Φθηνός προβολέας "home cinema" με ιδιαιτερότητες

suzukisx4

Banned
15 May 2015
128
Παιδιά χαιρετώ
θα ήθελα συμβουλές αγοράς για το εξής "σενάριο":
Καθώς ζω σε επιπλωμένο διαμέρισμα και η αλλαγή κατοικίας σύντομα δεν αποκλείεται καθόλου, ψάχνω προβολέα που να μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στο τραπεζάκι του σαλονιού για να παίξει στον απέναντι τοίχο
η μόνιμη τοποθέτηση μάλλον θα ήταν προβληματική και ίσως δεν έχει και νόημα αν λόγω εργασίας χρειαστεί να μετακομίσω ξανά και όχι μάλιστα οριστικά
αυτή η αναγκαστική "προχειρότητα" με βάζει σε σκέψεις για περιορισμό των χρημάτων που θα έπρεπε να ξοδέψω, όπως και της τελικής ποιότητας που είναι εφικτή...

τι θα κάνατε στη θέση μου, υπάρχει κάποια πρόταση που θα ήταν καλή αγορά;

Δωσε τα στοιχεια που σου ζητησε ο απο πανω. Αν ο προβολεας θα τοποθετηθει σε τραπεζακι που θα ειναι μπροστα σου, θα πρεπει να δουμε απο ποση αποσταση θα μπορει να ανοιξει το καδρο που θες, αν τοποθετηθει παρακεντρα της οθονης (δεξια-αριστερα και οχι κεντρο αυτης) ωστε να χρειαζεσαι lens shift κλπ

καταλαβαίνω τα στοιχεία που ζητάτε.
Παλαιότερα στο δικό μου σπίτι είχα έναν "home" projector, LCD 720p με lens shift 1 κάδρο προς κάθε κατευθυνση και στα 3,5-4 μέτρα και έπαιζε γύρω στις 100 ίντσες
τώρα όμως καθώς η εταιρεία με μετακινεί "συχνά" σε επιπλωμένα ενοικιαζόμενα σπίτια (2 διαφορετικά τους τελευταίους 10 μήνες), το χωροταξικό δεν είναι σταθερό
απλά ψάχνω μια λύση για να μην εξαρτώμαι από τις άθλιες συνήθως 32-40'' τηλεοράσεις με τις οποίες εξοπλίζονται αυτά τα σπίτια συνήθως
πιθανότατα θα προβάλω στον διαθέσιμο απέναντι τοίχο από όποια διαθέσιμη επιφάνεια, απ' ότι έχω δει μάλλον συνήθως θα είναι ένα κεντρικό ή πλευρικό τραπεζάκι σαλονιού γύρω στα 2-3 μέτρα από τοίχο
και για ήχο, θα ξεκινήσω προσωρινά από ένα φορητό Bluetooth ηχείο και βλέπουμε τι μπορεί να γίνει...

καταλαβαίνω τους περιορισμούς και δεν ψάχνω το απόλυτο σε ποιότητα, απλά όσο γίνεται αξιοπρεπή εικόνα, έστω επιπέδου φορητού προβολέα (που ίσως τελικά να έχει χαρακτηριστικά που χρειάζομαι)
και εφόσον ίσως η ανώτερη ποιότητα δεν είναι εφικτή για τους παραπάνω λόγους, θα προτιμούσα να ξοδέψω όσο γίνεται λιγότερα

αν μπορείτε να προτείνετε κάποια μοντέλα, ή να με καθοδηγήσετε με οποιονδήποτε τρόπο, καλοδεχούμενος

Μαλον χρειάζεστε ένα short throw προβολέα που μπορεί να ανοίξει μεγάλο κάδρο από κοντινη αποσταση.
Το είχα ψάξει κι εγω για λίγο.
Αλλα δεν είναι φτηνοί αυτοί οι προβολεις.