Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

:a0210:εγραψες!
καλοκλικοτη!
για εσωτερικο χωρο παρε ενα με 40/50 ευρω και δωσε αλλα τοσα για κεφαλη
προσωπικα ειμαι κατα τον φιλτρον, παρα μονο αν προοριζονται για Off Road-photography (βουνα, ποταμια, κακοκαιρια, rally)

:a0210:εγραψες!
καλοκλικοτη!
για εσωτερικο χωρο παρε ενα με 40/50 ευρω και δωσε αλλα τοσα για κεφαλη
προσωπικα ειμαι κατα τον φιλτρον, παρα μονο αν προοριζονται για Off Road-photography (βουνα, ποταμια, κακοκαιρια, rally)

Ευχαριστώ ,αυτή ακριβώς τη λύση κοίταγα ,αλλά ήθελα να ρωτήσω όλες οι κεφαλές κάνουν για όλα τα τρίποδα ή υπάρχουν περιορισμοί; Ένας φίλος έβαλε σε φθηνό τρίποδο fuji xm1 και του έκανε σημάδι στο κάτω μέρος της μηχανής η κεφαλή και ψάχνω κεφαλή με κάποια Α προστασία. Όσο για το φίλτρο ,ρώτησα απλά για προστασία ,ίσως είναι καλύτερα να καθαρίζω το φίλτρο από τυχόν σκόνη σε σχέση με το φακό. Τέλος ,για fuji xt1 καλύτερα photoninja ή το νέο lightroom;
Θα ρωτήσω αναλυτικά και στο sticky ,ευχαριστώ

Ευχαριστώ για την απάντηση ,την ίδια άποψη έχω ,με δυσκόλεψε το photoninja ,απλά διαβάζω πολλά για xt 1 + lightroom.

ενταξει ο αισθητηρας δεν ειναι το παν...
δες χε1 και χε2, η χε1 εχει καλυτερο επεξεργαστη, η χε2 υπερεχη σε αλλα σημεια, af, ev, evf...
δεν ξερουμε και τι αρχειο θα δωσει η "χτ10"
αν ειναι πλαστικη , χωρις αδιαβροχοποιηση, μικρο evf ... και κοστος 799,99 ευρω:flipout:

... να δουμε ποιος θα την αγοραση

Σαφώς, υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν θεωρεί αναγκαία την αδιαβροχοποίηση και αδιαφορεί για τα πλαστικά (αν είναι καλής ποιότητας, όχι "αλα ΧΜ!). Βέβαια η EM10 έκανε 700 με τον φακό...

έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο af της Χ-Τ1, που σίγουρα είναι καλό, αλλά η κριτική ήταν ότι δεν είναι το σούπερ γουάου af και ότι δεν ξυρίζει όπως λέγανε πολλοί,
μάλιστα όσοι τα λέγανε κατηγορηθήκανε ότι δεν ξέρουν φωτογραφία ή ότι δεν ξέρουν τη μηχανή

η ίδια η fuji παραδέχεται ότι αυτό χρειάζεται βελτίωση, δεν θα το έλεγε αν ήταν το σούπερ af που θέλουν να παρουσιάσουν μερικοί

Looking ahead to the cameras that will replace the X-T1 at the top of the X-series lineup, what is the biggest thing you want to improve?

The key challenge is how to improve autofocus.

η απάντηση του υψηλόβαθμου στελέχους του τμήματος marketing της εταιρείας, ότι στα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν την ΧΤ1 η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να βελτιώσουν το af

από εδώ

http://www.dpreview.com/articles/0704217094/cp-2015-fujifilm-interview-our-lenses-are-waiting-for-higher-resolution-sensors

(αυτό δεν σημαίνει ότι η ΧΤ1 δεν είναι μία πολύ καλή μηχανή, και αν συνεχίσω με mirrorless ίσως είναι η επόμενη επιλογή μου - άλλωστε πάντα υπάρχει και η χειροκίνητη εστίαση :jester: )

Η μεγαλύτερη πρόκληση ίσως θα είναι να βελτιώσουν ταυτόχρονα το βίντεο κατά πολύ όπως λέει στη συνέντευξη .Μετά δε θα υπάρχει σοβαρός λόγος να οδηγηθεί κάποιος σε mark iii ή iv

Εκεί χωλαίνει πραγματικά η fuji στο video που πια είναι απαραίτητο σε κάθε φωτογραφική και στην εστίαση.
Αν βελτιώσει αυτά νομίζω ότι δε θα υπάρχει πια προβληματισμός για την αγορά ή όχι μιας fuji.

Με τις NX1/NX500 στα 28MP και την α6000 στα 24MP, κάποια στιγμή πρέπει να αναβαθμίσει και τον αισθητήρα της η Fuji.
Τον περιβόητο "οργανικό" αισθητήρα ακόμη να τον δούμε.

Προς τιμήν της που συμπληρώνει την γκάμα της με καλούς φακούς, αλλά νομίζω χάνει πολλές πωλήσεις από τον ανταγωνισμό, κυριίως με την οικονομική α6000 και την α7 η οποία πλέον πωλείται στην ίδια τιμή με την X-T1. Πολλοί προτιμούν το FF αφού είναι στα ίδια λεφτά και τους φακούς τούς συμπληρώνουν με μεταχειρισμένους με αντάπτορα, αν θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά. Οπότε συνολικά τους βγαίνει φτηνότερα απ' ότι αν έπαιρναν fuji+native φακούς, έχοντας και τα οφέλη του ff.

Με τις NX1/NX500 στα 28MP και την α6000 στα 24MP, κάποια στιγμή πρέπει να αναβαθμίσει και τον αισθητήρα της η Fuji.
Τον περιβόητο "οργανικό" αισθητήρα ακόμη να τον δούμε.

..

Nα συμπληρώσουμε και τις νέες Canon 750, 760, M3 που είναι 24Mp και είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα αποδίδουν (24Μπ σε 1,6Χ κροπ = 27Μπ σε 1,5Χ), και ανακοίνωσαν και δραματική βελτίωση του on-sensor AF.

Επίσης αν η Fuji επιμένει στους X-trans θα πρέπει να βοηθήσει και τους εμπορικούς ή μη RAW converters, διότι μετα απο 3 χρόνια x-trans , ακόμα δεν μπορεσαν να βγάλουν καλό αποτέλεσμα .. ή βγάζουν θολούρα ή τεχνουργήματα.

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν η ΧT1 με τον 27mm pancake θα μπορούσε να είναι ένας συνδυασμός τον οποίο θα μπορούσα να έχω καθημερινά μαζί μου στην πλαϊνή τσέπη ενός παντελονιού έτοιμο για άμεση χρήση;
Ψάχνω για μια δεύτερη μηχανή με κύριο κριτήριο την φορητότητα καθώς η K5 αν και μαζί μου συνήθως καταλήγει να μένει στην τσάντα(για ψυχολογικούς δικούς μου λόγους, σε χθεσινό λάιβ με πολύ κόσμο δεν την έβγαλα και κατά συνέπεια δεν έβγαλα καμία φωτογραφία).
Η δυνατότητα να μπορώ να χρησιμοποιήσω και τους takumar μου (όχι φορεμένους στην μηχανή και σε τσέπη του παντελονιού) σαν δεύτερη πιο διακριτική μηχανή σε ένα λάιβ και τα άλλα θετικά της με οδήγησαν στην ΧΤ1. Αλλά αν δεν μπορώ να την έχω στην πλαϊνή τσέπη μάλλον δεν θα προχωρήσω σε μια τόσο ακριβή αγορά και συμβιβαστώ με μια RICOH GR για παράδειγμα (λίγο οξύμωρο σχήμα καθώς ο εξοπλισμός μου με ξεπερνά σαν φωτογράφο).
Δυστυχώς Βόλο δεν μπορώ να την βρω και όσες φορές έχω κατέβει Αθήνα για δουλειά τελικά δεν περίσσεψε καθόλου χρόνος για βόλτα σε μαγαζιά.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Last edited: