Φτηνιάρικο αλλά αξιόπιστο USB με line in

Καλημέρες.

Τις προάλλες προσπάθησα να συνδέσω το Digital Piano μου στο laptop για να κάνω μερικές ηχογραφήσεις μέσω του line out, και συνειδητοποίησα ότι το laptop μου δεν έχει line in (!!!)

Πάω αναγκαστικά λοιπόν για USB καρτούλα. Επειδή μιλάμε για προχειροδουλειά, δε θέλω τίποτα ιδιαίτερο. Γι'αυτό και ήθελα να μείνω κάτω από τα 50ευρώ/δολλάρια (μια και οι τιμές είναι 1:1 συνήθως)

Ωστόσο, για να μη γεμίζω με μαραφέτια για πέταμα, ήθελα κάτι σχετικά επώνυμο, να κάνει τη δουλίτσα αυτή για καιρό και απροβλημάτιστα.

Κατέληξα σε αυτή, ως μοναδική επώνυμη σε πολύ χαμηλό κόστος

Ωστόσο βλέπω σε παραπλήσιο θέμα να προτείνετε αυτή με πολύ παραπάνω μεν, όχι απαγορευτικό δε, χρήμα. Είναι τόσες κλάσεις πάνω ώστε να αξίζει τον κόπο;

Eπίσης λίγο φτηνότερα υπάρχει και αυτή εδώ της Creative

Παρεπιπτόντως, μια και έχω και ένα ζευγάρι AKG Κ-240 για το πιάνο μου, αν τελικά ξεκολλήσω από το βασικό κόστος της πρώτης, δε θα με χαλούσε να είχε πάνω και έναν αξιοπρεπή ενισχυτή ακουστικών.

behringer uca 202 222 no questions asked
εχει και line in μπορεις να παιζεις πιανο και να ακους μαζι μουσικη εχει asio εχει ακουστικα με ενταση (202)
στα ιδια λεφτα

εχει και line in μπορεις να παιζεις πιανο και να ακους μαζι μουσικη εχει asio εχει ακουστικα με ενταση (202)
στα ιδια λεφτα

Φαίνεται πολύ δυνατό και τσάμπα!!!

Τι ακριβώς διαφορά έχει το 202 από το 222 εκτός από το... χρώμα;;;
Η τιμή τους είναι η ίδια:

http://www.amazon.com/Behringer-UCA202-Audio-Interface/dp/B000KW2YEI

http://www.amazon.com/Behringer-UCA...45&sr=1-1-fkmr0&keywords=Behringer+UCA204+USB

Στο stage piano του ο αδερφός μου χρησιμοποιεί το Yamaha Audiogram 3 USB... ο ήχος είναι πάρα πολύ καλός...

http://www.zzounds.com/item--YAMAUDIOGRAM3 (τυχαίο λινκ...)

Ενδιαφέρον φαίνεται κι αυτό, όμως έχω την αίσθηση ότι πληρώνεις πολλά λεφτά για τη στάμπα yamaha, και για εξειδικευμένη χρήση, ενώ θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου και με κάτι πιο γενικό όπως το παραπάνω, με το 1/3 των χρημάτων. Θα το κοιτάξω πάντως, thanks!

στα ιδια λεφτα
Αυτή και χωρίς πολλή συζήτηση!
Δοκιμασμένη και καταξιωμένη εδώ μέσα. Επίσης αξιόπιστη. Και κατάλληλη για τη δουλειά που θες. Φίλος ηχολήπτης τη χρησιμοποιούσε για να γράφει τις μίξεις από τις Live συναυλίες που έκανε.

Μην το σκέφτεσαι κάν.

η prodigy cube δεν ειναι optimised για ηχογραφήσεις
απλά εχει την δυνατότητα χρήσης μικροφώνου για Skype κλπ...
ας πουμε δεν εχει την δυνατότητα monitoring του τι γράφεις... έχω καιρό να το δω αλλα θυμάμαι πως κάτι τέτοιο ελεγε στο manual

μάλλον η Behringer ειναι μονοδρομος στα χρήματα αυτά (δεν την εχω ακουσει)!

