Fuji Χ- T100

Re: Fuji XT-100 με αισθητήρα bayer και οφθαλμοσκόπιο

Με το καλό η παραλαβή!
Απλή αποστολή βρε παιδιά τόσο μεγάλο & ακριβο πακέτο φοβάμαι να κανω αγορά ...

Re: Απάντηση: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Εγώ τη διαφορά στα άκρα δεν μπορώ να την καταλάβω ακόμη και στην rx100 που είχα.
Μόνο στον 16-50 της Sony έχει γίνει τόσο κακή δουλειά στο 16 που και το δικό μου άσχετο μάτι την καταλαβαίνει.

Λογικό είναι να μην την καταλαβαίνεις διότι σε απλή θέαση το μάτι πάει εξαρχής στο κέντρο ενός κάδρου και μετά απομακρύνεται, μόνο αν ξέρεις τι ψάχνεις, είσαι ψείρας και με ζουμ θα δεις διαφορές, εκτός και αν μιλάμε για τραγικό φακό στα άκρα όπως ο Sony που ανέφερες που εκεί τα προβληματικά άκρα κάνουν ''μπάμ''.

Re: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

του φακου , ναι...της μηχανης οχι.

αλλα γουστα ειναι αυτα.

Δεν την έχω ακόμα την μηχανή για ασφαλή συμπεράσματα, άλλα για μένα αξίζει απίστευτα η μηχανή και απορώ πως την δίνουν και τόσο φτηνά, άλλα όπως είπες γούστα είναι αυτά, με τo κάνουμε και αυτό το νήμα VS!!

Απάντηση: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Αν εξαιρέσουμε το βίντεο 4K που είναι κουτσό, νομίζω ότι σε αυτά τα χρήματα με αυτό το φακό η μηχανή δεν παίζεται.
Αναμένουμε όμως και δείγματα σου να δούμε.
Αν δεν σου αρέσει εδώ είμαστε....

Με το καλό να παραλάβεις Νίκο! Εμένα με έχει βολέψει πολύ ο 15-45. Τον θεωρω πολυ καλό & τον έχω σχεδον μονιμα πάνω στην ΧΗ1 για βίντεο & φωτο.

Αν εξαιρέσουμε το βίντεο 4K που είναι κουτσό, νομίζω ότι σε αυτά τα χρήματα με αυτό το φακό η μηχανή δεν παίζεται.
Αναμένουμε όμως και δείγματα σου να δούμε.
Αν δεν σου αρέσει εδώ είμαστε....

Όπως τα λες, είναι και πανέμορφη η άτιμη και με μεταλλικό σώμα, ενώ ο ιδιαίτερος μηχανισμός της οθόνης άλλα και το έχτρα grip τις δίνουν μια διαφορετικότητα από άλλα σώματα.
Παναγιώτη μην ελπίζεις!! Όπως και αν είναι δεν πουλιέται (θα την κρατήσω να την χαζεύω!!), έτσι και αλλιώς και να μην μου αρέσει η εστίαση (που είναι και το μόνο που έχω ερωτηματικά) και πάλι έχω άλλες μηχανές για αυτή την δουλεία!!!
Ασχετο τι απίστευτα χρώματα έχουν εδώ μερικά δείγματα της Χ-Α3!!!
https://fujifilm-x.com/uk/photographers/camera/x-a3/

Υ.Γ. Μόλις την πάρω και την δουλέψω λιγάκι θα βάλω και δείγματα!!

Με το καλό να παραλάβεις Νίκο! Εμένα με έχει βολέψει πολύ ο 15-45. Τον θεωρω πολυ καλό & τον έχω σχεδον μονιμα πάνω στην ΧΗ1 για βίντεο & φωτο.

Ευχαριστώ!

Αχ XH1.....!! γιατί το κάνεις τώρα αυτό!!! Φοβερή μηχανή ε???

Απάντηση: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

X-H1, την έχεις καιρό;
Δεν πήρε κάτι το μάτι μου στο νήμα της.
Με το νέο Firmware διορθώθηκαν όλα τα θέματα με το Caf και όχι μόνο.

Κεντάει η ΧΗ1, την έχω 2 βδομάδες περίπου. Δεν έχω χρόνο δυστυχώς για να γράψω άποψη, αλλά ούτε και pc (είναι για αλλαγή οθονης)
Η Χτ100 πιστεύω ότι αξίζει μόνο και μόνο για το φακό. Εγώ τον πλήρωσα 311

Ευχαριστώ. Δεν εννοουσα ότι δεν αξίζει η ΧΤ100 αλλά ότι ο φακός είναι τόσο vfm που αξίζει η αγορά του κιτ. Για τη μηχανή δεν έχω αποψη αλλά υποψιάζομαι ότι θα είναι πιο sharp για τοπία και στατικές φωτο από την ΧΤ20

Το χρυσό φαίνεται να έχει κλέψει καρδιές γιατί είναι το μόνο ήδη out of stock στην Αγγλική Αμαζόνα.
https://www.amazon.co.uk/Fujifilm-X...1529389597&sr=8-1-spons&keywords=x-t100&psc=1

Λογικό, είναι πολύ ιδιαίτερο χρώμα και δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση....από εκει και πέρα είναι όλα και θέμα γούστου!!!

Την παρέλαβε ήδη γνωστός μου στην Αγγλια και μου λέει από το λίγο που την έχει τα καλύτερα, πανέμορφη, στιβαρή κατασκευή και η εστίαση είναι αρκετά καλή ακόμα και σε βίντεο!!!. Το μόνο που δεν του άρεσε μέχρι τώρα είναι τα κουμπιά στον σταυρό που μοιάζουν ψεύτικα και με όχι πολύ καλή αίσθηση και ότι δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις. Για τον φακό του φαίνεται πολύ καλός και γενικότερα ούτε και αυτός πιστεύει πως δώσανε αυτή την μηχανή+φακό σε αυτή την τιμή...άντε να δούμε και κανένα Review της μηχανής από κάποιον ουδέτερο.

