Φτηνή αναβάθμιση HTPC

ampalaeos

AVClub Enthusiast
15 January 2008
1,134
Αθήνα
Εχω κανει ηδη μια ερευνα αγορας και εχω καταλυξει πως μαλλον δεν ειναι ακομα ωρα για αγορα "βαρβατου" pcιου... Εκτος και αν εχουμε γερες πτωσης τιμων μεσα στα χριστουγεννα. Αυτη την στιγμη ειμαι με εναν intel p4 και με καρτα γραφικων nvidia που ουτε καν θυμαμε πιο μοντελο ειναι (agp σιγουρα) και θα το κρατουσα κιαλλο αν μου επαιζε BR reapings. Δυστυχως ομως δεν μπορει αλλο... (του 2003 με 1-2 αναβαθμησης) Ψαχνω λοιπον μια παρα πολυ φτηνη λυση για να με βγαλει 2 χρονακια ας πουμε, μεχρι να γινει και η αλλαγη των τεχνολογιων σε σατα3 usb3 και pci 4x ευρητερη στην αγορα, οπου και θα αξιζει και η αγορα ενος τετοιου μηχανιματος.

Τα μεγαλα μου ερωτηματικα εχουν να κανουν με την καρτα γραφικων.. Η δουλεια της θα ειναι 100% ταινιες μιας και για games εχω ps3. Σιγουρα θελω να παιζουν 1080p, να εχουν hdmi 1.3, να μπορουν να βγαλουν τουλαχιστον 5.1 και αν γινετε να μην εχουν ανεμιστηρακι... Το pc στο τελος θα συνδεθει με hdmi σε lcd tv και μελοντικα σε av που ακομα τον ψαχνω..

Πρωτα απο ολα λοιπον, θελω να ρωτησω ποιες καρτες γραφικων μπορουν να μου βγαλουν τα νεα φορματ ηχου HD? H Sapphire 4670 και η G210 μπορουν ή πρεπει να ανεβω σε λεφτα? (ποια ειναι καλυτερη για ταινιες απο αυτες τις 2?) Αν χρειαζεται να ξεφυγω αρκετα πανω σε λεφτα για τα νεα φορματ, θα κοιταξω να παω σε κατι ακομα φτηνοτερο αν γινεται θυσιαζοντας φυσικα τα νεα φορματ και οτι αλλο μπορω, χωρις ομως να χασω σε ποιοτητα εικονας.. Για παραδειγμα κοιταγα την 4350 και για τις onboard ati 4200 kai nvidia 8200 που ακομα ομως δεν εχω καταλαβει αν μου κανουν για την δουλεια που τις θελω ή ειναι εντελως για πεταμα...

Μετα, για επεξεργαστη κοιταω τους amd x2 και x4, ως φτηνη λυση cpu..
Επειδη στο παρελθον ειχα amd, ηθελα να ρωτησω αν συνεχιζουν να ψινουν barbecue και χρειαζονται οπωςδηποτε ψυχτρα super duper που εννοειτε θα κανει αρκετο θορυβο και κατι τετοιο δεν το θελω..

Αυτα...Ευχαριστω πολυ παιδια.

Last edited:
Re: Φτηνη αναβαθμηση HTPC

Με 338 παιρνεις quad core και 4GB ram και καρτα γραφικων ενσωματωμενη, αλλα ικανοτατη μιας και ειναι μια ati 4200 με hdmi και hw acceleration.

as.JPG

Τωρα για νεα φορματ ηχου πρεπει να το ψαξεις λιγο, παντως σιγουρο ειναι περναει ηχο 5.1 μεσω hdmi .

Και τωρα πια οι φθηνοι amd ειναι πιο δροσεροι απο τους αντιστοιχους intel.
Το συστημα αυτο που δεν εχει κανεναν αλλο ανεμιστηρα εκτος του κουτιου και του cpu(αθορυβος αρκετα), θα ειναι σχετικα αθορυβο, ειδικα αν αλλαξεις τους ανεμιστηρες του κουτιου με αυτους:
http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-120Mm-Real-Silent-22-8Db-D12SL-12-BW.htm

Αν πας σε απλο διπυρηνο και σε 2 gb ram, πεφτεις περιπου στα 270 !

Κοιτα που εφθασαν οι τιμες!

Πρωτα απο ολα λοιπον, θελω να ρωτησω ποιες καρτες γραφικων μπορουν να μου βγαλουν τα νεα φορματ ηχου HD?
Μόνο η σειρά 5ΧΧΧ ατι. και αυτές όχι ακόμα γιατί λείπει το σοφτ

H Sapphire 4670 και η G210 μπορουν ή πρεπει να ανεβω σε λεφτα? (ποια ειναι καλυτερη για ταινιες απο αυτες τις 2?) Αν χρειαζεται να ξεφυγω αρκετα πανω σε λεφτα για τα νεα φορματ, θα κοιταξω να παω σε κατι ακομα φτηνοτερο αν γινεται θυσιαζοντας φυσικα τα νεα φορματ και οτι αλλο μπορω, χωρις ομως να χασω σε ποιοτητα εικονας.. Για παραδειγμα κοιταγα την 4350 και για τις onboard ati 4200 kai nvidia 8200 που ακομα ομως δεν εχω καταλαβει αν μου κανουν για την δουλεια που τις θελω ή ειναι εντελως για πεταμα...
.
Η 4670 είναι πολύ καλή λύση . Η G210 λένε είναι αδύναμη--θα πρεπει να πας στο επόμενο μοντέλο G220. Από τις δύο εγώ ψηφίζω 4670 (έχω την Sapphire 4670 ultimate fanless και είναι άψογη-- δροσερή και αθόρυβη)

Μετα, για επεξεργαστη κοιταω τους amd x2 και x4, ως φτηνη λυση cpu..
Επειδη στο παρελθον ειχα amd, ηθελα να ρωτησω αν συνεχιζουν να ψινουν barbecue και χρειαζονται οπωςδηποτε ψυχτρα super duper που εννοειτε θα κανει αρκετο θορυβο και κατι τετοιο δεν το θελω..

Αυτα...Ευχαριστω πολυ παιδια.
Για CPU από AMD δε γνωρίζω πολλά. Από Intel θα σου πρότεινα κάτι από Ε5300 και πάνω. Ο 5300 ίσως να είναι οριακός για την αναπαραγωγή 1080p (αν τύχει κανα αρχείο που δεν μπορεί να επιταχύνει η κάρτα σου)

Ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις.

Χριστοφορε ενα pc σαν και αυτο που εβγαλες εχω σχεδιασει και εγω, απλα προβληματιζομαι λιγο για την onboard καρτα γραφικων... Βασικα δεν εχω καταλαβει τι παραπανω θα κανει μια ati 4670 ή μια G220 ως προς την προβολη ταινιων? Αν αξιζουν γιατι βοηθανε αρκετα το pc σε hardware acceleration ή ξερω γω τι αλλο σε σχεση με τις αλλες 2, δεν εχω προβλημα να αγορασω μια. Απλα δεν θελω να πληρωσω extra λεφτα για μια καρτα που το μονο που μου δινει ειναι καλυτερα 3D ας πουμε, που ετσι και αλλιως δεν προκειτε να χρησιμοποιησω.. Ειδα και σε αλλα τοπικ βλεπω πως προτεινετε αρκετα την 4670... Δεν καταλαβανω ομως για πιο λογο

Επισης θα αγορασω μονο cpu,mobo, μνημες και gpu αν χρειαζεται.. Για ολα τα υπολοιπα ειμαι κομπλε, οποτε η τιμες που βγαζω ειναι κοντα στα 250...

Τελος διαβασα για καποιες ατι πως μεσω hdmi περνανε μονο δυκαναλο ηχο... Εχω τετοιο θεμα οντως? Επισης οι καρτες, ειτε onboard ειτε pci express, θελω να περνανε απο το hdmi και ηχο και εικονα... Αυτο το κανουν και οι οnboard και οι αλλες 2 που συζηταμε?

Ευχαριστω.

Για htpc και υποστηριξη νεων hd φορμα ηχου (στο μελλον μεσω pdvd) λογικα θα "παιξει" πολυ η ati 5750.

Ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις.

Χριστοφορε ενα pc σαν και αυτο που εβγαλες εχω σχεδιασει και εγω, απλα προβληματιζομαι λιγο για την onboard καρτα γραφικων... Βασικα δεν εχω καταλαβει τι παραπανω θα κανει μια ati 4670 ή μια G220 ως προς την προβολη ταινιων? Αν αξιζουν γιατι βοηθανε αρκετα το pc σε hardware acceleration ή ξερω γω τι αλλο σε σχεση με τις αλλες 2, δεν εχω προβλημα να αγορασω μια. Απλα δεν θελω να πληρωσω extra λεφτα για μια καρτα που το μονο που μου δινει ειναι καλυτερα 3D ας πουμε, που ετσι και αλλιως δεν προκειτε να χρησιμοποιησω.. Ειδα και σε αλλα τοπικ βλεπω πως προτεινετε αρκετα την 4670... Δεν καταλαβανω ομως για πιο λογο
Σωστή σκέψη. Η αναπαραγωγή video στις ατι γίνεται από το UVD στις NVIDIA από το purevideo. Δες εδώ για ινφο http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder
http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_PureVideo
δες τους πίνακες με το τι φοράει η κάθε κάρτα που σε ενδιαφέρει. Η ατι τεχνολογία στο video λένε ότι υπερέχει κατατι- εγώ προσωπικά ´δεν έχω πειστει αν και τελικά αγόρασα ατι

..πάντως και με την ταπεινή ΗD 3870, μια χαρά είμαι.
Δυστυχώς ποτέ δεν συμβιβάζεσαι με ένα πι-σι.
Χρησιμοποιώ ένα WD HDTV και αυτή την στιγμή τολμώ να πώ ότι έχω καλυφθεί.

Απάντηση: Φτηνη αναβαθμηση HTPC

Τα μεγαλα μου ερωτηματικα εχουν να κανουν με την καρτα γραφικων.. Η δουλεια της θα ειναι 100% ταινιες μιας και για games εχω ps3. Σιγουρα θελω να παιζουν 1080p, να εχουν hdmi 1.3, να μπορουν να βγαλουν τουλαχιστον 5.1 και αν γινετε να μην εχουν ανεμιστηρακι... Το pc στο τελος θα συνδεθει με hdmi σε lcd tv και μελοντικα σε av που ακομα τον ψαχνω..

Πρωτα απο ολα λοιπον, θελω να ρωτησω ποιες καρτες γραφικων μπορουν να μου βγαλουν τα νεα φορματ ηχου HD? H Sapphire 4670 και η G210 μπορουν ή πρεπει να ανεβω σε λεφτα? (ποια ειναι καλυτερη για ταινιες απο αυτες τις 2?) Αν χρειαζεται να ξεφυγω αρκετα πανω σε λεφτα για τα νεα φορματ, θα κοιταξω να παω σε κατι ακομα φτηνοτερο αν γινεται θυσιαζοντας φυσικα τα νεα φορματ και οτι αλλο μπορω, χωρις ομως να χασω σε ποιοτητα εικονας.. Για παραδειγμα κοιταγα την 4350 και για τις onboard ati 4200 kai nvidia 8200 που ακομα ομως δεν εχω καταλαβει αν μου κανουν για την δουλεια που τις θελω ή ειναι εντελως για πεταμα...

Από review του Anand για τις GT210/GT220, νομίζω ότι σε ενδιαφέρει
Moving on, the other new HTPC feature is that NVIDIA has finally stepped up their game with respect to HDMI audio on cards with discrete GPUs. Gone is the S/PDIF cable to connect a card to an audio codec, which means NVIDIA is no longer limited to 2-channel LPCM or 5.1 channel DD/DTS for audio. Now they are passing audio over the PCIe bus, which gives them the ability to support additional formats. 8 channel LPCM is in, as are the lossy formats DD+ and 6 channel AAC. However Dolby TrueHD and DTS Master Audio bitstreaming are not supported, so it’s not quite the perfect HTPC card. Lossless audio is possible through LPCM, but there won’t be any lossless audio bitstreaming.

Πρωτα απο ολα ευχαριστω πολυ τον zafeiros γιατι καταλαβα 5 πραγματα παραπανω με τα λινκ που μου εδωσε...

Lykman το ειδα αυτο πριν αλλα μπερδευτικα και το προσπερασα...:slapface: Δλδ εννοει πως η ati εχει αναλογους περιορισμους σε φορματ και βγαζει δικαναλο LPCM και ειναι μονο για 5.1 ακομα και αν η motherboard βγαζει 7,1?? Το ξερω πως μιλαει για τις πιο παλιες nvidia, απλα ρωταω αν υπαρχουν τετοια θεματα στις ατι γιατι εκει νομιζα πως κατελυξα..(???)

PCαρα με μολις 230 ευρο γμτ! :bigcry:

Asus M4A785TD-V EVO (AM3,DDR3, Radeon 4200) (Το βρηκα 80 ευρο)

AMD ATHLON 2 X2 250 (3Ghz, Cache 2MB) (60 ευρο)

OCZ 4MB DDR3 στα 1600Mhz Platinum (Τις βρηκα με 90 απο το e-shop, αλλα μπηκα τωρα και τις εχει βγαλει!!@#$#@! τεσπα, θα βρω αλλες..)

Εβγαλα και ενα ακομα με 200 ευρο αλλα ηταν με ddr2 και msi motherboard, αλλα το παραπανω μου αρεσει περισσοτερο.. Επισης καπου διαβασα πως η amd θα βγαλει 6core cpu πανω στο am3 socket, οποτε ισως και να του τραβηξω και καμια αναβαθμηση πιο μετα...

Βεβαια αν οντως υπαρχει θεμα με τις ατι, θα κοιταξω για PCIe G220, και φυσικα αλλη motherboard χωρις onboard gpu... Ξερει κανεις τι παιζει?? με το παραπανω που ποσταρε ο lykman γιατι εγω τα εχω χαμενα?

Last edited:

Κατ' αρχή γιατί προτείνετε τόσο ακριβές μνήμες; Δεν υπάρχει λόγος. Για budget PC οι DDR2 - 800 είναι super.

Motherboard: Gigabyte GA-MA785G-UD3H - 70ευρώ
Μνήμη: 1Χ2GB DDR2-800 Kingston - 25 ευρώ
CPU: Phenom II X4 945 - 135 ευρώ
PSU: Corsair 450W (έχω κολλήσει μ' αυτό, είναι τέλειο, αθόρυβο κλπ.) 60 ευρώ

Και τα παίζεις ΟΛΑ και με και χωρίς hardware acceleration (άμα λάχει να 'ούμε). Έχεις ένα κορυφαίο επεξεργαστή, με πολύ χαμηλή κατανάλωση και θερμοκρασία σε idle, και πρόθυμο να τα παίξει όλα σε περίπτωση που σου τη δώσει να πάρεις μια gaming κάρτα γραφικών.

Όσον αφορά στον ήχο, εφόσον δίνεις HDMI στην τηλεόραση θα δίνεις αναγκαστικά Stereo, οπότε είσαι OK.

Άν πάρεις AV receiver μεθαύριο, η onboard δίνει κανονικά bitstream DD και DTS. Οπότε πάλι είσαι καλυμμμένος.

Έχεις πάντα την επιλογή να προσθέσεις απλά μια 5χχχ μεθαύριο και να έχεις ένα extreme gaming PC που θα υποστηρίζει και τα HD audio formats.

Δικιο εχεις για την συνθεση που κανεις, εφοσον μιλας αποκλειστικα για htpc.. Επειδη ομως στην περιπτωση μου θα το εχω και για καθημερινης χρησης pc (με οτι αυτο συνεπαγεται), θα προτιμουσα 4gb μνημη και να δωσω και +10 ευρο και να παρω mοtherboard απο την asus να εχω το κεφαλι μου ησυχο...

Παντως, οτι οι ddr2 oi kingston εχουν μονο 25 ευρο δεν το ξερα! πλαισιο, e-shop ξεκινανε τις 2gb ddr2 απο 35-40 euro! Δηλαδη στα 4gb βγαινουν στην ιδια τιμη με τις αντιστοιχες 4gb ddr3, γιαυτο και πηγα κατευθειαν σε ddr3... Θα το ψαξω λιγο..

Βασικα, τα timmings, αν καποιος θελει να συγκρινει μνημες, πως πρεπει να ειναι?? εγκυκλοπαιδιακα μιλοντας..

Τhanx kyrliot :)

Όσον αφορά στον ήχο, εφόσον δίνεις HDMI στην τηλεόραση θα δίνεις αναγκαστικά Stereo, οπότε είσαι OK.

Άν πάρεις AV receiver μεθαύριο, η onboard δίνει κανονικά bitstream DD και DTS. Οπότε πάλι είσαι καλυμμμένος.

Έχεις πάντα την επιλογή να προσθέσεις απλά μια 5χχχ μεθαύριο και να έχεις ένα extreme gaming PC που θα υποστηρίζει και τα HD audio formats.

Οπως το ειπες το εχω σκεφτει γιαυτο και κοιταξα να παρω onboard..

Παντως γιαυτο αυτο που λες για DD και DTS με bistream εννοεις σε 5.1 ή 7.1 συστημα, ετσι? δεν μιλας για στερεο, οπως στο παραδειγμα της tv?
5.1 με LPCM και να μην μπορει να το υποστηριξει η καρτα, νομιζω πως δεν πειραζει εφοσον ετσι και αλλιως δεν βγαζει τα καινουργια HD format.. Σωστα?

Last edited:
Ναι, το LPCM δεν χρειάζεται. DD και DTS θα αποκωδικοποιεί ο ενισχυτής και έτσι θα έχεις τη μέγιστη δυνατή πιστότητα σε 5.1 σύστημα. HD formats μόνο με extra κάρτα (VGA ή ήχου).

Καλά η σύνθεση που έδωσα δεν είναι απλά για HTPC... είναι τούμπανο, τα κάνει όλα με την προσθήκη ίσως μετέπειτα μιας δυνατής VGA. Με 2Χ2RAM είσαι πολύ άνετος. Έκατσε η εποχή που οι AMD πλατφόρμες είναι πολύ Value for money.

Όσον αφορά στη Gigabyte, εγώ στην πρότεινα σαν καλύτερη από την ASUS. Και οι δύο Ταιβανέζοι είναι, όμως η ASUS ήταν κορυφή την προηγούμενη 10ετία, ενώ η Gigabyte είναι τώρα με αρκετές δικές της τεχνολογίες και νεωτερισμούς (κατά την άποψή μου πάντα).

Να ρωτησω.. Ισχυει πως αν η gpu μπορει να στειλει πολυκαναλη lpcm πληροφορια, ακομα και αν αυτη δεν μπορει να κανει την αποκωδικοποιηση των νεων φορματ, θα μπορει να το κανει ο av receiver, αν αυτος τα υποστηριζει..? Δηλαδη αν ο ενισχυτης παρει πολυκαναλο lpcm απο την καρτα, μετα μπορει να παιξει 5,1 7,1 TrueHD? Αν ειπα λαλακια συγχωρεστεμε.. Το ψαχνω :stoned

Last edited:
Λοιπόν, με τη σειρά:

1) Οι κάρτες γραφικών δεν αποκωδικοποιούν τα νέα φορμά. Δεν είναι η δουλειά τους.

2) Αυτό που (κάποιες) κάνουν είναι είτε να περνάνε πολυκάναλο ήχο LPCM είτε (σε πολύ λίγο καιρό) να κάνουν passthrough το bitstream ήχου του BluRay.

3) Αν η κάρτα μας μπορεί να περνάει πολυκάναλο LPCM και ρυθμιστεί το software αναπαραγωγής κατάλληλα, θα κάνει αυτό το decoding και θα στείλει στον ενισχυτή έτοιμο αποκωδικοποιημένο σήμα. Σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζεται να υποστηρίζει ο ενισχυτής τα νέα φορμά. Αρκεί να υποστηρίζει πολυκάναλο LPCM.

4) Το LPCM δεν επιδέχεται "αποκωδικοποίηση" - είναι ότι πιο απλό μπορεί να λάβει έναν ενισχυτής στην είσοδό του.

5) Για διάφορους λόγους, το υπάρχον BluRay software αναπαραγωγής όταν κάνει την αποκωδικοποίηση δεν την κάνει απόλυτα σωστά, με αποτέλεσμα η ποιότητα ήχου να είναι (τουλάχιστον θεωρητικά) υποδεέστερη από αυτή που θα παίρναμε αν κάναμε τον ήχο passthrough στον ενισχυτή και έκανε αυτός το decoding.

Δικιο εχεις για την συνθεση που κανεις, εφοσον μιλας αποκλειστικα για htpc.. Επειδη ομως στην περιπτωση μου θα το εχω και για καθημερινης χρησης pc (με οτι αυτο συνεπαγεται), θα προτιμουσα 4gb μνημη και να δωσω και +10 ευρο και να παρω mοtherboard απο την asus να εχω το κεφαλι μου ησυχο...

Σημείωση: η Asus δεν είναι ούτε κατα διάνοια ανώτερη της Gigabyte - αντίθετα βγάζει πολλές μητρικές με ανώριμα bios και ταλαιπωρεί τους πελάτες για κανα χρόνο μέχρι να βγάλει bios σταθερό και χωρίς bugs. Την έχω πατήσει επανηλημένα τα τελαιυταία χρόνια για αυτό και σταμάτησα να τις αγοράζω και πήγα και εγω σε Gigabyte όπου δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη μήτρικη που σκέφτεσαι είναι ψηστιέρα οπότε λάβε το υπόψιν σου όταν σχεδιάζεις τι σ´σύστημα ψύξης θα βάλεις στο κουτί. Μη σκεφτείς κάτι χωρίς ανεμιστήρες μπρός-πίσω.

Αν πάρεις Gigabyte διάλεξε ενα μοντελο που να είναι Revision 2.

dkazak, απο αποψη θερμοτητας, η gigabyte ειναι πιο δροσερη απο την asus ή ειναι και οι 2 στα ιδια πλαισια? Αν και φανταζομαι την απαντηση, πως θα ειναι ιδια, μιας και το προβλημα μαλλον ειναι στην ενσωματωμενη gpu που εχουν και οι 2...

Gigabyte παντως ειχα 2 φορες στο παρελθον... μια με amd to 1999 και μου κολλαγε το συστημα ολη την ωρα, αλλα δεν ξερω αν εφταιγε ο υπερτσίτας amd ή motherboard, και μια me intel το 2003 η οποια καηκε to 2007 και εβαλα asus.

Τεσπα, δεν εχω προβλημα να την ξαναδοκιμασω, αλλα σιγουρα νιωθω περισσοτερη σιγουρια με οτιδηποτε ειναι asus... Ετσι μου εχει δειξει η ιστορια στα προιοντα της asus. Παντως γενικοτερα δεν εχω κολληματα με μαρκες.. Μου αρεσει να δοκιμαζω :)

@Δημητρη ευχαριστω για την παραπανω αναλυση... κατατοπιστικοτατος!

Πρωτα απο ολα ευχαριστω πολυ τον zafeiros γιατι καταλαβα 5 πραγματα παραπανω με τα λινκ που μου εδωσε...

Lykman το ειδα αυτο πριν αλλα μπερδευτικα και το προσπερασα...:slapface: Δλδ εννοει πως η ati εχει αναλογους περιορισμους σε φορματ και βγαζει δικαναλο LPCM και ειναι μονο για 5.1 ακομα και αν η motherboard βγαζει 7,1?? Το ξερω πως μιλαει για τις πιο παλιες nvidia, απλα ρωταω αν υπαρχουν τετοια θεματα στις ατι γιατι εκει νομιζα πως κατελυξα..(???)

PCαρα με μολις 230 ευρο γμτ! :bigcry:

Asus M4A785TD-V EVO (AM3,DDR3, Radeon 4200) (Το βρηκα 80 ευρο)

AMD ATHLON 2 X2 250 (3Ghz, Cache 2MB) (60 ευρο)

OCZ 4MB DDR3 στα 1600Mhz Platinum (Τις βρηκα με 90 απο το e-shop, αλλα μπηκα τωρα και τις εχει βγαλει!!@#$#@! τεσπα, θα βρω αλλες..)

Εβγαλα και ενα ακομα με 200 ευρο αλλα ηταν με ddr2 και msi motherboard, αλλα το παραπανω μου αρεσει περισσοτερο.. Επισης καπου διαβασα πως η amd θα βγαλει 6core cpu πανω στο am3 socket, οποτε ισως και να του τραβηξω και καμια αναβαθμηση πιο μετα...

Βεβαια αν οντως υπαρχει θεμα με τις ατι, θα κοιταξω για PCIe G220, και φυσικα αλλη motherboard χωρις onboard gpu... Ξερει κανεις τι παιζει?? με το παραπανω που ποσταρε ο lykman γιατι εγω τα εχω χαμενα?

Σημείωση: η Asus δεν είναι ούτε κατα διάνοια ανώτερη της Gigabyte - αντίθετα βγάζει πολλές μητρικές με ανώριμα bios και ταλαιπωρεί τους πελάτες για κανα χρόνο μέχρι να βγάλει bios σταθερό και χωρίς bugs. Την έχω πατήσει επανηλημένα τα τελαιυταία χρόνια για αυτό και σταμάτησα να τις αγοράζω και πήγα και εγω σε Gigabyte όπου δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη μήτρικη που σκέφτεσαι είναι ψηστιέρα οπότε λάβε το υπόψιν σου όταν σχεδιάζεις τι σ´σύστημα ψύξης θα βάλεις στο κουτί. Μη σκεφτείς κάτι χωρίς ανεμιστήρες μπρός-πίσω.

Αν πάρεις Gigabyte διάλεξε ενα μοντελο που να είναι Revision 2.

Αγόρασα πριν λίγες μέρες σχεδόν το συνδυασμό που προτείνεις
(το ίδιο και άλλο μέλλος στον οποίο τα πρότεινα εγώ). Το παραπάνω motherboard με επεξεργαστή στα 2,8 αντί για 3Mhz (52 ) και μνήμες 2 GB DDR3 (dual channel) στα 1333 (45 ) που είναι και η συχνότητα της ενσωματωμένης στο motherboard μνήμης γραφικών (η μητρική δεσμεύει επιπλέον μνήμη αφήνοντας 1,7GB στο σύστημα) σε Win7. Με διαχείριση ενέργειας (Q-Fan, EPU, Cool & Quiet ενεργά), και DXVA κατά την αναπαραγωγή .mkv HD, ο επεξεργαστής λειτουργεί στα 800 Μhz και το ανεμιστηράκι του γύρω στις 950-1000 rpm μετά βίας ακούγεται (μια ψύκτρα των 25 Thermaltake TR2), με θερμοκρασίες από 35 οC που φτάνουν τους 40 oC όταν τοποθέτησα το PC μέσα στο ντουλάπι του επίπλου όπου είναι η μόνιμη θέση λειτουργίας του. Το PC το δοκίμαζα με ανοικτό το καπάκι του, με εν λειτουργία fan μόνο της CPU και τον 14εκ. του τροφοδοτικού Thermaltake Qfan (50 ) το οποίο επίσης είναι εκπληκτικά αθόρυβο. Ο θόρυβος του προβολέα Sanyo Z3 στο "χαμηλό" (νομίζω 22-24 db) είναι πολλαπλάσιος. Σε αυτή την κατάσταση λειτουργίας δεν έχω δει στροφές fan cpu περισσότερες από 1000 rpm.
Να συμπληρώσω ότι πριν 2 εβδομάδες χρησιμοποιούσα σε άλλη 2πυρήνη σύνθεση την 8600 GTS με τις ρυθμίσεις του Δημητρακούδη και CoreAVC-Cuda.
Τώρα έχω εφάμιλη με το coreAVC ποιότητα εικόνας (το μόνο που έκανα ήταν +10 contrast στο Avivo μέσα στο Catalyst που βοήθησε τον προβολέα μου), πολύ πολύ βελτιωμένη κίνηση και κανένα από τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπιζα πριν, ένα PC που πρέπει να στήσω αυτί για να δω αν λειτουργεί και δεν έφτασε τα 300 για να στηθεί. Ελπίζω τα παραπάνω να σε βοηθήσουν.