Φτηνό τελικό για δύσκολο φορτίο

harrispas

New member
19 December 2007
46
Ψάχνω για τελικό με ελάχιστο budget.

Τα συνωδά είναι ένας parasound προ (2100; έρχεται από αμέρικα) cd ένα παλαιό teac και ένα dvd pioneer 600 και ηχεία τα Totem Tabu (6Ω, 86 db, βάσης, ουδέτερη τονικότητα).

Οι τελικοί που σκέφτομαι είναι οι Behringer 1500 (μεταχειρισμένος για να έχει τις βελτιώσεις του), Quad 606 (2X140 W; περίπου 350 ευρώ από ebay) και επίσης μετά από υπόδειξη συνφορουμήτη ο Koda 266 A.

Τον τελικό δεν θα τον παντρευτώ, κάποια στιγμή που τα οικονομικά θα είναι καλύτερα θα προχωρήσω σε αντικατάσταση, επίσης τα δυναμικά δεν είναι το παν για εμένα (δεν κάνω πάρτι), με ενδιαφέρει πρωτίστως η μουσικότητα αλλά όπως και να το κάνουμε τα Totem είναι δύσκολο φορτίο. Καμία γνώμη για τους παραπάνω ενισχυτές ή κάποιον άλλο που μπορείτε να προτείνετε?

Ευχαριστώ, Χάρης

ο 1500 ειναι μακραν καλυτερος απο τους υπολοιπους.

το μονο κακο οπως την επαθα και εγω ειναι οτι οταν θα χρειαστη να τον

αλλαξης θα χρειαστη να σκασης πολλα για να παρης καλυτερο.

και ο 606 2Χ140 (8Ω) δίνει. βέβαια ο mkII που λένε ότι είναι αρκετά καλύτερος είναι ακριβότερος από 350 ευρώ.

Τελικά αγοράστηκε behringer 1500 μεταχειρισμένος από μέλος του avclub με τις σχετικές μετατροπές. Λοιπόν, τα ηχειάκια θέλανε τον Μπέρυ τους: καλύτερα δυναμικά, καλύτερες μεσο-υψηλές, με την μεγαλύτερη βελτίωση να υφίσταται στο κομμάτι της σκηνικής παρουσίας. Για τις μεσαίες δεν μπορώ να πω ότι διαπίστωσα διαφορά γιατί και ο marantz που αντικατέστησε τα κατάφερνε αρκετά καλά. Για στάθμες δεν το συζητάω, φοβάμαι για τα ηχεία, αν και το κόκκινο φωτάκι του ψαλιδίσματος δεν άναψε ούτε μια φορά.

Επίσης μου έβγαλε για πέταμα αρκετά mp3 κομμάτια που μέχρι τώρα νόμιζα ότι ήταν μια χαρά.

Γενικά μπορώ να πω ότι πρόκειται για το καλύτερο value for money που έχω πληρώσει ποτέ.

p.s. υπάρχει ένα θεματάκι με την ασφάλεια που μου την ρίχνει αψυχολόγητα (τον ανοίγω χωρίς τίποτα άλλο απάνω στην ασφάλεια και κάποιες φορές μου την ρίχνει, τον ανοίγω με διάφορα άλλα μηχανήματα απάνω στην ασφάλεια και όλα καλά....) και με τα δύο κίτρινα φωτάκια του σήματος που αναβοσβήνουν εκνευριστικά (θα τα βάψω μαύρα, χε χε).