2 φώτος που βρήκα στο Flickr από την μηχανή με τον 15-45 στα 15mm και με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα....πραγματικά δεν βλέπω σχεδόν καμία παραμόρφωση στα άκρα, είναι μεν jpeg άλλα ο φακός δείχνει εξαιρετικός, ενώ η φώτο μέσα στην Εκκλησία είναι και με iso 6400 και δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου θόρυβος....πριν λίγα χρόνια ούτε με FF δεν είχες τόσο ''καθαρό'' αρχείο σε 6400 iso.

https://www.flickr.com/photos/xatakafoto/28884662168/

https://www.flickr.com/photos/xatakafoto/42040679804/in/dateposted/

στα jpg εινμαι λογικο να μη βλεπεις παραμορφωση, αφου διορθωνονται αυτοματα.
Στα RAW ειναι το θεμα τι γινεται...και μαλιστα σε εφαρμογη που μπορει να απενεργοποιει τις διορθωσεις (που κι εκει γινονται).

Κι οπως εχουμε πει, δεν εχει σημασια τοσο to ISO αλλα το ποσο φως πεφτει στον αισθητηρα....θα ηθελα να δω την ιδια φωτο με λιγο φως.

Ισχύει πράγματι ότι κάνει διορθώσεις, άλλα αν ο φακός είναι ''μάπα'' ότι και αν διορθώσεις φαίνεται η ζημιά, π.χ. ο Sony 16-50. Σε κάθε περίπτωση με τα καλά Jpeg της Fuji και τα Film Simulation σε ''τραβάει'' να χρησιμοποιείς Jpeg Και έχει και τα raw για ασφάλεια αν θες...π.χ. σε ένα πρόσφατο μου ταξίδι τράβηξα κοντά 2.000 φώτος, άντε τώρα να τις επεξεργαστείς, οπότε κράτησα τα Jpeg Και τα raw που τράβηξα τα έχω μόνο επιλεκτικά να διορθώσω κάποιες φώτος που μου άρεσαν....

Για το Υψηλό Iso έχεις δίκιο, και εγώ ψάχνω να δω φώτος με λίγο φως και υψηλό iso..

Έχεις εμμονή με τη σονυ και τον 16-50....ειχα αρκετές κόπιες και είχα κάποια κομμάτια αρκετά καλά, ακόμα και στα 16mm.
Δεν είναι σαφώς αντάξιος κιτ των μηχανών της σονυ, αλλά δεν είναι όπως λες.
Έχω βάλει στο παρελθόν αρκετά δείγματα, που δεν έχουν θέμα, σε f/5.6 - 11.
Ειδικά στο βίντεο, ηταν ιδανικός σύντροφος των Sony nex kai a6xxx, πολύ μικρός, ελαφρύς, και με γρήγορη και αθόρυβη εστιαση.
Και το power Zoom πολύ χρήσιμο επίσης.

Τεσπα... Ο Fuji έχει ενδιαφέρον, περιμένουμε κι άλλα δείγματα.

Δεν είναι χάλι ο 16-50, απλά στα 16mm που αναφέρεις σε jepg γίνεται 18mm-19mm για να στρώσουν τα άκρα και σε raw απλά κλαίς αν δεις τα άκρα...κατά τα άλλα είναι μικρός φτηνός, γρήγορος και αν κλείσεις σε f5,6 γίνεται καλός...άλλα δεν είναι φακός για να δύνεται σε κιτ με μηχανές τέτοιου κόστους και γενικότερα είναι ο χειρότερος σε οπτική απόδοση κιτ φακός που έχω δει συμπεριλαμβανομένου και κάτι πάμφθηνους κιτ Canon/Nikon/Pentax....ακόμα και ο ''κακός'' Pentax 18-50 είναι καλύτερος. Τώρα αν τραβάς κυρίως βίντεο, και φώτος σε jpeg από f5,6 και πάνω είναι οκ, άλλα μέχρι εκει.

Υ.Γ. Δεν έχω καμιά εμμονή με την Sony, αν διαβάσεις τα νήματα κατά καιρούς την έχω υποστηρίξει πολύ και με έχουν κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές και ως ''Σονάκια'', δεν είμαι Fan καμιάς εταιρίας και για αυτό πηδάω από σύστημα σε σύστημα προσπαθώντας να βρω τα καλά και τα κακά του κάθε συστήματος όσο μπορώ αντικειμενικά. Το θέμα είναι όταν μια ''μικρή'' εταιρία σαν την Fuji βγάζει φακούς κιτ σαν τον 15-45 και κυρίως τον 18-55 και ο ''κολοσσός'' Sony πουλάει τις αδιάβροχες Α6300/Α6500 με τον 16-50 ε συγγνώμη άλλα κάτι δεν πάει καλά.

Η Sony απλά δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο Full Frame... Γιατί εκεί είναι τα χρήματα και η δόξα!
Apsc έχουμε και m43 επίσης, πολλές εταιρείες σε Mirrorless.
Η Sony κάνει τη διαφορά γιατί παίζει μόνη της σ αυτή τη κατηγορία, όπως και στη 1".

Καλά θα ήτανε βέβαια να βγάλει έναν Zoom 2.8 για τις crop μηχανές, αλλά δε το βλέπω.
Ίσως η sigma ή η Tamron.... Ειδωμεν.