Φθορα καλωδιου HDMI

Re: Απάντηση: Φθορα καλωδιου HDMI

Ενας φίλος μου έχει το marantz DV-7001 και την LG 37LB2R

Πήρε το "ακριβό" HDMI πλακέ καλώδιο της ProLink με 22 το 1m. Ηταν αδύνατον να κλειδώσει σε οποιοδήποτε mode από το 480i μέχρι το 1080p Το ledάκι του player για το hdmi πότε άναβε, πότε έσβυνε, η τηλεόραση πότε έδειχνε, πότε έγραφε ότι δεν έχει σήμα... Το καλώδιο ήταν ολοκαίνουργιο, σφραγισμένο και τα δύο βύσματα έδειχναν να κουμπώνουν σωστά.

Πήγε και πήρε το "φθηνό" στρογγυλό καλώδιο της ProLink με 20 το 1m. Από την πρώτη στιγμή κλείδωσε κατευθείαν σωστά χωρίς κανένα παρατράγουδο σε κανένα mode.

Μπορείτε να το εξηγήσετε;

Πολυ απλά η prolink δεν ξέρει να φτιάχνει καλώδια.

ειδικά για μεγάλα μήκη, το hdmi απαιτεί shielded twister pair καλώδιο ώστε να εξουδετερώνει τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.

Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που έπαιξε το στρογγυλό και όχι το πλακε.

λοιπον και εγω βλεπω πρωτη φορα τετοια φθορα εχω ακριβως το ιδιο καλωδιο 15 μετρα το εχω τουλαχιστον 2 χρονια και τα περισσοτερα καλωδια που εχω ειναι τις ιδιας εταιρειας χωρις το παραμικρο προβλημα τωρα αν ειμαστε πελατακια δεν το πιστευω τουλαχιστον σε αυτα τα μετρα που εχω εγω κανενα αλλο δεν επαιξε σωστα ολα καποιο προβλημα ειχαν

.... τωρα αν ειμαστε πελατακια δεν το πιστευω τουλαχιστον σε αυτα τα μετρα που εχω εγω κανενα αλλο δεν επαιξε σωστα ολα καποιο προβλημα ειχαν

Aυτό αποδεικνύει την ποιότητα της VAN DEN HUL ... αυτα εχω ακουσει και απο αλλους χρηστες γιαυτο και δεν
θεωρησα τον εαυτο μου πελατακι της V D HUL μιας και το κοστος απόκτησης του καλωδιου ειναι στο επιπεδο
των περισσοτερων καλωδιων HDMI... Τελος παντων ... αποψεις ειναι αυτες...

Παιδια ειναι φανερό οτι με τα καλωδια HDMI υπαρχει προβλημα γενικά...
Ξαφνικά επαψε να μου λειτουργει ενα 2-μετρο και να
δημιουργει προβληματα και στο DVD-Palyer και στο switcher -HDMI. Mε την αντικατασταση του ολα επανηλθαν.

Θα παρακαλουσα οποιος ξερει γενικα τις ιδιοτροπιες του HDMI καλωδιου αλλα και τι πρεπει να προσεχουμε
κατα την αγορα του ας δαπανησει λιγο χρονο να μας τα γραψει για να ξερουμε...
Ποσο μπορει να ζοριστει ενα καλωδιο σε μια γωνιωση του κατα 90 μοιρες κοντα στο βυσμα..? Πρεπει να αποφευγεται
κατι τετοιο...? η δεν τρεχει τιποτε...? Πρεπει για τετοιες περιπτωσεις να διαλεγουμε φλατ καλωδια πιο ευκαμπτα..?

Τελος παντων οποιος εχει ορεξη και γνωσεις ας μας πει δυο κουβεντες η ας μας δωσει καποια λινκς με τετοιες
πληροφοριες ...

Εννοείται ότι πρέπει να αποφεύγονται οι γωνίες και τα επίπονα τσακίσματα. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε αγοράστε πλακέ καλώδιο αντί για στρογγυλό.

Η Εxclusive Audio με ενημερωσε οτι η VAN DEN HUL θα μου αντικαταστησει το καλωδιο αναγνωριζοντας οτι το προβλημα
ηταν στην κατασκευη του καλωδιου... τελος καλο λοιπον...

Ασχετα με την τιμολογιακή πολιτική των προϊόντων της, δίνω συγχαρητήρια στην συγκεκριμένη εταιρεία που παραδέχτηκε και αντικατέστησε το λάθος της. Αν μην τι άλλο, δείχνει σοβαρότητα. :a0210:
Κάλλιστα θα μπορούσε να αποδώσει το λάθος σε άσχετους παράγοντες.

Τασο αν το εκανε αυτο θα επελεγε εναν λαθος δρομο... στελνοντας αρνητικα μνμ στους χρηστες των προιοντων τους
Το κοστος στην πραξη ειναι μηδαμινο για αυτους.... Οντως αξιζουν το μπραβο για μια σωστη ανταποκριση...
και αναγνωριση του κατασκευαστικου λαθους.

Χαίρομαι Hal που πήγαν όλα καλά!

Και καθαρά ενημερωτικά, πριν ένα χρόνο με την 9632 μέσα είχε ένα HDMI καλώδιο της Philips, τα οποία όπως ξέρετε ειναι πανάκριβα. Μετά πήγα και πήρα και ένα άλλο με 13 , γιατί ήθελα να συνδέσω επιπλέον συσκευή και κυριολεκτικά κάνουν ως και σήμερα ακριβώς την ίδια δουλειά. Ουδεμία διαφορά! Μάλιστα το εξωτερικό περίβλημα του καλωδίου των 13 είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το αντίστοιχο της Philips.

Re: Απάντηση: Φθορα καλωδιου HDMI

Πολυ απλά η prolink δεν ξέρει να φτιάχνει καλώδια.

ειδικά για μεγάλα μήκη, το hdmi απαιτεί shielded twister pair καλώδιο ώστε να εξουδετερώνει τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.

Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που έπαιξε το στρογγυλό και όχι το πλακε.

Eπειδη εχω το πλακε καλωδιο της prolink (15μ) σας αναφερω οτι μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα προβλημα. Κλειδωνει παντου με την πρωτη. Και μπορω να πω οτι σε καποια σημεια το εχω ταλαιπωρησει παρα πολυ. Μπορει να ετυχε απλα το αναφερω.

Μπράβο στην Van Den Hul :grinning-smiley-043για την σωστή αντιμετώπιση στους πελάτες της.

Είναι ένας από τους λόγους που όλα τα καλώδια του συστήματός μου είναι αυτής της εταιρείας.