Φθηνή dSLR για πολύ αρχάριο

lazgr

Senior Member
28 March 2008
313
Είμαι αρχάριος. Δεν ασχολούμαι γενικώς με τις φωτογραφήσεις. Πριν λίγο καιρό είδα στο internet διάφορες φωτογραφίες macro και σκέφτομαι να πάρω μια dSLR με φακό που να τραβάει καλές macro για να ασχοληθώ με φωτογραφήσεις macro (πάρα πολύ κοντινές φωτογραφήσεις π.χ. το κεφάλι μιας καρφίτσας). Πέρα από τις πολύ καλές macro φωτογραφίες όμως θέλω να τραβάει όλων των ειδών τις φωτογραφίες ικανοποιητικά. Αν δεν υπάρχει τέτοιος φακός τότε θα πάρω 2 φακούς, έναν για macro και έναν για τις υπόλοιπες φωτογραφήσεις.

Για κάτω από 700 ευρώ τι προτείνεται (αν υπάρχει τίποτα)?

Για 700 εώς 1500 ευρώ τι προτείνεται?

Σε αυτά τα χρήματα μήπως καλύτερα να ξεχάσω τέτοιου είδους macro?

Μήπως είναι καλύτερα να ψάξω για μεταχειρισμένα σε αυτά τα χρήματα?

ενα πολυ καλο σωμα σε παρα πολυ καλη τιμη σαν μεταχειρισμενο ειναι το 20d της canon επισης σε μεταχειρισμενη πολυ καλη ειναι η d80 σε παρομοια τιμη.
η αγορα τους σαν σωμα δεν ξεπερναει τα 300 - 400 ευρω επομενως σου περισσευει ενα αξιολογο ποσο για την αγορα ενος καταλληλου φακου.
η εν λογω μηχανες ειναι πολυ αξιολογες , δες σχετικα reviews!!

Με 300-400Ε παίρνεις καινούργια καλύτερα και πιό συγχρονα σώματα απο την 20D. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το νήμα που συζητήθηκε παρόποια ερώτηση.

Χοντρικα πάντως οι δικές μου επιλογές θα ήταν: για κάτω απο 700Ε την pentax Κ200D και σου περισέυουν και λεφτά για καλούς φακούς.

Για έως 1500 θα πήγαινα για Nikon D90.

δες και την olympus e410//420 μαζι με zuiko 35mm f3.5 ειδικο για macro (1:1)
Θα σου βγει λιγοτερο απο 700 ευρω

Το κεφάλι μίας καρφίτσας θέλει μεγάλη μεγέθυνση, μεγαλύτερη από 1:1.

Εάν είσαι αρχάριος όπως λες, αυτά είναι λιγάκι βαθειά νερά. Το σετ που σου προτείνει ο Βλάσης (450D με τον 100/2.8USM macro) είναι πολύ καλό και σε καλή τιμή. Με την 450D να πάρεις και τον φακό του κιτ (18-55is) για να αναμετρηθείς με την γενική φωτογραφία, και αργότερα παίρνεις κάτι καλό. Προτείνω την 450D της Canon έναντι άλλων εταιρειών, γιατί θεωρώ το live view που διαθέτει εξαιρετικό βοήθημα στο macro. Επίσης ο 100/2.8 κάνει και για κοντός τηλεφακός, καθώς και για πορτραίτο, ανοικτός (δηλαδή στο 2.8), ως εστιακό μήκος τουλάχιστον (γιατί πολλές φορές στο πορτραίτο θέλουμε πιο μαλακό γράψιμο και οι μάκρο γενικώς αντενδείκνυνται).

Επίσης και ο Sigma 105/2.8, και ο Tamron 90/2.8 (τους έχω αμφότερους, τον Canon όχι) είναι εξαιρετικοί. Απλώς προτείνω τον Canon επειδή έχει πέσει η τιμή του, και γενικώς σε νορμάλ αποστάσεις εστιάζει σαφώς ταχύτερα. Σε μάκρο ούτως ή άλλως θα εστιάζεις με το χέρι, σε λειτουργία liveview.