Φθηνά Super Market

Re: ΦΘΗΝΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

Sorry gordona αλλά είσαι στα περισσότερα λάθος.... Εξήγησέ μου τότε γιατί το ελληνικό λάδι πουλιέται ακριβότερα στην Αθήνα παρά στην αγορά του Μονάχου. Γιατί στην ίδια ξένη αγορά βρίσκεις καλύτερη ποιότητα ελληνικού πορτοκαλιού παρά στην ελληνική. Γιατί η coca cola, (φτιάχνεται στην Ελλάδα για ολα τα Βαλκάνια) πουλιέται ακριβότερα στο s/m απέναντι απο το εργοστάσιο, απ'ότι στην Βουλγαρία. Και για να παραφράσω αυτό που έγραψες, "Αγοράζεις ιταλικά μακαρόνια; Βοηθάς τον Ιταλό εργαζόμενο. Αγοράζεις Ελληνικά μακαρόνια; Βοηθάς τον ΕΛΛΗΝΙΑ βιομήχανο να βγάλει περισσότερα στην Ελβετία. Διαλέξτε..." ΟΚ, δεν είναι απόλυτο το τελευταίο, αλλά σε κάθε περίπτωση, απ'ότι έχουν δείξει τα πράγματα, η βοήθεια αυτή δεν φτάνει ποτέ στον έλληνα εργαζόμενο. Τα πράγματα έχουν σφίξει, κι οπου μπορει κανεις να γλυτώσει 1 ευρώ, είναι καλοδεχούμενο. Και ας σταματήσει κάποτε το παραμύθι περι ανωτερότητας τον ελληνικών προιόντων. Ενας μύθος, με εξαίρεση 2,3 προιόντα ΠΟΠ που τον έχουμε χρυσοπληρώσει για χρόνια όλοι μας...

Απάντηση: Re: ΦΘΗΝΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

BIOS δεν είναι έτσι όπως τα λες εσύ . Ποιος σου είπε οτι το ελληνικό ελαιόλαδο πουλιέται φτηνότερα στη Γερμανία ? Εγώ είμαι σχεδόν κάθε εβδομάδα εκεί στο Μόναχο και σε άλλες πόλεις επειδή η γυναίκα μου εξάγει και η τιμή του χονδρέμπορου για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 5λιτ είναι 20 Ευρώ με τον τελικό καταναλωτή να πληρώνει από 27 έως και 38 .Τι λες τώρα ? Και σε πληροφορώ ότι τα λάδια που πάνε έξω είναι ανωτέρας ποιότητας από τα εδώ. Το ξέρεις τι ελέγχους περνάνε ? Είναι τυχαίο που τα ΑΛΤΙΣ και ΜΙΝΕΡΒΑ ουτε από τις πόρτες απέξω δεν περνάνε . Έξω πάνε άλλες ονομασίες με υψηλή ποιότητα ειδάλως οι Γερμανοί σε πετάξανε έξω .
Για τα πορτοκάλια ΝΑΙ τα καλύτερα πάνε έξω .Οχι θα τα δώσουν εδω τσάμπα που τα ζητάνε για να τα πουλάνε οι μεσάζοντες 20 φορές πάνω . Αμα ήξεραν όλοι αγρότες και δεν είχανε μάθει στις επιδοτήσεις αλλά κάνανε εξαγωγές θα σου έλεγα εγω .

ΑΛΛΑ πάει το εκάστοτε sm και αγοράζει τα πάντα το συσκευάζει και το πουλάει σαν καρτέλ στην τιμή που θέλει .Το ίδιο θα γίνει ή μάλλον γίνεται τωρα σαν καρτέλ με τα ιδιωτικής ετικέτας .Για χαζούς τους έχεις να χάνει το μαγαζί τους .Αυτά δεν παίζουν .

Θα σου δώσω ενα παράδειγμα στο Μόναχο η οδοντόκρεμα γνωστής μάρκας εχει από 0.90 έως 1,40 και εδω 2,50 και πανω ..... τι ψάχνεις ? Ξέρεις τι χρειάζεται ? Αυτό που έγινε στην Αμερική μια χρονιά και βάλανε μυαλό όλοι . Είχανε κάνει καρτέλ στη τιμή του κρέατος και βγήκε ο ίδιος ο Πρόεδρος μαζί με τον πρόεδρο της ένωσης καταναλωτών και λένε .Καλούμε το Αμερικάνικο λαό να μην αγοράσει κρέας .Ξέρεις που έφτασε η τιμή του κρέατος σε 3 μέρες ? Αστο ..... Τα υπόλοιπα είναι προς κατανάλωση και στα λόγια και στα έργα . Αν περιμέναμε από τη κρίση να μας συσπειρώσει καλά κρασιά...ενώ ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να τιμωρήσουμε και τα sm και όσους συνεχίζουν ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ να κερδοσκοπούν εις βάρος μας

Απάντηση: ΦΘΗΝΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών προϊόντων(τροφίμων) στο εξωτερικό πωλείται φθηνότερα απ' ότι εδώ στην Ελλάδα καθώς εκεί, στο εξωτερικό, τα sm δεν ζητάνε 50% έκπτωση για να σε βάλουν στο ράφι τους!
κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.....

Re: Απάντηση: Re: ΦΘΗΝΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

ΟΚ το παραδειγμα του λαδιου και της Γερμανιας ηταν ατυχες, αλλά η αλήθεια παραμένει οτι α) η ποιότητα των εξαγόμενων είναι καλύτερη απο την "πλέμπα" που παραμένει στην Ελλάδα για να καταναλωθεί απο εμαςτους έλληνες β) πολλά συσκευασμένα ελληνικά προιόντα πωλούνται φτηνότερα στο εξωτερικό παρα εντος της χώρας, γ)πολλά προιόντα παρουσιάζονται ως ελληνικά ενώ εχουν εισαγόμενη πρωτη ύλη (ενω υπαρχει ελληνική πρωτη ύλη) πχ γαλακτοκομικά, δ) το να βοηθήσεις μια ελληνική επιχείρηση δεν σημαίνει οτι οπωσδήποτε βοηθάς τον ελληνα εργατη.

...
...Ξέρεις τι χρειάζεται ? Αυτό που έγινε στην Αμερική μια χρονιά και βάλανε μυαλό όλοι . Είχανε κάνει καρτέλ στη τιμή του κρέατος και βγήκε ο ίδιος ο Πρόεδρος μαζί με τον πρόεδρο της ένωσης καταναλωτών και λένε .Καλούμε το Αμερικάνικο λαό να μην αγοράσει κρέας .Ξέρεις που έφτασε η τιμή του κρέατος σε 3 μέρες ? Αστο ..... Τα υπόλοιπα είναι προς κατανάλωση και στα λόγια και στα έργα . Αν περιμέναμε από τη κρίση να μας συσπειρώσει καλά κρασιά...ενώ ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να τιμωρήσουμε και τα sm και όσους συνεχίζουν ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ να κερδοσκοπούν εις βάρος μας

Είχε συμβεί το 1981. Για κάποιο λόγο, η τιμή του κόκκινου κρέατος ανέβηκε αδικαιολόγητα. Η πανίσχυρη ένωση καταναλωτών στις ΗΠΑ προέτρεψε τον κόσμο να αγοράζει ασπρο (ψάρι-πουλερικά) και ο κόσμος ακολούθησε την προτροπή αυτή. Σε 10 μερες η τιμέ του κόκκινου κρέατος έπεσε χαμηλότερα κι απο τις προ αύξησης τιμές. Βέβαια αυτό δείχνει και την νοοτροπία των καταναλωτών. Μιλώντας για ναοοτροπία, να πω εδώ οτι τις μερες την ίδια χρονική περίοδο εγώ, πιτσιρίκος τότε, για να βγάλω τα έξοδα των καλοκαιρινών μου διακοπών. δούλεψα 2 μήνες στην λαχαναγορά του Ρέντη φορτοεκφορτωτής (χαμάλης δηλαδή) :) Εκείνη την εποχή (δεν ξέρω καν αν ήταν νόμιμο ή αν γίνεται και στις μέρες μας ακόμα) μπορούσε να ερθει κάποιος ιδιώτης και να αγοράσει για το σπίτι του αν έπαιρνε μια ποσότητα πχ πάνω απο 10 κιλά, ή τελάρο ολόκληρο χωρις τιμολόγιο, αλλά πάλι φτηνότερα απ'ότι στα μανάβικα της πόλης. Το καλοκαίρι εκείνο λοιπόν, είχε πάει η τιμή της ντομάτας στις αγορές της Αθήνας, στις 100 δρχ το κιλό. (εγώ έπαιρνα 600 δρχ. μεροκάματο για δουλειά 3-11 το πρωί). Κάποια στιγμή ενας γέρος κρατώντας ενα μικρο κοριτσάκι απο το χερι ήρθε σε ενα απο τα μαγαζιά της αγοράς και ήθελε να αγοράσει ντομάτες. Οταν του είπε ο μαγαζάτορας, οτι τι να τις κάνει τόσες ντομάτες σε αυτή την τιμή, ο γέρος έκπληκτος και με ορθάνοιχτα μάτια και στόμα είπε "ε,τι, δεν θα φάει το παιδί ντομάτα?" "ε οχι ρε συ, του λέει ο μαγαζάτορας, να μην φάει, θα πάθει τίποτα αν δεν φαει 2 μήνες ντομάτα? δεν είδες τι έγινε στην Αμερική?" και του ανέφερε το γεγονός παραπάνω με το κρέας. Παρ´όλα αυτά ο γέρος επέμεινε και τις πήρε...

Last edited:

Αυτό που κοιτάω εγώ είναι το κατάστημα που αγοράζω να έχει Ελληνική ιδιοκτησία. Ούτε Γάλλος, ούτε Βέλγος, ούτε Γερμανός και ας τα έχουν και ΤΣΑΜΠΑ. Αν χαλάω 400 ευρώ τον μήνα στα προιόντα σούπερ μάρκετ άντε να έχουν μια απόκλιση +-15% οι τιμές στα μαγαζιά που θα μπορούσα να ψωνίζω. Δηλαδή αν το έψαχνα ΤΡΕΛΑ θα είχα κέρδος 60-70 ευρώ μηνιαίως. Συγγνώμη αλλά το οικονομικό μου πρόβλημα δεν είναι τα 60 ευρώ που θα κερδίσω από το σουπερ μάρκετ. Αν βάλω και τον χρόνο που πρέπει να χάσω για να βρω το "φτηνότερ" είμαι σίγουρα χαμένος συνολικά.

Εκεί που έχω επικεντρωθεί είναι να αγοράζω αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Από ΕΛΛΗΝΙΚΟ σούπερ μάρκετ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ προιόντα. Το αν είναι ακριβότερα ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Αρκεί να είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Αγοράζοντας Ελληνικά προιόντα βοηθάω την τσέπη μου και την κοινωνία που ζω. Όποιος δεν καταλαβαίνει το γιατί ας δει πόσα πράγματα εισάγουμε και πόσα εξάγουμε. Το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας δεν ξεκινάει από το χρέος αλλά από το ότι καταναλώνουμε (και παράγουμε βεβαίως) πολύ λιγότερα Ελληνικά από ότι ξένα προιόντα. Αυτή η ανισσοροπεία προκαλεί το έλλειμμα. Αγοράζεις ιταλικά μακαρόνια; Βοηθάς τον Ιταλό εργαζόμενο. Αγοράζεις Ελληνικά μακαρόνια; Βοηθάς τον ΕΛΛΗΝΙΑ εργαζόμενο. Διαλέξτε...

Όταν βλέπετε χαοτικές διαφορές στις τιμές να υποψιάζεστε προιόντα χειρότερης ποιότητας ακόμα και αν είναι ΕΠΩΝΥΜΑ. Αυτό συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ. Ακόμα και στα παπούτσια. Άλλο το ADIDAS που πουλιέται στην Αλβανία και την Ρουμανία και άλλο στην Γαλλία. Τα σούπερ μάρκετ που εισάγουν από Σκόπια και Βουλγαρία σας δίνουν φτηνά προιόντα κατώτερης ποιότητας και εσείς νομίζετε ότι κερδίσατε λεφτά. Στην ουσία χαμένοι είστε.

Στο 90% των προιόντων σούπερ μάρκετ υπάρχει Ελληνική επιλογή. Στις μεγαλύτερες Ελληνικές αλυσίδες τα Ελληνικά προιόντα τρώνε πόρτα. Ψάξτε για ΕΛΛΗΝΙΚΗ μουστάρδα ας πούμε. Υπάρχουν Ελληνικές. Σε πόσες μεγάλες αλυσίδες θα τις βρείτε;;;

Μα, εγώ μιλάω για ελληνικά προϊόντα που απλά σε αυτό το σ/μ πωλούνται πιο φτηνά... π.χ. έχει και τα ιταλικά μακαρόνια, έχει όμως και τα ελληνικά, και όχι κάποια άγνωστη μάρκα, αλλά από τις πιο γνωστές.
και αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω..... γιατί το ίδιο ακριβός προϊών, στο ένα σ/μ να έχει τόση μεγάλη διαφορά; π.χ. γνωστό γάλα ελληνικό εκεί 93 λεπτά και σε άλλα μεγάλα σ/μ 1.30
Βέβαια το θέμα με το γάλα είναι μεγάλη πληγή, όλες η βιομηχανίες γάλακτος δηλώνουν προβληματικές. Τώρα, το πώς γίνετε να αγοράζεις την πρώτη ύλη 30 λεπτά, και να πουλάς 1,30 , ενώ έχεις αποβουτυρώσει, έχεις βγάλει την κρέμα, άρα έχεις παράγει κι άλλα προϊόντα προς πώληση και ακόμα είσαι προβληματικός..... αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται!!!

Ο βασικότερος λόγος που υπάρχουν αυτές οι διαφορές στα τρόφιμα απο το ένα s/m στο άλλο είναι η έκπτωση που καταφέρνει να "τσεπώνει" το κάθε s/m απο την εκάστοτε παραγωγό εταιρία.
πχ, το Α s/m καταφέρνει να "πάρει" έκπτωση της τάξης του 30% απο την παραγωγό εταιρία ενώ το Β s/m καταφέρνει να πάρει 50% έκπτωση απο την παραγωγό εταιρία.
Και μην νομίζετε οτι όσο μεγαλύτερη έκπτωση πετυχαίνει το s/m τόσο φθηνότερο θα είναι το προϊόν στο ράφι. Όχι, κατηγορηματικά όχι!!!
Όσο μικρότερη έκπτωση πετυχαίνει το s/m απο την παραγωγό τόσο πιο φτηνό βγαίνει και το προϊόν στο ράφι. Καλό ε???
Και φυσικά, πέρα απο τις εκπτώσεις, πάντα μετράει το ποσοστό κέρδους με το οποίο δουλεύει το κάθε s/m.
Άλλα δουλεύουν με 20% και άλλα φτάνουν μέχρι το 50%...
Γενικά ο κανόνας λέει οτι όσο μεγαλύτερη διαφήμιση περι φτηνών προϊόντων στα s/m τόσο υπάρχει ο φόβος να είναι πιο ακριβά απο όλους.

υ.γ Είναι μερικά s/m, λίγα δυστυχώς, που δεν δουλεύουν με εκπτώσεις, αλλά με νέτες τιμές.
Δηλαδή, αν η παραγωγός εταιρία πουλήσει 10 το προϊόν στο s/m , το s/m θα βάλει περίπου 20% κέρδος και θα το βγάλει στο ράφι.
Όχι σαν τα περισσότερα, που με τις εκπτώσεις που παίρνουν(σαφέστατα ΟΧΙ επι τιμολογίου) φτάνουν στο τέλος να πουλάνε στο ράφι 2 και 3 φορές πιο ακριβά απότι αγοράζουν απο την παραγωγό εταιρία.......

