Fuji X-M1 είναι εδώ....

Το focus peaking δεν ειναι αρκετο για εστιαση με μεγαλη ακριβεια.... χρειαζεσαι και το focus magnification για pin point focus.
Γι αυτο, αν δεν εχει focus magnification, παρε καποιον κινεζικο να δοκιμασεις και μετά βλεπεις.

Απ οτι βλεπω, ειμαι σε ταμπλετ ομως και δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο που βλεπω, ειναι οτι ειναι εντυπωσιακη σε θεμα θορυβου, πολυ ωραια χρωματα , πολυ καλη φωτομετρηση, και αρκετα sharp.
Η fuji ειναι μια εταιρεια που θα ηθελα να δοκιμασω καποια στιγμη, αλλα μου τα χαλάει σε μερικα πραγματα, ισως στο μελλον.

:2thumb22sup:
Σε λίγο θα ανεβάσω και ένα βίντεο που τράβηξα χτες το βράδυ σε δύσκολες συνθήκες και το αποτέλεσμα είναι μέτριο.

Απάντηση: Re: Fuji X-M1 είναι εδώ....

Το focus peaking δεν ειναι αρκετο για εστιαση με μεγαλη ακριβεια.... χρειαζεσαι και το focus magnification για pin point focus.
Γι αυτο, αν δεν εχει focus magnification, παρε καποιον κινεζικο να δοκιμασεις και μετά βλεπεις.

+1, σκέτο το peaking είναι για να έχεις γενικά μια εστίαση υπό την προϋπόθεση ότι δουλεύεις κλειστά διαφράγματα. Ακριβή εστίαση για επίτευξη ρηχού βάθους εκεί που θέλουμε, δεν μπορούμε να πάρουμε έτσι, σε ανοικτά διαφράγματα.

δυστυχως , ειδικα για βραδυνα βιντεο, θελεις πολυ φωτεινους φακους.

Εδω φαινεται επισης το γνωστο προβλημα με τα 30p και την ελλειψη manual ρυθμισεων στο βιντεο.
Εχει πολυ flickering λογω αυτου του θεματος (30p) σε χωρα με 50Ηζ ρευμα....στη ουσια ειναι αχρηστο για τεχνητο φωτισμο.

ειναι βεβαιο οτι δεν εχει καμια ρυθμιση γαι τη ταχυτητα κλειστρου στο βιντεο , εμμεσα ή αμμεσα ?
Πρεπει να ειναι 1/50 ... για ψαξτο λιγο.

Ούτε καν τη βασική ευκρίνεια έχει. Λογικά η rx100 το τρώει αμάσητο.

Από εκεί και πέρα, όποιος προπονητής έβλεπε την καθυστέρηση στο σουτ των παικτών από το High post ή την αδυναμία των αμυντικών να τρέξουν πάνω τους, θα μοίραζε μπουνιές στις μέρες μας. Τουλάχιστον εδώ στα βόρεια μέρη και στην Αθήνα too.

Δεν είναι προπόνηση μεταξύ μας παίζουμε 2 φορές την εβδομάδα έτσι για να ξεδίνουμε.
Το επίπεδο είναι ερασιτεχνικό - παρεϊστικο.
Εκείνη την ώρα είχα βγει για λίγο έξω και τράβηξα και το βίντεο.
(Την rx100 την έβαλα στη θέση της βιντεοκάμερας την οποία και πούλησα).

H fujifilm τρελάθηκε και μοιράζει φακούς!!!
http://www.jessops.com/online.store...page&utm_medium=bannerfuji&utm_campaign=28jan
O Fujinon XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS έχει φτηνότερη Πανευρωπαϊκή τιμή 420 ευρώ και τον δίνει δώρο με την X-M1 + kit 16-50 στα 565 ευρώ.(145 σώμα και 16-50 φακός).
Η fuji X-A1 στα 505 ευρώ με δώρο τον 27αρη 2.8 που έχει 330 ευρώ και δεν μπορώ άλλο να υπολογίζω να τρελαθώ.....

H fujifilm τρελάθηκε και μοιράζει φακούς!!!
Η fuji X-A1 στα 505 ευρώ με δώρο τον 27αρη 2.8 που έχει 330 ευρώ και δεν μπορώ άλλο να υπολογίζω να τρελαθώ.....

Παναγιωτη μιας και ισως το εχεις ψαξει λιγο το θεμα πριν την αγορά σου ποιες ειναι οι ουσιαστικες διαφορές ΧΑ1 και ΧΜ1?

H μεγάλη διαφορά είναι ο αισθητήρας που στην x-m1 είναι o x-trans που φοράνε και τα ακριβότερα μοντέλα.
Αυτό βοηθάει να μην έχει η X-M1 optical low-pass filter με συνέπεια καλύτερη οξύτητα.
Και η X-A1 έχει ελάχιστο θόρυβο στα υψηλά iso και μάλιστα κάποιοι τη θεωρούν σε αυτό ισοδύναμη της X-M1.
Επεξεργαστής,οθόνη σπαστή,φλας,wi-fi και οι βασικές ρυθμίσεις είναι ακριβώς τα ίδια.
Και εγώ για την X-A1 πήγαινα στην αρχή επειδή είναι πιο μικρή αλλά κυρίως λόγω τιμής με την πτώση όμως της X-M1 νομίζω ότι αξίζει καλύτερα η Χ-Μ1.
Η προσφορά με το φακό πάντως είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα και από το cashback που έτρεχε πριν και εκμεταλεύτηκα.
Με την τωρινή προσφορά πάλι θα την έπαιρνα την X-M1 και θα είχα με επιπλέον 200 ευρώ άλλον ένα φακό διαμάντι.
Αλλά και η Χ-Α1 δεν είναι κακή και μάλιστα με 50+ ευρώ παρακάτω και με εξίσου καλό φακό αλλά διαφορετικών αναγκών ο 27αρης.
Νομίζω ότι σε αυτά τα λεφτά και με τις τωρινές προσφορές η fuji στην Αγγλία παίζει χωρίς αντίπαλο σε αυτή την κατηγορία.
Μιλάμε X-M1,X-A1,X-E1 και Xpro για εξαιρετικές μηχανές και με εξαιρετικούς φακούς.
Έχω την αίσθηση ότι έστω και με τη μορφή της προσφοράς η fuji μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι με αξιώσεις.
Και η αιτία αυτού για εμένα η Sony που φέτος φωτογραφικά παίζει φουλ επίθεση παντού.

Δυστυχως ειναι μονο στην Αγγλία τετοιες προσφορες:
"Participants must be resident in the UK or ROI"

πολύ δελεαστική προσφορά, μάλλον η fuji προσπαθεί να διαφημίσει το εξαιρετικό με βάση τις φωτογραφιες που βλέπουμε προϊόν της!

σύμφωνα με το camerasize.com οι x-m1 και x-a1 είναι ίδιες ακριβώς σε μέγεθος

http://camerasize.com/compare/#466,483

Παναγιωτη σε ευχαριστω πολυ για την αναλυτικη συγκριτικη παρουσιαση των 2 μοντελων ....

με εβαλε σε σκεψεις η προσφορά του 27αρη σαν πακετο με την μηχανη ΧΕ1 - ο ζουμ περισσευει βεβαια, εχουμε καιρο μεχρι τον Μαρτη :a0210:

Last edited: