Φτηνούτσικο λάπτοπ?

Καλησπέρα,

ψάχνω ένα laptop, στη χαμηλούτσικη κατηγορία τιμής (θα ήθελα να μην ξεπεράσω τα 600 ευρά/800$), το οποίο να καλύπτει τις εξής ανάγκες μου:

Καθημερινή χρήση -> φορητότητα (σε καμία περίπτωση πάνω από 15", ενώ κατά προτίμηση 13-14).

Αυτονομία-> θέλω πραγματική διάρκεια μπαταρίας σε εφαρμογές γραφείου με WiFi να είναι τουλάχιστον 4-5 ώρες

Επιδόσεις ->Θέλω απλά να χρησιμοποιώ αξιοπρεπώς καθημερινά πράγματα όπως word, excel, powerpoint, να κάνω στοιχειδώς μια επεξεργασία φωτογραφίας (όχι κάτι highend) και να μπορώ να βλέπω και HD ταινίες. Για πιο βαριές εργασίες είμαι καλυμμένος με το i7 του γραφείου.

Κάρτα γραφικών δε με απασχολεί, δε θα με χαλούσε ωστόσο να υπάρχει μια στοιχειώδης και όχι μόνο η onboard.

Το βάρος επίσης δε με απασχολεί.

Θα ήθελα να μείνω σε intel, οπότε λογικά πάω για i5.

Καμία προτίμηση σε εταιρίες;

Για Μακ ξεκίνησα, αλλά δεν είναι για τη δική μου τσέπη τελικά, ούτε καν στο Αμέρικα.

Επίσης, λόγω καθημερινής χρήσης/κουβάλημα από δω κι από κει, θα προτιμούσα να είναι λίγο "σκυλί". Κοινώς δε θέλω φοβερές ντιζαϊνιές τύπου Inox κλπ που θα'ναι κλάφτα χαράλαμπε μετά από ένα μήνα βαριάς χρήσης.

Συμφωνώ στα Dell.

Έχοντας προσωπική εμπειρία από Sony-Asus στα upper price κομμάτια τους έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Από εμπειρίες φίλων μπορώ να παραθέσω απογοητεύσεις σε γνωστές μάρκες και σε υψηλές τιμές. Προσωπικά έχω σε εκτίμηση την asus (2-3 κλικ πάνω από σόνυ θεωρώ). Θεωρώ ότι συνδυάζει ποιότητα και προσόντα σε "φυσιολογικές" τιμές. Και νομίζω ότι έχει μια σειρά που καλύπτει αυτά που θες στο έπαρκο. Zenbook την λέει και στην ουσία είναι δυνατά υποφορητά. Έχει μεγάλη γκάμα σε οθόνες και επεξεργαστές. Δυστυχώς Ελλάδα οι τιμές για το 13,3 και τον I3 ξεκινάνε από 800 ευρώ. Αν όμως ψωνίσεις από Αμερική ίσως εκεί οι τιμές να είναι κοντά σε αυτό που ψάχνεις:

Το 14άρι με επιλογή i3,i5,i7:

http://usa.asus.com/Notebooks/Superior_Mobility/U47A/

http://zenbook.asus.com/zenbook/?c=ux42vs

13άρι

http://zenbook.asus.com/zenbook/?c=prime_ux32

H Asus παραδοσιακά έχει αρκετή ποικιλία στα μοντέλα της οπότε αν κοιτάς στην Αμερική ρίξε μια ματιά τι στέλνει εκεί.

Αν είναι μέσα στο budget σου κάποιος είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα απογοητευτείς. Με λίγη προσοχή και τύχη θα έχεις ένα μηχάνημα για πολλά χρόνια.

Κι εγώ κυρίως Dell χαζεύω, μια και έχει και συνεργασία με το πανεπιστήμιο, και υπάρχουν παντού μέσα σκόρπιοι φορτιστές κλπ... οπότε αποκλείεται να ξεμείνεις...

...φοβάμαι απλά λίγο την έννοια του ultrabook, μήπως χάριν λεπτότητας και design, λόγω overheating θυσιάζεται performance.

Πιστεύετε ότι πρέπει να παίξω με i5-i7 ή και ο i3 μπορεί να καλύψει αυτά που γράφω;

Πάντως στην... ερευνητική κοινότητα είναι πολύ της μόδας και τα thinkpad, συνήθως με κάτι customized κτηνώδεις μπαταρίες. Φαίνονται σκυλιά, αλλά δεν ξέρω αν είναι στην πραγματικότητα. Για το design ούτε λόγος... αλλά είπαμε δεν είναι προτεραιότητα.

Να ξανασκεφθείς μακ. Μτχ περίπου 5ετίας.
Θα κάνει όλα όσα ζήτησες παραπάνω ένα 13ράκι του '07-'08.

Να ξανασκεφθείς μακ. Μτχ περίπου 5ετίας.
Θα κάνει όλα όσα ζήτησες παραπάνω ένα 13ράκι του '07-'08.

Έχοντας συναντήσει στο κοντινό μου περιβάλλον μόνο, δύο περιπτώσεις MacBook Prο που η motherboard τους άφησε χρόνους στα 2 χρόνια, με κόστος επισκευής περί τα 800 ευρώ (WTF), δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρω Mac χωρίς Apple care, πόσο μάλλον μεταχειρισμένο.

Εξάλλου, για λαπτοπ 5ετίας θα πλήρωνα maximum 150$... και όπως καταλαβαίνεις κανείς δεν τα δίνει τόσο.

Κι εγώ για dell θα σου πώ . Έχω το Ν5110 με ι5 κλπ. σε 15,6. Είναι περίπου όπως αυτό που ζητάς. Πάντως επειδή το κουβαλώ καθημερινά στην πλάτη από 1,5 ώρα μέχρι 3 ώρες θα έλεγα ότι το 14άρι μάλλον είναι καλύτερη περίπτωση.

Κι εγώ για dell θα σου πώ . Έχω το Ν5110 με ι5 κλπ. σε 15,6. Είναι περίπου όπως αυτό που ζητάς. Πάντως επειδή το κουβαλώ καθημερινά στην πλάτη από 1,5 ώρα μέχρι 3 ώρες θα έλεγα ότι το 14άρι μάλλον είναι καλύτερη περίπτωση.

Σκυλιά, στην κυριολεξία, 4,5 χρόνια ως εταιρικός υπολογιστής κανένα απολύτως πρόβλημα, ειδικά στο Αμέρικα, πρέπει να είναι Νο.1!!

Iάσωνα, ρίξε μια ματιά εδώ:
Dell inspiron berry N5010 Core i3 2.26 Ghz
1280190456_106958839_1-Dell-inspiron-N5010-Core-i3-3gb-ram-320-hard-drive-one-year-warranty-54500-rs-only-techno-1280190456.jpg

http://lahore.olx.com.pk/brand-new-...-ram-320-hard-drive-one-year-wa-iid-107227149