Fuji X-T1

Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Με το τελευταίο firmware πάνω?

Δεν το έλεγξα. Έχει βγεί πριν μήνες. Λες να μην το πέρασε ο κάτοχος;
Φίλε Skywriter55 αν σε πετύχω σε καμμιά φωτογραφική βόλτα, ευχαρίστως θα δεχτώ μία επίδειξη!
Με τι φακό την δουλέυεις;

το τελευταιο μηνα περιπου, εχω παρει στα χερια μου 3-4 διαφορετικα σωματα fuji-oly και 5-6 φακους ... ΚΑΜΙΑ καμερα και ΚΑΝΕΝΑΣ φακος δεν ειχε τα τελευταια firmware!

YΓ... μεταχ/να σωματα και φακους κυριως.

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

έχω 10-24,18-55,16-55,50-140 ,56,90 .Ξέχασα έναν ακόμη σημαντικό λόγο αγοράς fuji ,είναι η εγγύηση και το service στην Αθήνα. Το αναγκαίο κακό του γνωστού grey market γίνεται αναγκαίο καλό στη fuji ,γιατί αντί για ένα χρόνο έχεις δύο χρόνια εγγύηση και μάλιστα χωρίς να στείλεις το προϊόν εξωτερικό .Τουλάχιστον ,fuji hellas και Olivier (purnima) μου είχαν επιβεβαιώσει το παραπάνω ,απλά το 2ο χρόνο πληρώνεις το service και παίρνεις refund με σκαναρισμα της απόδειξης.Στην πράξη δεν ξέρω αν ισχύει, δε μου χει χαλάσει κάτι ,για να γνωρίζω.Όμως δε σημαίνει ότι τα grey markets έχουν πάντα καλύτερες τιμές.Είχα πάρει μερικούς φακούς από ευρωπαϊκό κατάστημα σε καλύτερη τιμή από purnima.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

έχω 10-24,18-55,16-55,50-140 ,56,90 .Ξέχασα έναν ακόμη σημαντικό λόγο αγοράς fuji ,είναι η εγγύηση και το service στην Αθήνα. Το αναγκαίο κακό του γνωστού grey market γίνεται αναγκαίο καλό στη fuji ,γιατί αντί για ένα χρόνο έχεις δύο χρόνια εγγύηση και μάλιστα χωρίς να στείλεις το προϊόν εξωτερικό .Τουλάχιστον ,fuji hellas και Olivier (purnima) μου είχαν επιβεβαιώσει το παραπάνω ,απλά το 2ο χρόνο πληρώνεις το service και παίρνεις refund με σκαναρισμα της απόδειξης.Στην πράξη δεν ξέρω αν ισχύει, δε μου χει χαλάσει κάτι ,για να γνωρίζω.Όμως δε σημαίνει ότι τα grey markets έχουν πάντα καλύτερες τιμές.Είχα πάρει μερικούς φακούς από ευρωπαϊκό κατάστημα σε καλύτερη τιμή από purnima.

Τώρα θυμήθηκα τα reviews σου στους φακούς Fuji.
Αυτό με την εγγύηση έχει αναφερθει, αλλά έχει επιβεβαιωθει;

Η τιμές μας βάζουν σε πειρασμό, προσωπικά λόγω αδιαβροχοποίησης και viewfinder...
Νίκο είδα πρόσθεσες και την XT-10 στην υπογραφή σου... πού κλείνεις? Χ-E2 ή ΧΤ-10?

Ιδιες φωτο βγαζουν, το ξερουμε ολοι αυτο, την ΧΕ2 την κραταω μεχρι να παρω την Pro2 και την ΧΤ10 μεχρι να δω αν με βολευει 😄

Τελικά η Χ-Τ10 δεν με βόλεψε λόγω μεγέθους και μπάφερ, οπότε δηλώνω πλέον ευτυχής κάτοχος μιας μαύρης Χ-Τ1. Το σκόπευτρό της, σαν πρώτη διαπίστωση, είναι όντως αλλού, θα ανεβάσω δείγματα από βδομάδα που θα κάνω μια δουλειά μαζί της

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

δεν το βλεπω, τωρα που πηρες φορα...

καλοκλικοτη

Ευχαριστώ πολύ!
Και όσον αφορά την επόμενη αγορά, αυτή θα είναι η Χ-Τ2, από πλευράς "rangefinder" είμαι απόλυτα καλυμμένος με την Χ-Ε2
Και να ξέρεις ότι πόνεσε πολύ η καρδιά μου με όλα αυτά που έχω πουλήσει για να μπορώ να κάνω αυτές τις αγορές...

Επειδή σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψω την ιδέα για τον 24-70 2.8 που σκόπευα να αγοράσω για την D610 και να διαθέσω αυτό το μπάτζετ σε μια Fuji, αλλά δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα για τις mirrorless και δεν θέλω να βιαστώ και να κάνω λάθος επιλογή πάνω στον ενθουσιασμό μου, θα μπορούσατε να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για τους φακούς του συστήματος; Για παράδειγμα ο 18-55, που όπως βλέπω δίνεται μαζί με την XT-1, τι επιπέδου φακός είναι; Σε αντιστοιχία με τις Nikon ας πούμε (για να κάνω και πιο εύκολα τη σύγκριση) είναι σαν τους αντίστοιχους κιτ 18-55 που δίνονται με τις DX μηχανές; (Παρεμπιπτόντως, υποθέτω οτι λόγω σένσορα ισχύει το x1.5 όπως και στις DX DSRL)