Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

Εννοείται πας σε Ricoh GR. H X-T1 δεν χωράει σε τσέπη παντελονιού ούτε χωρίς φακό.

Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι η Ricoh GR αποτελεί συμβιβασμό στην ποιότητα εικόνας...

http://j.mp/18B3oua

Last edited:

σε πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό είχα μαζί μου την αρκετά μικρότερη ΧΜ 1 με τον 27αρη, χωρούσε σε τσέπη χοντρού μπουφάν αλλά ήταν μπελάς και στο κουβάλημα και στο βγάλε -βάλε και έχασα κάμποσες λήψεις για αυτό

αν θες για κάμερα που να έχεις πάντα μαζί σου, δες σε μικρότερες και κατά προτίμηση να μην προεξέχει ο φακός

Εννοείται πας σε Ricoh GR. H X-T1 δεν χωράει σε τσέπη παντελονιού ούτε χωρίς φακό.

Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι η Ricoh GR αποτελεί συμβιβασμό στην ποιότητα εικόνας...

http://j.mp/18B3oua

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Σε καμιά περίπτωση δεν εννοούσα συμβιβασμό στην ποιότητα. Με το συμβιβαστώ εννοούσα το να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω επιπλέον φακούς.
Και η έλλειψη Viewfinder ενδεχομένως καθώς το έχω συνηθίσει.

Last edited:

Ναι, σόρι, μετά κατάλαβα ότι με συμβιβασμό εννοούσες την έλλειψη δυνατότητας χρήσης διαφόρων φακών.

Επίσης η GR είναι 28mm. Υποθέτω δεν θα σου αρκεί στα live που ανέφερες. Ίσως να κοιτούσες και τη Sony RX100III, που έχει φωτεινό zoom φακό και εντεινόμενο EVF, διατηρώντας εξίσου ψηλά το πλεονέκτημα της φορητότητας/διακριτικότητας.
Προσωπικά θα προτιμούσα τη GR + GV1 Optical VF. Διακριτικότητα στο έπακρον. Δεν θα διστάζεις πλέον να τη βγάζεις από τη τσέπη. Σβήνεις και την οθόνη, εστίαση σε ζώνες, auto iso και τραβάς ανελέητα. Αν σου αρέσει και το ασπρόμαυρο θα ερωτευτείς.

Για τα λάιβ ίσως και να μην είναι τόσο πρόβλημα αφού θα υπάρχει και η κ5 με τον 50-135 και η Ricoh να βολεύει για ένα κοντινό και ανοιχτό πλάνο χωρίς αλλαγή φακών. Το ασπρόμαυρο μου αρέσει αλλά δεν το έχω καθόλου με την επεξεργασία. Και τα jpeg της fuji ήταν ένας λόγος που κοιτούσα την ΧΤ1
Αλλά αφού φορητότητα τσέπης και xt1 μάλλον δεν συμβαδίζουν θα συνεχίσουμε στο thread της ricoh για να μην είμαστε offtopic.

έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο af της Χ-Τ1, που σίγουρα είναι καλό, αλλά η κριτική ήταν ότι δεν είναι το σούπερ γουάου af και ότι δεν ξυρίζει όπως λέγανε πολλοί,
μάλιστα όσοι τα λέγανε κατηγορηθήκανε ότι δεν ξέρουν φωτογραφία ή ότι δεν ξέρουν τη μηχανή

Κυριακο τον χαβα σου εσυ...
ποιος ειπε οτι το af τις fuji ειναι ουαουααα...
εσεις προσπαθητε με διαφορα λινκ με γαμοφωτογραφους που δεν ξερουν που παν τα 4 να μην μπορουν να εστιασουν με την χτ1:flipout:
ποτε να μην μπορεσουν!
και ουτε το βιντεο θελω να εξελιξουν.... ας παραμεινει καθαρα φωτογραφικη εταιρια (οσο γινετε)
οποιος θελει βιντεο εχει και βιντεοκαμερες που κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους
και τοστιερες για τοστ!
μηπως ειμαι κακος??:violent-smiley-030:

ο καθένας με τις ανάγκες του και τις προτιμήσεις του... γι αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσες μηχανές κι εταιρείες να διαλέγουμε.

ετσι ειναι Γιαννη!
αλλα μια και το εφερε η κουβεντα, πολυ ντορος γινετε για κ4 κ.τ.λ
ακομα και συ ο βουδας του βιντεο, δεν βοηθατε καθολου
τοσοι και τοσοι ανεβαζουμε φωτογραφιες, αλλα βιντεο γιοκ!
κανενας!
τι τις θελετε τετοιες μηχανες ... απορω....

κατά καιρούς ανεβάζω και κάποια προσωπικά βίντεο.

Δυστυχώς τις μηχανές τις χρησιμοποιώ είτε για επαγγελματικα βίντεο , κι εκεί δε μπορώ ν ανεβάσω πολλά δείγματα, είτε για κάλυψη "μυστηριων" και εκδηλωσεων που επίσης δε μπορώ να τ' ανεβάσω!

