Φτηνό home cinema με καλή ποιότητα για μικρό χώρο.

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,368
Ψάχνω για ένα ολοκληρωμένο home cinema για το σαλόνι μου σε χαμηλή τιμή, δεν θέλω να ξεπεράσω τα 500 ευρώ (υπολογίζω να ξοδέψω γύρω στα 400). Το σαλόνι είναι 25-30 τετραγωνικά με καλό σχήμα ορθογώνιο και χωρίς πολλά έπιπλα. Η τηλεόραση είναι στον τοίχο, και υπάρχουν και 2 μέτρα περιθώριο πίσω από τον καναπέ μέχρι τον πίσω τοίχο για τα πίσω ηχεία. Ένα πιθανό σύστημα που κοιτάζω είναι το ONKYO HT- S590 με DV-SP 404 (για DVD player). Ποια η γνώμη σας για αυτό και τι άλλο αντίστοιχο θα προτείνατε να κοιτάξω? Στο άλλο σπίτι έχω το YAMAHA DVX-S301 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αλλά τώρα σκέφτομαι για κάτι λίγο δυνατότερο δεδομένου ότι ο χώρος είναι λίγο μεγαλύτερος και ότι θέλω να ακούω και μουσική. Πάντως περισσότερο με ενδιαφέρει η ποιότητα παρά η ισχύς γι’ αυτό και κοιτάζω κυρίως σε μάρκες με παράδοση στον ήχο (Onkyo, Yamaha, Denon κλπ.). Ακόμα για ένα τέτοιο χώρο κατά πόσο έχει νόημα να κοιτάζω και 6.1 ή 7.1 συστήματα? Ευχαριστώ.

Καλωσόρισες φίλε click , 6.1 η 7.1 θα πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρείς έργα γραμμένα με αυτό τον τρόπο .
Στα χρήματα που διαθέτεις θα έλεγα να κοιτάξεις κάτι σε 5.1 ώστε να πάρεις όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα και όχι έξτρα όπως οι επιπλέον έξοδοι .
Τώρα για τα υπόλοιπα ας απαντήσουν όσοι γνωρίζουν τα συγκεκριμένα μηχανήματα. -bye-

Σε ευχαριστώ kosmus και εγώ κάτι τέτοιο είχα υποψιαστεί ότι έπαιζε με τα 6.1/7.1.

Καμία ιδέα για αγορά κανείς?

Θεωρώ και εγώ υπερβολή γιά τον χώρο σου ,κάποιο σύστημα 6 η 7,1 χώρια που δύσκολα θα βρείς αρκετές ταινίες που να δικαιολογούν το παραπάνω κόστος που θα χρειαστείς γιά μιά τέτοια υλοποίηση.
Στην κατηγορία που θέλεις να κινηθείς η επιλογή του Onkyo με βρίσκει σύμφωνο.Γιά ρίξε και μιά ματιά προς Samsung μεριά στο HT-XQ100 με ασύρματα πίσω ηχεία.Νομίζω ότι είναι μέσα στο ποσό που διαθέτεις.

Εμενα παλι δυστυχως για 5.1 σε αυτη την τιμη κ ποιοτητα ηχου νομιζω οτι ειναι λιγο δυσκολο να τα συνδιασεις.

Τα samsung θα ταιριάζουν ωραία και με την 37" LCD Samsung τηλεόραση μου, απλά με προβληματίζει η ποιότητα στον ήχο τους σε σχέση με άλλες μάρκες.

Πανάγιώτη θές να πείς ότι κανένα από τα συστήματα που αναφέρθηκαν δεν έχει καλή ποιότητα? Δεν έχω τρελές απαιτήσεις απλά θέλω ότι καλύτερο ποιοτικά στη κατηγορία αυτή και σε αυτά τα χρήματα.

Σίγουρα τα χρήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο, στην τελική απόδοαση, ιδιαίτερα σε αυτά τα ποσά.Το να λέμε όμως ότι και με λίγα χρήματα δεν μπορούμε να στήσουμε κάτι αποδεκτό, δεν είναι σωστό.Υπάρχουν πάντα λύσεις, αρκεί να δεχτούμε τις υποχωρήσεις σε ποιότητα και απόδοση που πρέπει να κάνουμε.
Θεωρώ ότι οι λύσεις που αναφέρθηκαν πριν και σε συνάρτηση με τις υποχωρήσεις στο τελικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα θα δώσουν στον φίλο μας, ένα αρκετά καλό τελικό αποτέλεσμα,στο οποίο θα βοηθήσει και ο σχετικά μικρός χώρος που έχει.

Καλα σιγουρα Τασο,δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν λυσεις και συστηματα σε αυτα τα χρηματα,απλα το θεμα ποιοτητας που ειναι το ζητουμενο ειναι κατι σχετικο....

Απάντηση: Re: Φτηνό home cinema με καλή ποιότητα για μικρό χώρο.

Καλα σιγουρα Τασο,δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν λυσεις και συστηματα σε αυτα τα χρηματα,απλα το θεμα ποιοτητας που ειναι το ζητουμενο ειναι κατι σχετικο....

Συμφωνώ...μόνο που με λένε Γιάννη!!!

Καλά όλα αυτά αλλά καμία άποψη για τα συστήματα αυτά ή για κάποιο άλλο? Ποιό θεωρήτε το καλύτερο?

Ενα ακόμα που είδα είναι και το Pioneer DCS-363 τι σας λέει αυτο?

Ψάχνοντας τα διάφορα home cinema αυτής της κατηγορίας και διαβάζοντας reviews, εξακολουθώ να καταλήγω στο ONKYO HT-S590. Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι το subwoofer του είναι παθητικό. Το Yamaha DVX-S301 που έχω, αν και σε ισχύ είναι χαμηλότερο (75w αντί για 110w στο κάθε κανάλι), έχει active subwoofer και στον τομέα του μπάσου με καλύπτει 100% στον μικρό μου χώρο. Δεν ξέρω κατα πόσο παίζει ρόλο το ενεργό subwoofer σε αυτό. Λέτε με το ΟΝΚΥΟ να ξενερώσω?