Παρέλαβα!

Τη δουλειά μου δεν κατάφερα να την κάνω ακόμα γιατί ψάχνω σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική ανταπτοράκι από RCA σε καρφί 1/4inch (ο ηλίθιος θυμόμουν τις εξόδους του παλιού μου πιάνου που ήταν RCA ενώ το καινούριο έχει κανονικά mono jacks). Τα καταστήματα γύρω μου δεν έχουν, και τα Online χρέωνουν για 1$ βυσματάκι μεταφορικά 10+$, οπότε ακόμα ψάχνομαι. Το ebay στέλνει σε 17 εργάσιμες (ελεος)..

ΩΣΤΟΣΟ, ακουσα λιγη μουσικουλα. Και σε σχέση με την κάρτα ήχου του laptop είναι πραγματικά αποκάλυψη, δεδομένου ότι και τα ηχεία μου και τα ακουστικά μου είναι καλούτσικα (ηχεία Klipsch Pro Media και ακουστικά AKG K240s)

Μόνο και μόνο λοιπόν ως καρτούλα ήχου για μουσική τα άξιζε τα 30 δολλάρια με το παραπάνω, για να μην πω ότι άξιζε και τα τριπλάσια!

Last edited:
Παρέλαβα!

Τη δουλειά μου δεν κατάφερα να την κάνω ακόμα γιατί ψάχνω σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική ανταπτοράκι από RCA σε καρφί 1/4inch (ο ηλίθιος θυμόμουν τις εξόδους του παλιού μου πιάνου που ήταν RCA ενώ το καινούριο έχει κανονικά mono jacks).

Τα καταστήματα γύρω μου δεν έχουν, και τα Online χρέωνουν για 1$ βυσματάκι μεταφορικά 10+$, οπότε ακόμα ψάχνομαι. Το ebay στέλνει σε 17 εργάσιμες (ελεος)..
Είσαι σίγουρος πως ψάχνεις σωστά; Κανονικά οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών, ή ειδών επαγγελματικού ήχου πρέπει να είναι γεμάτο από δαύτα. Για ξαναδες το...

Αλλά πάλι: Είναι τρελλοί αυτοί οι Αμερικάνοι! :hmmmm:

ΩΣΤΟΣΟ, ακουσα λιγη μουσικουλα. Και σε σχέση με την κάρτα ήχου του laptop είναι πραγματικά αποκάλυψη, δεδομένου ότι και τα ηχεία μου και τα ακουστικά μου είναι καλούτσικα (ηχεία Klipsch Pro Media και ακουστικά AKG K240s)

Μόνο και μόνο λοιπόν ως καρτούλα ήχου για μουσική τα άξιζε τα 30 δολλάρια με το παραπάνω, για να μην πω ότι άξιζε και τα τριπλάσια!
Η Behringer είναι τίμια εταιρεία που εξειδικεύεται σε οικονομικά προϊόντα, που αξίζουν τα χρήματα τους μέχρι τελευταίας δεκάρας.
Γι' αυτό κι' έχει κερδίσει το σεβασμό μας. :grinning-smiley-043

Όταν παραλάβω τα ανταπτοράκια (επιτέλους βρήκα), θα ανεβάσω κάτι.

Πρέπει να πω πάντως ότι, σε περίπτωση που θυμάστε το θέμα που είχα με τα Klipsch και το υπερφίαλο μπάσο, αυτό εξαφανίστηκε τελείως με τη νέα κάρτα. Είναι πραγματικά σα να άλλαξα ηχεία. Πλέον τα πάντα είναι ελεγχόμενα, η εικόνα είναι φανταστική, και ακούω μεσαίες όπως τις ήθελα.

Και όλα αυτά με ηχεία των 150$ και κάρτα ήχου των 30$.... :Banane0: