ftp καλωδιο

Re: Απάντηση: Re: ftp καλωδιο

:grandpa: Δοκίμασες την κλασική τοπολογία
Πράσινο-άσπρο, πράσινο, πορτοκαλί-άσπρο, μπλε, μπλέ-άσπρο, πορτοκαλί, καφέ-άσπρο, καφέ;

Μία μικρή διόρθωση Tzimisce. H κλασική συνδεσμολογία για σύνδεση σε δίκτυο είναι:

Α/Πορτ - Πορτ - ΑΠρασ - Μπλε - ΑΜπλε - Πρασ - ΑΚαφέ - Καφέ.

Οχι μονο κλασσική, αλλά και απαραίτητη μιάς και τα καλώδια είναι twisted pair.

ποια ειναι η σωστη ρε παιδια γιατι εχω φτιαξει ηδη την μια πλευρα?

κερδισε ο σακης
ΔΟΥΛΕΥΕΙΙΙΙ
ευχαριστω για την βοηθεια ολους σας

Η σωστή συνδεσμολογία είναι...

:drummer:

Και οι δύο.

Η μία είναι η 568Α και η άλλη (του Σάκη) η 568Β. -bye-

cat5_color.gif

Η πρώτη συνδεσμολογία (568Α) είναι απαρχαιωμένη. Έχει αντικατασταθεί από την δεύτερη (568Β) εδώ και αρκετά χρόνια (νομίζω από το 2000).

Πάντως από το '97-98 που δούλευα σε tech και είχαμε αρχίσει να περνάμε σε UTP ,πάντα φτιάχναμε καλώδια συμφωνα με 568Β.

Η σωστή συνδεσμολογία είναι...

:drummer:

Και οι δύο.

Η μία είναι η 568Α και η άλλη (του Σάκη) η 568Β. -bye-

cat5_color.gif

Η πρώτη συνδεσμολογία (568Α) είναι απαρχαιωμένη. Έχει αντικατασταθεί από την δεύτερη (568Β) εδώ και αρκετά χρόνια (νομίζω από το 2000).

Παλιά - ξυνά σταφύλια, αλλά μιάς και το διάβαζα.....

ο Tzimisce είχε δίκιο, και οι δύο είναι τυπικά σωστές. Σύμφωνα με τα ANSI/TIA/EIA wiring standards καί οι δύο είναι αποδεκτές.

Η κυβέρνηση των H.Π.Α επίσημα ζητά την 568A στίς εγκαταστάσεις των κυβερνητικών κτηρίων. Το 568B ταιριάζει σε χρώματα με τα παλαιά στάντατντ της AT&T 258A.

Ανάλογα με τις πρίζες και τα Patch Panel που έχουμε βάζουμε τα χρώματα, αν και σήμερα τα περισσότερα από αυτά έχουν αυτοκόλλητα και για τις δύο συνδεσμολογίες.

:smile:
Γμτ... Πρέπει να προσέχω ακόμα και τις συνδεσμολογίες γιατί προδίδουν την ηλικία μου! :flipout:

Τώρα αν βλέπεις να 'καρφώσεις' σωστά τα χρώματα σ' αυτή την ηλικία αυτό είναι άλλο θέμα :smile: :ernaehrung004:

:smile:

Τώρα αν βλέπεις να 'καρφώσεις' σωστά τα χρώματα σ' αυτή την ηλικία αυτό είναι άλλο θέμα :smile: :ernaehrung004:

Μα τι έχει πια η ηλικία μου;
Δεν φοράω δα και μασέλες!

Τις έχω αφήσει σε ένα ποτηράκι στην κουζίνα...

Πάντως, όσο κανείς θέλει να φτιάξει καλώδια μέχρι και CAT5e είτε FTP είτε UTP, τα πράγματα είναι σχετικά απλά γιατί τα επιμέρους καλωδιάκια (κλώνοι) είναι σχετικά ευέλικτα.
Εκεί που ζορίζουν πολύ τα πράγματα, είναι όταν θες σύνδεση 1GBps και για καλύτερα προσπαθήσεις με καλώδιο CAT6 (όχι ότι δε βγαίνει και με καλό CAT5e βέβαια).
Τί να πω, πολύ "δύστροπα" τα καλώδια αυτής της κατηγορίας!

Re: Απάντηση: ftp καλωδιο

Τί να πω, πολύ "δύστροπα" τα καλώδια αυτής της κατηγορίας!

:grandpa: Το να φτιάχνεις καλώδια CAT 6 είναι σαν να μαθαίνεις κιθάρα.
Κάποια στιγμή κάνεις κάλους στα δάχτυλα και δεν σε ενοχλεί...

Re: Απάντηση: ftp καλωδιο

:grandpa: Το να φτιάχνεις καλώδια CAT 6 είναι σαν να μαθαίνεις κιθάρα.
Κάποια στιγμή κάνεις κάλους στα δάχτυλα και δεν σε ενοχλεί...

:ernaehrung004:

Εγώ πάντος δεν ενοούσα 'καρφωμα' στo RJ-45 ( Patch Cable ). Αυτά καλό είναι να τα αγοράζεις έτοιμα. Αναφερόμουν σε πριζάκια ή Patch Panel, αλλά όπως λέει και ο Tzimisce και πάλι κάλους θα κάνεις.

Μπορεί το Cat 6 να είναι δύσκολο στον χειρισμό αλλά με μπριζάκια στα άκρα κάνεις την δουλειά σου μιά χαρά.

ΑΝ μιλάμε για δύσκαμπτο UTP/FTP/.. και προσπαθούμε ντε και καλά να βάλουμε βύσμα RJ45 στα άκρα.... είμαστε μακράν των τεχνικών προδιαγραφών.