Fuji X-E4/ Χ-E3

Re: Fuji X-E3

οι κακες παρεες φταινε Κωστα...καλοριζικη Νικο !

Βαλτην σε boost mode για να τη χαρεις σε ταχυτητα...

Ιδανικος συντροφος γι αυτη τη μηχανη ειναι ομικρος κι ελαφρυς 15-45...τρεξε Νικο, προλαβαινεις να τον παρεις σημερα! :p

Θενκς παίδες, προς το παρόν με το κτήνος (16-55) και βλέπουμε. Οι κακές παρέες κάνουν τα καλύτερα παιδιά...

Απάντηση: Fuji X-E3

Να την χαιρεσαι Νικο.Εγω την εδωσα,λογω μη κεκλιμενης οθονης

Παιδιά το είχε γράψει και ο Δημήτρης (Cacau). Αν είχε σπαστή οθόνη και IBIS θα ήταν η καλύτερη φωτογραφική του κόσμου :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Fuji X-E3

Παιδιά το είχε γράψει και ο Δημήτρης (Cacau). Αν είχε σπαστή οθόνη και IBIS θα ήταν η καλύτερη φωτογραφική του κόσμου :grinning-smiley-043

Γενικώς οι "μικρές" fuji αν είχαν ibis θα ήταν μαζί μου εδώ και καιρό. Το πάλεψα και χωρίς αλλά τα χρόνια περνάνε και τα χέρια δεν βοηθάνε...

Αυτή η μηχανή είναι έρωτας
Κι ας μην έχει σπαστη οθονη. .

Έχω σκεφτεί πολλές φορές να την πάρω, απλά με σταματαει ότι οικονομικά θα πάω σε πακέτο χε3 & 27mm 2.8
Και δεν ξέρω Αν σε αυτά τα χρήματα από eglobal παίζει κάτι καλύτερο

Απάντηση: Re: Fuji X-E3

Δεν εχεις αδικο.Και εμενα με κερδισε με την πρωτη ματια,αλλα λογω μη σπαστης οθονης την εδωσα και περιμενω να κανω κινηση για την χτ30 τωρα.

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-E3

Δεν εχεις αδικο.Και εμενα με κερδισε με την πρωτη ματια,αλλα λογω μη σπαστης οθονης την εδωσα και περιμενω να κανω κινηση για την χτ30 τωρα.
Με το καλό η παραλαβή!!

Ναι..
Μάλλον πάλι η sony θα μου τα πάρει
Η σπαστη οθόνη, το μεγάλο evf στην ακρη του σωματος σε συνδυασμό με το eyecup της 6300 Προσωπικά μου είναι αναγκαία

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-E3

Με το καλό η παραλαβή!!

Ναι..
Μάλλον πάλι η sony θα μου τα πάρει
Η σπαστη οθόνη, το μεγάλο evf στην ακρη του σωματος σε συνδυασμό με το eyecup της 6300 Προσωπικά μου είναι αναγκαία

Για τους ίδιους λόγους δεν θα προτιμούσα και εγώ την X-e3, η έλλειψη σπαστής οθόνης σε συνδυασμό με το μικρό EVF Και το κακό για τα δικά μου δεδομένα Eyecup είναι αποτρεπτικοί Παράγοντες. Προσωπικά δεν μου αρέσει και η έλλειψη flash στο σώμα, η απoυσία αδιαβροχοποίησης (αυτό είναι deal brkaer για μένα), η απουσία του D-pad και το ουσιαστικά ανύπαρκτο κράτημα, αν και αυτό κάπως φτιάχνεται με έχτρα grip. Για μένα καλύτερα ένας χρήστης να πάει στην X-T20 και ακόμα καλύτερα να δώσει κάτι έχτρα και να πάρει το real thing την X-T2.

Y.Γ. Πάντως για να είμαστε ειλικρινής είναι πολύ όμορφη η X-e3!!!! Αν είχα ένα πρώτο σώμα μια X-T2/X-t3 ευχαρίστως θα ήθελα να είχα μια X-e3 σαν Backup ή σαν δεύτερη μηχανή.

Είναι από τις ομορφότερες μηχανές!!

Η φουτζι έχει υπέροχο σχεδιαστικό τμήμα!

Έφτασε το νέο απόκτημα!! Σε χρωματάκι καφέ, κάπως ιδιαίτερο, άλλα προς το παρών μου αρέσει πολύ!!
Εχει και ασορτί καφέ λουράκι μέσα στην συσκευασία, ενώ να προσθέσω για άλλη μια φορά κάτι που μου αρέσει στην fuji είναι ότι τυπώνει και βάζει μέσα στην συσκευασία όλο το Manual σε ένα κομψό και μαζεμένο βιβλιαράκι… πινελιές που κάνουν την διαφορά!!
Στην συσκευασία δεν έχει προστατευτικό Hot Shoe...γκρρρ.

Στα της μηχανής δεν έχω να προσθέσω κάτι που δεν έχει γραφτεί ή δεν το έχουμε συζητήσει. Ετσι σαν σούμα θα έλεγα ότι είναι μικρούλα και όμορφη. Χαίρεσαι να την κρατάς και να φωτογραφίζεις. Η έλλειψη D-Pad μου λείπει μεν, άλλα τουλάχιστον δίνει χώρο για καλύτερο κράτημα που βοηθάει πολύ ειδικά σε τόσο μικρή μηχανή. Με μικρούς φακούς είναι μια χαρά το κράτημα. Με μεγάλους χρειάζεται οπωσδήποτε έχτρα grip ή θήκη, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στο εμπόριο με διάφορα κόστη. Και η ίδια η Fuji έχει βγάλει δερμάτινη θήκη και grip για όσους τα χρειάζονται, με τσιμπημένες τιμές φυσικά!!

Η ποιότητα κατασκευής της μηχανής είναι αρκετά καλή, με μεταλλικά πάνω και κάτω ‛’καπάκια’’ και μεταλλικές ροδέλες και κουμπιά, άλλα μέχρι εκει. Δείχνει στιβαρή μεν άλλα δεν πλησιάζει την ποιότητα κατασκευής των μεγαλύτερη αδελφών (Χ-Τ1/Χ-Τ2/Χ-Τ3/Χ-PRO 2) κλπ. Made in China.
Το Joystick, μικρό και πλαστικό με όχι τρομερή αίσθηση, άλλα πολύ χρήσιμο και Must πλέον για τις σύγχρονες μηχανές, σου κάνει εύκολη την ζωή, αν το μάθεις δύσκολα μπορείς μετά χωρίς αυτό.
Η εργονομία της μηχανής είναι η κλασσική fuji, πολύ καλή και δύσκολα θα ζητήσεις κάτι καλύτερο σε τόσο μικρό σώμα, 4 ροδέλες (οι 2 είναι και clickable προγραμματιζόμενα κουμπιά), 3 προγραμματιζόμενα κουμπιά και φυσικά το Highlight της μηχανής το Joystick!! Μερικά κουμπιά βέβαια θα τα ήθελα λίγο μεγαλύτερα και με λίγο καλύτερη αίσθηση.

Το σκόπευτρο είναι φωτεινό, με ωραία χρώματα και χωρίς lag, άλλα αρκετά μικρό δυστυχώς, ίσως ενοχλήσει κάποιους το μέγεθός του.

Για τον αισθητήρα δεν θα γράψω κάτι, έχουν αναλυθεί όλα πολλές φορές.

Σαν σύνολο η μηχανή έχει μπόλικες ελλείψεις (τα έχω αναλύσει και σε παλιό post) και προφανώς δεν αξίζει τα 900-1.000 ευρώ που ζητούσε αρχικά η fuji, απλά υπερβολή, από την άλλη με την τιμή που την πήρα (365 ευρώ καινούρια) και στην τιμή που παίζει πλέον στα γνωστά μέρη (400 ευρώ πάνω κάτω) είναι εξαιρετική πρόταση και ένα από τα καλύτερα Value for money της αγοράς.

Να προσθέσω εδώ σαν κατακλείδι ότι μπορεί όπως είπα η μηχανή να έχει πολλές ελλείψεις, άλλα σαν πακέτο είναι καλή εκει που τελικά μετράει και εκει που έχει και το μεγαλύτερο νόημα. Με λίγα λόγια έχεις μια μικρή και ελαφριά μηχανή, όμορφη, ποιοτική, με εξαιρετική εργονομία που προσφέρει άριστη ποιότητα φωτογραφίας, κορυφαία Jpeg, αρκετά καλό 4Κ βίντεο (για ερασιτεχνική χρήση) με ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα εστίασης….την συνδιάζεις με τους άριστους φακούς της fuji και έχεις ένα πολύ καλό πακέτο.

Υ.Γ. Λόγω ότι είμαι και ''αρρωστάκι'' δεν θα μπορούσα να αφήσω την μηχανή και χωρίς προίκα...έτσι πρόχειρα μερικά πράγματα που ψώνισα για την μηχανούλα.

1) Hot Shoe cover, μιας και δεν είχε η μηχανή, πήρα ένα μεταλλικό ασημί που μου φάνηκε πολύ όμορφο.
https://www.aliexpress.com/item/32938625000.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.59914c4dtYY46b

2) Μπαταρίες, Must καθώς η δική της δεν κρατάει καθόλου, χρειάζεσαι minimum άλλες 2.
https://www.aliexpress.com/item/329...chweb0_0,searchweb201602_2,searchweb201603_60

3) Δεν θα μπορούσα να μην πάρω και ένα soft key για το shutter button!! Ξύλινο στην συγκεκριμένη περίπτωση!!
https://www.aliexpress.com/item/329...chweb0_0,searchweb201602_2,searchweb201603_60

4) Προφανώς ένα Tempered glass για προστασία της οθόνης.
https://www.amazon.de/gp/product/B07BXYK542/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3PZDZPOPY874V&psc=1

5) Για να βελτιώσω το κράτημα (που περίεργος δεν ήταν κακό!) έχουμε 2 λύσεις ή extra grip ή θήκη, έκανα μια μικρή οικονομική υπέρβαση και πήρα μια δερμάτινη καφέ θήκη ασορτί με το σώμα!
https://www.aliexpress.com/item/328...8.0&pvid=ebcb875b-6e86-4e3b-9c63-5087e0fb951c

6) Τέλος μια μικρή οικονομική θηκούλα που χωράει την μηχανή με 1-2 φακούς μια χαρά + διάφορα αξεσουάρ (κινητό, έχτρα μπαταρίες κλπ.)
https://www.amazon.de/gp/product/B077Y93YWP/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Attachments

• P7259200.jpg
    P7259200.jpg
    85.2 KB · Views: 116

Μεγειά.
Τις μπαταρίες αυτές δεν τις ήξερα;
Δοκιμασμένες;Καλές;
Το tempered glass μου κάνει κλικ και εμένα.
Στην τιμή που την πήρες δεν το συζητάς καν και το χρώμα φοβερό τελικά, θα είχα κάνει και εγώ κίνηση αλλά είναι κακό το οικονομικό timing.
O 24αρης αισθητήρας πως σου φαίνεται;

Με γεια Νίκο , περισσότερο πλήρωσες τα έξτρα πάρα τη μηχανούλα :flipout: περιμένουμε δείγματα και συγκρίσεις στο φωτογραφικό κομμάτι.

Re: Απάντηση: Fuji X-E3

Μεγειά.
Τις μπαταρίες αυτές δεν τις ήξερα;
Δοκιμασμένες;Καλές;
Το tempered glass μου κάνει κλικ και εμένα.
Στην τιμή που την πήρες δεν το συζητάς καν και το χρώμα φοβερό τελικά, θα είχα κάνει και εγώ κίνηση αλλά είναι κακό το οικονομικό timing.
O 24αρης αισθητήρας πως σου φαίνεται;

Ευχαριστώ Παναγιώτη!
Τις μπαταρίες τις είχε πάρει φίλος και είναι ευχαριστημένος, οπότε τις ''χτύπησα'', άλλα δεν έχω προσωπική εμπειρία....αρκετά φτηνές πάντως!!
Το Tempered glass είναι must, υπάρχουν και πιο φτηνές λύσεις αν ενδιαφέρεσαι ειδικά από aliexpress. Πράγματι στην τιμή αυτή είναι κελεπούρι και δεν μπορώ καν να γκρινιάξω!!
Για τον αισθητήρα θέλω να τον δουλέψω πρώτα αρκετά για να για έχω ασφαλή συμπεράσματα....σε πρώτη φάση γλιτώσαμε το Plastic look στα υψηλά Iso, άλλα σε καλό φως δεν βλέπω (προς το παρών) κάτι συγκλονιστικό σε σχέση με τον 16αρη. Θα γράψω εντυπώσεις και θα βάλω δείγματα όταν έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Re: Απάντηση: Fuji X-E3

Με γεια Νίκο , περισσότερο πλήρωσες τα έξτρα πάρα τη μηχανούλα :flipout: περιμένουμε δείγματα και συγκρίσεις στο φωτογραφικό κομμάτι.

Ευχαριστώ Κώστα, πες το ψέματα!!! Κοντεύω να δώσω σε έχτρα πιο πολλά από όσα έκανε η μηχανή!!χαχα

Με γειες Νίκο!

Δε θα κρύψω πως εδώ και 2 μήνες με απασχολεί έντονα η αγορά μιας XE 3. Μου αρέσει πάρα πολύ! Έχω δώσει πλέον την a6000 και θέλω μια μικρή στη θέση της.
Αν θες στείλε μου από που την πήρες σε αυτή τη τιμή γιατί δεν την έχω βρει ποτέ σε αυτά τα χρήματα.