φτηνο slave flash?

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,702
Ξερει κανεις που μπορω να βρω καπιο φτηνο slave flash στα μαγαζια της Αθηνας??Καπιο καλο μοντελο?Θα προτημουσα κατι που να εχει κεφαλη που περιστρεφεται μαλλον

Τελικα πηρα ενα woctron , με guide number 25, 2500 pc νομιζω το μοντελο,με κεφαλη που περιστρεφεται 360 μοιρες σχεδον, αλλα δεν ειχε slave τελικα, και πηρα και ενα φοτοsencor.Ολα μαζι 50 euro, δουλευει μια χαρα, αλλα νομιζω καταναλονει πολυ πιο γρηγορα τις μπαταριες απο το κανονικο flash που εχω, η οι μπαταριες ειναι μαπα:)
Κανενα link Που να εξηγει τι ειναι το ASA και το DIN?
Και καπια δειγματα, ολα με 2 flash σε softbox
3218578952_de8e07298c_o.jpg

3217729081_6505542963_o.jpg

3217728827_c8e60b191c_o.jpg

Πήρες και softbox, ή είναι αυτό που κάθεται το γατόνι μέσα?

Για βγάλε καμία και το slave και το φλασάκι το άλλο να το δούμε. Σκεφτόμουν και εγώ είτε ένα slave είτε κανά SB ακόμα, αλλα δεν είμαι σίγουρος...

Οχι το softbox ειναι homemade αυτο που ειναι ο γατος μεσα....δεν ειμαι σιγουρος τι χαρτι να χρισιμοπιησω καλητερα ακομα, εβαλα λαδοχαρτο απο κουζινα σε αυτο:)
Τo flash πισω
p1220704dt9.jpg

και μπροστα μαζι με το φωτοsencor απο κατω
p1220708yi8.jpg

Γενικα καλο ειναι για 2ο η 3ο φλας, αλλα τρωει πολυ γρηγορα τις μπαταριες.
Αυτα τα ΑΣΑ και ΔΙΝ στο φλας ξερει κανεις πως δουλευει?

Οδηγός αριθμός (Guide Number)
Ο οδηγός αριθμός δηλώνει την ισχύ του φλάς και ισούται με το γινόμενο του διαφράγματος επί της απόστασης από το αντικείμενο.
Ο οδηγός αριθμός μεταβάλλεται αναλόγως της ευαισθησίας του αρνητικού η του αισθητήρα (ISO - DIN)

Έλεγχος της Έκθεσης.
Η έκθεση του αρνητικού (αισθητήρα) από το από το φλας ελέγχεται από το διάφραγμα. Η ταχύτητα συγχρονισμού παραμένει σταθερή.
Αν χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ταχύτητα η έκθεση του αρνητικού (αισθητήρα) δεν αλλάζει, αφού ο χρόνος καθορίζεται από την διάρκεια της λάμψης του φλάς.
Η έκθεση ελέγχεται από ένα πίνακα (παλιά φλάς) η LCD οθόνη (σύγχρονα φλάς) που υπάρχει στην πλάτη του φλάς. Εκεί παρατηρούμε τα εξής:
Ευαισθησία (ISO - DIN), Διάφραγμα (f), Απόσταση (m).

Στον πίνακα φαίνεται ότι η έκθεση ελέγχεται από το διάφραγμα το οποίο επιλέγεται ανάλογα με την ευαισθησία του αρνητικού (αισθητήρα) και της απόστασης φλάς – αντικειμένου.

Attachments

• ISO.jpg
    ISO.jpg
    32.3 KB · Views: 10
ευχαριστω, το εψαχνα και εγω τωρα.
Το μονο που δεν εχω καταλαβει ακομα ειναι τι ειναι αυτοι οι αρηθμοι αναμεσα στα meters kai feet?
Αυτο το φλας φαινεται παρομοιο με το φλας της VIVITAR to 2800, με manual εδω
http://mattdentonphoto.com/cameras/vivitar_2800.pdf

Μπα πολυ ακριβο θα βγει μαλλον, και θελει και αρκετο χωρο...εγω απλα πειραματιζομαι:)