φθηνή κάρτα γραφικών για Photoshop?

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Εχω ένα μηχάνημα σε γραφείο που επισκέπτομαι λίγες ώρες την εβδομάδα, το οποίο όμως χρησιμοποιώ κυρίως για επεξεργασία φωτογραφιών (Photoshop Cs3 κι οσονούπω cs4). Σκέφτομαι να του βάλω μια dedicated κάρτα γραφικών, αλλά δεν θέλω να δώσω αρκετά χρήματα, καθώς είναι το 3ο ή 4ο ΗΥ που χρησιμοποιώ.

Σκέφτομαι κάποια Asus ή Sapphire 4670 που τις βρίσκεω στα 85 ευρώ περίπου. θα τη συνδυάσω με ένα μόνιτορ HP 2558 ή HP 2475.

Είναι καλή λύση ή έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό;

Υπόψη ότι παιχνίδια ή τβ δεν θα δω ποτέ...

Αν δεν περιγρφεί το υπόλοιπο υλικό του μηχανήματος, είναι ρίσκο να εκφραστεί άποψη ... :o

4 GB RAΜ 1066, επεξεργαστής 5200, 3 δίσκοι, ένας για λειτουργικό, ένας για scratch disc κι ένας για αποθήκευση αρχείων. προγράμματα νόμιμα αγορασμένα.

Βλάση με το CS3 δε νομίζω να έχει τόση σημασία ποια κάρτα γραφικών θα πάρεις, η λειτουργία του επιβαρύνει σχεδόν αποκλειστικά την cpu. Τώρα στο CS4 υπάρχει υποστήριξη επιτάχυνσης γραφικών για μια σειρά από λειτουργίες μέσω Open GL.

http://kb2.adobe.com/cps/404/kb404898.html

Code:
OpenGL/GPU features in Adobe Photoshop CS4 are:

* Smooth Display at ALL Zoom Levels
    * Animated Zoom Tool
    * Animated Transitions when doing a One Stop Zoom
    * Hand Toss Image
    * Birdseye View
    * Rotate Canvas
    * Smooth Display of Non Square Pixel Images
    * Pixel Grid
    * Move Color Matching to the GPU
    * Draw Brush Tip Editing Feedback via GPU
    * 3D GPU features include:
          o 3D Acceleration
          o 3D Axis
          o 3D Lights Widget
          o Accelerated 3D Interaction via Direct To Screen

Εδώ υπάρχει μια επίσημη λίστα με κάρτες που έχουν δοκιμαστεί με το CS4, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του.

http://kb2.adobe.com/cps/405/kb405711.html

Νομίζω πάντως ότι και η 4670 είναι μια καλή επιλογή ως κάρτα γενικότερα...

Ειμαι του επαγγελματος και σε χρηση CS4 (ναι, νομιμου) το Photoshop εχει πλεον σημαντικες διαφορες αναλογα με την καρτα γραφικων.

Απο τις δοκιμες που εκανα (και εψαξα) προτιμω NVidia, γιατι τρεχουν καλυτερα OpenGL. Εχω δει αναλογες αναφορες στο net. Ιδανικα να εχει και πολλη μνημη, μιας και πλεον το αρχειο φορτωνεται στην καρτα...

Βελτιστη λυση μια Quadro (αλλα το κοστος ειναι υψηλο). Για οικονομικη λυση θα προτεινα μια 9600 ή 9800 με μπολικη μνημη.

Μιας και το "οικονομικο" ειναι υποκειμενικο, εαν σε παιρνει παρε μια απο την καινουρια σειρα (GTS250 και πανω) με οσο περισσοτερη μνημη μπορεις (αλλα ειναι ακριβες ακομη....).

Η λυση του SLi δεν εχω καταφερει να βρω καποιον που αναφερει (με δυο φτηνες 9600 ,πχ)...

Σιγουρα NVidia... οχι ATi - ATi για το HTPC!!! (δεν δουλευω για αυτους, απλα τρεχω ενα γραφειο και εχω δοκιμασει μπολικες λυσεις!!!).

Στο CS4 δεν θα δεις διαφορα εαν δεν επιλεξεις αναλογα settings - οταν το προωτοτρεξεις, θα σε ειδοποιησει! Ειναι καταπληκτικο - γενικοτερα - ολο το πακετο...

καλο ψαξιμο.

Απάντηση: Re: φθηνή κάρτα γραφικών για Photoshop?

Ειμαι του επαγγελματος και σε χρηση CS4 (ναι, νομιμου) το Photoshop εχει πλεον σημαντικες διαφορες αναλογα με την καρτα γραφικων.

Απο τις δοκιμες που εκανα (και εψαξα) προτιμω NVidia, γιατι τρεχουν καλυτερα OpenGL ...
Μετά από αυτό το μήνυμα, δεν χρειάζεται να συμπληρώσω κάτι. Αυτό που λέει για τις nVidia και το Open GL, είναι σωστό. :smileJap: