Φτηνό Πανί!

Απάντηση: Re: Φτηνό Πανί!

Υπάρχει τρόπος να δω στον τοίχο τι εικόνα παίρνω? Φαίνεται πουθενά από τα μενού ή να μετρήσω με μέτρο? Για να δω στις πόσες ιντσες είμαι ευχαριστημένος.
Πολυ ευκολο. Βαλε τον προβολεα σε ενα τραπεζακι (για να μην εχουμε καμια πτωση) και πηγαινε τον κατω απο εκει που σκοπευεις να τον κρεμασεις. Δοκιμασε και δες ποσες ιντσες σου δινει και αν σε ικανοποιουν.
Ως προς το πανι τωρα. Αν εχεις τοιχο ελευθερο εκει που σκοπευεις να προβαλεις και το χρωμα του τοιχου δεν ειναι προβλημα, θα σου προτεινα αντι για ενα φθηνο πανι να προβαλεις στον τοιχο. Θα εχεις παραπλησιο αποτελεσμα, σιγουρα χωρις ζαρες, χωρις καθολου εξοδα.

Εχουμε και λεμε:

97" σε 16:9 ειναι 2,15 cm σε πλατος οθονης και 1,21 cm σε υψος
100" σε 16¨9 ειναι 2,21 cm σε πλατος οθονης και 1,25 cm σε υψος
106" σε 16¨9 ειναι 2,34 cm σε πλατος οθονης και 1,32 cm σε υψος

μετρα λοιπον το πλατος της εικονας που εχεις οταν προβαλεις απο το επιθυμητο σου σημειο και βγαλε το συμπερασμα....

Έχεις τοίχο και θέλεις να μπλέξεις με πανιά?

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ιδέα όταν θα βάλω πανί τι διαφορά θα δω. Ο τοίχος είναι ελεύθερος και με πάρα πολύ μικρά προβληματάκια που όταν πέφτει πάνω η εικόνα του προβολέα εγώ δεν τα βλέπω (και είμαι και τύπος παρατηρητικός λόγω φιδιών στην Panasonic :BDGBGDB55:).

Οπότε μπορεί να κάνω και καμιά βλακεία και να τα χώσω τζάμπα. Πρέπει να τα δει όλα αυτά ειδικός ή τουλάχιστον κάποιος που μπορεί να συγκρίνει καταστάσεις (ίδιος προβολέας με πανί). Και κοίτα να δεις που μόνο ο Μανώλης μου έρχεται στο μυαλό.... :flipout:

Έχω 104'' Megavizion γκρι, δίνει καλή ποιότητα εικόνας αλλά ζαρώνει πολύ εύκολα. Όσο λιγότερο την ανεβοκατεβάζεις (καθόλου, κατά προτίμηση... ), τόσο το καλύτερο.

Μαλον αρκετοι εχουν μπει σε μια λαθος πληροφορηση οσον αφορα τις ιντες.
Για να μη μπερδευομαστε λοιπον και για να γνοριζουμε ολοι τι σημαινουν πραγματικες ιντες διαγωνιου προβολης αυτα ειναι τα σωστα νουμερα χορις,φυσικα, το μαυρο boarder των πανιων:

97 ιντσες= 246cm
100 ιντσες=255cm
106 ιντσες=270cm

Διαγώνιο μου βγάζει γύρω στα 2,20μ, πλάτος 1,90μ

και μου φαίνεται αρκετά μεγάλη η εικόνα. δεν νομίζω ότι θέλω παραπάνω για την απόσταση που βλέπω.

Πόσες ίντσες βλέπω? :operator:

Οπότε επειδή ο προβολέας μπορεί να πάει λίγο πιο πίσω (μπορεί και 1 μέτρο, ανάλογα...) μάλλον πάω για 92'. Ελπίζω να μην μου φανούν πολλές...

Κατά τη γνώμη μου αν μπορείς να κάθεσαι στα 4 μέτρα πάρε όσο μεγαλύτερη οθόνη μπορείς... μέχρι και 110 νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα.... οι 92 και 96 μετά τον πρώτο μήνα θα σου φαίνονται λίγες... ειδικά αν σκεφτείς ότι πολύ μεγάλο ποσοστό ταινιών είναι σε 2,35

Εγώ βλέπω από τα 4,8 μέτρα με 115' και το μετανοιώνω. Έπρεπε να φτιάξω κάτι σε 120-125 ' γιατί με το φορμά 2.35:1 οι 115 μου φαίνονται λίγες

Γειά σας κι απο μένα.
Ερώτηση για φτηνή λύση.
Αν βάψουμε τον τοίχο (για την προβολή) τι χρώμα να προτιμήσουμε (άσπρο-γκρί);

Γειά σας κι απο μένα.
Ερώτηση για φτηνή λύση.
Αν βάψουμε τον τοίχο (για την προβολή) τι χρώμα να προτιμήσουμε (άσπρο-γκρί);

Μάλλον άσπρο.... το γκρί θέλει περισσότερο...ψάξιμο

παντος το γκρι ειναι καλυτερο για dlp λενε
ξερει κανεις να μου πει αν βαψω με μαυρο χρωμα το πανι(πλαστικο) για να την κανω 16:9 την 4:3 draper luma που εχω αν θα την καταστρεψω?
μαλον θελει καποιο χρωμα ειδικο.υπαρχει κατι για τετοιες περιπτωσεις?

Να επαναλάβω μια ερώτηση που έκανα και παραπάνω? Μήπως μπορεί κάποιος να μου απαντήσει?

Αν πάρω 97'' θα πρέπει να προβάλω ΠΑΝΤΑ σε 97'' ή θα μπορώ και σε λιγότερες (όσον αφορά στο πως θα φαίνεται κάτι μικρότερο πάνω στο πανί...)

Ευχαριστώ! -bye-

Απάντηση: Re: Φτηνό Πανί!

Να επαναλάβω μια ερώτηση που έκανα και παραπάνω? Μήπως μπορεί κάποιος να μου απαντήσει?

Ευχαριστώ! -bye-

Νεκτάριε, δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα την ερώτηση, αλλά νομίζω εξαρτάται από τη δυνατότητα zoom του προβολικού. Πχ αν έχεις στήσει τον προβολέα στα 4 μέτρα και έχει ένα range ratio από 80' μέχρι 125' χρησιμοποιώντας το zoom, κλείνεις τελείως το zoom και παίρνεις 80' στην 97αρα οθόνη, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό??

Δεν καταλαβαινω για τι να θελεις να προβαλεις σε λιγοτερο.....
αλλα, εν πασει περιπτωσει, γιατι να μην μπορεις να προβαλεις μικροτερο καδρο;;

Θα φαινεται οπως οταν προβαλεις καδρο 2,35:1 σε οθονη 16:9 η 4:3, δηλ θα εχεις μαυρες μπαρες πανω κατω και δεξια αριστερα.

Μονο που οι μπαρες απο το μικροτερο καδρο θα ειναι αληθινα μαυρες!!!!