Φτηνο ipod στο αυτοκινητο!

Μιχάλη σου απάντησε από πάνω ο Θάνος.

Τώρα αν δεν είσαι σίγουρος πως βγαίνει το "μαμά" κασετόφωνο ή φοβάσαι μην κάνεις καμιά γρατζουνιά, όπως είπα πας στην αντιπροσωπεία με τον αντάπτορα στο χέρι και τους λες βάλτε το.

Στην πράξη ο αντάπτορας συνδέεται εκεί που πάει η cdιέρα. Εννοείται ότι δεν μπορείς να έχεις και cdιέρα και ipod. Αλλά εδώ που τα λέμε η cdιέρα είναι πλέον πολύυυυυυ λίγη μπροστά στο ipod.

Ευχαριστώ Τάσο. Εγώ σίγουρα δεν προτίθεμαι να κάτσω να βγάλω το εργοστασιακό ηχοσύνολο της mazda. Πολύ μπερδεγουεϊ και δεν το συζητώ. Αρα αγοράζω έναν αντάπτορα και πηγαίνω και τους λέω βάλτε το. Το πιασα.

Γιάννη, από την DigitalHellas μιλάς για το "ice>Link Plus" μαραφέτι;

Και σόρρυ αλλά ας πούμε αυτό εδώ τι διαφορά έχει που θεωρείται εργοστασιακό;

Last edited:
Μερικές φορές τα "ανεξάρτητα" δεν προσφέρουν πλήρη συμβατότητα υπό την έννοια ότι μπορεί π.χ. οι τίτλοι των playlist ή των τραγουδιών να μην εμφανίζονται (αυτό το "πρόβλημα" είχα στο Golf με το ice link). Όχι ότι με τα εργοστασιακά είσαι 100% καλυμένος αλλά έχεις περισσότερες ελπίδες.

Re: Απάντηση: Φτηνο ipod στο αυτοκινητο!

Γιάννη, από την DigitalHellas μιλάς για το "ice>Link Plus" μαραφέτι;

Και σόρρυ αλλά ας πούμε αυτό εδώ τι διαφορά έχει που θεωρείται εργοστασιακό;

Αυτό το βαφτίζει ο Καλογερόπουλος εργοστασιακό.
Και κάνει 225. Δεν ξέρω αν είναι περασμένο.

Οπότε είναι κοντά στα 240 που είπαν σε μένα.

Το ερώτημα είναι απλό.
Στη σελίδα του icelink λέει ότι ταιριάζει με το δικό μου.
Το παίρνω και φέυγω?
Δεν λέει κάτι γιά αντάπτορες...

Καλημέρα κι από εμένα. Είμαι σε αναμονή του Golf και μελέτησα το θέμα για εγκατάσταση ipod, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα άκρη. Ας το ξαναπάρουμε από την αρχή, αν δεν σας κουράζω.

Το αυτοκίνητο θα έχει το εργοστασιακό RCD 300. Σε αυτό ποιός λογικού κόστους (έως 100 τοποθετημένος) αντάπτορας μπορεί να μπει ώστε να έχει τις λειτουργίες του ipod (ονόματα τραγουδιών και επιλογή από το rcd) και φόρτιση με τοποθέτηση στο ντουλαπάκι? Θα προτιμούσα η εγκατάσταση να γίνει από κάποιον (αντιπροσωπεία ή μαγαζί στη Θεσσαλονίκη) που να γνωρίζει το θέμα.

Λογικά πρέπει να είμαι κοντά στην δική σου περίπτωση Δημήτρη, οπότε τα συμπεράσματα της έρευνάς σου θα ήταν πολύτιμα.

Ευχαριστώ

Καλημέρα κι από εμένα. Είμαι σε αναμονή του Golf και μελέτησα το θέμα για εγκατάσταση ipod, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα άκρη. Ας το ξαναπάρουμε από την αρχή, αν δεν σας κουράζω.

Το αυτοκίνητο θα έχει το εργοστασιακό RCD 300. Σε αυτό ποιός λογικού κόστους (έως 100 τοποθετημένος) αντάπτορας μπορεί να μπει ώστε να έχει τις λειτουργίες του ipod (ονόματα τραγουδιών και επιλογή από το rcd) και φόρτιση με τοποθέτηση στο ντουλαπάκι? Θα προτιμούσα η εγκατάσταση να γίνει από κάποιον (αντιπροσωπεία ή μαγαζί στη Θεσσαλονίκη) που να γνωρίζει το θέμα.

Λογικά πρέπει να είμαι κοντά στην δική σου περίπτωση Δημήτρη, οπότε τα συμπεράσματα της έρευνάς σου θα ήταν πολύτιμα.

Ευχαριστώ

Είχα το Golf με το εργοστασιακό radioCD που αναφέρεις. Δυστυχώς ειδικά για τo Golf τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα (τουλάχιστον ήταν όταν το πήρα τώρα μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει κάποιες καινούριες και πιο λειτουργικές λύσεις). Η μοναδική λύση που υπήρχε τότε ήταν το ice link το οποίο όμως δε σου έδινε πλήρη λειτουργικότητα. Έπαιζε, φόρτιζε, πήγαινε μπρος/πίσω, next/previous αλλά δε φαινόταν ο τίτλος του τραγουδιού στην οθόνη ενώ οι 5 πρώτες playlists φαινόταν ως CD1, 2, ..5. Πιθανόν να υπάρχει καινούριο μοντέλο ice link (κατα πάσα πιθανότητ θα υπάρχει) με μεγαλύτερο βαθμό συμβατότητας. Πάρε τους ένα τηλ και θα σε ενημερώσουν. Πάντως ειδικά με το Golf νομίζω ότι θα χρειαστείς περισσότερα από 100 ευρώ...

Re: Απάντηση: Φτηνο ipod στο αυτοκινητο!

Αυτό το βαφτίζει ο Καλογερόπουλος εργοστασιακό.
Και κάνει 225. Δεν ξέρω αν είναι περασμένο.

Οπότε είναι κοντά στα 240 που είπαν σε μένα.

Το ερώτημα είναι απλό.
Στη σελίδα του icelink λέει ότι ταιριάζει με το δικό μου.
Το παίρνω και φέυγω?
Δεν λέει κάτι γιά αντάπτορες...

Αν λένε ότι ταιριάζει θα ταιριάζει και θα παίζει, θα φορτίζει κλπ. Απλά μπορεί να μην τα κάνει όλα (π.χ να μην μπορείς να δεις όλες τις playlists σου, ή τους τίτλους των τραγουδιών) το οποίο σημαίνει ότι ίσως θα χρειαστείς το ipod να είναι προσβάσιμο στο αυτοκίνητο για να βλέπεις/κάνεις κάποια πράγματα από εκεί. Όχι απαραίτητα όμως. Μπορεί να είναι πλήρως συμβατό. Θα σου πρότειμα τα ακόλουθα:
1. Ένα τηλ σε αυτούς που φέρνουν το ice link για λεπτομέρειες.
2. Ένα τηλ στη Mazda για να σου πουν για τον εργοστασιακό που "βγάζει" η Mazda.
Mια εμπειρία μου για να σε πείσει για το 2ο. Πήρα καινούριο αυτοκίνητο το οποίο είναι και καινούριο μοντέλο. Πήρα στον Καλογερόπουλο και μου είπε ότι δεν έχει κυκλοφορήσει αντάπτορας για το συγκεκριμένο αλλά ότι αναμένεται με τιμή γύρω στα 400 ευρώ! Στη συνέχεια μίλησα με ην αντιπροσωπεία και το αυτοκίνητο είναι εκεί σήμερα και τοποθετείται ο εργοστασικός αντάπτορας ο οποίος κοστίζει 70 ευρώ!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φτηνο ipod στο αυτοκινητο!

Στη συνέχεια μίλησα με ην αντιπροσωπεία και το αυτοκίνητο είναι εκεί σήμερα και τοποθετείται ο εργοστασικός αντάπτορας ο οποίος κοστίζει 70 ευρώ!!!

Θάνο μιλάμε για αυτοκίνητο Mazda; Διότι εάν κάνεις την εγκατάσταση στο Mazda με ενδιαφέρει. Για δώσε λεπτομέρειες.

Δημήτρη με το κιλό από Γερμανία. Εχω πάρει ένα τέτοιο για το εργοστασιακό ραδιοcd του νέου passat.

Είπαμε, στην ζωή μας γενικότερα πληρώνουμε την αμάθειά μας για κάποια πράγματα και υπάρχουν και αυτοί που το εκμεταλλεύονται....
http://search.stores.ebay.de/ipod-v...QQsbrexpZWD1SQQsifZ1QQsofpZ4QQssPageNameZWD1S

Τάσο έχουμε το ίδιο car. Σύνδεσα κι εγώ το icelink plus στο RCD300 και δεν το αναγνωρίζει σαν cd-changer. Τι να συμβαίνει ?

icelink Προβλήματα

Φίλοι ipodistes, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους. θέλω να σας θέσω ένα γρίφο (για μένα τουλάχιστον αυτό είναι). Τοποθέτησα στο νέο passat το icelink plus της dension. Η σύνδεση έγινε με τη βοήθεια της αντιπροσωπείας και σύμφωνα με το instal της dension.(αγορά από maxxcount.de, 154+19=173 euro). Ακούστε τώρα! Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο ακόμα και με αναμένη τη μηχανή το icelink δουλεύει κανονικά. Άν ξεκινήσω πορεία το πολύ σε 18 με 20 λεπτά το icelink σταματά να λειτουργεί και γυρίζει στο ράδιο.
Άν έχει κανείς καμιά ιδέα ευπρόσδεκτη.

Last edited:
Μα καλα στην αντιπροσωπεια πηγατε για αυτη η δουλεια? και ειδικα στη VW....

Στο VW Golf η παροχη συνδεσης i-pod εχει ανακοινωθει επισημα απ'τη VW Γερμανιας απ'το 2005. Στην Αθηνα η αντιπροσωπεια (Karenta) σε παραπεμπει στη Vortex (αφου καταφερεις να βρεις τον καταλληλο πωλητη που ξερει τι ειναι το ...ipod), κωδικος ανταλλακτικου 1Κ0051444, ο ανταπτορας μπαινει στην κονσολα διπλα στο χειροφρενο, κοστος 195 Ευρω (ρωτησα καλοκαιρι), σχεδον οσο κανει αλλο ενα ipod δηλαδη. Εαν εχεις το εργοστασιακο ραδιοCD (RCD-xxx) υπαρχει πληρης συμβατοτητα. Δεν ξερω ο Φιλοσιδης (πολυ αξιοπιστος) τι κανει επ'αυτου.

Looks like:
http://www.auto-news.de/auto/news/anzeige.jsp?id=14988

Last edited:
Λοιπόν,

πήρα ένα απλό καλώδιο που δίνει από την έξοδο για cd changer δυνατότητα συνδεσης με καρφί οποιασδήποτε συσκευής. Κόστος 10 ευρώ από εξειδικευμένο μαγαζί στο Μόναχο. Ήρθα να παραλάβω το αμάξι και να το εγκαταστήσω αλλά τζίφος. Το cd 300 δεν ήταν της Blaupunkt αλλά της Grundig και αντί 9 pin έχει έξοδο 12 pin! Άντε τώρα να βρω πάλι αντάπτορα. Πάντως δεν σκοπεύω να δώσω μια περιουσία για ένα καλώδιο και τελικά να μην έχει και όλες τις λειτουργίες από το player του αυτοκινήτου.