Φθηνά Super Market

Re: ΦΘΗΝΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

Σε μικρή αλυσίδα supermarket της Δυτικής Ελλάδας, είχα βρει πολύ φτηνά κάποια επώνυμα προϊόντα, πχ αποσμητικά, και σαμπουάν. Σε σχέση με τα άλλα supermarket ήταν μισή τιμή. Όμως έκατσα και σύγκρινα τις συσκευασίες και το περιεχόμενο. Πιο λεπτές και έδειχναν ότι ήταν αντίγραφα. Νομίζω ιταλικής προέλευσης ήταν, μου έκανε εντύπωση ότι χρησιμοποιούσαν ακριβώς το σχήμα, τις ονομασίες και τα barcode των κανονικών, αλλά φαινόταν καθαρά ότι ήταν αντίγραφα και στην ποιότητα και στην συσκευασία. (Πιο λεπτά και φτηνιάρικα τα πλαστικά, τελείως διαφορετικό το προϊόν μέσα). Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για παράνομα προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης.

Re: Απάντηση: ΦΘΗΝΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

πάντως εγώ τα μακαρόνια τα παίρνω 35 λεπτά από το γνωστό τετραγράμματο γερμανικών συμφερόντων κατάστημα.

και πρέπει να τα βράζεις 35 λεπτα για να γίνουν ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΘΗΝΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

πάντως εγώ τα μακαρόνια τα παίρνω 35 λεπτά από το γνωστό τετραγράμματο γερμανικών συμφερόντων κατάστημα.

έχε χάρη που έφυγε η ALDI και συνεννοούμαστε ... :flipout:

Απάντηση: ΦΘΗΝΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

τα σούπρεμάκε βγάζουν τα άντερά τους. Ακόμα και οι μικροί συνεταιρισμοί, δε συζητάω για το μεγάλο γαλλικό μπακάλικο!

Η δουλειά μου είναι εμπορία (και) χαρτικών, οπότε έχω μια καλή άποψη από το τι συμβαίνει.

Πριν από 1,5 χρόνο περίπου αγόραζα από γνωστή χαρτοβιομηχανία με έδρα την Κατερίνη.

Ένα συγκεκριμένο είδος το οποίο είχα στη γκάμα των προϊόντων μου το αγόραζα 3,50 και το πουλούσα με μεικτό κέρδος 4,20 (=20%).

Η βιομηχανία αυτή συσκεύαζε για λογαριασμό του μεγαλογαλικού μπακάλικου το ίδιο ακριβώς προϊόν (απλά με την ονομασία του...μπακάλικου).

Η τιμή πώλησης του ήταν 4,40

Δηλαδή ποσοστό κέρδους (σύμφωνα με τη δική μου αγορά) πάνω από 25%.

Εγώ αγόραζα σε αυτή την τιμή μια παλέτα το 15μερο.

Φανταστείτε αυτοί που αγόραζαν πάνω από 200 παλέτες για το ίδιο χρονικό διάστημα σε τι τιμή αγόραζαν!

Εκτιμώ ότι το ποσοστό κέρδους τους θα ήταν πάνω από 40%

Και μιλάμε για είδος το οποίο χρησιμοποιείται καθημερινά από όλους μας, (εγώ το χρησιμοποιώ νωρίς το πρωϊ...χεχεεχ), δε μιλάμε για κάτι εξεζητημένο!

Τώρα έφτασε το αυγό...ξέρετε που και τα πράγματα αλλάζουν (και θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο, ακόμα και για τα μεγαλομάγαζα-πρώτο δείγμα η έλευση των καρφουρ-εξπρες όπου πάει να γίνει simulation του παλιού παραδοσιακού μπακάλικου).

Ευελπιστώ ότι ο καταναλωτής θα αποκτήσει συνείδηση σιγά-σιγά (αλλά μπααααα)

Μα ο καταναλωτής φταίει?
Όλα τα μικρομπακάλικα που δεν ανήκουν σε συνεταιρισμούς, αγοράζουν τα προϊόντα που έχουν προς πώληση απο τα s/m.
Πουλάνε δηλαδή πολύ πιο ακριβά απο τα s/m...
Τα μπακάλικα που ανήκουν δε σε συνεταιρισμούς είναι μια η άλλη με τα s/m..
Μετά τι έμεινε? Τα s/m!
Τα οποία πουλάνε με κέρδος 100%.

Ο καταναλωτής απο που μπορεί να βρει εναλλακτικές να αγοράσει?
Και μην ξεχνάτε, όλα μα όλα τα s/m είναι το ίδιο και το αυτό.
Μικροδιαφορές ο ένας απο τον άλλον κι αν σκεφτεί κανείς τα κέρδη τους.........

Μα ο καταναλωτής φταίει?
Όλα τα μικρομπακάλικα που δεν ανήκουν σε συνεταιρισμούς, αγοράζουν τα προϊόντα που έχουν προς πώληση απο τα s/m.
Πουλάνε δηλαδή πολύ πιο ακριβά απο τα s/m...
Τα μπακάλικα που ανήκουν δε σε συνεταιρισμούς είναι μια η άλλη με τα s/m..
Μετά τι έμεινε? Τα s/m!
Τα οποία πουλάνε με κέρδος 100%.

Ο καταναλωτής απο που μπορεί να βρει εναλλακτικές να αγοράσει?
Και μην ξεχνάτε, όλα μα όλα τα s/m είναι το ίδιο και το αυτό.
Μικροδιαφορές ο ένας απο τον άλλον κι αν σκεφτεί κανείς τα κέρδη τους.........

Όσο να'ναι φταίμε οι καταναλωτές αφού αγοράζαμε ότι μας πασάρανε.

Μια παλέτα στη μέση μπαίνοντας στο μαγαζί με προσφορά στο "Χ" είδος για κράχτη και όλα τα άλλα...στο κεφάλι!

Δε χρειαζόταν να φτάσουμε μέχρι εδώ για να κοιτάξουμε σε τι τιμή αγοράζουμε το καθετί.

Εναλλακτικές υπήρχαν και παλιότερα, απλά τώρα γίνονται πιο...διάσημες και αναγκαίες!

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης υπάρχουν τέτοια μάρκετς τα οποία δεν είναι φτηνά, απλά πουλάνε όσο πρέπει να πουλήσουνε!

Αν ο καταναλωτής είχε συνείδηση τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

Θα φερω ενα πραγματικο παραδειγμα με απορρυπαντικο. Το Ariel Actilift 70 μεζουρες ειχε σε ολα τα μαρκετ της πολης περιπου 20-21 ευρω.Κατοπιν προτροπης συνφορουμιτη πριν 2-3 μηνες πηγα στο Βασιλαγα και βρηκα το ιδιο ακριβως[ελληνικης κατασκευης-ιδιου μεγεθους] στη τιμη 13,80 ευρω Φυσικα το αγορασα,η διαφορα ηταν σημαντικοτατη. Μετα απο μερικες μερες ειδα το ιδιο προιον σε προσφορα στα σ/μ απεναντι απο το σπιτι μου [Α/Β και Αρβανιτιδης] σε προσφορα 14.50 απο 21.50 που το ειχαν.
Βρηκα ξανα στον Βασιλαγα , Ariel Actilift 100 μεζουρες σε πλαστικη συσκευασια[γερμανικης προελευσης] στη τιμη 14.50 .Το ζητουμενο ειναι να βοηθουμε τοσο τη τσεπη μας ,οσο και τις ελληνικες βιομηχανιες -βιοτεχνιες-εμπορικες επιχειρησεις

Παίζονται πολλά παιχνίδια. Τα supermarkets (s/m) είναι οι βασικοί δίαυλοι προώθησης των προιόντων των εταιριών τροφίμων, ειδών καθαρισμού κλπ. Ετσι τα s/m παίζουν με τους δικούς τους όρους. Χωρίς να είμαι γνώστης, ήμουν παρών σε συζήτηση μεταξύ ατόμων που σχετίζονται και αποκόμισα μερικές εντυπώσεις. πχ. 2 απο αυτές
α) Η βιομηχανία ζυμαρικών Τρέλλα πουλάει στα s/m του Σκλαβουνόπουλου 50 λεπτά το πακετο (με κέρδος πχ. 200%), και επιτυγχάνει συνολικές μηνιαίες πωλήσεις σε όλες τις αλυσίδες των s/m, 1.000.000 πακέτα. Ο Σκλαβουνόπουλος κάποια στιγμή προτείνει στην Τρέλλα, να του πουλήσει επιπλέον 200.000 πακέτα σε συσκευασία που γράφει "Σκλαβουνόπουλος" στην τιμή των 25 λεπτών το πακέτο (100% κέρδος για την Τρέλλα) ξέχωρα απο τις κανονικές πωλήσεις με την κανονική συσκευασία του προιόντος. Η Τρέλλα δέχεται γιατί έχει σίγουρες τις πωλήσεις και στις 2 περιπτώσεις.
β) Η ΡοκαΡολα προωθεί κι αυτή τα κουτάκια αναψυκτικών της μέσω Σκλαβουνόπουλου ο οποίος την φροντίζει βάζοντας τα προιόντα της σε επίλεκτες θέσεις σε σχέση με τα ανταγωνιστικά προιόντα, επιτυγχάνοντας έτσι ικανοποιητικές πωλήσεις. Αυτή η εξυπηρέτηση γίνεται με την προυπόθεση οτι δεν θα προμηθεύει η ΡοκαΡόλα την αλυσίδα s/m Πρίκλ με περισσότερα απο 100.000 κουτάκια μηνιαίως...

Παίζονται πολλά παιχνίδια που καθορίζουν τις τιμές κατα τόπους και ανα περίπτωση...

τα σούπρεμάκε βγάζουν τα άντερά τους. Ακόμα και οι μικροί συνεταιρισμοί, δε συζητάω για το μεγάλο γαλλικό μπακάλικο!

Αληθεύει ότι το μεγάλο γαλλικό καθυστερεί τις πληρωμές με αποτέλεσμα να έχει μείνει από πολλά επώνυμα προιόντα?

Αληθεύει ότι το μεγάλο γαλλικό καθυστερεί τις πληρωμές με αποτέλεσμα να έχει μείνει από πολλά επώνυμα προιόντα?
Ετσι ξερω και γω

Δεν είναι μόνο τα επώνυμα, χρωστάει πολλά και στους παραγωγούς των private label προϊόντων του.

Εγώ ξέρω ότι το γαλλικό κλείνει και γι αυτό συναντάμε πολύ τελευταία μαζί με το όνομα του και γνωστό επίθετο παλιό στις αλυσίδες σ/μ

ψωνίζω από το "Αμαξοστάσιο" και σίγουρα τα χρήματα που δίνω έπεσαν στα 2/3 ... Βέβαια δεν έχει την τρελή ποικιλία , αλλά παίρνεις το παραπλήσιο και είσαι χαρούμενος ...
Για το ιταλικό Αζαξ σύμφωνα με τα λεγόμενα της γυναίκας μου είναι καλύτερο από το ελληνικό

Είναι απαράδεκτο να ακούμε ότι οι τιμές του γερμανικού στη Γερμανία είναι στο 1/3 από εδώ ... Το γαλλικό δεν έχει πια κόσμο , αλλά ούτε και υπαλλήλους ( οι περισσότεροι είναι των εταιριών και βρίσκονται εκεί ως προοθητές και κάνουν τις δουλειές ενός υπαλλήλου ) ...

και πρέπει να τα βράζεις 35 λεπτα για να γίνουν ;)

Δεν έχεις δίκαιο.
Βράζουν όπως όλα και μάλιστα δεν υπάρχει διαφορά.
Μάλιστα κάποια είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα.

Δεν έχεις δίκαιο.
Βράζουν όπως όλα και μάλιστα δεν υπάρχει διαφορά.
Μάλιστα κάποια είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα.

Εντάξει, τα 35' ήταν η υπερβολή του αστείου.
Είναι αρκετά...δύστροπα ζυμαρικά πάντως! -bye-

Αυτό που κοιτάω εγώ είναι το κατάστημα που αγοράζω να έχει Ελληνική ιδιοκτησία. Ούτε Γάλλος, ούτε Βέλγος, ούτε Γερμανός και ας τα έχουν και ΤΣΑΜΠΑ. Αν χαλάω 400 ευρώ τον μήνα στα προιόντα σούπερ μάρκετ άντε να έχουν μια απόκλιση +-15% οι τιμές στα μαγαζιά που θα μπορούσα να ψωνίζω. Δηλαδή αν το έψαχνα ΤΡΕΛΑ θα είχα κέρδος 60-70 ευρώ μηνιαίως. Συγγνώμη αλλά το οικονομικό μου πρόβλημα δεν είναι τα 60 ευρώ που θα κερδίσω από το σουπερ μάρκετ. Αν βάλω και τον χρόνο που πρέπει να χάσω για να βρω το "φτηνότερ" είμαι σίγουρα χαμένος συνολικά.

Εκεί που έχω επικεντρωθεί είναι να αγοράζω αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Από ΕΛΛΗΝΙΚΟ σούπερ μάρκετ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ προιόντα. Το αν είναι ακριβότερα ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Αρκεί να είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Αγοράζοντας Ελληνικά προιόντα βοηθάω την τσέπη μου και την κοινωνία που ζω. Όποιος δεν καταλαβαίνει το γιατί ας δει πόσα πράγματα εισάγουμε και πόσα εξάγουμε. Το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας δεν ξεκινάει από το χρέος αλλά από το ότι καταναλώνουμε (και παράγουμε βεβαίως) πολύ λιγότερα Ελληνικά από ότι ξένα προιόντα. Αυτή η ανισσοροπεία προκαλεί το έλλειμμα. Αγοράζεις ιταλικά μακαρόνια; Βοηθάς τον Ιταλό εργαζόμενο. Αγοράζεις Ελληνικά μακαρόνια; Βοηθάς τον ΕΛΛΗΝΙΑ εργαζόμενο. Διαλέξτε...

Όταν βλέπετε χαοτικές διαφορές στις τιμές να υποψιάζεστε προιόντα χειρότερης ποιότητας ακόμα και αν είναι ΕΠΩΝΥΜΑ. Αυτό συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ. Ακόμα και στα παπούτσια. Άλλο το ADIDAS που πουλιέται στην Αλβανία και την Ρουμανία και άλλο στην Γαλλία. Τα σούπερ μάρκετ που εισάγουν από Σκόπια και Βουλγαρία σας δίνουν φτηνά προιόντα κατώτερης ποιότητας και εσείς νομίζετε ότι κερδίσατε λεφτά. Στην ουσία χαμένοι είστε.

Στο 90% των προιόντων σούπερ μάρκετ υπάρχει Ελληνική επιλογή. Στις μεγαλύτερες Ελληνικές αλυσίδες τα Ελληνικά προιόντα τρώνε πόρτα. Ψάξτε για ΕΛΛΗΝΙΚΗ μουστάρδα ας πούμε. Υπάρχουν Ελληνικές. Σε πόσες μεγάλες αλυσίδες θα τις βρείτε;;;