Φτιαξτε βαλιτσες και παμε διαστημα.

Απάντηση: Re: Φτιαξτε βαλιτσες και παμε διαστημα.

παντως το μεγαλυτερο αστεροσκοπειο στο Mexico το εχει...........

το Βατικανο:music-smiley-005::music-smiley-005:

λογικό! ψάχνει να βρει σε ποιο σημείο τ'ουρανού βρίσκεται ο Θεός και δε φαίνεται με γυμνό μάτι ...
icon6.gif

Last edited by a moderator:
δεκτόν. και πουθενά όμως δεν αναφέρεται ότι οι Πρωτόπλαστοι Αδάμ και Εύα έσπειραν παιδιά και σε άλλους πλανήτες, ώστε να υπάρχει και εξω-γήινη ζωή. εκτός κι αν ο Θεός φρόντισε σε κάθε πλανήτη - σε όσους μοιάζουν με τη γη, έστω - να υπάρχει κι από ένα ζευγάρι Πρωτόπλαστοι ...

Και ο τελευταίος των τελευταίων παπάς παραδέχεται σήμερα ότι η ιστορία του παραδείσου είναι αλληγορική... Όχι?

ρε παιδια μη κραζετε τον ανθρωπο,προφανως ξερει τι λεει,εχουν σχεδιαστει εδω και χρονια διαστημικα τηλεσκοπια,τα οποια θα λειτουργουν συμβολομετρικα και θα μας παρεχουν απιστευτες παρατηρησεις και πανω σ'αυτο βασιζονται οτι θα παρατηρησουν αμεσα γηινους πλανητες και παραλληλα θα εχουν την δυνατοτητα να μετρουν την ατμοσφαιρα τους και να εξαγουν συμπερασματα ακομα κι αν υπαρχει ζωη σ' αυτους!!
Κρατατε και μια πισινη πριν αρχισετε να κραζετε.
Τα προγραμματα εχουν ηδη εκπονηθει,απλα δεν ξερω αν λογω της κρισης εχουν προχωρησει σε υλοποιηση,αλλα κατα τα λεγομενα του πιο πανω επιστημονα φαινεται πως ναι.

πιστευε Νικο μου δεν σου ακυρωνω εγω την Πιστη σου σε κατι...αλλα μην με σκοτωσεις, μην με ξεχωριζεις , διοτι δεν πιστευω και εγω παρολο που ολοι μου την ζωη την εφαγα βοηθωντας τον συνανθρωπο μου(οχι εγω)

Ουτε θα το παιξω πονηρος σε ανθρωπους που με ευλαβια πιστευουν σε κατι..αναβουν το καντηλακι τους....σταυρωνουν με σεβασμο το παιδι που παει στο σχολειο του..

παντως το μεγαλυτερο αστεροσκοπειο στο Mexico το εχει...........

το Βατικανο:music-smiley-005::music-smiley-005:

πολυ αμφιβαλλω,αστεροσκοπειο πληρως εξοπλισμενο ξερω οτι εχει,αλλα για το Μεξικο που γραφεις,δεν νομιζω.

Re: Απάντηση: Φτιαξτε βαλιτσες και παμε διαστημα.

@ Φραγκούλης

Εδώ είναι όλο το θέμα!
Για πές έναν από αυτούς... όχι φυσικά της ενορίας... Επίσημα!
και σε ποιά βάση το λέει... Επειδή έτσι πιστεύει? Επειδή έτσι ερμήνευσε κάποιο κείμενο? Γιατί?

Γιατί την απάντηση την ξέρεις : Ο θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ' εικόνα και κατ´ομοίωσιν. Και οι κύριοι αυτοί λόγο άγνοιας (επειδή δεν ήξεραν τί συμβαίνει παραέξω) αποφάσισαν να απορρίψουν την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες.

Φαντάσου να αποδειχθεί ότι υπάρχει εξωπλανητική ζωή και σκάσουν μύτη οι μικρά πράσινα...όντα εδώ. Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε αυτήν την παραδοχή ( της εικόνας και ομοίωσης), γιατί να μην αμφισβητίσουμε και όλλες τις άλλες και (ακόμα χειρότερα για αυτούς) να ζητάμε απτές αποδείξεις για ότι μας λέει ο κλήρος?

Και γιατί αυτά τα...όντα να μη είναι κατ εικόνα μαι ομοίωση του δικού τους θεού?

Και ποιός θεός είναι η αρχή και το τέλος και όλα τα συναφή?

Το χάσανε το παιχνίδι πατριώτη.....Καταρρέει αίφνης όλη η διδασκαλία. Το κλείνουμε και πάμε αλλού....

Πιστεύω να με εννόησες

Τελικά, αυτό το τιμημένο το πληκτρολόγιο, ουφ....

Γράφεις πολύ ωραία το παρακάτω,

Kαλά... το να δίνεις ημερομηνίες για ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα, πιθανώς το σημαντικότερο στην ιστορία του ανθρώπου ως τώρα, είναι επιεικώς για γέλια...

Και κάτι ακόμα. Από που προκύπτει το "νέα Γη?"
Πιστεύω (δεν μπορώ να αποδείξω) ότι υπάρχουν τέτοιοι πλανήτες, πολύ περισσότεροι από όσους αναφέρει ο κύριος Σάμιουελ Αρμπεσμαν, αλλά η ανακάλυψή τους και εξερεύνηση/ανάλυσή τους όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν εκεί μοιάζει με επιστημονική φαντασία... τουλάχιστον...

Συμφωνώ και επαυξάνω χρησιμοποιώντας λιγότερες και ελαφρώς διαφορετικές λέξεις με σαρκαστικό τόνο στη λέξη ''σοβαρότατα'' αναφερόμενος στα άρθρα τέτοιου τύπου,

Μάστα, μάστα......τελικά το μόνο αστείο είναι ότι υπάρχει Θεός που του μιλάμε.....κάτι τέτοια άρθρα είναι σοβαρότατα.....ασχολίαστον.

Έρχεσαι, λοιπόν, μετά Νίκο να κάνεις το δικηγόρο του διαβόλου σε αυτά που έγραψες εσύ, χαρακτηρίζοντάς τα ''επιεικώς για γέλια'', να μου πεις για τον άνθρωπο που μιλούσε 2 ώρες και ενδεχομένως να φταίει το άρθρο?????

Γιάννη οι σπουδαίοι επιστήμονες δεν είναι απαραίτητο ότι είναι και σπουδαίοι στην επικοινωνία... Άσε που το άρθρο είναι 5 σειρές και ο άνθρωπος μπορεί να μίλαγε για δυό ώρες...

Δεν καταλαβαίνω επίσης τι σχέση έχει ο Θεός με όλα αυτά?

Ο Θεός κολλάει από άλλο νήμα, ούτε καν φαντάστηκα, ότι θα πήγαινε πάλι η κουβέντα στα θρησκευτικά. Τελικά, αυτή η λέξη είναι ταμπού.....όποτε χρησιμοποιείται προκαλεί πανικό και αναταραχή...

Τέλος πάντων, καμμία σχέση δεν έχει ο Θεός με όλα αυτά, ούτε φυσικά με το γελοίο άρθρο που παρατέθηκε.........άκου, μες το Μάϊο θα μας το πουν!!!!:flipout::flipout::flipout:

πιστευε Νικο μου δεν σου ακυρωνω εγω την Πιστη σου σε κατι...αλλα μην με σκοτωσεις, μην με ξεχωριζεις , διοτι δεν πιστευω και εγω παρολο που ολοι μου την ζωη την εφαγα βοηθωντας τον συνανθρωπο μου(οχι εγω)

Ουτε θα το παιξω πονηρος σε ανθρωπους που με ευλαβια πιστευουν σε κατι..αναβουν το καντηλακι τους....σταυρωνουν με σεβασμο το παιδι που παει στο σχολειο του..

Larry quotάρω για να διευκρινίσω και όχι γιατί διαφωνώ... αντιθέτως συμφωνώ μέχρι κεραίας σε αυτά που έγραψες!

Άλλο πράγμα τι πιστεύεις και άλλο η "αλήθεια"...
Προσωπικά είμαι άθρησκος (και πολύ θα ήθελα να μην πιστεύω και σε κάτι μεγαλύτερο από τον άνθρωπο... κάτι που μπορεί να επέμβει και να καθο(α)ρίσει τις ζωές μας...

Είναι άλλο αυτό και άλλο να λέμε "βρέθηκε ζωή έξω από τη Γή => τέρμα οι θρησκείες..." από που και ως πού?

ρε Γιαννη,διαβασε πιο πανω τι εχω γραψει!

Εσύ, αυτό το διάβασες???

''Οι δύο ερευνητές πραγματοποίησαν αναλύσεις από τη διαδικασία που έχει οδηγήσει τα τελευταία 4-5 χρόνια στην ανακάλυψη περίπου 370 εξωηλιακών πλανητών και υποστηρίζουν ότι υπάρχει 50% πιθανότητα να εντοπιστεί η επόμενη Γη τον προσεχή Μάιο.''

Αν αυτή είναι σοβαρή δήλωση επιστήμονα φυσικού-αστρονόμου κ.λ.π., αν όντως έχει διατυπωθεί κατ' αυτόν τον τρόπο, και σε ικανοποιεί Λάκη μου, πάω πάσο....

Δεν σταυρώνω κανέναν, ούτε καν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Το άρθρο σχολίασα..

Eμένα αυτό το 50%, πάντως μου κάνει οτι τον επόμενο Μάιο η Νέα Γή ή θα βρεθεί ή δεν θα βρεθεί.

Χαίρω πολύ.

Εγω μη έχοντας κάνει καμιά ανάλυση, λέω οτι υπάρχει 50% πιθανότητα να ανακαλυφτεί τον επόμενο Αύγουστο (που 'ναι παχιές οι μύγες)

Εσύ, αυτό το διάβασες???

''Οι δύο ερευνητές πραγματοποίησαν αναλύσεις από τη διαδικασία που έχει οδηγήσει τα τελευταία 4-5 χρόνια στην ανακάλυψη περίπου 370 εξωηλιακών πλανητών και υποστηρίζουν ότι υπάρχει 50% πιθανότητα να εντοπιστεί η επόμενη Γη τον προσεχή Μάιο.''

Αν αυτή είναι σοβαρή δήλωση επιστήμονα φυσικού-αστρονόμου κ.λ.π., αν όντως έχει διατυπωθεί κατ' αυτόν τον τρόπο, και σε ικανοποιεί Λάκη μου, πάω πάσο....

Δεν σταυρώνω κανέναν, ούτε καν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Το άρθρο σχολίασα..

ειναι προφανες,προφανεστατο θα ελεγα,οτι αυτο αποτελει καποιο κομματι απο αυτα που ειπε ο ανθρωπος,οπως συνηθως συμβαινει σε πολλες περιπτωσεις,καποιος αναλαμβανει να χωρεσει στη συνεχεια το κειμενο σε μικροτερο χωρο πετσοκοβοντας οτι νομιζει,ειναι κλασσικη περιπτωση πεναλτυ που λενε και στο χωριο μου :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φτιαξτε βαλιτσες και παμε διαστημα.

Γιατί την απάντηση την ξέρεις : Ο θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ' εικόνα και κατ´ομοίωσιν. Και οι κύριοι αυτοί λόγο άγνοιας (επειδή δεν ήξεραν τί συμβαίνει παραέξω) αποφάσισαν να απορρίψουν την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες.

Φαντάσου να αποδειχθεί ότι υπάρχει εξωπλανητική ζωή και σκάσουν μύτη οι μικρά πράσινα...όντα εδώ. Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε αυτήν την παραδοχή ( της εικόνας και ομοίωσης), γιατί να μην αμφισβητίσουμε και όλλες τις άλλες και (ακόμα χειρότερα για αυτούς) να ζητάμε απτές αποδείξεις για ότι μας λέει ο κλήρος?

Και γιατί αυτά τα...όντα να μη είναι κατ εικόνα μαι ομοίωση του δικού τους θεού?

Και ποιός θεός είναι η αρχή και το τέλος και όλα τα συναφή?

Το χάσανε το παιχνίδι πατριώτη.....Καταρρέει αίφνης όλη η διδασκαλία. Το κλείνουμε και πάμε αλλού....

Πιστεύω να με εννόησες

Σωστός... Μόνο που αυτά που έγραψες μου τα έχει ακυρώσει ο κατηχητής μου (στη συνέχεια Παπάς) εκφράζοντας επισήμως τη θέση της Εκκλησίας...

"κατ' εικόνα και κατ´ ομοίωση" δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση όμοιος εμφανισιακά και πνευματικά... αντιθέτως, σύμφωνα με την επίσημη διδαχή (ελπίζω να μην έπεσα σε αιρετικό...) η ενσάρκωση του υιού του Θεού, δηλαδή του Θεού αποδεικνύει ότι ο Θεός δεν έχει την ίδια μορφή (στη πραγματικότητα δεν έχει μορφή-ύλη), ενώ πνευματικά θα ήταν αστείο και μόνο να συγκριθούμε με τον Θεό... Για μένα τόμπολα και σ' αυτό!
(Ο Χάτζ. νομίζω ότι μπορεί να το εξηγήσει καλύτερα και να εμβαθύνει σε αυτό...)

ειναι προφανες,προφανεστατο θα ελεγα,οτι αυτο αποτελει καποιο κομματι απο αυτα που ειπε ο ανθρωπος,οπως συνηθως συμβαινει σε πολλες περιπτωσεις,καποιος αναλαμβανει να χωρεσει στη συνεχεια το κειμενο σε μικροτερο χωρο πετσοκοβοντας οτι νομιζει,ειναι κλασσικη περιπτωση πεναλτυ που λενε και στο χωριο μου :D

Τι πέναλτυ, καλέ?? Μαρς κόκκινη είναι!!!:D:D

Οι εξωηλιακοί πλανήτες, τι είναι?? Πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος?? Κάτι σαν τα εξωκκλήσια??:p

Τελικά, αυτό το τιμημένο το πληκτρολόγιο, ουφ....

Τώρα αν σου πω ότι εσύ δεν κατάλαβες? Το post μου δεν ήταν αντίθετο με αυτά που έγραψες... Τι σχέση έχει ο Θεός και η αντίδραση πολλών με συζητήσεις περι αυτού με το νήμα δεν κατάλαβα...:grinning-smiley-043 -bye-

Ο Θεός κολλάει από άλλο νήμα, ούτε καν φαντάστηκα, ότι θα πήγαινε πάλι η κουβέντα στα θρησκευτικά. Τελικά, αυτή η λέξη είναι ταμπού.....όποτε χρησιμοποιείται προκαλεί πανικό και αναταραχή...

Τέλος πάντων, καμμία σχέση δεν έχει ο Θεός με όλα αυτά, ούτε φυσικά με το γελοίο άρθρο που παρατέθηκε.........άκου, μες το Μάϊο θα μας το πουν!!!!:flipout::flipout::flipout:

Το εξήγησες λοιπόν ότι "καμία σχέση ο Θεός"... Βοήθα τώρα λίγο την κατάσταση γιατί και άπιστος και να υπερασπίζομαι τις θρησκείες θα μου πέσει βαρύ... :BDGBGDB55:

Σωστός... Μόνο που αυτά που έγραψες μου τα έχει ακυρώσει ο κατηχητής μου (στη συνέχεια Παπάς) εκφράζοντας επισήμως τη θέση της Εκκλησίας...

"κατ' εικόνα και κατ´ ομοίωση" δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση όμοιος εμφανισιακά και πνευματικά... αντιθέτως, σύμφωνα με την επίσημη διδαχή (ελπίζω να μην έπεσα σε αιρετικό...) η ενσάρκωση του υιού του Θεού, δηλαδή του Θεού αποδεικνύει ότι ο Θεός δεν έχει την ίδια μορφή (στη πραγματικότητα δεν έχει μορφή-ύλη), ενώ πνευματικά θα ήταν αστείο και μόνο να συγκριθούμε με τον Θεό... Για μένα τόμπολα και σ' αυτό!
(Ο Χάτζ. νομίζω ότι μπορεί να το εξηγήσει καλύτερα και να εμβαθύνει σε αυτό...)

Συγγνώμη βρε Νικ, αλλά όταν πήγαινες Κατηχητικό (φαντάζομαι γυμνασιόπαις) συζητούσατε με τον κατηχητή σου τη θεολογική ερμηνεία της Γέννεσης????

Πινγκ-πονγκ δεν είχατε στην αίθουσα???:D-bye-

+1

αλλά το καλύτερο είναι το "50% πιθανότητα" που αναφέρει ο Johnkokk...
αν και διαφωνώ καθέτως μαζί του γιατί η ανακάλυψη είναι πιθανότερο να γίνει το Σεπτέμβρη με τον Τρύγο... Είναι γνωστό ότι παράγονται ωραιότατα ποτά εξ' αυτού και ενισχύεται η αμπελοφιλοσοφία τα μάλα...:D

Τον κύριο που τα είπε πάντως δεν θα βιαστώ να τον κατακρίνω...
Αυτό που έκφρασε κατά τη γνώμη μου είναι για γέλια αλλά δεν έχω ακούσει ούτε την ερώτηση ούτε 'ολα όσα είπε... οπότε...

Συγγνώμη βρε Νικ, αλλά όταν πήγαινες Κατηχητικό (φαντάζομαι γυμνασιόπαις) συζητούσατε με τον κατηχητή σου τη θεολογική ερμηνεία της Γέννεσης????

Πινγκ-πονγκ δεν είχατε στην αίθουσα???:D-bye-

5η δημοτικού μόνο.
Χρυσό μετάλλιο στο πινγκ πόνγκ αδερφέ... Θα στο δείξω με την πρώτη ευκαιρία...
(...και κάναμε συζητήσεις που η αθωότητα της τότε ηλικίας τις έκανε πολύ πιο ουσιαστικές σε σχέση με την σκοπιμότητά και τις δεύτερες σκέψεις του τώρα!
Να δείς τι ωραίες συζητήσεις έγιναν με το "βοήθα τον πλησίον σου" και "γύρνα το άλλο μάγουλο"...)

μια φορά μόνο τσακωθήκαμε γιατί του είπα ότι προτιμώ την Ελληνική μυθολογία από την Εβραϊκή... (για το "μυθολογία" παρεξηγήθηκε όχι για το "Εβραϊκή"...)

-bye-

Ομως η ΝΑΣΑ με τον Kosh εχουν ηδη βρει πλανηταρα σενια με νερα καταρακτες μαρουλακι στρωμενο ,καθαρο αερακι και ειχαν φροντισει να στειλουνν 10 νεογεννητα μωρα (αγορια κοριτσια) με διαστημοπλοιο τυπου Star trek με ταχυτητα ιασμε 30 δινες το δευτερολεπτο

σκανε τα μωρα στον νεο πλανητη (μεγαλα πια) και βγαινουν στην πιατσα...

ξανα τομπολα..

Τα υπολοιπα απο κοντα

Μιάς καί αναφέρθηκες στο θέμα του Catering ................ λές να ευδοκιμούν καί οι μηλιές? :angel:

@ Dalanik Τα σέβη μου .......... σε βρίσκω σε μεγάλη φόρμα!-bye-

Μπα... με το ζόρι τραβάω...
Καλά που μπαίνει και κανένα τέτοιο νήμα και ξεσκάω λίγο...

Γειά σου Χρηστάρα
(...παλιοσέντονο!:silly::D)

-bye-