Fuji Χ- T100

Re: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Αν παρατηρήσατε στο video review δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ευκολία με την οποία τραβάς έτοιμα jpeg με αυτή την μηχανή. Προβλέπω επανάληψη των αποτελεσμάτων που είδαμε εδώ https://www.imaging-resource.com/news/2018/04/23/fuji-x-a5-first-shots-perhaps-the-best-image-quality-weve-seen-yet-for-600 όπου η XA5 είναι αισθητά καλύτερη από όλο τον ανταγωνισμό.

Μπορεί εμείς εδώ να "ψειρίζουμε" τα raw σε 1:1, αλλά πολλοί δεν ασχολούνται - θέλουν το έτοιμο, όπως την εποχή του φιλμ. Τα ίδια βλέπω ακόμα και με την ταπεινή ΧΑ10, και τολμώ να πω ότι το μέλλον πάει προς τα εκεί, παρασυρόμενο από τα "τρελά" που κάνουν τα κινητά. Όποιος δεν το καταλάβει σύντομα θα τον φάει η μαρμάγκα...

Απάντηση: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Για αυτό και εγώ είμαι στη Fuji για την ευκολία.
Ειδικά για εμάς τους ερασιτέχνες και για όσους ο χρόνος είναι πολύτιμος και λίγος η ευκολία του jpeg της fuji είναι λόγω αγοράς.
Πατάς, τραβάς, τελειώνεις.
Ούτε Wb διόρθωση, ούτε πείραγμα στα χρώματα, ούτε αλλαγή στην έκθεση, μετά το κλικ είσαι έτοιμος, όπως το φιλμ απλά γλυτώνεις και το χρόνο της εμφάνισης.

Re: Fuji XT-100 με αισθητήρα bayer και οφθαλμοσκόπιο

Με μπριζωνετε ...
Κι ακόμη δεν την πήρα την Όλυ

Συμφωνώ για το πλαστικό mount
Όλα για το κόστος...

Εννοείται Δημήτρη, το μέλλον είναι στα Jpeg, το βλέπεις ότι όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές αργά ή γρήγορα δίνουν βάση και προσέχουν τα Jpeg. Όπως τα λες μπορεί εμείς εδώ να ψειρίζουμε τα αρχεία, άλλα πολλοί δεν ασχολούνται καν, ειδικά χρήστες κινητών που θέλουν κάτι καλύτερο από το κινητό τους σιγά μην μπλέξουν με αρχεία raw. Ξέρει τι έκανε με αυτή την μηχανή η Fuji, τα έτοιμα jpeg, το μικρό σε μέγεθος πακέτο, η χαμηλή σχετικά τιμή και η selfie screen είναι κράχτες για κατόχους κινητών/Compact που θέλουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα φωτογραφία τους χωρίς να μπλεχτούν με raw.
Σε αυτά συνηγορούν και τα έτοιμα scene modes, το πολύ καλό Auto που έχει η μηχανή και οι ένα σωρό γκατζετιές που την προίκισε η Fuji.....

Υ.Γ. Θεωρώ πάντως ότι καλό θα ήταν η Fuji κάποια στιγμή να έβγαζε και μια σειρά πλαστικών Prime φακών για αυτούς που δεν έχουν ή δεν θέλουν να σκάνε 500+ ευρώ για έναν μονοεστιακό φακό.

Με μπριζωνετε ...
Κι ακόμη δεν την πήρα την Όλυ

Συμφωνώ για το πλαστικό mount
Όλα για το κόστος...

Ελα μια χαρά Jpeg έχει η Olympus μαζί με την Fuji έχει τα πιο αρεστά χρώματα στο μάτι και τα πιο έτοιμα αρχεία.

Ελα μια χαρά Jpeg έχει η Olympus μαζί με την Fuji έχει τα πιο αρεστά χρώματα στο μάτι και τα πιο έτοιμα αρχεία.

Jpeg μόνο κι εγώ

Αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή και σίγουρα η τιμή της Χ-Α5 θα μειωθεί.

Νίκο αύριο βλέπω παραλαμβάνει τη μηχανάρα το Amazon.co.uk, πότε λες να την έχεις στα χέρια σου;

Re: Απάντηση: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Νίκο αύριο βλέπω παραλαμβάνει τη μηχανάρα το Amazon.co.uk, πότε λες να την έχεις στα χέρια σου;

μμμ μάλλον τέλος της Εβδομάδας στην καλύτερη ή αρχές της άλλης, την περιμένω πως και πως, σίγουρα θα ενημερώσω!!

Έχεις βάλει απλή αποστολή ή γρήγορη.
Πήρα για φίλο κάτι μέτρα από amazon. de με γρήγορη αποστολή και ήρθαν Ελλάδα σε δύο μέρες με αποστολή από Ισπανία.

μμμ μάλλον τέλος της Εβδομάδας στην καλύτερη ή αρχές της άλλης, την περιμένω πως και πως, σίγουρα θα ενημερώσω!!
Να ενημερώσεις άμεσα και όταν βάλεις τα υπόλοιπα για αγγελία...

Άλλο ένα πρόχειρο Review της μηχανής με τον 15-45. Δεν εμβαθύνει πολύ άλλα παίρνεις μια γεύση.
http://bjornmoerman.blogspot.com/2018/06/first-look-review-fujifilm-x-t100-and.html

Υ.Γ. Ο φακός πρέπει να είναι εξαιρετικός, και εδώ αναφέρει ότι σε ορισμένα εστιακά μήκη είναι ίσως και πιο sharp και από τον 18-55....πλαστικός μεν άλλα πρέπει να έχει (αν κάτσει καλή κόπια) εξαιρετική ποιότητα.

Υ.Γ. Παναγιώτη μάλλον αύριο θα την στείλουν, με απλή αποστολή, οπότε μάλλον αρχές τις άλλης εβδομάδας θα την έχω. Την αναμένω μεν, άλλα ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έδωσε τέτοια μηχανή (κόσμημα) και τέτοια φακό η Fuji σε τέτοια αρχική τιμή!!!

Super sharp δεν περιμένω να είναι στα 15mm, θα ήταν και παράλογο με τέτοιο κόστος και τέτοιο όγκο, άλλα πιστεύω θα είναι αξιοπρεπής έως καλός.
Παρακάτω πάντως έχει κάποια δείγματα σε 15mm (άλλα δυστυχώς μόνο σε F8) και δείχνουν πάρα πολύ καλά. Ενώ και αυτός ο τύπος που έγραψε το Mini review γράφει ότι ο φακός είναι πολύ sharp.
https://www.dpreview.com/forums/thread/4270137#forum-post-60970817

ο τυπος εχει τραβηξει raw κι εχει επεξεργαστει τις φωτο στο Photoshop...προσωπικα δεν με πειραζει, μιας κι εγω τραβαω raw συνηθως.

αναφερει και οτι εχει "πειραξει" λιγο το sharpness, Που τουλαχιστον δεν φαινεται "ψευτικο"... Not bad.

ο τυπος εχει τραβηξει raw κι εχει επεξεργαστει τις φωτο στο Photoshop...προσωπικα δεν με πειραζει, μιας κι εγω τραβαω raw συνηθως.

αναφερει και οτι εχει "πειραξει" λιγο το sharpness, Που τουλαχιστον δεν φαινεται "ψευτικο"... Not bad.

Το θετικό είναι ότι έχεις σε έναν φακό κιτ ζουμ τέτοιο κάδρο ευρυγώνιο που είναι πολύ σημαντικό και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως σε γλιτώσει από την αγορά ή το κουβάλημα έχτρα υπερευρυγώνιου φακού. Μάλιστα στο ίδιο Thread του Dpreview παρακάτω ο τύπος έχει σύγκριση με τον Canon 15-45 όσον αφορά το τι ''χωράει'' στο κάδρο. Βασικά 22,5mm VS 24mm, η διαφορά μοιάζει μικρή άλλα στην πράξη βλέπουμε ότι ο Fuji σου δίνει αρκετό περισσότερο ''αέρα'' και αλλάζει αρκετά την σύνθεση του κάδρου.
Για μένα σημαντικότατος λόγος αγοράς της μηχανής αυτά τα 22,5mm.
https://www.dpreview.com/forums/thre...-post-60970817

Εγώ τη διαφορά στα άκρα δεν μπορώ να την καταλάβω ακόμη και στην rx100 που είχα.
Μόνο στον 16-50 της Sony έχει γίνει τόσο κακή δουλειά στο 16 που και το δικό μου άσχετο μάτι την καταλαβαίνει.