Φθηνά καλώδια!

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,012
Γλυκά Νερά Αττικής
Έψαχνα να αγοράσω 2 digital καλώδια ήχου, ένα χάλκινο και ένα οπτικό για να ολοκληρώσω τις συνδέσεις πάνω στον Onkyo 606. Είχα φάει το skroutz και τα ηλεκτρονικάδικα. Δεν μου καθότανε καλά να δώσω 15-20 ευρώ το κομμάτι για ένα γαμ.καλώδιο! Θεωρώ τα λεφτά αυτά κοροιδία, η τεχνολογία τους είναι παλιά πλέον και θεωρώ ότι απλά προσπαθούν να μας πιάσουν τον κώλο (των ...fanatics!).

Μου ήρθε ξαφνικά ένα όνομα από τα ...παλιά. Μίχος, Χαλανδρίου 5 νομίζω. Από τότε που αγόραζα καλούμπες UTP για τη δουλειά. Λες; Σκέφτηκα.

Το αποτέλεσμα: Οπτικό καλώδιο 1m 4ευρώ και χάλκινο 1,5m 6 ευρώ, επώνυμα, συσκευασμένα με απόδειξη κλπ. και παίζουν μια χαρά.

Δεν συνηθίζω να διαφημίζω μαγαζιά, αλλά επειδή το θέμα με τα γελοιωδώς ακριβά καλώδια έχει παρατραβήξει καλό είναι να αναδεικνύουμε κάποιους που διατηρούν τις τιμές σε τίμια επίπεδα.

dimitri
καλα θα ειναι να αποφευγεις να χαρακτηριζεις κατι γελοιο γιατι πολυ ευκολα
μπορει να το κανει οποιοσδηποτε για οποιοδηποτε προιον
εχεις δει γελοιο μαρκ λεβινσον που κστιζει οσο 20 audio analogue
α
υπαρχει και η παροιμια
οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια

Έψαχνα να αγοράσω 2 digital καλώδια ήχου, ένα χάλκινο και ένα οπτικό για να ολοκληρώσω τις συνδέσεις πάνω στον Onkyo 606. Είχα φάει το skroutz και τα ηλεκτρονικάδικα. Δεν μου καθότανε καλά να δώσω 15-20 ευρώ το κομμάτι για ένα γαμ.καλώδιο! Θεωρώ τα λεφτά αυτά κοροιδία, η τεχνολογία τους είναι παλιά πλέον και θεωρώ ότι απλά προσπαθούν να μας πιάσουν τον κώλο (των ...fanatics!).

Μου ήρθε ξαφνικά ένα όνομα από τα ...παλιά. Μίχος, Χαλανδρίου 5 νομίζω. Από τότε που αγόραζα καλούμπες UTP για τη δουλειά. Λες; Σκέφτηκα.

Το αποτέλεσμα: Οπτικό καλώδιο 1m 4ευρώ και χάλκινο 1,5m 6 ευρώ, επώνυμα, συσκευασμένα με απόδειξη κλπ. και παίζουν μια χαρά.

Δεν συνηθίζω να διαφημίζω μαγαζιά, αλλά επειδή το θέμα με τα γελοιωδώς ακριβά καλώδια έχει παρατραβήξει καλό είναι να αναδεικνύουμε κάποιους που διατηρούν τις τιμές σε τίμια επίπεδα.

με το τελευταιο δεν μπορω παρα να συμφωνησω φιλε

κακη προθεση δεν βλεπω στο μηνυμα σου

επισης, mark levinson με belden μικροφωνικο δεν το βλεπω σαν ασχημο συνδυασμο... ουτε και πολλοι αλλοι πιστευω.
εξαλλου krell με belden ακουστηκε μια χαρα στο συστηματακι μου.

αργυρη, στο δικο σου ο rotel ""διψαει" για "καλωδιαρες"???

-bye--bye--bye-

ναι
και οπως θα ελεγε και καποιος καιροσκοπος
το ειχε γραψει και το stereophile
α
πριν τους ροτέλ ειχα και αλλους τελικους
και εκεινοι δεν ελεγαν οχι σε ενα καλο καλωδιο
και ακομα πιο πολυ τα ηχεια

Παιδιά ελπίζω να καταλαβαίνετε το ύφος του post, δεν θελω να θίξω αυτούς που αγοράζουν ακριβά καλώδια.

2 πράγματα μόνο θέλω να παρατηρήσω:

1. Τα καλώδια που περνάνε ήχο σε αναλογική μορφή (π.χ. των ηχείων) καταλαβαίνω ότι κυμαίνονται από 0 ως το άπειρο οι τιμές τους και καλά κάνουν αφού διαφοροποιούνται σημαντικά σε απόδοση και αποσβαίνουν την αξία τους σε ένα ανάλογης αξίας σύστημα.
Τα ψηφιακά σήματα (οπτικά) όμως δεν δέχονται παρεμβολές, ούτε έχουν απώλειες. Το ψηφιακό είναι 0 και 1. Για αυτά τα καλώδια μιλάω και για 1m απόσταση όλα είναι το ίδιο καλά.

2. Την ίδια μάρκα καλωδίων στην ίδια ακριβώς συσκευασία την βρήκα σε άλλα ευγενή καταστήματα σε τετραπλάσια τιμή. Αυτό με παρακίνησε να γράψω.

Αυτό με την αλεπού φίλε argi ήταν σκέτη κακία:chinscratch:

μην το παιρνεις σαν κακια
οπως καποιοι επηρεαζονται θετικα απο την τιμη να ακουνε καλυτερα
ετσι καποιοι δεν επηρεαζονται θετικα μονο και μονο απο την υψηλη τιμη
οσο για τα 0 και τα κασερια ελασωνας
αν θες κανουμε μια δοκιμη 2 ψηφιακα
ενα του κιλου και ενα ακριβο
μετα να δεις που θα πανε τα κουλουρια και το τυρι
φιλικα αρτζι

Η αληθεια ειναι παντως οτι εχει γινει κουραστικο καθε τρεις και λιγο να ανοιγει καποιος ενα θεμα για να πει ποσο φανταστικο ειναι ενα καλωδιο του 1 ευρω ή και το αντιθετο.Περι ορεξεως.....-bye-Βασικα και εγω πηρα ενα προτζεκτορα πριν απο μερικους μηνες με 800 ευρω και παιζει στα ματια μου καλυτερα απο 3D.:grinning-smiley-043
Παντως η αληθεια πρεπει να ειναι καπου στην μεση.Οπως στα περισσοτερα πραγματα στην ζωη.Μπορει να μην ανταποκρινεται στα υπερβολικα χρηματα που κοστιζουν αλλα σιγουρα κατι παραπανω θα εχει απο ενα κινεζικο του κιλου.

Μην λες τετοια χαλας την πιατσα
το φτηνο ειναι παντα το καλυτερο
εκτος και αν εμεις εχουμε αγορασε κατι ακριβα
οποτε αυτο ειναι το καλυτερο
τοσο απλα