φθηνό phono

swter

New member
23 February 2008
96
αθήνα
καλημέρα! μία φίλη μόλις αγόρασε το project rpm-1 με ortofon, που θα παίξει σε έναν av yamaha (τον rx-v 361), ο οποίος εκ των υστέρων ανακαλύψαμε ότι δεν έχει είσοδο phono.
γνωρίζω την ύπαρξη φθηνών και καλών για την τιμή τους phono stages (nad, project) γύρω στα 80-100 ευρώ, αλλά δεδομένου του χαμηλού μπάτζετ και των όχι και τόσο ιδιαίτερων hi-fi απαιτήσεων της φίλης, αυτά τα χρήματα ίσως είναι πολλά για το σύστημα (ηχεία b&w 686, dvd-p pioneer τα υπόλοιπα) και του ότι το πικάπ δεν παίρνει αναβάθμιση κεφαλής λόγω μη ρυθμιζόμενου βραχίονα (ώστε να πει κάποιος ότι θα κάνουμε μια επένδυση για μια μελλοντική αναβάθμιση)
... έχει κάποιος να μου προτεινει κάποιο phono αρκετά φθηνότερο από τα παραπάνω, που να παίζει απλώς αξιοπρεπώς;
ευχαριστώ για το χρόνο σας

Και το Cambridge Audio 640P είναι πολύ καλό value for money στα 120 Ευρώ περίπου.

Edit: swter δεν είδα τα όρια τιμής που έθεσες, συγγνώμη. Σε φθηνότερο μονο μεταχειρισμένο θα βρεις.
Υπάρχει ένα γυρω στα 30 περίπου Ευρώ της Behringer, αλλά δεν ξέρω πόσο καλό ειναι. Μπορείς να το
δεις στο site τους εδώ

Last edited:
καλουτσικα και φθηνα phono ειναι αυτα της tec
http://www.technolink.com.tw/

θα τα βρεις σε πολλα καταστηματα ηλεκτρικων του κεντρου αν εισαι αθηνα σε τιμες μεχρι και 50 ευρω.

το απολυτως πιο φθηνο που εχω βρει αλλα δεν το εχω ακουσει και δεν μπορω να προτεινω ειναι ενα της behringer στα 25 ευρω

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?cPath=61_171&products_id=5456

(edit: ουπς με προλαβες busoni :)
σημειωση οτι μια χαρα ειναι ο βραχιονας και μπορεις να παιξεις με αρκετες κεφαλες και να μην μεινεις σε ορτοφον (να υποθέσω την ΟΜ5 φοραεί?)

να υποθέσω ότι πρέπει να επισκεφθώ τη στοά Φέξη, σωστά;
για την αναβάθμιση της κεφαλής, μου το είπαν στον Ορφέα ότι ο βραχίονας δεν σηκώνει και πολλά και δεν έχει όσες ρυθμλισεις έχει π.χ.αυτός του debut, αν και μάλλον δεν θα χρειαστεί, αφού, όπως είπα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. το πικάπ επιλέχθηκε, ας πούμε, κυρίως για λόγους ντιζάιν, (δεν είναι και εύκολο μερικές φορές να εξηγήσει κάποιος τι είναι στερεοφωνική εικόνα, μουσικότητα και δυναμικά σε άτομα που δεν επιλέγουν χάι φάι με καθαρά audio κριτήρια, που όλα τους ακούγονται ίδια και πόσο μάλλον για ένα σύστημα που προορίζεται κυρίως για χομ σίνεμα) αν και το πικάπ παίζει αξιοπρεπώς στο σύστημά μου όπου το δοκίμασα (phono project, rotel rao2, audio spectrum s-37... θα αλλάξω σύντομα ενισχυτή, ηχεία, κεφαλή -έχω τη sumiko pearl σε project rpm-5- και phono).
εν προκειμένω, τώρα, ευχαριστώ για τις συμβουλές αγοράς, αν υπάρχει και κάτι άλλο, ευχαρίστως να το ακούσω.

σωστα και στο Ακτιον (ετσι πρεπει να λεγετε, εχει αρκετα tec) αλλα και online απο ebay και απο εδω

Οσο για τον βραχιωνα εχεις δικιο, αλλα θα μπορουσες να φτασεις ως ενα σημειο αν ηθέλες (στο παλιο μου debut πχ ειχα βαλει την δεκαρα)...αλλα μαλλον δεν υπαρχει λογος

Kαι η Proel έχει ένα ένα φόνο φθηναδούρα...
Κάπου 25 ευρά με τροφοδοσία μπαταρίας.
Τα έχει ο Νάκας.
Είχα παλιά ένα και μετέφερα LP σε σιντί μέσω πισί με πικάπ το MKII και κεφαλή Goldring 1042.
Τεφαρίκι...