Fuji X-M1 είναι εδώ....

για μένα η Χ-Μ1 κάνει φοβερό συνδυασμό με τον 27άρη, ένα από τους καλύτερους "φθηνούς" φακούς της φούτζι,

και μαζί κάνουν ένα πακέτο σχεδόν κόμπακτ σε διαστάσεις

αν τελικά μείνω στο σύστημα, πιθανότατα θα την κρατήσω σαν δεύτερο σώμα, όταν και αν πάρω άλλο

Την Fz1000 δεν την πουλάω γιατί σε αυτά τα χρήματα μηχανή να κάνει τόσα πολλά και καλά δεν υπάρχει.
Την Rx100 θα την πούλαγα μόνο για να πάρω Rx100iii ή Rx100iv γιατί πολύ αυτά είναι η πιο Vfm μηχανή που είχα ποτέ.
Sony δεν γλυκοκοιτάζω γιατί θες πολλά λεφτά ειδικά για σοβαρούς φακούς.
Αν η samsung nx5000 είχε σκόπευτρο θα την είχα πάρει ήδη.
Αυτή τη στιγμή η Χ-Τ10 είναι λίγο πιο κάτω από τα 600 ευρώ.
Αν κατέβει κάτω από τα 500 ευρώ θα την πάρω άμεσα ή αν δώσει ένα καλό βίντεο σε επόμενο firmware.
Όπως και να το κάνουμε φωτογραφικά η fuji είναι έρωτας.

Επαιξα λίγο με την xt10 το ΣΚ που μας πέρασε και μάλιστα είχα μαζί μου και την Α6000 για προχειρες συγκρίσεις. Η μηχανή είναι ενός φίλου και είπαμε να τις δούμε πλάι πλάι. Συνολικά μου άρεσε αρκετά, για να μην τα πολυλογώ είναι σαν μια xe2 με καλύτερη εστίαση και σπαστή οθόνη....η εστίαση μιας και γίνεται τόσος λόγος, είναι πράγματι βελτιωμένη...σε saf σε μέρα είναι ίσως και ποιο γρήγορη από την Α6000 άλλα σε caf απέχει ακόμα πολύ. Σε βράδυ ζορίζεται η Α6000 άλλα η xt10 ζορίζεται ακόμα παραπάνω....συνολικά η εστίαση της A6000 παραμένει ποιο ολοκληρωμένη και συνολικά καλύτερη, απλά η fuji έκλεισε πολύ την ψαλίδα και έχει φτάσει πολύ κοντά πλέον....γενικότερα πολύ καλή μηχανή άλλα για μένα δεν αξίζει πάνω από 500-550 ευρώ....κερδίζει την a6000 σε ποιότητα κατασκευής, ποιο αναλυτικό σκόπευτρο, μάλλον καλύτερη εργονομία και καλύτερο jpeg, από την άλλη η A6000 έχει χαοτικά καλύτερο βίντεο, καλύτερη συνολικά εστίαση, καλύτερο grip, ποιο μεγάλο σκόπευτρο, και άπειρες ευκολίες/γκατζιετές (ειδικά με τα Play memories apps)......αν δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο και οι ευκολίες/γκατζιετες είναι καλύτερη λύση η xt10 άλλα σε τιμή όχι πάνω από 500-550 ευρώ το σώμα.....

Όταν λέμε δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο εννοούμε ποιότητα εικόνας ή ημιεπαγγελματικες ρυθμίσεις; Δηλ σε σχέση με κινητό τελευταίας γενιάς έχει καλύτερο ή χειρότερο βίντεο ;; Πχ αν τραβάει εφάμιλλο βίντεο με κινητό τελευταίας γενιάς για εμένα προσωπικά είναι αρκετό

Όταν λέμε δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο εννοούμε ποιότητα εικόνας ή ημιεπαγγελματικες ρυθμίσεις; Δηλ σε σχέση με κινητό τελευταίας γενιάς έχει καλύτερο ή χειρότερο βίντεο ;; Πχ αν τραβάει εφάμιλλο βίντεο με κινητό τελευταίας γενιάς για εμένα προσωπικά είναι αρκετό

Καταρχάς έχει τρελό θέμα στην εστίαση στο βίντεο, οπότε χάνει σε αυτό τον τομέα κατά κράτος από όλα τα σύγχρονα κινητά...πολύ μπρος πίσω σε εστίαση, επίσης η ποιότητα του βίντεο είναι σαφώς καλύτερη από ότι σε κινητά (αυτό έλειπε άλλωστε) άλλα απέχει πάρα πολύ από άλλες μηχανές....τώρα αν αρκείσαι στην ποιότητα του βίντεο των κινητών, πάω πάσο....περί ορέξεως.....απλά αν δεις βίντεο από μια π.χ. Pansonic gx7 και μετά από την fuji κυριολεκτικά θα βάλεις τα κλάματα....

Καταρχάς έχει τρελό θέμα στην εστίαση στο βίντεο, οπότε χάνει σε αυτό τον τομέα κατά κράτος από όλα τα σύγχρονα κινητά...πολύ μπρος πίσω σε εστίαση, επίσης η ποιότητα του βίντεο είναι σαφώς καλύτερη από ότι σε κινητά (αυτό έλειπε άλλωστε) άλλα απέχει πάρα πολύ από άλλες μηχανές....τώρα αν αρκείσαι στην ποιότητα του βίντεο των κινητών, πάω πάσο....περί ορέξεως.....απλά αν δεις βίντεο από μια π.χ. Pansonic gx7 και μετά από την fuji κυριολεκτικά θα βάλεις τα κλάματα....

Αντιληπτό!! Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση!!

μετα απο πολλα χρονια, με μια fuji f31 απ οτι θυμαμαι, ειπα να ξαναδοκιμασω τη τυχη μου με μια μεταχ/νη FUJI ΧΜ1+ 18-55mm f/2.8-4 OS που βρηκα σε ανταλλαγη.

Αυτο που μου ελειψε ειναι τα χρωματα της fuji , που ακομα τα κοιταω και τα βρισκω πολυ "διαφορετικα" και ομορφα .

Συντομα θα εχω εντυπωσεις κι εγω ....

IMG_1190.jpgIMG_1189.jpg

Παναγιωτη, τι κερδισες πηγαινοντας στην ΧΤ10 ?

Αν βγαλουμε το προφανες που ειναι το EVF και η εργονομια, απο θεμα εικονας και εστιασης τι εχεις να πεις για την ΧΤ10 vs XM1 ?

Μεγειές και καλοκλίκωτη! Είχα μπει κι εγώ στον πειρασμό πριν 1,5-2 χρόνια αλλά "κόλωσα" όταν είδα τους φακούς (και τις τιμές τους)...

ειναι σαφως ενα θεμα οι φακοι, ειδικα ο 23mm 1.4 που θα ηθελα.

Ο ζοομ αυτος τουλαχιστον που πηρα μαζι, ειναι καλος και σχετικα φωτεινος για ζοομ.

Ισως παρω και τον πιο οικονομικο 35mm 1.4 που τον βρισκω γυρω στα 300 ευρω μεταχ.νο.

ειναι σαφως ενα θεμα οι φακοι, ειδικα ο 23mm 1.4 που θα ηθελα.

Ο ζοομ αυτος τουλαχιστον που πηρα μαζι, ειναι καλος και σχετικα φωτεινος για ζοομ.

Ισως παρω και τον πιο οικονομικο 35mm 1.4 που τον βρισκω γυρω στα 300 ευρω μεταχ.νο.
σε αυτήν τη τιμή αν υπάρχει και κανένας δεύτερος που να περισσεύει κάνε το ψυχικό και για εμάς που χαροπαλεύουμε στα σκοτάδια.

αυτο που με κανει να το σκεφτομαι, ειναι οτι ειναι αργος στην εστιαση.... σε σχεση καi με τον μικροτερο 35mm f/2.0

Καμια γνωμη επ αυτου ?

Δυστυχώς δεν έχω προσωπική άποψη για κανέναν από τους δυο.
O f2 γενικότερα για κάποιον χωρίς ειδικές ανάγκες παρουσιάζεται πιο ελκυστική αγορά. Φαίνεται να υστερεί μόνο στο διάφραγμα.
Από την άλλη το f 1.4 για εμένα στα μικρά μπαράκια αποτελεί ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του f2. Επιπρόσθετα, αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι με το τελευταίο firmware για την XT-1 έχει βελτιωθεί από αρκετά έως δραματικά, αναλόγως του σχολιαστή, η εστίαση. Σε τιμή στα 300 εγώ θα πήγαινα για τον 35 f 1.4 mm αφού έχω ήδη τον 16mm, τον 27mm & πρόσφατα αγόρασα τον 50-140 και ουσιαστικά για αυτό πουλάω και τον 18-55
Για εσένα με την X-M1 δεν ξέρω αν έχει υπάρξει κάποια αντίστοιχη βελτίωση μιας και δεν το έχω ψάξει είναι η αλήθεια.
Αν τον πάρεις σε αυτήν την τιμή και δεν μείνεις ικανοποιημένος μπορείς να βασιστείς σε εμένα ότι δεν θα σου ξεμείνει.:a0210:

Εχω τον 35/1.4 και από Δευτέρα θα έχω και τον 35/2 για λίγες μέρες, οπότε θα ενημερώσω από πρώτο χέρι

Εχω τον 35/1.4 και από Δευτέρα θα έχω και τον 35/2 για λίγες μέρες, οπότε θα ενημερώσω από πρώτο χέρι

Για ενημέρωσέ μας ,γιατί δεν έχω πειστεί ότι ο ο νεότερος είναι καλύτερος .Τουλάχιστον από τα δείγματα στο διαδίκτυο,γιατί δε διαθέτω κανέναν από τους δύο.

τελικα πηρα τον 35mm f/2 , ειναι πιο μικρος κι ελαφρυς και κυριως πιο γρηγορος σε εστιαση.

Δοκιμασα λιγο και τον 35mm 1.4 αλλα ηταν αργα τα ζα... σε μετριο φωτισμο εσωτερικου χωρου.

Θα ηθελα το 1.4 αλλα απ οτι διαπιστωσα, η fuji δεν εχει προβλημα μεχρι τα ISO 6400 οποτε συμβιβαζομαι.

FullSizeRender.jpg

Πάντως να ξέρετε ότι στην Χ-Ε2, μετά την αναβάθμιση που δέχθηκε, ο 35/1.4 έγινε πολύ πολύ πολύ πιο γρήγορος! Τόσο, που να μην έχεις θέμα ακόμα και στα δύσκολα