Φτηνη 40-50" μονο για Gaming/MKV

Blinky

AVClub Enthusiast
2 October 2006
820
Θελω να παρω τωρα τα Χριστουγεννα μια 40-42 για το δωματιο μου με αποκλειστικη χρηση το Gaming και θεαση καποιων αμερικανικων TV shows που κατεβαζω σε 720p MKV.

Αφου πλεον αφαιρεσα απο τις αναγκες μου τη χρηση monitor (θα υπαρχει αλλο 23" στο δωματιο,και στην TV το πολυ πολυ να κανω λιγο Browsing που και που το βραδακυ....), πιστευω η κλασσικη λυση της plasma panasonic 42U20 στα 460 ειναι επαρκης...

Το ερωτημα ειναι, ειναι μονοδρομος? Η υπαρχει και τιποτα αλλο? Να μη φτασουμε τα 600 ευρω επ'ουδενει...

Επισης για τη χρηση που λεω, μπας και παιζει σε καλη τιμη καμια 50" και ας ειναι 720p? Νομιζω θα μετραγε το μεγεθος περισσοτερο απο την αναλυση αφου ουτως η αλλως το υλικο που θα παιζει θα ειναι 90% 720p (xbox360/ps3 δεν εχουν πρακτικα παιχνιδια 1080p και ολα τα επεισοδια σειρων ειναι 720p...)

Enlighten me!

Για 50" κοιτάς την LG PJ550. Συμβίωσα με μία 50" Samsung HD Ready και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Απλά αν είσαι πολύ κοντά σε απόσταση ~2μέτρα θα χάσεις την όποια extra πληροφορία έχει να δώσει το υλικό σε 1080p, για όταν θα αρχίσεις να κατεβάζεις και τέτοιο υλικό.

συγνώμη αλλά απ όσο διαβάζω οι Plasma δεν κάνουν για Gaming. αν παίζεις 2-3 ώρες την ημέρα θα την κάψεις

συγνώμη αλλά απ όσο διαβάζω οι Plasma δεν κάνουν για Gaming. αν παίζεις 2-3 ώρες την ημέρα θα την κάψεις

Επειδη εχω μια 42PX7 3 χρονια τωρα και επαιζα xbox360 εκει, δεν εχω δει κανενα θεμα burn-in ουτε "επικυνδινες στιγμες" στα διαφορα games. Αντιθετως, πολυ περισσοτερες επικυνδινες στιγμες υπαρχουν οταν βλεπουν οι γονεις μου απλη τηλεοραση (και βλεπει video πχ η μανα μου και το παγωνει να παει να μαγειρεψει για κανα μισαωρο...ΕΛΕΟΣ) και ακομα και ετσι δεν εχει παθει κατι.

Οποτε αφου δε θα κανω χρηση υπολογιστη, το burn-in στο gaming δε με φοβιζει πλεον...

Το θεμα ειναι απλα, αν στα 500 ευρω η 42U20 χτυπιεται απο τιποτα αλλο...

Κοιταξα λιγο για 50αρες, αλλα ενταξει δεν αξιζουν, ειναι +50% στην τιμη και για 2-2.5 μετρα αποσταση δεν αξιζει (οχι οτι θα ειχα προβλημα, αμα τη δινανε σε σωστα λεφτα μια χαρα θα ψηνομουνα, γουσταρω μεγεθος...απλα ειναι υπερβολη να δωσω +50% για 8 ιντσες οταν ειναι τοσο σφικτο το budget)

Οποτε επιστρεφουμε στο αν υπαρχει στο 500ρικο καμια 40-42 που να χτυπαει την 42U20...
Βλεπω οτι απο LCD μερια πολλοι προτεινουν την 40C530 που παιζει σε αυτα τα λεφτα, αλλα εναντιον της panasonic τι λεει?

Να πω οτι εχω μια μεγαλη συμπαθεια στα γυαλιστερα Panels και γι'αυτο με χαλαει που κατω απο την 40C650 δεν εχουν το ultra clear panel οι samsung...(δηλαδη 530 και 630) , και η 650 ειναι αρκετα ακριβοτερη στα ~770.

