Φθηνό και καλό transport

kpol

Established Member
24 February 2011
149
Οπως λέει και ο τίτλος ψάχνω για ένα καλό αλλά φθηνό transport να το συνδέσω με το dac που έχω για να ακούω και κανένα δισκάκι (από τα πολλά-ξεχασμένα που έχω).
Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Re: Φθηνό και καλό tranport

Μέχρι πόσα χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις;

Τσεκαρε το denon dvd3910...θα το βρεις σχετικα φθηνα στο ebay....ουδετερος ηχος με πολυ καλη αναλυση σε ολο το φασμα...

Με λίγα παραπάνω παίρνεις yamaha s300. Ωραίο μηχάνημα και έχει και retro εμφάνιση.

Απάντηση: Φθηνό και καλό tranport

Να επαναλάβω ότι με ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσω μόνο ως τράνπορτ (μια έξοδος coaxial μου φθάνει)

θα ελεγα να κοιτάξεις για Teac VRDS αλλα συνήθως ειναι λιγο πάνω απο το budget σου. εξαιρετικά transport για red book

Καπου πηρε το ματι μου TEAC T1 transport used αλλα σαν καινουργιο , απλα κορυφαιο τρανσπορτ και εαν ειναι και αδουλευτο ειναι ευκαιρια.
Επισης κορυφαιο ειναι το Pioneer PDS-06 (το ειχα αλλα το πουλησα) και το SONY 50ES εαν το βρεις καπου used !

Και τα μεγαλα Pioneer οντως ειναι καλα και τα βρίσκεις σε πολυ λογικές τιμές.

στο διπλα φορουμ εχει ενα Denon 1500 AE SACD στα 350 σχεδον καινουργιο (μπορει να παιζει και καλυτερα απο το dac σου ...)
Δυστυχως το TEAC T1 ειδα να πουληθηκε και το Sony 50ES !!
Δεν κοιτας το DENON ειναι και κουκλι made in Japan!

Απάντηση: Re: Φθηνό και καλό tranport

στο διπλα φορουμ εχει ενα Denon 1500 AE SACD στα 350 σχεδον καινουργιο (μπορει να παιζει και καλυτερα απο το dac σου ...)
Δυστυχως το TEAC T1 ειδα να πουληθηκε και το Sony 50ES !!
Δεν κοιτας το DENON ειναι και κουκλι made in Japan!

Μάλλον δύσκολα θα παίξει καλύτερα από το dac που έχω.
Pioneer-DV-575A-K
Γι αυτό τι λέτε?

Re: Απάντηση: Re: Φθηνό και καλό tranport

αυτα τα dvd ειναι πολυ κακα σαν transport και δεν συγκρινονται με αυτα που σου προτεινα , εαν πας σε λυση εαν φθηνο dvd θα σου προτεινα να κανεις αυτο που εχω κανει και εγω , εχω βαλει ενα monarchy antijiter /upsampler με εξοδο εκτος και απο τις γνωστες + AES/EBU ΠΟΥ εαν εχεις τετοια εισοδο στο dac σου εχει μεγαλη βελτιωση στο τελικο αποτελεσμα!! Αλλα πες μου ποιο ειναι το dac που εχεις ? Γιατι θεωρω το denon 1500AE πολυ καλο για τα 350ευρω και με sacd.

denon_dn_961fa-1.jpg

Πολύ καλό και φθηνό με τις εξής προϋποθέσεις:

Να μη χρειάζεσαι τ/χ

Να έχεις είσοδο AES/EBU στο DAC

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φθηνό και καλό tranport

Εχω το ΑΜR DP-777.

Απάντηση: Re: Φθηνό και καλό transport

Κάτι τέτοιο που μπορώ να βρώ στην Αθήνα?

Re: Απάντηση: Re: Φθηνό και καλό tranport

αυτα τα dvd ειναι πολυ κακα σαν transport και δεν συγκρινονται με αυτα που σου προτεινα , εαν πας σε λυση εαν φθηνο dvd θα σου προτεινα να κανεις αυτο που εχω κανει και εγω , εχω βαλει ενα monarchy antijiter /upsampler με εξοδο εκτος και απο τις γνωστες + AES/EBU ΠΟΥ εαν εχεις τετοια εισοδο στο dac σου εχει μεγαλη βελτιωση στο τελικο αποτελεσμα!! Αλλα πες μου ποιο ειναι το dac που εχεις ? Γιατι θεωρω το denon 1500AE πολυ καλο για τα 350ευρω και με sacd.

Εξ ορισμού κανένα φτηνό Transport δεν μπορεί να φτάσει την ακρίβεια και σταθερότητα της ασύγχρονης usb θύρας. Απο εκεί και πέρα για να παίζει και κάννα δισκάκι ένα καλό dvd είναι αξιοπρεπέστατη λύση. Το να προσπαθεί κάποιος να ξεζουμίσει το ντάκ του απο ένα οικονομικό transport δίσκου όσο καλό και να είναι είναι εντελώς μάταιο..

Tέλος εάν κάποιος σκύτεται να δαπανήσει πάνω απο 150 ευρώ για Retro μηχάνημα πρέπει να λάβει σοβαρά τον πρότερο βίο του και φυσικά την διαθεσμότητα ανταλλακτικών, κυρίως του μηχανισμού lazer αφού αργά η γρήγορα όλα κάποτε παραδίνουν το πνεύμα ενώ πολλά παλιά έχουν και θεματάκι με τα cdr..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Φθηνό και καλό transport

Κάποια πρόταση?

Νομίζω στην sound gallery πωλείται ένα εξαιρετικό transport της Theta. Φυσικά ξέχνα τα 150 200 αλλα το νούμερο σίγουρα θα είναι λογικό.

Eπισης αυτό που λογικά θα παίζει και dvd audio (=96/24 στο ντάκ) http://www.musiclover.gr/music-used-products-en/used-denon-dvd2500bt.html αλλα και αυτό http://www.musiclover.gr/music-used-products-en/used-teac-vrds25.html ρετρό μέν και τσιμημένο αλλα φετίχ δέ..

Last edited: