Φτηνά μάρμαρα για ηχεία ???

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Θέλω μάρμαρο ή γρανίτη στις εξής διαστάσεις:

32cm x 25cm (4 τεμχ)
41cm x 41cm (1 τεμχ)

Πάχος (το χοντρό) !
Αν όχι μαύρο,σίγουρα σκουρόχρωμα...
Οι πλευρές ας είναι απλά κομμένες.

Έχουμε κανένα μαγαζί με αξιοπρεπείς τιμές στη Θεσσαλονίκη ή κανένα ιντερνετικό (τύπου Amazon :flipout:);

Θέλω μάρμαρο ή γρανίτη στις εξής διαστάσεις:

32cm x 25cm (4 τεμχ)
41cm x 41cm (1 τεμχ)

Πάχος (το χοντρό) !

Τι εννοείς το χοντρό?....Σε cm ίσως?

Μπορείς να πας σε ένα μαρμαράδικο στην περιοχή σου, να δεις τις ποιότητες, τα πάχη
και να ρωτήσεις τιμές...

Ναι σαν τα σκαλιά πάχος...

Το θέμα είναι οτι πήγα και ρώτησα και μου φάνηκαν πολλά,(διάφορες τιμές 70-100 ) και ρωτάω μήπως κάποιος άλλος που έψαξε,όπως εγώ τώρα,βρήκε κανέναν φθηνό.

για γρανίτη τόσα τεμάχια και σε σκούρο πήρες τιμή 100 ευρώ σε πάχος 3 εκ? Από Θεσσαλονίκη? Θέλω κι εγώ!

Για μαρμαράδικο δεν ξέρω κάποιο καλό να σου συστήσω. Πάντως τώρα τελευταία αντικατέστησα τους γρανίτες 2cm που είχα κάτω από τα ηχεία με μάρμαρα Καβάλας σε διαστάσεις 40χ40χ2 και έβαλα δύο τεμάχια κάτω από κάθε ηχείο σάντουιτς με φελό από το πλαίσιο και από κάτω καουτσούκ σαν αυτό που πουλάει στο leroy merlin για αντικραδασμικό πλυντηρίων και περιττό να σου πω ότι τα δύο cm γρανίτη σε μικρότερες διαστάσεις είναι πιό βαριά από το "σκληρό" θεωρητικά μάρμαρο Καβάλας και κάνανε και καλύτερη απομόνωση. Αλλά κοστίζουν τα ριμάδια... Ειδικά τα 3cm πάχος σε γρανίτη θα τσούζει αρκετά.

Ολα τα μαρμαράδικα καλά είναι παίδες..Για έναν μάστορα είναι θέμα ρουτίνας η κοπή και
το γυάλισμα μάρμαρου και γρανίτη.
Το κόστος ανεβαίνει ανάλογα με την ποιότητα του γρανίτη που θα διαλέξει κανείς,
και αν θέλει έξτρα δουλειά όπως το να υπάρχει κουρμπάρισμα στις ακμές, πχ.

Τι να σου κάνω που είσαι μακριά...
Βρες ένα μαρμαράδικο,(καλύτερα εργοστάσιο μαρμάρου,όχι τεχνίτη,κάπου θα υπάρχει.) και κοίτα τι ρετάλια έχει απ' έξω από αυτά που μένουν.
Πες του ότι χτίζεις σπίτι και ενδιαφέρεσαι για μάρμαρο παντού και κοιτάς τι παίζει και για δείγματα.Ταυτόχρονα να παίζει το μάτι σου γύρω.
Αν βρεις κάποιο που σου κάνει,αν δεν στο δώσει τζάμπα,θα το πληρώσεις πολύ-πολύ λιγότερο.

Στον δρομο Σινδου-Χαλαστρας λιγο πριν μπεις στη Χαλαστρα αριστερα υπαρχει εργοστασιο μαρμαρου, εχει μεγαλη ποικιλια,και καλες τιμες.Αποσταση απο το κεντρο της θεσσαλονικης 19 χιλιομετρα.

Στην Αθηνα, καλες τιμες (σχετικα) στην μεταμορφωση κατω απο την εθνικη οδο. ειναι πολλα μαγαζια και δεν ειναι δηθεν. μακρυα απο οσους κανουν κουζινες.. καλυτερα σε προμηθευτες για νεκροταφεια. ειμαι βεβαιος οτι κοντα στο μεγαλυτερο νεκροταφειο της θεσ/νικης θα βρεις αυτο που θες.

ζητα ρεταλια, οπως πολυ σωστα σου ειπαν. το μαυρο νοτιου αφρικης ειναι το καλυτερο (πιο μαυρο) αρα και το πιο ακριβο. εαν γκριζαρει η τιμη πεφτει περιπου 30%. το γυαλισμα παει με το μετρο, αν πχ η πισω μερια δεν θα φαινετε γλιτωνεις κατι (λιγο).

αν εχεις ορεξη για elbow grease ζητα τους να σου δωσουν λιγο χημικο γυαλιστικο. παρε και γυαλοχαρτα, χοντρο μεσαιο και ψιλο, βρεξετα και καλη διασκεδαση. μολις τελειωσεις και εχει στεγνωση περασε και το γυαλιστικο. προσοχη, με γαντια, δεν ειναι και οτι καλυτερο για την υγεια.

Δεν το σκέφτηκα να πάω κοντά στα μνήματα να ψάξω για μαγαζί...
Και θα έχω το νου μου για ρετάλια...

Αυτό που λέτε για φελλό (κάτω από το μάρμαρο) είναι για να μην μεταδίδονται οι δονήσεις του ηχείου-μπάσα στο πάτωμα;
Αν ναι,καλή φάση θα το κάνω.Δεν πιστεύω να αλλοιώνει την ακουστική του παιξίματος;

Θες 0,49 μ^2 μαύρου γρανίτη ή μαρμαρου, γυαλισμενο τριάρι, χωρίς εργαλείο στο μουρέλο.

Καλές τιμες θεωρούνται οι εξής:

Μάρμαρο λειβαδιας: 70 /μ^2
Μάρμαρο αλιβερίου γκρι: 60 /μ^2
Γρανιτης κινεζικος: 80-100 /μ^2
Γρανιτης Ζιμπάμπουε: 180 /μ^2
Καβάλας γκρι: 50 /μ^2

Μουρέλο εργαλείο: 3 /μ.μ.

Τιμες χωρίς ΦΠΑ.

Το πιο μαύρο είναι το Ζιμπάμπουε. Ένας κινεζικος ή ινδικός μαύρος δεν διαφέρει πολυ σε μαύρο στο άπειρο μάτι και για τη δουλεια που τα θες δεν αξίζει τον κόπο.

Για να μην κάνουμε διαφήμιση αν θες συστάσεις ή τηλ. Για θεσ/νίκη Στείλε π.μ.

νομιζω ο ΖΕΜΠ σε καλυψε επαγγελματικα.

στα δικα μου ηχεια (δαπεδου) εχω βαλει σαντουιτς γρανιτη με φελο, decoupling απο το πατωμα με συνθετικο χαλι ενω τα ηχεια πατανε πανω στους γρανιτες με τις εργοστασιακες ακιδες. αυτες με την σειρα τους πιανουν πανω στο ηχειο με ειδικο σκελετο της κατασκευαστριας εταιριας.

σαν βαση ο γρανιτης ειναι καλος ειδικα να εχεις ξυλινο πατωμα.

Θες 0,49 μ^2 μαύρου γρανίτη ή μαρμαρου, γυαλισμενο τριάρι, χωρίς εργαλείο στο μουρέλο.

Καλές τιμες θεωρούνται οι εξής:

Μάρμαρο λειβαδιας: 70 /μ^2
Μάρμαρο αλιβερίου γκρι: 60 /μ^2
Γρανιτης κινεζικος: 80-100 /μ^2
Γρανιτης Ζιμπάμπουε: 180 /μ^2
Καβάλας γκρι: 50 /μ^2

Μουρέλο εργαλείο: 3 /μ.μ.

Τιμες χωρίς ΦΠΑ.

Το πιο μαύρο είναι το Ζιμπάμπουε. Ένας κινεζικος ή ινδικός μαύρος δεν διαφέρει πολυ σε μαύρο στο άπειρο μάτι και για τη δουλεια που τα θες δεν αξίζει τον κόπο.

Για να μην κάνουμε διαφήμιση αν θες συστάσεις ή τηλ. Για θεσ/νίκη Στείλε π.μ.

πιο πολύ για αποφυγή παρεξηγήσεων, οι τιμές που αναφέρεις αφορούν σε πάχος 2cm ή 3?

Λαμινέϊτ...

Πάντως και με βάση τις τιμές που ανέφερε ο Ζεμπ,δεν βλέπω να την γλιτώνω την κατοστάρα (και βάλε)...
Εγώ δεν ήξερα από τιμές μαρμάρων και νόμιζα θα κάνουν 30-40 ...
Θα πάω να δω σε 2-3 μαγαζιά κοντά στα μνήματα και βλέπουμε,
σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

στο laminate ένα μάρμαρο πάχους 3 εκ μαζί με το βάρος του ηχείου μπορεί να σου κάνει "πατούρα" στο πάτωμα.

Εξαρτάται και από το laminate βέβαια...

Αν είναι να δώσεις 100ρικο μήπως να έψαχνες καμιά εξειδικευμένη βάση (πιθανότατα και πιο ελαφριά)?

Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μάρμαρο ή γρανίτης, υπάρχουν και άλλες πέτρες. Πριν λίγους μήνες αγόρασα δύο βάσεις από μπεζ τραβερτίνο (υπάρχει και κόκκινος ή καφέ), διαστάσεων 40χ40εκ για 55 ευρώ.