Μα, εγώ μιλάω για ελληνικά προϊόντα που απλά σε αυτό το σ/μ πωλούνται πιο φτηνά... π.χ. έχει και τα ιταλικά μακαρόνια, έχει όμως και τα ελληνικά, και όχι κάποια άγνωστη μάρκα, αλλά από τις πιο γνωστές.
και αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω..... γιατί το ίδιο ακριβός προϊών, στο ένα σ/μ να έχει τόση μεγάλη διαφορά; π.χ. γνωστό γάλα ελληνικό εκεί 93 λεπτά και σε άλλα μεγάλα σ/μ 1.30
Βέβαια το θέμα με το γάλα είναι μεγάλη πληγή, όλες η βιομηχανίες γάλακτος δηλώνουν προβληματικές. Τώρα, το πώς γίνετε να αγοράζεις την πρώτη ύλη 30 λεπτά, και να πουλάς 1,30 , ενώ έχεις αποβουτυρώσει, έχεις βγάλει την κρέμα, άρα έχεις παράγει κι άλλα προϊόντα προς πώληση και ακόμα είσαι προβληματικός..... αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται!!!

Δήμητρα. περα απο αυτα που σωστα λεει ο petran, σκόπιμα τα s/m πουλάνε πολλές φορές, για μικρές ή μεγάλες περιόδους, προιόντα κράχτες, και κάτω του κόστους. Μου είχε τύχει να βρώ σε γνωστό s/m το nes cafe 200γρ. 3.χχ Ε οταν παντού είχε 5.χχ. Kαι συνήθως για να φτάσεις στα προιόντα αυτά (που βρίσκονται στην άλλη άκρη του καταστήματος) περνάς δίπλα απο δεκάδες άλλους πειρασμούς απ'όπου όλο και κάτι θα αγοράσεις, αρα σε αυτούς, θα τους έρθει στην χειρότερη περίπτωση μια η άλλη. Ο σκοπός των s/m είναι να περάσεις την πόρτα τους. Απαξ περάσεις, θα φύγεις με σακούλες. Δεν έχω δει πολλους να μπαίνουν σε s/m και να φεύγουν με αδεια χέρια ή με μονο 1-2 πράγματα...

Last edited:

μα, εγώ δεν μίλησα για προσφορές η τιμές που έδωσα είναι απο τότε που άνοιξε. Απλά, πιστεύω, ψωνίζουν από τα εργοστάσια κι έτσι δεν πληρώνουν τους εμπόρους που λένε είναι αυτοί που πάνε τις τιμές στα ύψη... και γί αυτο δεν θα δεις να ειναι γραμμένα στα ελληνικά, αλλά στα γερμανικά, ιταλικά, κλπ...

Αν δεν ειναι ΚΑΙ στα ελληνικά, είναι παράνομα εισαγμένα. Για να πουληθεί παρασκευασμένο τρόφιμο οπως πχ. τα μακαρόνια, ο καταναλωτής βάσει νόμου πρέπει να ξέρει την σύσταση τους και μάλιστα γραμμένη στα ελληνικά.

Sorry gordona αλλά είσαι στα περισσότερα λάθος.... Εξήγησέ μου τότε γιατί το ελληνικό λάδι πουλιέται ακριβότερα στην Αθήνα παρά στην αγορά του Μονάχου. Γιατί στην ίδια ξένη αγορά βρίσκεις καλύτερη ποιότητα ελληνικού πορτοκαλιού παρά στην ελληνική. Γιατί η coca cola, (φτιάχνεται στην Ελλάδα για ολα τα Βαλκάνια) πουλιέται ακριβότερα στο s/m απέναντι απο το εργοστάσιο, απ'ότι στην Βουλγαρία. Και για να παραφράσω αυτό που έγραψες, "Αγοράζεις ιταλικά μακαρόνια; Βοηθάς τον Ιταλό εργαζόμενο. Αγοράζεις Ελληνικά μακαρόνια; Βοηθάς τον ΕΛΛΗΝΙΑ βιομήχανο να βγάλει περισσότερα στην Ελβετία. Διαλέξτε..." ΟΚ, δεν είναι απόλυτο το τελευταίο, αλλά σε κάθε περίπτωση, απ'ότι έχουν δείξει τα πράγματα, η βοήθεια αυτή δεν φτάνει ποτέ στον έλληνα εργαζόμενο. Τα πράγματα έχουν σφίξει, κι οπου μπορει κανεις να γλυτώσει 1 ευρώ, είναι καλοδεχούμενο. Και ας σταματήσει κάποτε το παραμύθι περι ανωτερότητας τον ελληνικών προιόντων. Ενας μύθος, με εξαίρεση 2,3 προιόντα ΠΟΠ που τον έχουμε χρυσοπληρώσει για χρόνια όλοι μας...

