Fuji X-E2 ή Χ-Τ10

kats3777

Established Member
7 April 2013
283
Χαιρετώ την παρέα και ζητώ την βοήθεια της.

Είμαι ανάμεσα στην xe2 και την xt10 (με τον 18-55mm και στις δύο) και δεν μπορώ ν' αποφασίσω μέρες τώρα.
Ο απώτερος στόχος είναι, να την κρατήσω χρόνια, ευχαριστημένος. Πιστεύω ότι απ' την ποιότητα των φωτογραφιών θα είμαι ευχαριστημένος και με τις δύο. Οι διαφορές που δεν με αφήνουν ν' αποφασίσω είναι λειτουργικές.

Μου αρέσει και την θεωρώ χρήσιμη την σπαστή οθόνη της xt10.

Μου αρέσει και το θεωρώ χρήσιμο το ελαφρώς μεγαλύτερο οφθαλμοσκόπιο της xe2 (έχω την panasonic gx7 και δεν φαντάζεστε πόσο χρήσιμο είναι το σπαστό οφθαλμοσκόπιο).

Μου αρέσει το πιο βολικό μέγεθος της xe2 σε αντίθεση με αυτά που γράφουν ότι η xt10 είναι μικρότερη. Είναι (η xt10) πιο στενή (μήκος) αλλά είναι πιο ψηλή (ύψος). Η τσέπη του μπουφάν όμως θέλει στενή μηχανή για να χωρέσει (με τον φακό 27mm). Άρα η xe2 είναι πιο βολική.

Μου αρέσει η τρίτη ροδέλα με τις λειτουργίες της xt10.

Μου αρέσει που η xe2 θα πάρει την αναβάθμιση 4.0 και θα είναι στα ίδια επίπεδα λειτουργικότητας με την xt10. Αλλά πιστεύω ότι η xt10 θα έχει περισσότερα περιθώρια αναβαθμίσεων στο μέλλον.

Μου αρέσει το ότι η xe2 είναι πλήρως μεταλλική.

Δεν ξέρω ποιες είναι οι διαφορές στην ποιότητα του video (και αν υπάρχουν). Ξέρω ότι είναι μάπα και οι δύο αλλά πάω πάσο.

Η διαφορά στην τιμή είναι μικρή 670 η xe2 - 800 η xt10. Αλλά έχει αξία να μου πείτε ποια πιστεύετε ότι θα πέσει πιο γρήγορα και πιο πολύ.

Αυτά τα λίγα (αν μου διαφεύγει κάτι σημαντικό ευχαρίστως να το ακούσω) και παρακαλώ για τις απόψεις σας (να επηρεαστώ) μπας και αποφασίσω

Γιώργος

Last edited:
Σαν κάτοχος της Χ-Τ10 και έχοντας για λίγες μέρες στα χέρια μου και την Χ-Ε1 ψηφιζω την Χ-Τ10 ή οποία είναι πιο καινούργια μηχανή και είχε ολα τα καλουδια χωρίς έξτρα update.
Επίσης πιστεύω ότι έχει και καλύτερη μεταπωλητικη αξία.

Απάντηση: Re: Fuji X-E2 ή Χ-Τ10

Μιας και είσαι κάτοχος μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι δεν σου αρέσει ή τι σου λείπει απ' την xt10

Θα ήθελα το EVF της Χ-Τ1 όχι ότι το δικό της δεν είναι κακό.
Επίσης ένα καλύτερο γκριπ θα ήταν καλοδεχούμενο.
Γενικά η μηχανή είναι αστέρι.

Γιώργο, έχεις κάνει μια πολύ καλή ανάλυση των θετικών/αρνητικών οπότε απλά θα κάνω κάποια γενικότερα σχόλια (που μάλλον δεν θα βοηθήσουν :idea:)
Ως κάτοχος της X-E2, έχω να σου πω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι μηχανή τσέπης ακόμα και με τον 27άρη, οπότε δύσκολα θα την βάλεις στο μπουφάν.
Δώσε μεγάλη σημασία στην θέση του Viewfinder, θα σε ξενίσει αν αλλάξεις από αυτό που έχεις συνηθίσει. (εγώ είχα πάθει σοκ -με την κακή έννοια- προερχόμενος από DSLR)
Δες ποια σου αρέσει περισσότερο αισθητικά, μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά θα σε βοηθήσει στο να την κρατήσεις περισσότερα χρόνια. (εγώ δύσκολα θα πούλαγα την X-E2 ακόμα και μετά από νέα αγορά)
Προσωπικά (Παναγιώτη δεν ξέρω αν συμφωνείς) θεωρώ την μεταπολιτική αξία των σωμάτων Fuji κακή, (σε αντίθεση με αυτή των φακών) οπότε είναι ένα σημείο που δεν θα έδινα ιδιαίτερη βαρύτατα.

Γιώργο, έχεις κάνει μια πολύ καλή ανάλυση των θετικών/αρνητικών οπότε απλά θα κάνω κάποια γενικότερα σχόλια (που μάλλον δεν θα βοηθήσουν :idea:)
Ως κάτοχος της X-E2, έχω να σου πω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι μηχανή τσέπης ακόμα και με τον 27άρη, οπότε δύσκολα θα την βάλεις στο μπουφάν.
Δώσε μεγάλη σημασία στην θέση του Viewfinder, θα σε ξενίσει αν αλλάξεις από αυτό που έχεις συνηθίσει. (εγώ είχα πάθει σοκ -με την κακή έννοια- προερχόμενος από DSLR)
Δες ποια σου αρέσει περισσότερο αισθητικά, μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά θα σε βοηθήσει στο να την κρατήσεις περισσότερα χρόνια. (εγώ δύσκολα θα πούλαγα την X-E2 ακόμα και μετά από νέα αγορά)
Προσωπικά (Παναγιώτη δεν ξέρω αν συμφωνείς) θεωρώ την μεταπολιτική αξία των σωμάτων Fuji κακή, (σε αντίθεση με αυτή των φακών) οπότε είναι ένα σημείο που δεν θα έδινα ιδιαίτερη βαρύτατα.

Ολόσωστος 11one, συμφωνώ σε όλα 100%

Φίλε Κώστα (11one) μου κάνει εντύπωση που λες ότι δεν χωράει σε μπουφάν. Έχω την gx7 και παρ' όλο ότι εξέχει αρκετά το οφθαλμοσκόπιο την κουβαλάω "άνετα" σε μπουφάν ή τσέπη σακακιού με τον 20mm. Η xe2 είναι 6 χιλιοστά μακρύτερη και 4 χιλιοστά ψηλότερη http://camerasize.com/compare/#472,493

Καθόλου αστείο δεν είναι το αισθητικό του πράγματος

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-E2 ή Χ-Τ10

Φίλε Κώστα (11one) μου κάνει εντύπωση που λες ότι δεν χωράει σε μπουφάν. Έχω την gx7 και παρ' όλο ότι εξέχει αρκετά το οφθαλμοσκόπιο την κουβαλάω "άνετα" σε μπουφάν ή τσέπη σακακιού με τον 20mm. Η xe2 είναι 6 χιλιοστά μακρύτερη και 4 χιλιοστά ψηλότερη http://camerasize.com/compare/#472,493

Καθόλου αστείο δεν είναι το αισθητικό του πράγματος

Γιώργο, ίσως σε βολέψει τότε, εμένα δεν με βολεύει σε μπουφάν περισσότερο λόγω ύψους, έχοντας και Soft Shutter Release επάνω, στριμώχνεται και παίζει το on-off switch εύκολα.

μην ξεχνας οτι η 10 εχει τον αισθητηρα της χτ1, και η χε2 τον πιο παλιο
η διαφορες ειναι αρκετες στο αρχειο, αλλα αν τραβας jpg, ισως δεν τις δεις και ποτε...
σιγουρα με το νεο firmware εγινε αλλη μηχανη :a0210:
προσωπικα σαν σωμα μου αρεσει η χε2, γιαυτο και σαν κατοχος της χτ1 δεν εχω δωσει την χε1
η φορητοτητα με τον 27η ειναι καλη, αλλα παιζει ρολο και τι μπουφαν εννοεις
εγω που κυκλοφορω χειμωνα καλοκαιρι με τζακετ , μερικες φορες εχω μια μηχανη αριστερα και μια στην δεξια τσεπη...:twoguns:

συμφωνώ, έχοντας τη μικρότερη ΧΜ1 με τον 27άρη, μπαίνει μεν σε τσέπη μπουφάν, αλλά αφενός ενοχλεί και αφετέρου δεν μπαίνει ούτε βγαίνει εύκολα,
εκτός αν έχει κανείς από εκείνα τα μπουφάν με τις τεράστιες τσέπες που έχουν κάποιοι μάστορες

(βρέθηκα πριν από κάνα χρόνο στο Σικάγο για επαγγελματικούς λόγους, με την πρόσφατα αγορασμένη ΧΜ1, λέω μια χαρά χωράει στην τσέπη του μπουφάν, θα την έχω μαζί μου συνεχώς,
στην πράξη όμως δεν ήταν βολική στην τσέπη, με αποτέλεσμα να μένει στο ξενοδοχείο και να χάσω ένα σωρό καλές λήψεις)

επίσης τα δικά μου μάτια δεν βλέπουν διαφορές στην εικόνα ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα με τον 16άρη αισθητήρα,

οπότε αν δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που θα ήθελα οπωσδήποτε, θα πήγαινα στο φθηνότερο μοντέλο,
άλλωστε δεν θα πάρει πολύ καιρό που θα ζαχαρώνουμε τα μοντέλα με το 24άρη αισθητήρα και τα πολλά άλλα καλούδια που θα βγούνε σύντομα)

Κατέληξα........χτ10
Ευχαριστώ όλους του συμμετέχοντες, βοήθησαν !