Fuji Χ- T100

Re: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Το καταλαβαίνω αυτό που κάνει η Sony και έως ένα βαθμό συμφωνώ, ειδικά σε FF παίζει μόνη της και εκει είναι το χρήμα, ακόμα και η Olympus είχα διαβάσει ότι θα δώσει βάση στην premium Κατηγορία και ακριβά σώματα καθώς εκεί βγάζει χρήματα. Από την άλλη όμως έχεις έντονο ανταγωνισμό στα crop σώματα, βγάζεις πολύ καλές μηχανές όπως η Α6300/Α6500 και τις χαντακώνεις με τέτοιο φακό, και αν δεις π.χ. τα τελευταία 4 χρόνια πόσους φακούς έβγαλε η Sony για FF Και πόσους για crop?
Ευτυχώς υπάρχει η Sigma, Κινέζοι κλπ. άλλα δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή από την Sony. Γενικότερα τις Α6300/Α6500 η Sony τις αντιμετωπίζει σαν σκαλοπάτι για να πάει κάποιος σε FF, έχει δηλαδή την ίδια αντιμετώπιση που έχουν και οι Nikon/Canon στους κατόχους crop μηχανών, αν ακόμα και αυτοί βγάζουν που και που κανένα νέο φακό Crop.

Re: Fuji XT-100 με αισθητήρα bayer και οφθαλμοσκόπιο

Είναι απόφαση της.... Δε συμφωνούμε, αλλά δε μπορείς να κάνεις τίποτα.
Προσωπικά μου αρκεί που έχει 2 φακούς σε εστιακή μήκη που προτιμώ, 16-70 και 18-105 f4 OSS.

Με έναν τέτοιο και 1-2 φωτεινους Prime κάλυπτε όλες μου σχεδόν τις ανάγκες.

Επισης, ούτε οι sigma, Tamron κλπ βγάζουν καλούς ζοομ σε apsc, κάτι σημαινει αυτό.
Ότι στοχεύουν στο ff... Για τους γνωστούς λόγους.

Τεσπα... Πάμε παρακάτω. Περιμένουμε κάνα καλό Review του νέου φακού.

Το σώμα μου ειναι αδιάφορο....

Ενα ας το πούμε Review της μηχανής, με τον "reviewer'' να δίνει έμφαση ή απλά να κάνει χιούμορ με το ''buddy'' mode της μηχανής....δεν λέει κάτι ουσιαστικό για την μηχανή άλλα δίνει μια διαφορετική νότα.

https://www.afr.com/technology/fujifilm-xt100-review-a-camera-to-fall-in-love-with-20180615-h11ggm

Υ.Γ. Γιάννη καλό review του φακού δεν πρόκειται να δεις, τα περισσότερα sites/reviewers ασχολούνται μόνο με ακριβά σώματα και φακούς και ειδικά από τα μεγάλα κεφάλια (Sony, Nikon, Canon). Τέτοιους φτηνούς φακούς και από εταιρίες σαν την Fuji απλά τα σνομπάρουν.

Κάποια μικρά δείγματα/συγκρίσεις της μηχανής σε σχέση με άλλες μηχανές, σε πρώτη φάση κατά την γνώμη μου ο αισθητήρας δίνει καλύτερo Jpeg από την X-T20, το αναφέρουν και στα σχόλια πιο κάτω. Το δείγμα μοιάζει και πιο sharp Και με λιγότερο θόρυβο!!, δεν ξέρω εαν ισχύει και τι ''θαύμα'' έκανε η Fuji με αυτή την μηχανή, άλλα βλέπω σύντομα να εγκαταλείπει τους xtrans η Fuji αν συνεχίσει να δίνει τέτοια ποιότητα με τους Bayer.

https://www.imaging-resource.com/news/2018/06/23/fujifilm-x-t100-first-shots

Το "θαύμα" είναι συνέχεια αυτών που είδαμε ήδη από την Χ-Α5, ρίχτε μια ματιά να δείτε πόσο μοιάζουν. Και ναι είναι θαύμα η επεξεργασία που κάνει η fuji στα jpeg - δεν νομίζω ότι της φτιάχνει καλύτερους αισθητήρες από αυτούς που βάζει στις δικές της APS-C η sony...

Κάποια μικρά δείγματα/συγκρίσεις της μηχανής σε σχέση με άλλες μηχανές, σε πρώτη φάση κατά την γνώμη μου ο αισθητήρας δίνει καλύτερo Jpeg από την X-T20, το αναφέρουν και στα σχόλια πιο κάτω. Το δείγμα μοιάζει και πιο sharp Και με λιγότερο θόρυβο!!, δεν ξέρω εαν ισχύει και τι ''θαύμα'' έκανε η Fuji με αυτή την μηχανή, άλλα βλέπω σύντομα να εγκαταλείπει τους xtrans η Fuji αν συνεχίσει να δίνει τέτοια ποιότητα με τους Bayer.