Μια παρενθεση εδω για το 3D...
Το εχω απορριψει γιατι στα λεφτα μου δεν παιζει με τιποτα, νομιζω η πιο φτηνη 3D ειναι η 40C750 στο 1000ρικο οποτε αν ειναι να δωσω τα διπλα λεφτα για τοσο ανωριμη τεχνολογια (αν και με εντυπωσιασε οταν ειδα demo, με κουρασε αφανταστα, το flickering ηταν πολυ αισθητο σε εμενα) απλα δε το κανω, ας παρω σε 2 χρονια νεα τηλεοραση που το 3D θα ειναι στο 500ρικο...
Εχω καπου λαθος εδω? Υπαρχει δηλαδη σε αλλη εταιρεια (πχ LG) καμια πιο προσιτη 3D?

Παρεπιπτοντως, υπαρχει 40-42 σε αλλη εταιρεια εκτος samsung που να εχει γυαλιστερο panel σε καλη τιμη? Πχ εχω υποψην μου την Sony 40NX500 , αλλα στα ~650 τη θεωρω ακρινη για αυτα που προσφερει... εχω δει ομως οτι εχουν υιοθετησει και αλλες εταιρειες πλεον τα γυαλιστερα, πχ sharp/philips/lg , αλλα δε ξερω αν καμια τα βαζει και σε πιο χαμηλα μοντελα γι'αυτο ρωταω, αν υπαρχει καποια φτηνη τετοια, κατω απο 600...

Τελος, για την 42U20 υπαρχει καμια μετρηση input lag? Θυμαμαι οτι οι plasma της Panasonic γενικα ειχανε μικρο... και επισης, ειναι σοβαρο μειονεκτημα οτι εχει 400hz sub-field drive σε σχεση με τα 600 της σειρας S? Ειναι δηλαδη αρκετα σοβαρο ωστε να ψαχνω καλυτερα την 42S20 σε προσφορα κανα 50-70 ευρω ακριβοτερα αντι να παρω την U20?

Κουρασα λιγο, το ξερω....αλλα ψαχνομαι ασχημα, οποιος ξερει κατι για οτιδηποτε απο τα παραπανω ας βοηθησει! Θελω μεχρι τα Χριστουγεννα να την αγορασω...!

Ακομα ψαχνω...αλλα μεσα στο επομενο 10ημερο θα αγορασω κατι.

Εχω καταληξει στα εξης φαβορι με σειρα προταιρεοτητας :

1) 42U20
Ξερω για το προβλημα της κινησης αλλα νομιζω οτι δε θα με επηρεασει δινοντας παντα σημα 1080p60/50 απο PC/κονσολα. Απότι εχω καταλαβει εντοπιζεται κυριως στον de-interlacer και στη χρηση μου δε θα γινει ΠΟΤΕ τετοια λειτουργεια.

2) 42S20/46S20/UE40C5100/LE40C650
Αν εμφανιστει πουθενα η 42S20 κατω απο 600 ευρω θα την επαιρνα μονο για το δφοβο των ιουδαιων σχετικα με το προβλημα της U20, αλλα γενικα προκειται για ανυπαρκτο στην αγορα μοντελο αποτι βλεπω.
Η 46S20 στα 699 σιγουρα αξιζει τα λεφτα της, αλλα ειναι 200 ευρω overbudget... και επειδη ειμαι λατρης του μεγεθους, αμα για 200 ευρω λυνεις ταυτοχρονα το προβλημα της U20 και παιρνεις και 4 ιντσες παραπανω δεν το θεωρω κακο deal και σε αλλους αυτην προτεινω. Αλλα δυστυχως εκει που θελω να μπει, η 46αρα αφηνει 1cm κενο και πρεπει να μπει και αυτο αν μπει ψηλοτερα απ'όσο θελω για να μη χτυπαει σε ηχειο, αλλιως δε μπαινει καν. Και καπου με προβληματιζει σε συνδιασμο με το κοστος.

Οι samsung αποτελουν outsiders σε περιπτωση που βρεθουν σε τιμη κοντα στα 600 σε καμια προσφορα, αφου δινουν μια λιγο πιο πολυ ανεση στο θεμα pc/gaming σε σχεση με τις plasma, αλλα σε ποιοτητα εικονας γινεται συμβιβασμος οποτε δε θελω να δωσω και 200-300 ευρω παραπανω για κατι χειροτερο (της U20)...
Εντυπωση μου κανει που δε μπορεσα να βρω ουτε 1 σχολιο στο forum για την UE40C5100 αφου θεωρω οτι εχει σχετικα καλη τιμη... μαλλον εχουν παθει ολοι 100hz-ιαση και οτι δεν εχει το κοβουν απο την αρχη...

Ακομα ψαχνω...αλλα μεσα στο επομενο 10ημερο θα αγορασω κατι.

Εχω καταληξει στα εξης φαβορι με σειρα προταιρεοτητας :

1) 42U20
Ξερω για το προβλημα της κινησης αλλα νομιζω οτι δε θα με επηρεασει δινοντας παντα σημα 1080p60/50 απο PC/κονσολα. Απότι εχω καταλαβει εντοπιζεται κυριως στον de-interlacer και στη χρηση μου δε θα γινει ΠΟΤΕ τετοια λειτουργεια.

2) 42S20/46S20/UE40C5100/LE40C650
Αν εμφανιστει πουθενα η 42S20 κατω απο 600 ευρω θα την επαιρνα μονο για το δφοβο των ιουδαιων σχετικα με το προβλημα της U20, αλλα γενικα προκειται για ανυπαρκτο στην αγορα μοντελο αποτι βλεπω.
Η 46S20 στα 699 σιγουρα αξιζει τα λεφτα της, αλλα ειναι 200 ευρω overbudget... και επειδη ειμαι λατρης του μεγεθους, αμα για 200 ευρω λυνεις ταυτοχρονα το προβλημα της U20 και παιρνεις και 4 ιντσες παραπανω δεν το θεωρω κακο deal και σε αλλους αυτην προτεινω. Αλλα δυστυχως εκει που θελω να μπει, η 46αρα αφηνει 1cm κενο και πρεπει να μπει και αυτο αν μπει ψηλοτερα απ'όσο θελω για να μη χτυπαει σε ηχειο, αλλιως δε μπαινει καν. Και καπου με προβληματιζει σε συνδιασμο με το κοστος.

Οι samsung αποτελουν outsiders σε περιπτωση που βρεθουν σε τιμη κοντα στα 600 σε καμια προσφορα, αφου δινουν μια λιγο πιο πολυ ανεση στο θεμα pc/gaming σε σχεση με τις plasma, αλλα σε ποιοτητα εικονας γινεται συμβιβασμος οποτε δε θελω να δωσω και 200-300 ευρω παραπανω για κατι χειροτερο (της U20)...
Εντυπωση μου κανει που δε μπορεσα να βρω ουτε 1 σχολιο στο forum για την UE40C5100 αφου θεωρω οτι εχει σχετικα καλη τιμη... μαλλον εχουν παθει ολοι 100hz-ιαση και οτι δεν εχει το κοβουν απο την αρχη...

Σχετικά καλή τιμή 750-800 Ευρώ για TV 50Hz? Απορώ με την απορία σου, όταν με λιγότερα χρήματα παίρνεις 100Hz. Το παράξενο θα ήταν να υπήρχε κάποιο σχόλιο για τη συγκεκριμένη τηλεόραση. Η C5100 ουσιαστικά είναι η LED έκδοση της C530, δηλαδή 300 Ευρώ καπάκι για το τίποτα.

οπως το'πα...100hz-ιαση :P

Με την C530 δεν εχει καμια σχεση παντως, δεν κανουν μονο τα Hz τη διαφορα.
Πιο κοντα ειναι στο να την πεις C650 χωρις 100hz αλλα με LED. (βλεπε ultra clear panel)

Στα 800 δε τη θεωρω καλη τιμη, νομιζω θα επρεπε να ειναι στα ~700 με τιμες Ελλαδας. Στο amazon εχει 490 λιρες με δωρεαν μεταφορικα, θα πεσει και εδω συντομα. Παντως η κανονικη τιμη της ειναι λιγο κατω απο την C650 και τη θεωρω καλη τιμη για οποιον δε τον νοιαζουν τα 100hz (και ειναι ή θα επρεπε να ειναι αρκετοι, απλα δεν ξερουν και ενεργοποιουν παντα κατι επειδη το πληρωσανε)

