάπου μέσα μου με έτρωγε η περιέργεια τι θα κάνει με την προέκταση. Αλλά το σκεφτόμουνα για 3.10 κι όχι 3.70μ, γιατί τόσο μεγάλο μου φαίνεται ότι κάποια μέρα μπορεί να το ψάχνω στη θάλασσα το πιάτο! Βλέπετε μένω πολύ κοντά στην παραλία και οι άνεμοι εδώ είναι συνήθως πιο ισχυροί από ότι μέσα σε μια πόλη.
Η σκέψη μου και κρυφή μου επιθυμία ήταν όπως πολύ σωστά σκεφτείκατε ο μισητός Astra 2D, στις 28.2°. Αλλά τελικά, αφού το έχουν δοκιμάσει ο Γαβριήλ και ο Γιώργος και μου λένε ότι δεν έχει και τόση μεγάλη διαφορά (για τα φτερά μιλάω μόνο κι όχι για την πατέντα που σας ανέφερα) μάλλον θα μείνω όπως είμαι. Απλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα φωνάξω έναν καλό μάστορα για να μου το ρυθμίσει καλύτερα, γιατί δυστυχώς δεν είναι ρυθμισμένο όπως θα έπρεπε. Δηλαδή έχω τόξο από 70 ανατολικά μέχρι 7 μοίρες δυτικά, ενώ κανονικά δυτικά έπρεπε να πιάνω τουλάχιστον μέχρι τις 30 και ανατολικά, αφού το σπίτι είναι στην ανατολική πλευρά της Ρόδου, θα έπρεπε να πιάνω πολύ περισσότερο ανατολικά, σε σημείο που σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να βγάλω και καμιά συχνότητα αναφοράς.
Σας ευχαριστώ πάντως όλους για την βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλες :2thumb22sup:

Πανο εισαι σε ενα απ τα λιγα σημεια της Ελλαδος οπου αν εχεις απολυτα ανοιχτο οριζοντα ως προς τα Ανατολικα μπορεις να δεις ακομα και 105.5Ε. Κυριο ενδιαφερον αποτελει φυσικα η μπαντα C του μιας και ειναι ο πιο αγαπητος δορυφορος σε ολη την επαρχιακη Ασια αν δεν ειναι εφικτη η ληψη καποιας δεσμης Ku με ενδιαφερον πακετο. Εσυ βεβαια θα μπορουσες να στραφεις στην δεσμη South Asia την οποια χρησημοποιει το Ιραν προς στιγμης. Ακομα δεν εχει γινει αναφορα απο κανεναν και πουθενα γι' αυτην εκτος αν μου ξεφυγε κατι.

Στα Δυτικα παλι τουλαχιστον τις 30W θα πρεπε να τις λαμβανεις. Ειναι κριμα να μην εχεις τους Ισπανους και με τετοια διαμετρο νομιζω πως δεν θα χεις καμια απωλεια στον δυσκολοτερο Hispasat 1D. Οι 43W επισης ειναι ενδιαφερον σαν η πιο δυτικη θεση της Ku της περιοχης σου. Απο κει και περα δεν χανεις τιποτα. Εδω που ειδα 45W-61W δεν ειχαν τιποτα της προκοπης αν εξαιρεσουμε τα τυχαια feeds που και που.

Απλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα φωνάξω έναν καλό μάστορα για να μου το ρυθμίσει καλύτερα, γιατί δυστυχώς δεν είναι ρυθμισμένο όπως θα έπρεπε.
Αυτό, Πάνο, επίσπευσέ το!

Καλυσπερα Πανο.Εχουμε και οι δυο το ιδιο πιατο 2,4 με τη διαφορα οτι το δικο μου εχει και τα φτερα ετσι παμε συνολο 3,1 μεχρι στιγμης σωστα?Οταν αγορασα το πιατο αυτο σε τιμη καταπληκτικη,δεν μπορω να σας πω ποσο γιατι θα με πειτε γερολαδα ,και οι Γερμανοι εινε φιλοι μας, στη τιμη μεσα ειταν και τα φτερα και η μπουκαλα και η βαση και το lnb ,ολα κομπλε.Κατοπιν μακροχρονιων πειραματων με την τοποθετηση των φτερων η οποια απαιτει πολη μεγαλη μαγκια για να πετηχει,εφτασα στο μεγιστο σημειο αποδοσης του 3,1.κατεβασα τον MEASAT BAND C καποιες συχνοτητες οχι ολες ,και απτην ku band ASTRA 28,2 EAST δυο συχνοτητες 10749 10719 και NSS 7 22 WEST τις 3 συχνοτες αφρικης sbr 30000 .Η γνωμη μου ειναι οτι στη Ροδο με 3,1 δε νομιζω να κατεβαζεις 28,2 με 3,1 .ΣΗΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΧΤΗΠΑ ΑΠΟ 3,7 ΚΑΙ ΑΝΩ.
Υ.Σ.μικρη η διαφορα κερδους με τα φτερα !!!!!!δεν αξιζει τα λεφτα τις πατεντας .:grandpa::grandpa::grandpa::grandpa::grandpa:

Και όμως οι Ροδίτες ειναι πιο ευνοημένοι για τον 2D απο όσο θα περιμέναμε γιατι...τους πιάνει λίγο σήμα απο το επιπλέον που στελνουν στην Κυπρο για τις αγγλικές βάσεις και απο όσο ξέρω και με 2.4μ υπάρχει λήψη και μαλιστα ακόμη και της κάθετης πόλωσης ορισμένες ώρες (η οποία σε μας ειναι αμφίβολο αν δείξει κάτι με το τετράμετρο του Γαβριήλ...που θα αποτελέσει και το πιάτο αναφοράς των Βορείων!)
Πανο πάντως στο νησί σου έχω δει τα εντυπωσιακότερα κινητά πιάτα (και πεντάμετρο κινούμενο με ειδική πατέντα απο αλυσίδες!) και λόγω των δυσκολιών λήψης έχετε και πολύ έμπειρους τεχνίτες, λογικά λοιπόν δεν πρεπει να ειναι δύσκολο να ρυθμιστει καλύτερα το πιάτο σου...

Φιλιππε μηπως εχει αλλαξει κατι ? Εγω θυμαμαι για τα Δωδεκανησα τις καθετες σαν πιο ευκολες να ξεκινανε πολυ οριακα απο 2.40μ+ ενω οι οριζοντιες ειναι εκεινες που τους ταλαιπωρουν και θελουν τα 5μ+. Στην Κυπρο παλι τα πραγματα ειναι αναποδα.

Εδώ και αρκετούς μήνες είμαι κάτοχος ενός aris 2.40m. Γνωρίζω ότι μπορεί το συγκεκριμένο πιάτο να πάρει κάτι φτερά, ώστε να μεγαλώσει σε διαστάσεις.
Ρώτησα σε 2-3 μαγαζιά, αλλά μου είπανε ότι όταν βάλεις τα φτερά πρέπει να γίνει και κάποια μετατροπή στο LNB (κάτι σαν πατέντα αν κατάλαβα καλά) την οποία μου την κοστολογούσανε κοντά στα 1000 .
Ξέρετε αν αυτό ισχύει? Δηλαδή αν βάλω μόνο τα φτερά χωρίς να πειράξω το LNB δεν θα έχω κανένα αποτέλεσμα???

edit: Συγνώμη, αλλά το πόσταρα το θέμα σε λάθος κατηγορία. Στα "Δορυφορικά Γενικά" νόμιζα ότι ήμουν. Παρακαλώ τη διαχείριση όταν το δει να το μεταφέρει :grinning-smiley-043
Panosxgr επειδή είσαι συντοπίτης και επειδή κι εγώ ψάχνω το ίδιο πράγμα μπορώ να σου πω 1-2 μαγαζιά που το βρήκα στην μισή τιμή περίπου (400 +κόστος εργασίας). Στείλε μου message αν σε ενδιαφέρει.