Φτηνή 55'' τηλεόραση

Ataraxos

New member
7 December 2011
17
Ψάχνω για σαλόνι με αρκετό φως μια φτηνή IPS panel 55'' TV.

> Καλές γωνίες θέασης
> Χρήση digea
> Χρήση PS4
> Χρήση Netflix

Έχω καταλήξει στις 2 παρακάτω:
LG 55UP75003LF - 379 ευρώ
Philips 55PUS7906 - 449 ευρώ

Να πάω με την φτηνή έχουν ιδιαίτερες διαφορές;

Αρχικά, κοντά στα 500 ευρώ μπορεί να πετύχεις κάποια λύση στις 65". Αν η απόσταση θέασης είναι τουλάχιστον τρία μέτρα, καλύτερα να πας σε μεγαλύτερη. Έπειτα, οι οικονομικές τηλεοράσεις δεν έχουν υψηλή φωτεινότητα ούτε κάνα αντιανακλαστικό φίλτρο της προκοπής. Δηλαδή, σε φωτεινό χώρο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιείς κουρτίνες (έστω, ημιδιαφανείς). Πάντως, αν θα γίνεται αρκετή παρακολούθηση και σε σκοτεινό χώρο, ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις και επιλογές με VA panels.

Σε Philips ενα επιπλεον θετικο ειναι το Ambilight. Αλλα θα χρειαζεται να ειναι ημι-φωτεινος ο χωρος σου.

55'' αναγκαστικά λόγω τοίχου μετά κλείνω την μπαλκονόπορτα δεν γίνεται.
IPS αναγκαστικά λόγω γωνιών θέασης.

Οπότε μένει αν έχει καλύτερα χαρακτηριστικά (εκτός ambilight) η Philips για να αξίζει τα 70 ευρώ παραπάνω. Το android μου είναι αδιάφορο.

55'' αναγκαστικά λόγω τοίχου μετά κλείνω την μπαλκονόπορτα δεν γίνεται.
IPS αναγκαστικά λόγω γωνιών θέασης.

Οπότε μένει αν έχει καλύτερα χαρακτηριστικά (εκτός ambilight) η Philips για να αξίζει τα 70 ευρώ παραπάνω. Το android μου είναι αδιάφορο.
Μήπως αγόρασες την LG? την έχει προσφορά το eshop crazy sunday και σκέφτομαι να την χτυπήσω. Έχει καλές κριτικές εκτός απο την φωτεινότητα και λίγο την γωνία θέασης. Δεν υπάρχει όμως νομίζω άλλη καλύτερη στα λεφτά της. Δεν ξέρω κάτι TCL και TESLA τι λένε που είναι στα ίδια χρήματα.