Μισό λεπτό. Ο Έλληνας βιομήχανος τα βγάζει στην Ελβετία ενώ ο Γάλλος που έχει τον Μαρινόπουλο που τα βγάζει; Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν παίρνεις Τούρκικο Γάλα ή Ελληνικό δεν έχει σημασία; Ο Έλληνας βιομήχανος απασχολεί ΕΛΛΗΝΕΣ εργαζόμενους, ο ΓΑΛΛΟΣ απασχολεί ΓΑΛΛΟΥΣ. Ούτε αυτό μας λέει κάτι;

Τα πράγματα έχουν σφίξει γιατί έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπορικό έλλειμμα. Το χρέος από εκεί δημιουργείται. Googlaρε για το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, αφιέρωσε χρόνο και θα καταλάβεις. Εγώ απλά σου γράφω ότι η αρχή όλων των προβλημάτων που έχουμε δεν είναι το χρέος αλλά το εμπορικό έλλειμμα. Με λίγα λόγια ότι εισάγουμε περισσότερα από όσα παράγουμε. Και καλά εκεί που δεν παράγουμε (υψηλή τεχνολογία, βαριά βιομηχανία κτλ.) να πάρουμε εισαγωγής. Αλλά το να παίρνεις εισαγόμενα αντί Ελληνικά με την δικαιολογία ότι θα γλυτώσεις λεφτά είναι μια ειρωνία του καπιταλισμού. Και 100 ευρώ τον μήνα να γλυτώνεις από την στιγμή που αγοράζεις εισαγόμενα είσαι ΧΑΜΕΝΟΣ. Στο τέλος θα χρεοκοπήσεις. Ρώτα όποιον οικονομολόγο θέλεις.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αρκετά Ελληνικά προιόντα είναι "ακριβά":

1. Κοστίζουν περισσότερα να παραχθούν από ότι τα εισαγόμενα. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά συνήθως οι γραμμές παραγωγής στην Ελλάδα είναι 10-20 χρόνια πίσω. Η αποκορύφωση είναι τα αγροτικά προιόντα. Ο Ολλανδός αγρότης στέλνει τα προιόντα του απευθείας από το χωράφι στο σούπερ μάρκετ. Του Έλληνα αγρότη για να φτάσουν τα προιόντα στα ράφια του σούπερ μάρκετ περνάνε 10 "χέρια". Αυτό εκτοξεύει το κόστος. Το δυστύχημα είναι ότι τα μέσα που χρησιμοποιεί ο Ολλανδός μπορεί να τα βρει και ο Έλληνας. Απλά οι δικοί μας αγρότες και όχι μόνο, δεν διαβάζουν για το επάγγελμά τους. Δεν προοδεύουν. Αυτό που κάνουν είναι μόνο να εφαρμόζουν αυτό που έμαθαν πριν 10-20-30 χρόνια.

2. Η Ελλάδα παραδοσιακά είναι "ακριβή" αγορά. Γιατί; Μα απλά γιατί οι καταναλωτές είναι κορόιδα. Έπεσε τόσο πολύ και εύκολο χρήμα από το 1980 και μετά που στο τέλος εξαφανίστηκε η καταναλωτική συνείδηση.

3. Το Ελληνικό κράτος κοστίζει στην τελική τιμή. Γραφειοκρατία, διαφθορά, φοροδιαφυγή, όλα καταλήγουν στο να επιβραβεύεται ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ και όχι ο ΤΙΜΙΟΣ και εργατικός. Με αποτέλεσμα να έχουν επικρατήσει οι απατεώνες ή/και να αναγκάζουν τους τίμιους να παράγουν χειρότερα και ακριβότερα προιόντα.

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Στην Αυστραλία:
Τα Αυστραλέζικα προϊόντα είναι ακριβότερα απ τα εισαγόμενα. Και μιλάμε για μια χώρα που παράγει τα πάντα.
Η μόνη διαφορά με την Ελλάδα, στην Αυστραλία στα σούπερ μάρκετ δουλεύουν 5πλάσιοι υπάλληλοι, με πολύ (πάρα πολύ) αργότερους ρυθμούς.

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ (στα Αυστραλέζικα)

Καλά το ακούσαμε και αυτό...

Ο Έλληνας βιομήχανος απασχολεί Έλληνες υπαλλήλους...χαχαχαχααχ!!Καλό...

Επίσης ακούσαμε ότι αν υποστηρίξεις τα ελληνικά προιόντα, τα λεφτά παραμένουν στην χώρα και μάλιστα προς όφελος των Ελλήνων.....χαχαχα!!!!!

Και ότι για όλα αυτά φυσικά φταίνε πάντα οι αγρότες που είναι αγράμματοι και δεν ακολουθούν τα Ευρωπαικά standard.....Μάλιστα.....Μάλιστα...

Ααααα ναι....Και για το ότι το χρέος της Ελλάδας οφείλεται στο εμπορικό έλλειμμα.....

Οκ....

Σε τετοια θεματα αντιλαμβανεσαι το ποσο αναγκαιο (συλλογικα για ολους μας) να καταργηθει η μεγαλη ιδιοκτησια.

Αν δεν πας σε αυτα που προτρεπει το ΚΚΕ τουλαχιστον να τους αναγκασεις να κρατουν στην Ελλαδα τα κερδη τους .

Απάντηση: Re: ΦΘΗΝΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

Τι να πει κανείς ? κι από που ν αρχίσει ?

Ο Ελληνας βιομήχανος απασχολεί Ελληνες υπαλλήλους ναι , έτσι είναι .Βέβαια οι Κοπρίτες της καφετέριας δεν πήγαν ποτέ για δουλειά γιατί για 50 Ε λέγανε εγώ δεν πάω έλεγαν οπότε πήρε αλλοδαπούς ....Οπότε να έκλεινε ? Όχι βέβαια ...και ο κοπρίτης συνεχίζει και τον βρίζει χαχαχαχ......

Οι αγρότες βέβαια είναι οι τελευταίοι που φταίνε γιατί εξανεμίστηκαν όλα .Τους πιάνουν τον κ..ο οι μεσάζοντες και φτάσαμε να υπάρχει διαφορά από το χωράφι στο ράφι 1200% αλλά τι να κάνουν ? Να μην δηλώσουν 7000 ρίζες ελιές ενώ έχουν 200 ή να μην εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά αφού είναι αγράμματοι μωρέ ...? χαχαχα....

Και φυσικά για όλα φταίει ο Καραμανλής , Ο Σημίτης , Ο Παπανδρέου , ο Πάγκαλος , ο Σαμαράς ο γείτονάς μου που δεν πληρώνει , Ο ταχυδρόμος ,ο αγρότης και πάει το γαιτανάκι εκτός από εμάς .Το ΕΜΑΣ δεν ισχύει για όλους βέβαια .Ισχύει όμως για πολλούς και πάει λέγοντας .

Και για να μην ξεφύγουμε τα Σ/Μ κλέβουν ασύστολα το λέμε και θα το ξαναλέμε αλλά θα έρθει και η ώρα τους . Έχει δρόμο ακόμα .Η συμπίεση των κερδών τους όμως ήδη τους έχει δημιουργήσει σοβαρότατο λειτουργικό πρόβλημα.

Καλά ναι οι "κοπρίτες" που πίνουν καφέ, ενω τους περιμένουν δουλειές με φούντες, με λεφτά, με προοπτικές, με εξέλιξη......φταίνε. Οι κακόμοιροι οι Βιομήχανοι απασχολούν Έλληνες....ναι ναι...χαχαχαχαχα!!!!

Πηγαίνετε μια βόλτα απο το χρεοκοπημένο EShop να δείτε "Έλληνες" στην κεντρική του αποθήκη..... Και εκεί που απασχολούν Έλληνες(Χαλυβουργία, π.χ) δεν τους πληρώνουν όσο παράγουν ή τους απολύουν σωρηδόν....
Αλλά τι τα θες....Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος......

Ενώ οι αγρότες ε??? Τις στοχευμένες επιδοτήσεις τις έπαιρναν απο την ΕΕ για να ξεχνανε τα χωράφια τους και να απολαμβάνουν τον ήλιο.....Κατα άλλα αυτοι φυσικά φταίνε και μόνο αυτοί.

Σιγά μην φταίει ο Καραμανλής, ο GAP , Σαμαράκος, ο Μαντέλης, ο Χριστοφοράκος, κλπ κλπ......Εμείς φταίμε και μόνον εμείς, καλέ....

Θα έρθει η ώρα των Σ/Μ?? Με ποια έννοια???

Πείτε και άλλα, έχει γούστο....

Τι ψάχνεις ρε κι συ?
Δεν βλέπεις ότι ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ?

Η αλήθεια είναι οτι κάποτε, 80' περίπου, τα εργοστάσια ήταν γεμάτα απο Έλληνες εργαζόμενους.
Μετά όμως, για κάποιον λόγο, αυτό άλλαξε.
Ήταν ντροπή να δουλεύεις πχ στα "ψάρια", οπότε οι περισσότεροι είτε προτιμούσαν κάτι άλλο είτε το ταμείο ανεργίας.
Κι αυτά δεν τα λέω τυχαία, τα έχω ζήσει!
Τώρα αρχίζει να γυρνάει πάλι το πράγμα, και να ζητάνε δουλειά Έλληνες αλλά πλέον είναι αργά, όλες οι επιχειρήσεις κλείνουν.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κατηγορήσω κανέναν, κάνω απλή καταγραφή γεγονότων που έχω ζήσει και ξέρω απο πρώτο χέρι.

υ.γ όσο για τα s/m , η συμπίεση των ασύλληπτων κερδών τους κάνει τεράστιο κακό στις Ελληνικές επιχειρήσεις γιατί για να ρεφάρουν ζητούν ακόμα μεγαλύτερες παροχές με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν.
Και φυσικά, όταν δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις του s/m, αυτομάτως βρίσκεσαι εκτός ραφιού, άρα εκτός αγοράς, άρα κλείνεις!

όταν πριν λίγα χρόνια η ΑΓΝΟ έσπασε το κατεστημένο προσφέροντας το φρέσκο γάλα κάτω από ένα ευρώ μόνο στους φούρνους κουνήθηκε όλη η αγορά ...

τα sm είναι ένα κομμάτι του μορφώματος που παράγει κέρδος στη χώρα .... και -καλώς ή κακώς- οι εργαζόμενοι δεν είναι μέρος του .....

Last edited:

Η αλήθεια είναι οτι κάποτε, 80' περίπου, τα εργοστάσια ήταν γεμάτα απο Έλληνες εργαζόμενους.
Μετά όμως, για κάποιον λόγο, αυτό άλλαξε.
Ήταν ντροπή να δουλεύεις πχ στα "ψάρια", οπότε οι περισσότεροι είτε προτιμούσαν κάτι άλλο είτε το ταμείο ανεργίας.
Κι αυτά δεν τα λέω τυχαία, τα έχω ζήσει!
Τώρα αρχίζει να γυρνάει πάλι το πράγμα, και να ζητάνε δουλειά Έλληνες αλλά πλέον είναι αργά, όλες οι επιχειρήσεις κλείνουν.
Πολύ σωστός :worshippy: