Fuji Χ- T100

Re: Fuji X-T100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Για άλλο έψαχνα,(canon m50 ή olympus 10iii), εδώ κατέληξα . Βρέθηκε μια προσφορά και την παρήγγειλα χωρίς σκέψη, ετσι στα ξαφνικά, απόφαση στιγμής.
Την κοιτούσα από τότε που βγήκε μα με τετοιες τιμές στους φακους, έκανα πίσω, όπως και για το ibis.
Τωρα μ εχουν πιάσει τα γιατί, μήπως έκανα λάθος, αγχος κλπ, μα ίσως και νάθελε η τύχη έτσι να γινόταν. (ουφ)
Αν μου κάτσει καλά, θα πάρουμε σιγά σιγά, έναν φωτεινό prime κι εναν φθηνο τηλεφακο κι οκ.
Καλά , άσχημα...Θα δείξει....

Last edited by a moderator:

την πήρα πρόσφατα, ούτε πρόλαβα να ασχοληθώ ακόμη,

νομίζω έκανες πολύ καλά, μόνο μείον για μένα σε σχέση με canon, οι ακριβότεροι φακοί από ότι λένε

απλά δεν κάνει για βίντεο (αν θες 4Κ)

edit

έχω την εντύπωση ότι την έχει παραγγείλει συμφορουμίτης που έχει και την canon, θα έχει ενδιαφέρον να μας πει τις εντυπώσεις του

Για άλλο έψαχνα,(canon m50 ή olympus 10iii), εδώ κατέληξα . Βρέθηκε μια προσφορά και την παρήγγειλα χωρίς σκέψη, ετσι στα ξαφνικά, απόφαση στιγμής.
Την κοιτούσα από τότε που βγήκε μα με τετοιες τιμές στους φακους, έκανα πίσω, όπως και για το ibis.
Τωρα μ εχουν πιάσει τα γιατί, μήπως έκανα λάθος, αγχος κλπ, μα ίσως και νάθελε η τύχη έτσι να γινόταν. (ουφ)
Αν μου κάτσει καλά, θα πάρουμε σιγά σιγά, έναν φωτεινό prime κι εναν φθηνο τηλεφακο κι οκ.
Καλά , άσχημα...Θα δείξει....

Καλορίζικη, μια χαρά μηχανούλα είναι, και εγώ την πήρα και την περιμένω, θα τα λέμε εδώ!! Μην αγχώνεσαι και θα δεις θα σου αρέσει η μηχανή, αν σου αρέσουν ειδικά τα Jpeg θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος.
Για φακούς σε τέτοιο σχετικά φτηνό σώμα προτείνω για αρχή αυτούς τους 2 οικονομικούς που είναι ότι πρέπει για συμπλήρωμα του 15-45. Μελλοντικά ανάλογα και με τις ανάγκες σου το βλέπεις τι άλλο μπορείς να πάρεις.

https://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-fujinon-xc-50-230mm-f4.5-6.7-ois-ii-lens-black.html

https://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-fujinon-xf-27mm-f2.8-lens-silver.html

Καλορίζικη, μια χαρά μηχανούλα είναι, και εγώ την πήρα και την περιμένω, θα τα λέμε εδώ!! Μην αγχώνεσαι και θα δεις θα σου αρέσει η μηχανή, αν σου αρέσουν ειδικά τα Jpeg θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος.
Για φακούς σε τέτοιο σχετικά φτηνό σώμα προτείνω για αρχή αυτούς τους 2 οικονομικούς που είναι ότι πρέπει για συμπλήρωμα του 15-45. Μελλοντικά ανάλογα και με τις ανάγκες σου το βλέπεις τι άλλο μπορείς να πάρεις.

https://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-fujinon-xc-50-230mm-f4.5-6.7-ois-ii-lens-black.html

https://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-fujinon-xf-27mm-f2.8-lens-silver.html

έκανα ένα edit παραπάνω ενώ έγραφες αυτό το μήνυμα,
καλά θυμόμουνα τελικά,
με το καλό να παραλάβεις,
και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μας πεις την άποψή σου

έκανα ένα edit παραπάνω ενώ έγραφες αυτό το μήνυμα,
καλά θυμόμουνα τελικά,
με το καλό να παραλάβεις,
και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μας πεις την άποψή σου

Ναι καλά θυμώσουν, την είχα και παλιότερα για λίγο, μου είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις, άλλα τώρα θα την δω αναλυτικά. Πάντως για τα χρήματα που ζητάει με τον κιτ 15-45 είναι πολύ καλή περίπτωση.

Για τους φακούς όλα είναι όπως πάντα σχετικά, για μένα όταν αγοράζουμε μια μηχανή πρώτα κοιτάμε τι φακούς έχει το σύστημα, αν έχει αυτούς που θέλουμε, αν έχουν ποιότητα που μας ικανοποιεί και τέλος και σημαντικότερο αν είναι σε χρήματα που μπορούμε να δώσουμε. Γιατί π.χ. τι να το κάνω αν η Sony στο FF έχει 20 φακούς άριστους G master άλλα σε τιμές που ποτέ δεν μπορώ να αγοράσω? Και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που έχω Canon.

ευχαριστώ για τις ευχές...και τις προτάσεις Νικο!
βίντεο δεν...μα αν χρειαστεί 1080 μου φτάνει
και ναι τα jpeg της fugi μ αρεσαν ...όπως μ αρεσαν και της Olympus που έχω
απλά κάθε νέο προξενεί και ερωτήματα, μα και ενδιαφέρον
Ε απο την e-pl5 φαντάζομαι καλύτερη θα είναι(όχι πώς δεν είμαι ευχαριστημένος..πολύ καλά μου στάθηκε)

αλήθεια επειδή δεν την πήρα εντελώς καινούργια, πώς βρίσκουμε τα κλικ πουχε κανει; (για όταν έρθει)

Re: Fuji Χ- T100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Ρε παιδιά, εσείς που την έχετε πάρει, με το AF την παλεύετε ή μόνο εγώ είμαι απαιτητικός. Χειρότερη και από την Χ100 που είχα το 2013 είναι η εστίαση, τόσο σε ταχύτητα όσο και σε ακρίβεια

Απάντηση: Re: Fuji Χ- T100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

εχθες στην εκδηλωση του ΣΕΚΑΦ που ξαναπιασα Fuji τόσο την ΧΕ3 αλλά και τη μεγαλη αλλά Dslr XH1 αργες μου φανηκαν Νικο (μολις ειχα περασει απο το περιπτερο της Nikon), θεωρώ ομως ότι αν δεν εχει συνηθισει κανεις με m43 δεν το καταλαβαίνει ευκολα. Για ακριβεια δεν προλαβα να το ψαξω γιατι τις ηθελαν για παρουσιαση και μου της αρπαξαν απο τα χερια.

Κρύβε λόγια φίλε, είμαστε σε λάθος νήμα :BDGBGDB55:

Ρε παιδιά, εσείς που την έχετε πάρει, με το AF την παλεύετε ή μόνο εγώ είμαι απαιτητικός. Χειρότερη και από την Χ100 που είχα το 2013 είναι η εστίαση, τόσο σε ταχύτητα όσο και σε ακρίβεια

Χαχα, μάλλον έχεις ξεχάσει πόσο αργή ήταν η X100!!! Την είχα το καλοκαίρι για 2-3 μήνες, με τα updates κάπως έχει στρώσει άλλα τα κάνει όλα με το πάσο της να το πω ευγενικά. Την X-T100 την ξαναπήρα και μου ήρθε την Παρασκευή οπότε δεν πρόλαβα να την δοκιμάσω πολύ θα ενημερώσω μέσα στην εβδομάδα που θα έχω χρόνο αν την δουλέψω, άλλα σε πρώτη φάση δεν μου φαίνεται και τόσο πολύ αργή και σίγουρα καλύτερη από την X100.
Σε σύγκριση με πια μηχανή σου φάνηκε αργή? Αν την συγκρίνεις με m4/3 μηχανή ή την Fuji X-T3 προφανώς είναι 1-2 επίπεδα κάτω.
Αυτό που με χάλασε προσωπικά είναι το σκόπευτρο, φοράω γυαλιά και η ρύθμιση που έχει δεν φτάνει και μου φαίνονται όλα soft μέσα, διάβασα και χρήστες άλλους με γυαλιά που έχουν το ίδιο θέμα και ξενέρωσα λιγάκι. Επίσης έχω καλομάθει από το σκόπευτρο της em1 και της X-T100 μου φαίνεται λίγο πολύ μινιατούρα!

Re: Απάντηση: Re: Fuji Χ- T100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

εχθες στην εκδηλωση του ΣΕΚΑΦ που ξαναπιασα Fuji τόσο την ΧΕ3 αλλά και τη μεγαλη αλλά Dslr XH1 αργες μου φανηκαν Νικο (μολις ειχα περασει απο το περιπτερο της Nikon), θεωρώ ομως ότι αν δεν εχει συνηθισει κανεις με m43 δεν το καταλαβαίνει ευκολα. Για ακριβεια δεν προλαβα να το ψαξω γιατι τις ηθελαν για παρουσιαση και μου της αρπαξαν απο τα χερια.

Κοίτα όσο δούλεψα την X-E3 δεν μου φάνηκε αργή άλλα σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο μιας m4/3 τόσο σε εστίαση όσο και σε συνολική ταχύτητα λειτουργίας. Για κάποιον που δεν έχει πιάσει μια σύγχρονη m4/3 μηχανή δεν νομίζω ότι θα τον προβληματίσει η ταχύτητα της X-e3. Για την Χ-Τ100 μιας και είμαστε στο νήμα της επιφυλάσσομαι και θα το δω πιο αναλυτικά τις επέμενες μέρες.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί πολύ το αργό AF, αλλά μου έκανε εντύπωση που η compact XQ-1 που είχα πριν κάμποσα φεγγάρια ήταν πιο γρήγορη. Πεντάμορφες οι fuji αλλά για μένα τις χαντακώνει η έλλειψη Ibis και οι πανάκριβοι φακοί...

Προσωπικά δεν με ενοχλεί πολύ το αργό AF, αλλά μου έκανε εντύπωση που η compact XQ-1 που είχα πριν κάμποσα φεγγάρια ήταν πιο γρήγορη. Πεντάμορφες οι fuji αλλά για μένα τις χαντακώνει η έλλειψη Ibis και οι πανάκριβοι φακοί...

Νομίζω έχεις την Χ-A10 σωστά?? Αν ναι είναι πράγματι αρκετά αργή σε εστίαση. Τώρα για τους φακούς είναι πονεμένη ιστορία. Αν έχεις Fuji ή μένεις με τον κιτ και ψάχνεις κανένα Manual φακό ή τα σκας χοντρά ή απλά πας αλλού. Το ibis τώρα το έχουμε αναλύσει τόσες φορές!!!χαχα

Υ.Γ. Πάντως για να λέμε και την αλήθεια έχω εδώ και μερικές μέρες τον Fuji 23mmf2. Ακριβός φακός (κοντά 500 ευρώ στην Ελλάδα ή σε Amazon καινούριος) και χωρίς σταθεροποίηση, ενώ ούτε ιδιαίτερα φωτεινός είναι, ΑΛΛΑ έχει τρομερή κατασκευή σε σημείο που ντροπιάζει σχεδόν οτιδήποτε έχω πιάσει σε m4/3 φακό ακόμα και ακριβούς φακούς όπως ο Olympus 12-40 και ο Panasonic 15mm. Εχει δαχτυλίδι διαφράγματος με τρομερή αίσθηση και το δαχτυλίδι της εστίασης είναι με διαφορά το πιο βουτυρένιο σε αίσθηση έχω πιάσει προσωπικά. Εστιάζει αθόρυβα και πολύ γρήγορα, καλύτερα από τον κιτ 18-55 και κλάσεις καλύτερα από τους πλαστικούς 16-50 και 15-45, είναι αδιάβροχος ενώ σε ποιότητα εικόνας είναι απλά εξαιρετικός, χωρίς υπερβολή είναι Sharp από άκρη σε άκρη.
Με λίγα λόγια ακριβός φακός άλλα λίγο πολύ ότι πληρώνεις παίρνεις, προσωπικά αν είχα αρκετά χρήματα για φωτογραφικό εξοπλισμό θα επένδυα μόνο στην Fuji με την X-T3 και αρχικά με τους 3 αδιάβροχους f2 (23mmf2 - 35mmf2 - 50mmf2). Άλλα ας όψεται η καταραμένη φτώχεια!!χαχα

Αρχικά να πω πως από βιασύνη έγραψα Χ100 γιατί εννοούσα την Χ100S
Και ω ναι, σε κάθε περίπτωση ήταν πιο γρήγορη σε εστίαση από την Χ-Τ100 του 2018
Και ναι Δημήτρη, η έλλειψη IBIS είναι αισθητή, ειδικά όταν έχεις δουλέψει με Olympus

Αρχικά να πω πως από βιασύνη έγραψα Χ100 γιατί εννοούσα την Χ100S
Και ω ναι, σε κάθε περίπτωση ήταν πιο γρήγορη σε εστίαση από την Χ-Τ100 του 2018
Και ναι Δημήτρη, η έλλειψη IBIS είναι αισθητή, ειδικά όταν έχεις δουλέψει με Olympus

Α οκ με την X100s, μάλλον έχεις δίκιο σε αυτό, είπα και εγώ η X100 είναι ίσως η πιο αργή σε εστίαση μηχανή που έχω πιάσει!!!

Πάντως θα την στρώσουν πιστεύω με κανά 2 updates, όταν την είχα πρωτοπιάσει και δουλέψει την X-T100 ήταν απλά τραγική σε εστίαση σε σημείο που νόμιζα ότι είναι χαλασμένη, άλλα με updates κάπως έστρωσε αν και σίγουρα θέλει δουλειά ακόμα.

εγώ δεν πρόλαβα ακόμη να ασχοληθώ,
ελάχιστα έπαιξα μαζί της,

σε σχέση με την Χ-Μ1 που είχα είναι κλάσεις ταχύτερη, και εστιάζει εύκολα εκει που η άλλη δεν μπορούσε

τώρα σε σχέση με άλλες δεν ξέρω, αλλά έτσι και αλλοιώς δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα καθώς 99% φωτογραφίζω στατικά θέματα

Απάντηση: Fuji Χ- T100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Off topic: Την ΧΑ-10 την έδωσα, εντάξει εξαιρετικό IQ για τα λ7 της αλλά... δεν ήξερα τι να την κάνω. Εννοώ ότι μου αρέσουν πολύ οι primes και οι μικροί μαζεμένοι φακοί γενικώς. Με το πρώτο είδος σταθεροποίηση γιοκ, το δεύτερο ανύπαρκτο πλην του 15-45, οπότε πήγε σε άλλα χέρια...

On topic: Δεν την είχα ως κριτήριο για την ταχύτητα του AF της fuji γενικώς. Μίλησα για τις μηχανές που πρόλαβα να πιάσω στα χέρια μου πριν... μας τις πάρουν για την παρουσίαση. H XT-100 μαζεμένη, αγαπησιάρα αλλά αργή (προσωπικά επαναλαμβάνω ΔΕΝ με πειράζει - με πειράζουν αυτά που έγραψα για την ΧΑ-10 και ισχύουν για όλες πλην ΧΗ1), η XT3 υπέροχη αλλά σε μέγεθος FF, όπως και η XH1. Όλες είχαν αργό AF, τουλάχιστον με τις ρυθμίσεις που τις είχαν στην εκδήλωση...

Απάντηση: Fuji Χ- T100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Nα προσθέσω οτι η ΧΗ1 ήταν στη δοκιμη που κάναμε με το Δημήτρη με φορεμένο τον φωτεινό ζουμ 16-55/2.8 .

Re: Απάντηση: Fuji Χ- T100 με αισθητήρα Bayer και οφθαλμοσκόπιο

Off topic: Την ΧΑ-10 την έδωσα, εντάξει εξαιρετικό IQ για τα λ7 της αλλά... δεν ήξερα τι να την κάνω. Εννοώ ότι μου αρέσουν πολύ οι primes και οι μικροί μαζεμένοι φακοί γενικώς. Με το πρώτο είδος σταθεροποίηση γιοκ, το δεύτερο ανύπαρκτο πλην του 15-45, οπότε πήγε σε άλλα χέρια...

On topic: Δεν την είχα ως κριτήριο για την ταχύτητα του AF της fuji γενικώς. Μίλησα για τις μηχανές που πρόλαβα να πιάσω στα χέρια μου πριν... μας τις πάρουν για την παρουσίαση. H XT-100 μαζεμένη, αγαπησιάρα αλλά αργή (προσωπικά επαναλαμβάνω ΔΕΝ με πειράζει - με πειράζουν αυτά που έγραψα για την ΧΑ-10 και ισχύουν για όλες πλην ΧΗ1), η XT3 υπέροχη αλλά σε μέγεθος FF, όπως και η XH1. Όλες είχαν αργό AF, τουλάχιστον με τις ρυθμίσεις που τις είχαν στην εκδήλωση...

Κατανοητά Δημήτρη όσα λες, σίγουρα οι Fuji δεν έχουν την ίδια απόκριση που έχουν άλλα συστήματα, σαφώς έχουν βελτιωθεί άλλα μην ξεχνάμε ότι και οι άλλοι ανεβάζουν τον πήχη. Πάντως νομίζω ότι έχουν φτάσει σε σημείο πλέον που δεν τις λες σφαίρα άλλα δεν θα σε προβληματίσουν όπως γινόταν στο παρελθόν. Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως από όσα λες είναι για την X-T3, νόμιζα ότι η μηχανή ήταν σφαίρα, την δοκίμασες και σου φάνηκε και αυτή αργή?