ftp καλωδιο

NikosR

Senior Member
17 June 2006
349
δεν ξερω εαν πρεπει να βαλω εδω την απορια μου, εαν θελει καποιος διαχειριστης ας την αλλαξει
θελω να χρησιμοποιησω ενα καλωδιο ftp για να συνδεσω το router με το pc
το προβλημα ειναι οτι το μηκος του καλωδιου ξεπερναει τα 30 μετρα
ξεκιναει απο το δωματιο βγαινει στο μπαλκονι και ξαναμπαινει στο σαλονι
υπαρχει προβλημα με το μηκος?
υπαρχει πειπτωση να μην δουλευει με τετοιο μηκος?

Κατηγορηματικα οχι Απλα φροντησα το καλωδιο να μην ειναι τελειως της πλακας

Πάρε θωρακισμένο (θωράκιση με φύλο αλουμινίου) πολύκλωνο (αφού θα το πας "βόλτα") καλώδιο...

Θα σου πάει λίγο ακριβότερα αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Πάρε θωρακισμένο (θωράκιση με φύλο αλουμινίου) πολύκλωνο (αφού θα το πας "βόλτα") καλώδιο...

Θα σου πάει λίγο ακριβότερα αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Μα, αυτό ακριβώς δεν είναι το ftp;

Nope...

Έχεις μερικό δίκιο σε αυτό που λές αλλά υπάρχουν διάφορα είδη CAT5 καλωδίων...

Π.χ S/FTP, F/FTP, SF/FTP, S/UTP (UTP με μεταλλική θωράκιση)

Για 30 μέτρα καλώδιο δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε καν με καλώδιο UTP. Αλλά αφού θα το περάσεις και εξωτερικά για να είσαι 100% σίγουρος πήγαινε σε FTP να τελειώνεις... :)

Για 30 μέτρα δικτύωση και όχι μέσα από π.χ υποδαπέδιο κανάλι θα έλεγα να βάλεις οπωσδήποτε ftp... Σε αντίθετη περίπτωση ίσως αντιμετωπίσεις μελλοντικά προβλήματα... Χωρίς θωράκιση σε περίπτωση τραβήγματος θα κοπούν οι ίνες του καλωδίου και θα ψάχνεσαι (συνήθες πρόβλημα)... Μην ξεχνάς ότι περνάει πληροφορία... Επίσης δεν ξέρω από πια σημεία θα το περάσεις αλλά αν περάσεις απλό utp από κάποια συσκευή υψηλής τάσεως ή υψηλών συχνοτήτων πάλι μπορεί να έχεις problem...

Πάρε ftp 5e που θα πληρώσεις 5-10 παραπάνω (το πολύ) και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Γεια σου ρε Μιχάλη! :ernaehrung004:

40 χρόνια τεχνικός έεεεεχω στήσει... :flipout:

Χωρίς θωράκιση σε περίπτωση τραβήγματος θα κοπούν οι ίνες του καλωδίου και θα ψάχνεσαι (συνήθες πρόβλημα)...

Η μοναδική περίπτωση για να κοπούν ίνες καλωδίου με τράβηγμα είναι να μην έχεις κάνει καλό κροπάρισμα στο βύσμα και αυτό θα το δεις να γίνεται σε εκείνο το συγκεκριμένο σημείο. Το UTP όσο και να το τραβάς δεν...
Με το UTP μπορείς να φτάσεις στα 80 μέτρα χαλαρά. Οι προδιαγραφές του είναι για περισσότερα αλλά για να είσαι σίγουρος κοπανάς ένα repeater εκεί και πας άλλα τόσα.
Άμα ήτανε μάτια μου να προβληματίζεσαι με 30 μέτρα καλώδιο θα είχα στήσει περισσότερα repeaters παρά τερματικά σε κάποιες εγκαταστάσεις που έχω κάνει... -bye-

έλα ντε...30 μέτρα ethernet και σε καλώδιο ρεύματος να το βάλεις θα παίξει :p (λέμε τωρα!)

Nope...

Έχεις μερικό δίκιο σε αυτό που λές αλλά υπάρχουν διάφορα είδη CAT5 καλωδίων...

Π.χ S/FTP, F/FTP, SF/FTP, S/UTP (UTP με μεταλλική θωράκιση)

Δεν διαφωνώ. Αλλά το ftp είναι αυτό που περιέγραψες στο πρώτο σου post πάντως, το οποίο έχει και τις κατηγορίες του :ernaehrung004:

πηρα ftp cat5
εβαλα τα φισακια, μου εγραψε οτι εχει γινει η τοπικη συνδεση αλλα δεν κατεβαζε τιποτα.
δεν εχω αλλαξει κατι αλλο κ το καλωδιο το εβαλα στη θεση του προηγουμενου το οποιο δουλευε κανονικα.
τι ειναι το repeater και που το βρισκουμε?

1) Που ακριβώς σου είπε ότι έγινε η σύνδεση;
2) Τα λαμπάκια στο hub/router άναψαν στην ταχύτητά σου;
3) Τι εννοείς όταν λες ότι δεν κατεβάζει τίποτα;
4) Έχεις βάλει σωστά τα καλώδια;
5) Ποιός είμαι; που πάω; τι κάνω εδώ;

Απάντηση: Re: ftp καλωδιο

1) Που ακριβώς σου είπε ότι έγινε η σύνδεση;
2) Τα λαμπάκια στο hub/router άναψαν στην ταχύτητά σου;
3) Τι εννοείς όταν λες ότι δεν κατεβάζει τίποτα;
4) Έχεις βάλει σωστά τα καλώδια;
5) Ποιός είμαι; που πάω; τι κάνω εδώ;

1. στο pc εγραψε οτι εγινε η τοπικη συνδεση στα 100mb, στην γραμμη εργασιων
2. στο ρουτερ το λαμπακι που δειχνει τις ενεργες συνδεσεις, αναβοσβηνει, δεν μενει σταθερο οπως πριν
3. δεν μπορω να συνδεθω στο ιντερνετ, τωρα εχω βαλει το παλιο καλωδιο, το οποιο ειναι κ αυτο DIY
4.σωστα ειναι,
5.καλα πας

Re: Απάντηση: Re: ftp καλωδιο

1. στο pc εγραψε οτι εγινε η τοπικη συνδεση στα 100mb, στην γραμμη εργασιων
2. στο ρουτερ το λαμπακι που δειχνει τις ενεργες συνδεσεις, αναβοσβηνει, δεν μενει σταθερο οπως πριν
3. δεν μπορω να συνδεθω στο ιντερνετ, τωρα εχω βαλει το παλιο καλωδιο, το οποιο ειναι κ αυτο DIY
4.σωστα ειναι,
5.καλα πας

:grandpa: Δοκίμασες την κλασική τοπολογία
Πράσινο-άσπρο, πράσινο, πορτοκαλί-άσπρο, μπλε, μπλέ-άσπρο, πορτοκαλί, καφέ-άσπρο, καφέ;
Το ότι αναβοσβήνει το λαμπάκι του ρούτερ δεν είναι τόσο καλό. Σημαίνει ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει. Δες το manual για να καταλάβεις τι θέλει να σου πει.

τα εβαλα σε τυχαια σειρα αλλα το ιδιο κ απο τις 2 πλευρες