To Ultra clear panel δεν έχει να κάνει με τον οπίσθιο φωτισμό και το έχει και η 650.Είτε led είτε ccfl δεν έχει καμιά απολύτως διαφορά στην ποιότητα εικόνας...μπορεί ελάχιστα χειρότερη αυτή με τον οπ. φωτισμό led λόγω της μεγαλύτερης ανομοιομορφίας του panel και την μικρότερη γωνία θέασης.

δεν ειπα οτι η 650 δεν εχει, ειπα οτι η 530 δεν εχει, γι'αυτο και ειναι πιο κοντα στην 650. Αν θες την αποψη μου ολες οι samsung κατω απο την 650 και μονο που δεν εχουν το ultra clear panel εχουν αρκετη αποσταση σε contrast/χρωματα (εστω και ψευτικα) και τις θεωρω αλλη κατηγορια με 100 φορες μεγαλυτερη βαρυτητα απο το αν εχει πχ 100hz ή super usb media player. Τοι ξερω οτι το LED δε προσφερει κατι περα απο παχος και καταναλωση, στο περι ανομοιομορφιας γιαφωνω, τα ιδια σκ@τ@ ειναι ολες οι LCD

οπως το'πα...100hz-ιαση :P

Με την C530 δεν εχει καμια σχεση παντως, δεν κανουν μονο τα Hz τη διαφορα.
Πιο κοντα ειναι στο να την πεις C650 χωρις 100hz αλλα με LED. (βλεπε ultra clear panel)

Στα 800 δε τη θεωρω καλη τιμη, νομιζω θα επρεπε να ειναι στα ~700 με τιμες Ελλαδας. Στο amazon εχει 490 λιρες με δωρεαν μεταφορικα, θα πεσει και εδω συντομα. Παντως η κανονικη τιμη της ειναι λιγο κατω απο την C650 και τη θεωρω καλη τιμη για οποιον δε τον νοιαζουν τα 100hz (και ειναι ή θα επρεπε να ειναι αρκετοι, απλα δεν ξερουν και ενεργοποιουν παντα κατι επειδη το πληρωσανε)

Τί εννοείς η κανονική της τιμή? Αυτή του amazon? Εγώ μιλώ πάντα με βάση τις τιμές της ελληνικής αγοράς τη στιγμή που μιλάμε. Δεν είναι 100Hz ίαση φίλε, έχεις μια δυνατότητα παραπάνω στη TV με λιγότερα χρήματα(100Hz), εγώ το λέω λογική.

Υ.Γ: Αν σε εξυπηρετεί καλύτερα είναι μια C750 χωρίς το 3D και τα 200Hz, κατά τα άλλα φτυστή!

Last edited:
κανονικη δεν εννοω του amazon. Εννοω οτι σε ολο τον κοσμο εχει ~10% μικροτερη τιμη απο την 650 , μονο εδω δεν εχει παει η τιμη εκει που πρεπει.

ΟΚ θα κρατησω την αποψη σου που ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα, ειναι μια 530 με led.

Τεσπα ενδιαφερουσα και εξισου αχρηστη κουβεντα ανοιξαμε, τα πλασματα με ενδιαφερουν πιο πολυ...

Την 530 τη σύγκρινα με τη συγκεκριμένη LED που ανέφερες, όχι με μια LED, μη το διαστρεβλώνεις. Η άχρηστη κουβέντα ανοίχτηκε γιατί μίλησες για ασθένειες...

αυτο που λες εγραψα φιλε μου, τι διαστρεβλωσα? Δεν ειπες οτι η μονη διαφορα με την 530 ειναι το LED? ε....μια 530 με LED λοιπον (αντι για CCFL) ειναι.... δε καταλαβαινω πως το μετεφρασες, και ειδες τη διαστρεβλωση, μαλλον ορεξη ειχες να τη δεις και την εψαξες.