Φθηνά κι ισχυρά λαμπάτα απο την ICON audio.

Έχουμε και λέμε: Icon audio Stereo 40 Mk II, Cayin A-55T, Primaluna Prologue two, T.A.C 834 (άκουσα τον Τ.Α.C. 34 πριν λίγες μέρες-μου άρεσε σε γενικές γραμμές) και ποιοι άλλοι άραγε ?

Όπως καταλάβατε λάμπες for the mazes .
Να κάνουμε καμιά σούμα από χρήστες που έχουν έναν από τους παραπάνω ή τουλάχιστον έχουν ακούσει για αυτούς και έχουν άποψη ??

έχω μπει στη πρίζα τελικά να αγοράσω κάποιον μετά βέβαια από ακροάσεις και θα ήθελα να συνοψίσουμε τις απόψεις γύρω απο τους λαμπάτους κατηγορίας 1000- 1500 ευρώ

Να πω τη γνώμη μου για τις φθηνές σχετικά λάμπες... επειδή έχω ακούσει αρκετές στο σπίτι μου αυτό το καιρό:
Αυτή τη στιγμή έχω έναν μεταχειρισμένο τελικό τρανζιστοράτο classe ca-100 (που δεν είναι και ακριβός) κατευθείαν πάνω στο dac μου και παίζει πολύ καλύτερα από όλες τις λάμπες μέχρι 2.000 που δοκίμασα. Κι έχω τα Ηeresy που υποτίθεται θέλουν λάμπα κλπ.
Τέλοσπάντων, δεν θέλω να μηδενίσω τίποτα, απλά μου έχει δημιουργηθεί η άποψη, που είναι και η άποψη αρκετών επαγγελματιών του χώρου που έχω μιλήσει, ότι σοβαρή λάμπα με κάτω από 3.000 δεν υπάρχει! Φυσικά, πάνω από αυτό το ποσό υπάρχουν αξιόλογες περιπτώσεις...

Γενικά δεν μπορώ να πώ ότι έχεις άδικο.Μόνο οι πολύ καλοί μετασχηματιστές μιάς εξίσου καλής λάμπας μπορούν να κοστίζουν πολλά χιλιάρικα.

Ωστόσο,επειδή κάθε φορά η συζήτηση πρέπει να γίνεται σε κάποια βάση(συγκρίσιμα μεγέθη),θα έλεγα ότι υπάρχουν και μάλιστα ακούγονται καλύτερα(υπό συνθήκες,με τις οποίες δεν συνάδουν πιθανότατα τα συνοδά σου),απο κάθε άλλον τρανζιστοράτο σε αυτά τα χρήματα που αναφέρεις.

Πέρα απο τους Icon του θέματος,οι Scout του συγχωρεμένου Σπέρτου,διάφοροι με 300Β(Τri,JJ...), Ayon,Cayin,Leben,Tac...σε ΡΡ....και τόσοι άλλοι πολλοί....

Πήγαινε για παράδειγμα ν' ακούσεις έναν JJ με κάποια άλλα ηχεία που θα σου βάλει ο αντιπρόσωπος ή κανένα καλό Icon με Harbeth.

Last edited:
Τα Heresy είναι πολύ καλά ηχεία στα χρήματα που ζητούν.Ωστόσο για μένα επειδή έχουν ζεστό,ογκώδη,όχι κι ιδιαίτερα αναλυτικό ήχο.....(παλιά-καλή σχολή ηχείων),δεν νομίζω ότι θα παίξουν καλά με φθηνές λάμπες μ' αντίστοιχα ηχητικά χαρακτηριστικά.

Το ότι ακούγονται πιό καλά με τρανζίστορ ή με τα OTL του φίλου ή με τις ιδιοκατασκευές του φίλου σου σημαίνει κάτι...Αν αρέσουν σε κάποιον τα ηχεία αυτά,απλά πρέπει να τα ταιριάξει και καλά.

Υπάρχουν σχετικά φθηνές λάμπες που δεν παίζουν όπως παίζουν οι περισσότερες φθηνές λάμπες.Οι π.χ Leben,Icon,JJ...είναι πολύ καλές και για μένα καλύτερες απο κάθε τρανζίστορ στα αντίστοιχα χρήματα,αλλά η κάθε μία έχει και την δική της "ηχητική υπογραφή" κι απαιτήσεις σε ταιριάσματα.

Εγώ θέλω να ακούσω αυτές τις μέρες και τον jadis orchestra ref. που πουλάει φίλος, καθώς και τον pathos tt (ο μικρός αδερφός του ο level one έπαιξε όμορφα). Για να δούμε, θα κάνει κάποιος από αυτούς την έκπληξη με τα ηχεία μου...
Από τους άλλους που λες, έχω ακούσει τον tac 834,cayin a-55 και άλλους, όμως jj και icon δεν έχω ακούσει να σου πω την αλήθεια. Κι αυτό έγινε γιατί όταν διαπίστωσα ότι όποιοι άκουσα της κατηγορίας 1500 -2000 παίζουν...απλά οκ,λίγο καλύτερα εδώ, λίγο χειρότερα εκεί, χωρίς να με συναρπάζουν, σταμάτησα να κοιτάω σε αυτή τη κατηγορία και στοχεύω σε μεταχειρισμένα υψηλότερης κατηγορίας. Αν πάω ακόμα πιο ψηλά χρηματικά, θα πω στον φίλο μου να τελειώνω... Μπορεί όμως να πρέπει να ακούσω κι αυτούς που λες να έχω ολοκληρωμένη εικόνα.

Last edited:
Mην παραλείψεις ν' ακούσεις και τον Leben 600.

Ωστόσο θα είχε αξία να τους άκουγες τι κάνουν με τα ηχεία σου.Δεν είναι και τόσο βαριά-μεγάλα άλλωστε.

Κι ο Jadis είναι πολύ καλός,αρκεί οι λάμπες να μην είναι πεσμένες...

Φίλε expander: Εγώ λέω να έρθεις μια βόλτα Θεσσαλονίκη ν'ακούσεις κανέναν Atma στον αντιπρόσωπο Λουκά Στεφανίδη. Βάζω εγώ τα Heresy για να μην τα κουβαλάς.

Με την ευκαιρία θ'ακούσεις και σε μένα πόσο καλά δένουν με προ και τελικό Aaron. Καθόλου μα καθόλου υπερβολή δεν είναι ότι οι Aaron είναι το τέλειο ταίρι για τα Klipsch. Να φανταστείς ότι τους προτίμησα και από τον Atma-sphere S30 που θεωρείται επίσης πολύ καλό ταίρι των Klipsch σειράς Heritage.
http://www.hifi-forum.de/viewthread-100-990.html
όπου πελάτης λάτρης των λαμπάτων, όταν σύνδεσε τον Aaron τελικό, είπε:
" Alles , was die Röhren können , kann die Aaron erheblich besser , höchst erstaunlich . Ich werde die Aaron behalten "
μετ. "Ό,τι μπορούν να κάνουν οι λάμπες, ο Aaron το κάνει πολύ καλύτερα, σε βαθμό που προκαλεί έκπληξη. Θα κρατήσω τον Aaron"

Όπως πολύ σωστά είπε ο Dipie, τα Heresy έχουν ζεστό και ογκώδη ήχο και χρειάζονται τον τσαμπουκά του Aaron, ο οποίος καταφέρνει να φέρει την επιθυμητή ισορροπία γλύκας και δυναμισμού.

Από την άλλη, δεν μπορώ να ξεχάσω και τη στιγμή που είδα τον φίλο μου να δακρύζει όταν κάναμε ακρόαση με τον Atma...

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    95.6 KB · Views: 106
Φιλε μου για να τελειωνεις με το θεμα ενισχυτη μια για παντα απλα παρε αυτο

http://cgi.ebay.de/Aaron-No-1-a_W0Q...trkparms=65:12|66:2|39:1|72:1229|293:1|294:50

εαν διαβασεις τα reviews που κυκλοφορουν θα εντυπωσιαστεις αλλα εαν τον ακουσεις θα εντυπωσιαστεις περισσοτερο

http://www.enjoythemusic.com/superioraudio/equipment/1008/aaron_no_1a.htm

και μερικα setup Klipsch με Aaron

http://www.klipsch-direct.com/referenzen.html

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, είχα διαβάσει κι εγώ σε ξένα φόρουμ για εξαιρετικό ταίριασμα aaron και klipsch αλλά δεν έδωσα τη δέουσα σημασία...μάλλον λάθος μου!! Ξέρετε αν μπορώ να τον ακούσω κάπου στην Αθήνα,δεν πρέπει να υπάρχει αντιπρόσωπος... Μη τρέχω Θεσ/κη βρε tzo αν και σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη πρότασή σου!! Επίσης, δεν θα ήθελα να σκάσω 2000 στο ebay ρε γμτ, κυκλοφορούν και μαμάκες...

Θα σου προτεινα να παρεις τα ηχεια σου στο αμαξι και να πας απο εκει να τα ακουσεις με τα Aaron....

Αλλιως ελα απο το σπιτι μου να τα ακουσεις με τα Sovereign (τα μεγαλα αδερφια των Aaron)

Ωραία ευχαριστώ παιδιά! Και συγνώμη αν σας έβγαλα λίγο εκτός topic...δεν είχα τη πρόθεση...αρχικώς! Να είστε καλά!

Και μια ακόμη ευκαιρία από ebay για τον φίλο exp4nder:

http://cgi.ebay.de/Aaron-Cineast-No...trkparms=65:12|66:2|39:1|72:1229|293:1|294:50

Στο χιλιάρικο αυτή τη φορά, για προ Cineast και Νο.3 Millennium! 5ετίας μηχανήματα, αλλά η τιμή πολύ δελεαστική! Στο 1/5 της τιμής καταλόγου.

Θα τα έπαιρνα εγώ, αλλά έχω ήδη δύο τέτοια σετ, το ένα πακεταρισμένο ακόμη! Μήπως για το εξοχικό; Χμμ, μπα για εκεί θα προτιμήσω τη δροσιά του μπαλκονιού και τα νέα ακουστικά HD800 της Sennheiser, που καλοβλέπω τελευταία :) Αλλά όσο σκέφτομαι ότι με το χιλιάρικο θα μπορούσα να αποκτήσω τα Aaron...

Και μια ακόμη ευκαιρία από ebay για τον φίλο exp4nder:

http://cgi.ebay.de/Aaron-Cineast-No...trkparms=65:12|66:2|39:1|72:1229|293:1|294:50

Στο χιλιάρικο αυτή τη φορά, για προ Cineast και Νο.3 Millennium! 5ετίας μηχανήματα, αλλά η τιμή πολύ δελεαστική! Στο 1/5 της τιμής καταλόγου.

Θα τα έπαιρνα εγώ, αλλά έχω ήδη δύο τέτοια σετ, το ένα πακεταρισμένο ακόμη! Μήπως για το εξοχικό; Χμμ, μπα για εκεί θα προτιμήσω τη δροσιά του μπαλκονιού και τα νέα ακουστικά HD800 της Sennheiser, που καλοβλέπω τελευταία :) Αλλά όσο σκέφτομαι ότι με το χιλιάρικο θα μπορούσα να αποκτήσω τα Aaron...

τσαμπα ειναι...
αλλα πενταετιας? θα μπορουσε να ειναι και πιο πολλων χρονων δυστυχως αφου αυτα τα μηχανηματα παραγονται εδω και αρκετα χρονια...

αξιζει να τα παρει καποιος που θα μπορουσε να τους κανει ενα φρεσκαρισματακι (πυκνωτες κυριως)...

Παιδιά έχω ήδη σπίτι μου για δοκιμή τον τελικό AARON 3 MILENIUM, είμαι γρήγορος ε?
Anyway, δεν τον έχω ακούσει ακόμα πολύ, καμιά ώρα. Παίζει κατευθείαν από το dac μου χωρίς πρόβλημα, είναι αρκετά ευαίσθητος.
Κοιτάξτε να δείτε, με κάποιες επιφυλάξεις, δε μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί, εντάξει, καλά παίζει, αλλά μέχρι εκεί. Στη τιμή που μπορώ να τον πάρω, γύρω στα 900-1000 , νομίζω είναι καλή αγορά αν τον πάρω, αλλά δεν θα έδινα παραπάνω να σας πω την αλήθεια. Ο τελικός classe ca-100 που είχα για δοκιμή μέχρι σήμερα, αν και νομίζω φθηνότερος όταν έβγαινε, ακουγόταν λίγο καλύτερα με το set up μου και στον χώρο μου πάντα. Ελπίζω να μην θίγω κανέναν AARONάκια, αλλά έχω ακούσει και καλύτερο ήχο με τα HERESY σε παρόμοιο κόστος με του καινούριου ΑΑRON.
Θα τον κρατήσω μέχρι τη Πέμπτη, οπότε ίσως αλλάξω γνώμη με πιο σωστή ακρόαση, αν και τη πρώτη εντύπωση την περίμενα καλύτερη ...
Τις επόμενες μέρες θα μου ρθει από φίλο για ακρόαση ένας Bluenote Demidoff κι ελπίζω κι ένας Jadis Orchestra Ref. με τιμή αγοράς λίγο ακριβότερα από τον AARON. Για να δούμε..
Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθειά σας!!