συμφωνώ,

αν και αυτά που λες, πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν ως βλασφημία από τα fanboys

Απάντηση: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Εγώ ακόμη Χ-Trans ψηφίζω αλλά δεν είναι άσχημα αυτά που βλέπω από το Bayer.

Το "θαύμα" είναι συνέχεια αυτών που είδαμε ήδη από την Χ-Α5, ρίχτε μια ματιά να δείτε πόσο μοιάζουν. Και ναι είναι θαύμα η επεξεργασία που κάνει η fuji στα jpeg - δεν νομίζω ότι της φτιάχνει καλύτερους αισθητήρες από αυτούς που βάζει στις δικές της APS-C η sony...

Η Fuj είναι κορυφή στην επεξεργασία jpeg άλλα μεταξύ μας τώρα η Sony δεν το έχει και πολύ σε αυτό το κομμάτι, θυμάμαι από την εποχή που είχα την Nikon D300 που είχε τον ίδιο αισθητήρα με την Sony Α700, Και η Nikon έβγαζε πολύ καλύτερο αρχείο τόσο σε Jpeg όσο και σε Raw.
H Χ-Α5 έχει τον ίδιο αισθητήρα και πράγματι έχει τα πιο καθαρά Jpeg που έχω δει, συγκρίνονται ακόμα και με FF μηχανές, βοηθιέται και από το γεγονός ότι έχει πολύ shap φακούς.

συμφωνώ,

αν και αυτά που λες, πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν ως βλασφημία από τα fanboys

Η εικόνα μιλάει από μόνη της, χωρίς να σου πουν από πια μηχανή είναι, πια φαίνεται καλύτερη?? Η διαφορά είναι ξεκάθαρα υπέρ του Bayer και να το θυμόμαστε σύντομα θα έχουμε το τέλος των Xtrans με αυτά τα τρομερά που κάνει η fuji με τους Bayer.
Πάντως πραγματικά πως το κάνει η fuji Και έχει ταυτόχρονα και λιγότερο θόρυβο και πιο sharp εικόνα??? Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!!

xt100-6400-xt20-b.jpg

Re: Απάντηση: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Εγώ ακόμη Χ-Trans ψηφίζω αλλά δεν είναι άσχημα αυτά που βλέπω από το Bayer.

Δεν είναι απλός άσχημα, άλλα αν ισχύουν απλά ξεπερνάνε σε απόδοση τους Xtrans...!!!
Y.Γ. Παραλαμβάνω Τετάρτη.

Τι "θαύμα" ρε παίδες .. έπεσε σίδερο και διπλό κολάρισμα .. και μάλιστα κόλησε το άτιμο και στα συνθετικά ;) .. το μόνο θετικό είναι οτι ψιλοάντεξε η μελάνη .. αλλά όχι παντού .. αυτό που με ξεπερνάει είναι οτι κατάφεραν να απλώσουν το πράσινο φόντο και μέσα στα ΠΑΧΙΑ γράμματα στο "Samuel Smith" !!! .. πφφ .. παλιοετικέτες ;)

Χωρίς πλάκα .. βλέπω τα jpeg iso6400 και είναι υπερ-υπερ αποθορυβοποιημένα .. τα κόκκινα υφάσματα καταστράφηκαν εντελώς (τα συνθετικά που λέγαμε ;)) .. απο υφές σχεδόν πλήρης καταστροφή (με εξαίρεση τα νήματα) .. τα κλιπαρισμένα μάυρα δίνουν και παίρνουν (μέχρι και το πράσινο φύλλο κλιπάρισαν ..)

Θέλει μελέτη το πράγμα, έχει διάφορα δείγματα με NRD1/3 κ.λ.π. Ως συνήθως πρέπει να κατέβουν raw και να ανοίξουν με raw therapy ή ότι άλλο τα ανοίγει...

Απάντηση: Re: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

και έλεγα οτι εγώ μόνο τα έβλεπα κάπως διαφορετικά και έφταιγε το tablet, συμφωνώ με τον Ηλία και τον Δημήτρη , από τα jpeg φυσικά και δεν βγαζεις συμπέρασμα για τις επιδόσεις του αισθητήρα, βγαζεις συμπέρασμα μόνο για τις δυνατότητες της ρουτϊνας jpeg (είναι όμως και αυτό ένα συμπέρασμα που αρκεϊ σε πολλούς που ΔΕΝ θα ασχοληθούν με raw και γιαυτο επιλέγουν τη μηχανή) και εν μέρη για τις δυνατότητες του επεξεργαστή (που λογικά θα είναι νεότερης σχεδίασης και ίσως πιο καλός ακόμη και από ακριβότερες μηχανές της εταιρίας).

Re: Fuji XT-100 με αισθητήρα bayer και οφθαλμοσκόπιο

Στα 749 πρότεινομενη λιανική στην Ελλάδα διάβασα.

Φάνηκε στα grey με 629 με τον 15-45...

edit: και ο 15-45 σκέτος 269 - θεωρητικά λοιπόν το σώμα κάτω από 400 ...

Last edited: