Fuji Χ- T100

Re: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

την κοιτούσα από πολύ καιρό για να αναβαθμίσω την παλιά μου Χ-Μ1,
αφού αμφιταλαντεύτηκα για αλλαγή συστήματος και μάρκας (καθώς δεν υπήρχε και "προίκα" και ήμουν άνετος να πάω όπου θέλω),

είχα αποφασίσει εδώ και κάνα μήνα ότι θα είναι η επόμενη μηχανή μου,
αφού μετά από πολύ μελέτη στο ίντερνετ,

διαπίστωσα ότι η ποιότητα φωτο είναι ίδια με τα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας
(τελευταία πέφτει και ξύλο σε διάφορα φόρουμ αν είναι λίγο καλύτερη ή λίγο χειρότερη, anyway, δείχνει ότι δεν υπάρχει στην ουσία διαφορά)

ΟΚ δεν κάνει για βίντεο 4Κ, αλλά το βίντεο μου είναι αδιάφορο,
και επίσης δεν έχει την άμεση απόκριση (στο AF αλλά και γενικότερα) αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία για μένα,

έτσι αφού εδώ και 2-3 μέρες έπεσε η τιμή ένα 50ρικο παντού,
μου έκατσε καλά και από σήμερα είμαι και εγώ κάτοχος,

αγόρασα και τον πρώτο μου ακριβό φακό,
όχι μόνο φούτζι αλλά γενικά τον πρώτο "ακριβό" (σχετικό είναι αυτό) φακό σε οποιαδήποτε μηχανή πέρασε απο τα χέρια μου

Μεγειές και καλοκλίκωτη, πως είναι η αίσθηση σε σχέση με την ΧΜ?

σε ευχαριστώ,
είναι ακόμη στο σακουλάκι της, γύρισα τώρα βράδυ και δεν θα προλάβω να ασχοληθώ σήμερα

Re: Fuji XT-100 με αισθητήρα bayer και οφθαλμοσκόπιο

Καλόκλικωτη!! Αναμένουμε εντυπώσεις και δείγματα! Με τη χρήση της xf10 που φοράνε τον ίδιο αισθητήρα έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος, και καλοβλεπω την x-t 100.....

Mε αρκετή καθυστέρηση ανεβάζω κάποια δείγματα, δυστυχώς η σύζυγος την έχει καβατζώσει και δεν μου τη δίνει για περαιτέρω δοκιμές. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, το δυναμικό της εύρος είναι απρόσμενα καλό. Δεν είναι πύραυλος στην εστίαση αλλά στα χρήματα που στοιχίζει δεν περίμενα κάτι άλλο, μου αρέσει πολύ σαν αίσθηση στο χέρι, είναι καλοφτιαγμένη και γρήγορα τη συνηθίζεις όσον αφορά στους χειρισμούς. Στα αρνητικά της βάζω την απουσία custom settings και τη λειτουργία fn μέσω αφής στην οθόνη, που δεν είναι και πολύ αποτελεσματική.

https://postimg.cc/gallery/39jnbxen2/

Καλορίζικη και καλές λείψεις, θα δεις μεγάλες διαφορές σε σχέση με την Χ-m1 που είχες.

Καλόκλικωτη!! Αναμένουμε εντυπώσεις και δείγματα! Με τη χρήση της xf10 που φοράνε τον ίδιο αισθητήρα έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος, και καλοβλεπω την x-t 100.....

Καλορίζικη και καλές λείψεις, θα δεις μεγάλες διαφορές σε σχέση με την Χ-m1 που είχες.

σας ευχαριστώ, ελπίζω να μου αρέσουν τα jpegs, γιατί δεν το έχω με την επεξεργασία

Καλορίζικη, πιστεύω ότι είναι σπουδαία μηχανή, και asset ο 15-45

ευχαριστώ,

asset ο 15-45; και έλεγα να τον πουλήσω, με βάζεις σε σκέψεις

ευχαριστώ,

asset ο 15-45; και έλεγα να τον πουλήσω, με βάζεις σε σκέψεις

Εχει πολύ καλά Jpeg η Fuji, ίσως τα καλύτερα της αγοράς και εδώ με τον Bayer αισθητήρα δεν έχεις αυτή την περίεργη αισθητική που σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι των Xtrans.
Μην τον πουλήσεις τον 15-45, είναι αρκετά ευρυγώνιος από 22,5mm, μικρός και ελαφρύς και το Powerzoom είναι ότι πρέπει για βίντεο. Ο 18-55 είναι σαφώς καλύτερος οπτικά άλλα ξεκινάει από τα 27mm δυστυχώς, είναι μεγαλούτσικος και δεν έχει αυτή την απλότητα του Powerzoom αν σε ενδιαφέρει το βίντεο. Σε κάθε περίπτωση κράτα τον για ευρυγώνιο φακό αξίζει.

βίντεο δεν βγάζω,
έχω και τον 16-50 από κιτ, και θα πουλήσω κάποιον,
το μικροτερο μέγεθος είναι βολικό,

όσον αφορά ευρυγώνιο, πήρα τον 10-24, ο πρώτος και μόνος ακριβός φακός που είχα ποτέ,

ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως :ernaehrung004:

βίντεο δεν βγάζω,
έχω και τον 16-50 από κιτ, και θα πουλήσω κάποιον,
το μικροτερο μέγεθος είναι βολικό,

όσον αφορά ευρυγώνιο, πήρα τον 10-24, ο πρώτος και μόνος ακριβός φακός που είχα ποτέ,

ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως :ernaehrung004:

μμμ δύσκολο τότε, δες τους συγκριτικά ποιος σου κάθεται καλύτερα, δεν ξέρω εαν είναι καλύτερος ο 15-45 από τον 16-50, είναι πιο μαζεμένος σίγουρα και οπτικά πιστεύω πάνω κάτω τα ίδια...
Ο 10-24 είναι φακουδάρα έχει και σχετικά μεγάλο εύρος για Ultrawide φακό.

Απάντηση: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Μεγειά.
Φανταστικός φακός ο 10-24.
Εγώ θα έδινα τον 16-50 και θα κράταγα τον 15-45.

Απάντηση: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

καλοδούλευτη

ο 10-24 είναι διαμάντι

εγώ θα έδινα κ τους δύο ζουμ, 16-50 κ 15-45, κ θα αγόραζα εναν φωτεινό prime

Re: Απάντηση: Fuji XT-100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

ευχαριστώ πολύ !!!

από τους κιτ φακούς, θα προσπαθήσω να πουλήσω τον έναν,
γιατί τσάμπα χώρο θα πιάνουν και θα κάθονται

θα κρατήσω τον έναν για γενική χρήση και αν στο μέλλον πάρω κάποιον καλύτερο βλέπουμε

----------------------------------------------------------------

όσον αφορά τη μηχανή,

οι πρώτες εντυπώσεις έχουν ως εξής:

λένε ότι είναι αργή και σίγουρα θα είναι, αλλά για μένα που χρησιμοποιούσα την Χ-Μ1, μου φαίνεται σφαίρα

η αίθηση σαν ποιότητα (ξαναλέω, απλά αίσθηση) είναι πάρα πολύ καλή ,
καλύτερη από της Χ-Μ1, η οποία έτσι και αλλοιώς είχε καλύτερξ αίσθηση στο πιάσιμο από ακριβότερα μοντέλα άλλων εταιρειών

είναι η πρώτη μηχανή με ηλεκτρονικό σκόπευτρο που έχω,
προτιμώ την άμεση αίσθηση του οπτικού σκόπευτρου των SLR, αλλά ίσως είναι και θέμα συνήθειας,
αλλά σίγουρα είναι ένα μεγάλο + σε σχέση με την απουσία σκοπεύτρου

μέρα με την νύχτα όσον αφορά AF, η Χ-Μ1 με τον αργό και θορυβώση 27άρη pancake,
δεν μπορούσε να εστιάσει για να φωτογραφήσω τους δύο κιτ δίπλα δίπλα από μισό μέτρο απόσταση,
ενώ εστίασε άνετα η 100

αυτά από την πρώτη πολύ σύντομη επαφή απλά για να δω ότι δεν έχω κάποιο κομμάτi DOA

Μεγειά.
Φανταστικός φακός ο 10-24.
Εγώ θα έδινα τον 16-50 και θα κράταγα τον 15-45.

καλοδούλευτη

ο 10-24 είναι διαμάντι

εγώ θα έδινα κ τους δύο ζουμ, 16-50 κ 15-45, κ θα αγόραζα εναν φωτεινό prime

ευχαριστώ πολύ παιδιά !!!!

(επανάληψη γιατί παραπάνω έφαγα το quote)

να γράψω και ένα αρνητικό εδώ που διαπίστωσα πολύ γρήγορα,
και ισχύει μάλλον και για άλλες φούτζι,

και μιλάω για το πολύ μικρό γκριπ,
αυτό το οποίο δίνει μαζί με τη μηχανή και βιδώνεται στο σώμα,
αλλά πάλι μου φαίνεται πολύ μικρό,
αν βάλεις επάνω έναν λίγο μεγαλύτερο φακό, δεν νιοώθεις ότι κρατάς σταθερά τη μηχανή,

χωρίς καθόλου το γκριπάκι αυτό, δεν καταλαβαίνω το νόημα να μην υπάρχει,
οικονομία στην κατασκευή ή στυλιστική άποψη; λειτουργικά όμως είναι μ%λ%κία, η μηχανή δεν μπορεί να κρατηθεί

και όλα αυτά ενώ χρησιμοποιώ εδώ και κάποια χρόνια την x-m1 και έχω συνηθίσει σε μίνιμαλ γκριπ

ισχύει και για άλλες φούτζι, και πιστέυω ότι θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον μέγεθος γκριπ όσο προεξέχει ο λεπτότερο pancake φακός (τουλάχιστον)

Εχεις δίκιο σε αυτό, ακόμα και στην X-T2 που είχα δοκιμάσει δεν ήταν καλό το Grip και ήθελε επειγόντως πρόσθετο Grip για καλό κράτημα. Φυσικά είναι προσωπική μου εκτίμηση αυτή καθώς άλλοι το βρίσκουν οκ το Grip της. Η X-T100 από την άλλη όσο την είχα απλά δεν κρατιέται χωρίς το έχτρα μικρό Grip που δίνε στην συσκευασία, βέβαια και αυτό κάνει minimum δουλειά....τι να κάνουμε όταν θέλουμε μικρές μηχανές κερδίζουμε σε βάρος και όγκο άλλα το κράτημα πάει περίπατο. Που να πιάσεις και καμία Sony Rx100 δεν ξέρεις από που να την πιάσεις!!χαχα

για αυτό έγραψα για γκριπ τουλάχιστον στο πάχος του pancake, καθώς δεν αλλάζει ουσιαστικά το μέγεθος της μηχανής,

το καλό με το βιδωτό γκριπ είναι ότι πιθανώς θα βγουν και μεγαλύτερα

το κακό είναι, ότι δεν ξέρω πόσο αυτή η βιδούλα που στηρίζει το γκριπ στο σώμα,
μπορεί να κρατήσει το βάρος του σώματος μαζί με έναν "καλό" φακό