Παιδιά έχω ήδη σπίτι μου για δοκιμή τον τελικό AARON 3 MILENIUM, είμαι γρήγορος ε?
Anyway, δεν τον έχω ακούσει ακόμα πολύ, καμιά ώρα. Παίζει κατευθείαν από το dac μου χωρίς πρόβλημα, είναι αρκετά ευαίσθητος.
Κοιτάξτε να δείτε, με κάποιες επιφυλάξεις, δε μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί, εντάξει, καλά παίζει, αλλά μέχρι εκεί. Στη τιμή που μπορώ να τον πάρω, γύρω στα 900-1000 , νομίζω είναι καλή αγορά αν τον πάρω, αλλά δεν θα έδινα παραπάνω να σας πω την αλήθεια. Ο τελικός classe ca-100 που είχα για δοκιμή μέχρι σήμερα, αν και νομίζω φθηνότερος όταν έβγαινε, ακουγόταν λίγο καλύτερα με το set up μου και στον χώρο μου πάντα. Ελπίζω να μην θίγω κανέναν AARONάκια, αλλά έχω ακούσει και καλύτερο ήχο με τα HERESY σε παρόμοιο κόστος με του καινούριου ΑΑRON.
Θα τον κρατήσω μέχρι τη Πέμπτη, οπότε ίσως αλλάξω γνώμη με πιο σωστή ακρόαση, αν και τη πρώτη εντύπωση την περίμενα καλύτερη ...
Τις επόμενες μέρες θα μου ρθει από φίλο για ακρόαση ένας Bluenote Demidoff κι ελπίζω κι ένας Jadis Orchestra Ref. με τιμή αγοράς λίγο ακριβότερα από τον AARON. Για να δούμε..
Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθειά σας!!

φιλε μου θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις καποιο σοβαρο προενισχυτη με αυτον τον τελικο αλλιως καλυτερα να αγορασεις ενα ολοκληρωμενο για να κανεις τη δουλεια σου σωστα...

στο λεω γιατι εχω ακουσει και αλλο setup με κορυφαια τελικα ενισχυτικα που επαιζαν κατευθειαν απο DAC και με την χρηση ενος σωστου προενισχυτη το αποτελεσμα ηταν μερα με τη νυχτα ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Φθηνά κι ισχυρά λαμπάτα απο την ICON audio.

στο λεω γιατι εχω ακουσει και αλλο setup με κορυφαια τελικα ενισχυτικα που επαιζαν κατευθειαν απο DAC και με την χρηση ενος σωστου προενισχυτη το αποτελεσμα ηταν μερα με τη νυχτα ...

Ναι, προς το χειρότερο! :flipout:

Φίλε expander αν το dac σου έχει σωστά υλοποιημένο αναλογικό στάδιο με ικανή έξοδο και έχεις μόνο μία πηγή, ο προενισχυτής σου είναι παντελώς άχρηστος!

Στο θέμα σου τώρα, μην ξεχνάς ότι πολλά πράγματα σε αυτό το hobby είναι υποκειμενικά, οπότε άκου και αποφάσισε με τα δικά σου κριτήρια και μόνο!

Last edited:
Συμφωνώ με τον φίλο Placebo...
Δεν υπάρχει λόγος προενισχυτή στο σύστημα μου, φυσικά εκτός ίσως πολύ ακριβών υλοποιήσεων που αδυνατώ ούτως η άλλως να έχω. Με 1-2 προ της τάξης του 1000 που δοκίμασα η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα υπέρ του dac. Ή τελικό σκέτο θα πάρω ή ολοκληρωμένο για να χω και κάπως περισσότερες ευκολίες, προ-τελικός δεν παίζει...προς το παρόν τουλάχιστον και με τα μέσα που διαθέτω. Αυτό που σκέφτομαι να κάνω αργότερα για σοβαρή αναβάθμιση δεν είναι φυσικά προ, αλλά πολύ καλύτερο dac, buffalo ας πούμε..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Φθηνά κι ισχυρά λαμπάτα απο την ICON audio.

Ναι, προς το χειρότερο! :flipout:

Φίλε expander αν το dac σου έχει σωστά υλοποιημένο αναλογικό στάδιο με ικανή έξοδο και έχεις μόνο μία πηγή, ο προενισχυτής σου είναι παντελώς άχρηστος!

ναι καλα!!!

να υποθεσω οτι μιλας για DAC της ταξης των 10000 Ευρω η εχεις στο μυαλο σου κατι ποιο προσιτο? τι παει να πει σωστα υλοποιημενο αναλογικο σταδιο ?