Φτηνος προβολεας η τηλεοραση?

xifias

Established Member
12 December 2007
179
Καλησπερα στο φορουμ
Επεσα πανω σε μια προσφορα http://www.e-shop.gr/projector-acer-x122-xga-3d-glasses-p-PER.181267 αυτου του προτζεκτορα που δινει κ γυαλια 3D.Αξιζει σαν αγορα δεδομενου οτι ειμαι εντελως καινουριος στο σπορ κ απλα ημουν μεταξυ μιας εντελως απλης 48''-50'' ιντσων τηλεορασης για ταινιες η αυτου κ σκεφτηκα οτι δε θα με χαλαγε λιγο παραπανω ιντσαζ για "εφε σινεμα" οπως το φανταζομαι καθοτι εχω κ αδειους τοιχους φουλ.:2thumb22sup:

Απο κει κ επειτα διαβαζω για rainbow effect επισης σαυτους.Ειναι τοσο ενοχλητικο?σχετιζεται με τη ζαλαδα του ενεργου 3D το οποιο δε μπορω να παρακολουθησω περα του 20' χωρις να κουραστω?

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας,κ καλη επανοδο.
 
Καλησπέρα φίλε μου,

εννοείται πως πας για τηλεόραση, 50 ίντσες είναι μια χαρά για να απολαύσεις τις ταινιούλες σου. Ο Acer που κοιτάς είναι DATA προβολέας και όχι Home Cinema. 1024x768 ανάλυση είχαν τα μόνιτορ μας πριν από 15 χρόνια, δεν κάνει για την δουλειά που τον θέλεις.
 
Θα συμφωνήσω με τον νικο (tenonik) οτι η λυση προβολέα που κοιτάς δεν μπορεί να σε καλύψει για κινηματογραφική θέαση.

Τι απόσταση θέασης εχεις?
 
Ευχαριστω για τις απαντησεις,εν μερει επιβεβαιωσαν τις υποψιες μου.Η αληθεια ειναι πως οι αναλυσεις ειναι παιδικες σαυτα τα λεφτα.Για full HD ξεφευγει αγγιζει το χιλιαρικο αποτι ειδα,πραγμα που δε θα το διεθετα μονο για να δω μια ταινια στο τοσο κ απο μια αλφα αποσταση οπως το σκεφτηκα,δηλ μηπως ξεγελαστω με τον προβολεα σε πολλες ιντσες κ ας εχει αναλυση απο game boy :Banane0::Banane0: καθως η αποσταση θα ειναι στα 2,5 μετρα,αλλα εχω δυνατοτητα κ για 4,5-5 μετρα καθως το δωματιο ειναι μακροστενο,αν ειναι να το ξεχειλωσω κ να πιασω ολο τον τοιχο σχεδον.Δε ξερω πως τα πανε κ με τις αποστασεις οι προβολεις, αναλογα με τους φακους τους κλπ.
 
υπάρχουν και φτηνότερες αξιοπρεπέσταστες λύσεις όπως

http://www.skroutz.gr/s/5256866/Optoma-HD141X.html?keyphrase=optoma+hd141x

αλλά όπως λές και εσύ θα πρέπει να κάνεις τους υπολογισμούς σου για το κάδρο που σκοπεύεις να ανοίξεις τη θέση που μπορεί να τοποθετηθεί ο προβολέας στο χώρο και αν μπορεί να ανοίξει το κάδρο από αυτή την απόσταση.

αν η θέαση είναι αποκλειστικά για ταινίες ίσως να αξίζει μια περαιτέρω διερεύνηση. αν θές και αρκετό τηλεοπτικό και μια στο τόσο καμμιά ταινία τότε μια 50άρα - 55άρα από τα 2.5 μέτρα είναι πιο σοφή επιλογή και γλυτώνεις τα μερεμετάκια που θέλει μια εγκατάσταση προβολέα.
 
Χμ..τρωγοντας ερχεται η ορεξη που λενε..Βλεπω αυτον που εστειλες κ φαινεται δελεαστικη προταση.https://youtu.be/JvxRjaD5gEk?t=6m24s
στα 5,5 μετρα λεει ο τυπος ανοιξε 150'' δηλαδη διαγωνιο σχεδον 4μετρα.Κ απο χρωματα/φωτεινοτητα στο σκοταδι αν οχι κ στο φως,δειχνει δυνατος.
Απτην αλλη η τηλεοραση την παντρευεσαι δηλ θα σου πιανει μονιμα ενα χωρο θα κανεις καποια διαρυθμιση με επιπλο,εχει καποιο ογκο,τα χρηματα για μεχρι 50-55 ειναι γηινα μετα γινονται 4ψηφια.
Τα υπολοιπα περι θεασης τηλεοπτικου τα λυνω φανταζομαι με ενα τιουνερ κ καποιο συμβιβασμο/λυση στο φως ημερας(;)
 
διαβαζοντας λιγο βλεπω οτι οι αποψεις διιστανται κ σχετικα με τους 3LCD.Αλλου λενε για καλυτερα χρωματα κ αλλου για καλυτερη φωτεινοτητα.κ για τους δυο.Προσωπικα διαπιστωνω καλυτερα μαυρα με τους DLP σα τον optoma.Τι ισχυει,κ τι θα ηταν προτιμοτερο?