Φθηνή τηλεόραση για all-around χρήση

deadp

New member
8 June 2007
30
Ανάμεσα στις Panasonic 42u5e, 42px50 και Samsung ps43e450 ποια θα επιλέγατε;
Και οι τρεις κυμαίνονται στα 400 ευρώ.
Η τοποθέτησή τους θα γίνει σε σαλόνι (σε αντικατάσταση μιας 37άρας LG χωρίς MPEG4), μέγιστη απόσταση θέασης τα 3,6 μέτρα και τις θέλουμε για τηλεοπτικά προγράμματα, ταινίες και βιντεάκια από το youtube κατεβασμένα.
Υπάρχει κι η λύση της Samsung 40uh6030 στα 500 ευρώ για περισσότερες δυνατότητες, αλλά σαν πιο μικρή, μήπως δεν είναι προτιμητέα;
Αν έχετε και κάτι άλλο να προτείνετε αλλά να μην ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Last edited:
Θα συμφωνήσω. Μη κοιτάζεις για κάτω από 50" με τέτοια απόσταση θέασης.

Ωραία. Θυμάμαι όταν πήρα την 37άρα που μου έλεγαν όλοι για 32άρα τότε... και ΔΕΝ το μετάνιωσα.
Και ποια από τις δύο αυτές που προτείνετε; Έχουν διαφορά 50 ευρώ στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης που τις έχει και με βολεύει.
Αν ανεβώ λιγάκι σε λεφτά υπάρχει κάτι καλύτερο; Γιατί γλυκάθηκα από τα καλούδια της 6030... αλλά σε 46 ξεφεύγει...

Last edited:
Μπορείς να τις δεις από κοντά για να διαπιστώσεις ο ίδιος αν υπάρχουν ορατές διαφορές. Θεωρώ πάντως πως αξίζει τα επιπλέον 150 ευρώ. Αν υπάρχει πρόβλημα στο budget όμως, μια χαρά θα είσαι και με τις δύο πιο πάνω επιλογές.

Προσφέρει κάτι πολύ περισσότερο από την 4500 που βγαίνει 475 ευρώ;

η pa4500 είναι hdready 1024x768 ή pa5500 είναι fullhd 1920x1080. στην περίπτωση σου πολύ μεγάλες διαφορές σε υλικό 1920x1080 δεν πρόκειται να δείς λόγω απόστασης θέασης.

Αφου θα δωσεις που θα δωσεις 400 είναι κρίμα να παρεις 42-43" και να το μετανιώσεις. Το μόνο αρνητικό της PΑ5500 είναι οι ανακλάσεις , σε εικόνα για τα λεφτα της είναι πολύ καλή.

Και δεύτερη υποψήφια. Πως φαίνεται μια Panasonic 46st30 (περυσινό στοκ, αλλά σφραγισμένη) στα 650 ευρώ;

Ή περιορίζομαι στα 500 ευρώ της Samsung ps51e450;
Tα μεταφορικά για ημαθία από το Omarket.gr για τη Samsung 51" είναι... 70 ευρώ!!!1 Δεν παίζονται.

Ξεκίνησα από τηλεόραση των 400 και κοιτάζω τηλεοράσεις των 800+ (τώρα με λίγες άτοκες δόσεις όμως).
Πέρασα μια βόλτα από MediaMarkt και Plaisio. Πολύ φωτεινότητα στα MM, στο Πλαίσιο είχε τις plasma σε σκοτεινό χώρο (πολύ καλό αυτό).
Εντυπωσιάστηκα από το 3D της LG, αλλά όχι της Samsung (πιστεύω ότι ήταν θέμα περιεχομένου, αν και τα γυαλιά της Sammy, μόνο γυαλιά δε θύμιζαν).
Βάζουμε και το 3D στο λογαριασμό. Παραξενεύτηκα πόσο φαινόντουσαν τα pixel στις 43άρες και 50άρες hdready, ενώ στις FullHD δεν έβλεπα κάτι.
Δεν μου άρεσε που ΟΛΕΣ τις τηλεοράσεις τις είχαν ρυθμισμένες στο δυναμικό στα MM (καθόμουν σε κάθε μια που ενδιαφερόμουν να την επαναφέρω στο regular).
Τα χρώματα των Samsung (es6100) ήταν πολύ έντονα για τα γούστα μου, ακόμη και στο κανονικό. Δεν βρήκα την E530 ούτε την Ε550 που ήθελα να δω.
Μου άρεσαν στο μάτι (μου) οι Panasonic 47et5, 50ut50 και η Toshiba (!) 933 (πολύ ωραία χρώματα, φυσικά, όχι υπερτονισμένα όπως στη Samsung που ήταν η 40es6100 ακριβώς δίπλα κι άρα έτσι θα έπαιζε κι η 46 πιστεύω), ψάχνω να τη βρω στη σελίδα των MM και ΔΕΝ τη βρίσκω, δεν πρέπει να είχε 3D όμως, ήταν απλή LED...

Αν έλεγες στα ΜΜ ότι θέλεις Sammy, ήσουν οι καλύτερος φίλος τους, οι 3 στους 4 φορούσαν μαύρα μπλουζάκια Samsung...

ΔΕν είδα τις e550, st30.

Που καταλήγω πια για να τελειώνουμε:
Samsung 51e550 840
Panasonic 46st30 650
Panasonic 50ut50 740
Panasonic 47et5 899
LG 50pa5500 622
Toshiba 46TL933 849

Μια φορά θα πάρουμε, ας είναι καλή τουλάχιστο. Δεκτές κι άλλες προτάσεις, δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα ξανακατέβω Θεσσαλονίκη για να δω τηλεοράσεις, άρα, ότι εντυπώσεις έχω κρατήσει έως τώρα και οι απόψεις σας.
Επαναλαμβάνω, τηλεοπτικό σήμα (βράδυ 90% με μια μακρινή λάμπα αναμμένη) και ταινίες (και 3D όποτε πετύχω καμμιά) και βιντεάκια από youtube... Όχι gaming, όχι θέαση από κοντά...

Last edited:
H Toshiba TL933 είναι όντως καλή και με πολύ ωραίο σχεδιασμό. Η ET5 ξεχωρίζει σαν τηλεόραση λόγω του παθητικού 3D (πιο φωτεινό και ξεκούραστο για τα μάτια και με πιο άνετα γυαλιά). Η E550 και η PA5500 έχουν τον καλύτερο συνδυασμό εικόνας/μεγέθους/τιμής.

Είναι η 963, βγαίνει πιο φθηνή, δεν έχει μεταφορικά, αλλά ΔΕΝ τη στέλνουν εδώ...
Την έχει μόνο το Birdphone στην Ελλάδα...