Φτιάχνοντας δικό μου Video με συρραφή. Αναζητώντας αρχικό θέμα

Καλησπέρα σε όλους

Θέλω να φτιάξω ένα δικό μου βιντεάκι με συρραφή πολλών μικρότερων βίντεο. Τα περισσότερα από αυτά θα είναι τραβηγμένα με τη νέα βιντεοκάμερά μου (Sony HDR-CX240E), σε HD φορμά, αυτό που προσφέρει η κάμερα. Αυτό που θέλω να κάνω όμως είναι να εισάγω για την αρχή, ένα - template θέλεις να το πεις, εισαγωγικό βίντεο να το πεις, ότι και να το πεις δεν έχει σημασία - που να προσομοιάζει με αυτό που έχει χρησιμοποιηθεί κατά την έναρξη των ταινιών των Star Wars, δηλαδή, να τρέχουν οι αρχικοί "τίτλοι", γραμμένοι φυσικά από μένα (ελληνικά ή αγγλικά δεν έχει σημασία), σε ένα κεκλιμένο επίπεδο, απομακρυνόμενοι από την οθόνη, με αρχή από το κάτω μέρος της και να πηγαίνουν προς το βάθος της σκηνής, όπως εμφανίζεται στις ως άνω ταινίες. Το φόντο πίσω από τους χαρακτήρες δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, καλό θα ήταν να είναι σκούρο πάντως (ιδανικό θα ήταν να είναι μια απεικόνιση του αχανούς διαστήματος, όπως στα Star Wars).

Έχω την τελευταία έκδοση του Cyberlink PowerDirector (13 Ultra), η οποία παρέχει αρκετά templates, αλλά δεν έχω βρει κάτι τέτοιο (ακόμα). Έχω επίσης το PowerProducer 6 της ίδιας, ως μέρος του Media Suite 11.0 Ultra.

Μήπως ξέρει κανείς πόυ μπορώ να βρω κάτι τέτοιο, ελεύθερο ή του εμπορίου (ελεύθερο θα ήταν καλύτερο, φυσικά)?

Ευχαριστώ.
-

Αν κατάλαβα καλά σ' ενδιαφέρει η κίνηση των τίτλων. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει έτοιμο. Βασική προϋπόθεση είναι το πρόγραμμα επεξεργασίας Video που χρησιμοποιείς να σου παρέχει αυτή την δυνατότητα.
Τέτοια προγράμματα όμως που είναι πιο εξειδικευμένα, είναι και δύσκολα στην εκμάθηση, και απαιτούν υπομονή και ατελείωτες ώρες δουλειάς.
Υπάρχουν και έχτρα tools - plugins που ενσωματώνονται στα προγράμματα που δουλεύουμε, προσφέροντας μας ατελείωτα extra effects, 3D τίτλους κλπ.
Αν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά στο after effects. Εκεί πραγματικά θα πάρεις ένα texture - background θα φτιάξεις άστρα φεγγάρι, διάστημα, κίνηση 3D τίτλων, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Το βρήκα...

Σ' ευχαριστώ, αγαπητέ φίλε μου, για τις πληροφορίες και τις επισημάνσεις σου. Είναι όντως έτσι.

Ρωτώντας όμως, "πας στην Πόλη" και επειδή το PowerDirector 13 Ultra είναι ένα από τα πιο σύγχρονα προγράμματα επεξεργασίας video, έκανα την ερώτηση στο αντίστοιχο φόρουμ της Cyberlink, όπου πήρα και την απάντηση πως ενσωματώνει το πρόγραμμα αυτό που ζητάω, και μάλιστα σε περισσότερες από μία επιλογές.

Για πληροφόρηση των φίλων του φόρουμ, το συγκεκριμένο PDIR 13 Ultra επιτρέπει στον χρήστη την πρόσβαση (και ενσωμάτωση φυσικά) σε μερικές δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες) έξτρα plug-ins, τα οποία βρίσκονται ενσωματωμένα στο πρόγραμμα, όπως επίσης και σε πολλά άλλα, που μπορεί ο (διαπιστευμένος) χρήστης να κατεβάσει από μια μεγαλύτερη βάση δεδομένων της Cyberlink.

Παρόμοια πρόσβαση έχουν και παλαιότερες εκδόσεις του PowerDirector (έχω και την προηγούμενη έκδοση 11), αλλά πιο περιορισμένη και ανάλογα με το βαθμό της συγκεκριμένης έκδοσης (π.χ. standard, deluxe, ultra, ultimate κλπ.).

Εδώ δυο εικόνες από δυο διαφορετικά plug-ins (templates για την ακρίβεια):

Το πρώτο λέγεται Perspective Scroll
perspective scroll.jpg

Και το δεύτερο Star Scroll II
star scroll 2.jpg

Εκτός όμως από αυτά, υπάρχει και το επίσης εξαίρετο πρόγραμμα της Corel, το VideoStudio x7 Pro, με το οποίο μπορείς να φτιάξεις αυτό που στην αρχή ζητούσα να βρω:

http://learn.corel.com/video/tutorials/view/85/Create-a-Star-Wars-Scrolling-Text-Crawl-

visionstudio_starwars.jpg

Φυσικά, αυτό το τελευταίο πρέπει να το αγοράσεις, δεν είναι τζάμπα, ενώ αυτά που μου προσφέρει το PowerDirector 13 μάλλον θα με καλύψουν, αφού έτσι κι αλλιώς το πρόγραμμα το έχω ήδη πληρώσει.

Αυτά προς ενημέρωση όλων των φίλων του φόρουμ.
-