Fuji X-Pro2

Re: New Fuji X-Pro2

τι αισθητηρα φοραει ?
Πολυ θα ηθελα να τη δοκιμασω, αλλα τα 1800 ευρω ειναι πολλα δυστυχως μονο για σωμα.
Αν εχεις ηδη φακους Fuji κατι γινεται....
 
Re: New Fuji X-Pro2

ειναι ο καινουργιος, 24MP X-Trans CMOS III
λενε οτι εχει γινει ακομα πιο καλος στην χρωματικη παλετα , σε dr και hr
αλλα τα 1800 ειναι πολλα , και απο οτι ακουγετε μια χτ2, ισως θα ειναι 400 ευρα πιο φθηνη...
 
Re: New Fuji X-Pro2

πιστευω οτι μετα καλοκαιρι θα πεσουν προσφορες μαζι με φακους... φυσικα οχι στην Ελλαδα:smash:
 
Re: New Fuji X-Pro2

Θα προτιμήσω σε σπρέι
timthumb.php
 
Re: New Fuji X-Pro2

Επιέλους "using compressed RAW files" .. ;) αντε γιατί με 24Μp ασυμπίεστα θα έφταναν τα 50MB το ένα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---


Ti monitor έχεις ρε Παρτιζανε !!. Στο δικό μου δείχνει να έχει ζαρωμένο πλαστικό αντι για αλαβαστρινη επιδερμίδα η απρόμαυρη μοντέλα .. (λογω sharpening προφανώς)
 
Re: New Fuji X-Pro2

ειμαι σπιτι , και επαθα και 2ο σοκ.... δεν ξερω τι πλαστικα βλεπεις εσυ Ηλια , αλλα εγω βλεπω οτι ο καινουργιος xtrans ειναι κορυφη:worshippy:
 
Απάντηση: Re: New Fuji X-Pro2

Επιέλους "using compressed RAW files" .. ;) αντε γιατί με 24Μp ασυμπίεστα θα έφταναν τα 50MB το ένα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---



Ti monitor έχεις ρε Παρτιζανε !!. Στο δικό μου δείχνει να έχει ζαρωμένο πλαστικό αντι για αλαβαστρινη επιδερμίδα η απρόμαυρη μοντέλα .. (λογω sharpening προφανώς)

Όντως το ασπρόμαυρο (όπως και το τρίτο) μοιάζει σαν αρχείο από interpolation.... και υπερβολικό το sharpening.

Στην τέταρτη δεν έκαναν αποτρίχωση μουστάκι, όπως τις προηγούμενες.... νόμιζαν πως θα το γλυτώσουν επειδή ήταν ξανθούλα.... αμ δε! :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα βγει σε limited edition με δώρο το μοντέλο...:HTEHEH56:

τέτοιες ....τριχούδες?

χάρισμά τους!
 
Re: New Fuji X-Pro2

δεν πειραζει παιδια, εμας μας αρεσουν τα μοντελα... και ας ειναι με τριχες:BDGBGDB55:
 
Re: New Fuji X-Pro2

Mερικές πρόχειρες παρατηρήσεις από τα reviews και τις φωτογραφίες που κατέβασα.

+Καλύτερος αισθητήρας, περισσότερα mp ,φαίνονται περισσότερες λεπτομέρειες στις φωτογραφίες στα πρώτα δείγματα που βλέπουμε
+Καλύτερη χρωματική παλέτα ,απορώ πώς βελτιώθηκε η fuji σε ένα τομέα που είναι ήδη καλή
+Καλύτερο focus system ,ελπίζω να αποδειχθεί στα reviews
+Καλύτερο bracketing,fps,buffer

τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα σε σχέση με το παλιό σύστημα δε τα θεωρώ άξια λόγου για την τιμή της και τα προσπερνώ.Στα μείον:

- Όχι η αναμενόμενη βελτίωση στο βίντεο.Περιμέναμε καλύτερη και τίμια απόδοση να έχει στα 1080p ,μάλλον απογοήτευση ,οψόμεθα.Δε με ενδιέφερε σώνει και καλά να έχει 4Κ ,αλλά ένα αξιοπρεπέστατο Full HD που να δικαιολογεί την τιμή της.Ίσως αποδειχθεί ο λόγος που η τιμή της πέσει ,στα 1700 υπάρχουν στην αγορά πιο ολοκληρωμένες λύσεις.
- Διακρίνω θόρυβο σε μερικά sample images που είδα από εδώ και από κει σε σύγκριση με φωτογραφίες της x-t1 όταν ζουμάρω.
- μία-δύο φωτογραφίες με τον 56 και 90 δε με εντυπωσίασαν στο ζουμ που έκανα ,παρά τα 24mp ,δεν είδα σημαντικές αποκλίσεις που περίμενα από τον προηγούμενο αισθητήρα.Μιας και οι συγκεκριμένοι φακοί είναι ξυράφι περίμενα το κάτι παραπάνω.Με κάθε επιφύλαξη,θα περιμένω να τη δω με 16-55 ,50-140 και 100-400 ,οι οποίοι είναι οι πιο σοβαροί φακοί που μπορούν να δείξουν διαφορές,γιατί τα μισά samples που είδα τα "έχει" άνετα η x-t1.


Η Fuji είναι μια εταιρεία που καλώς ή κακώς (μάλλον καλώς) ακολουθεί τελείως διαφορετικό δρόμο σε σχέση με Sony,Canon,Nikon .Οι μηχανές της είναι κάτι σαν προσιτές Leica για εκείνο το κοινό που δε διαθέτει 10Κ για να αποκτήσει το καθαρόαιμο made in Germany.Θα κάνει ευχάριστη εμπειρία τη φωτογράφιση,κακά τα ψέμματα φωτογραφίζεις με άλλη ψυχολογία κρατόντας μία μηχανή της X σειράς.Δε θα σε εντυπωσιάσει με τα χαρακτηριστικά ούτε θα βγει με το στανιό να ακολουθήσει τις εξελίξεις ,το αντίθετο ,είναι εκνευριστικά της υπομονής ,αλλά φαίνεται να ακούει το κοινό της και όποιες βελτιώσεις τις κάνει μέσω λογισμικού . Εν έτει 2016 θα συνεχίσει να έχει ορισμένες παιδικές ασθένειες (βλέπε μια τόσο καλή άφιξη της χ70 με ...16mp...) ,αλλά παραμένει η εταιρεία με κορυφαίο σύστημα φακών στις mirrorless.
 
Re: New Fuji X-Pro2

Ολόσωστος.
Θα προσθέσω επίσης ότι οι μηχανες της fuji ειναι οι πιο κοντινές στην αναλογική φωτογραφία από την πλευρά του έτοιμου jpeg κάτι το οποίο σου δίνει την δυνατότητα για αποθήκευση ή εκτύπωση χωρίς να μεσολαβήσει υπολογιστής.
Το βίντεο απλά υπάρχει και αυτό μας ενοχλεί αλλά προβλέπω ότι στο μέλλον θα βελτιωθεί και αυτό.
Τα 16mp πάντως δεν τα θεωρώ λίγα γαι το 99% των φωτογραφικών μου αναγκών.