Κυριακο τον χαβα σου εσυ...
ποιος ειπε οτι το af τις fuji ειναι ουαουααα...
εσεις προσπαθητε με διαφορα λινκ με γαμοφωτογραφους που δεν ξερουν που παν τα 4 να μην μπορουν να εστιασουν με την χτ1:flipout:
ποτε να μην μπορεσουν!
και ουτε το βιντεο θελω να εξελιξουν.... ας παραμεινει καθαρα φωτογραφικη εταιρια (οσο γινετε)
οποιος θελει βιντεο εχει και βιντεοκαμερες που κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους
και τοστιερες για τοστ!
μηπως ειμαι κακος??:violent-smiley-030:

κάποιοι λέγανε ότι το af της χτ1 ξυρίζει,
και όσοι λέγανε ότι δεν είναι έτσι, χαρακτηρίζονταν άσχετοι από φωτογραφία, κομπλεξικοί με τη fuji κλπ
τώρα η ίδια η fuji παραδέχεται ότι αν κάτι έχει προτεραιότητα να βελτιωθεί σε επόμενα μοντέλα, αυτό είναι το af,
μάλλον δεν είναι τόσο καλό όσο θέλουν να παρουσιάσουν τα fanboys

δεν είναι κακό να λέγεται η αλήθεια,
και εμένα μου αρέσουν οι fuji,
αλλά όπου υπάρχει καπνός μάλλον υπάρχει και φωτιά

και προσωπικά το video με αφήνει εντελώς αδιάφορο

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

ετσι ειναι Γιαννη!
αλλα μια και το εφερε η κουβεντα, πολυ ντορος γινετε για κ4 κ.τ.λ
ακομα και συ ο βουδας του βιντεο, δεν βοηθατε καθολου
τοσοι και τοσοι ανεβαζουμε φωτογραφιες, αλλα βιντεο γιοκ!
κανενας!
τι τις θελετε τετοιες μηχανες ... απορω....

κατά καιρούς ανεβάζω και κάποια προσωπικά βίντεο.

Δυστυχώς τις μηχανές τις χρησιμοποιώ είτε για επαγγελματικα βίντεο , κι εκεί δε μπορώ ν ανεβάσω πολλά δείγματα, είτε για κάλυψη "μυστηριων" και εκδηλωσεων που επίσης δε μπορώ να τ' ανεβάσω!

Για τους γάμους το καταλαβαίνω. Τα επαγγελματικά βίντεο όμως;
Δεν φτιάχνονται για να προβληθούν κάπου; Τηλεόραση, ίντερνετ... Όλα εταιρικά είναι;
Ρωτάω γιατί πολύ την ψάχνουμε για το καλύτερο, αλλά καλό θα ήταν να δούμε και κάποιο έργο.
Να έχουμε μία αναφορά, να δούμε που πρέπει να φτάσουμε.

εχω βαλει και παλιοτερα καποια δειγματα απο προσωπικες-εταιρικες δουλειες με vdslr οπως canon-sony κλπ...
Σ αυτα συμμετειχα κυριως σαν τεχνικος συμβουλος .

Ο σκηνοθετης αυτων (Σπυρος Ρασιδακης) ειναι προσωπικος φιλος και συνεργατης στο σταθμο που δουλευω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tα πιο πολλα που γυρναμε τωρα, ειναι για λογαριασμου τηλεοπτικου σταθμου , των trailer συγκεκριμενα και τα βλεπετε πολλες φορες στις τηλεορασεις σας.

Οριστε κι ενα διαφημιστικο....

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Καταπληκτικά και τα τρία!
Όλες οι δουλειές το Λαδόπουλου και της ομάδας του είναι πολύ καλές.
Σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στο post.

Το ποστ πια ειναι αναποσπαστο στοιχειο του τελικου αποτελεσματος.
Το "καλο" βιντεο δεν ειναι θεμα πια εμπνευσης και "στιγμης" , οπως πχ η φωτογραφια, αλλα πολυ σκληρης δουλειας και προετοιμασιας.
Γι αυτο και ειναι απειρως πιο δυσκολο και χρονοβορο.

Όσο για τα γυρίσματα βλέπω ότι έγιναν με τις αρχαίες 5D,7D ακόμα και 550D.
Οι οποίες έχουν φάει το κράξιμο και ίσως όχι άδικα για τη μη αναμενόμενη εξέλιξή τους.
Αυτό επιβεβαιώνει περίτρανα αυτό που λένε αρκετοί, ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

δεν υπηρχαν κι αλλες τοτε, ολοι μ αυτες αρχισαμε! (2009 και μετα)
κι εγω απο canon 550d ξεκινησα, μετα με canon 7D kai 5D και μετα αλλαξα στρατοπεδο.

Και πριν φυσικα, υπηρχαν αλλοι τροποι για παρομοιο αποτελεσμα, τα εχουμε περιγραψει πολλα χρονια πριν... με τους περιφημους 35mm adapters !

Το εχω ξαναπει , με καθε συγχρονη μηχανη μπορεις πια να κανεις τρομερη δουλεια.
Ειναι θεμα μετα ευκολιων και αλλων παραμετρων.

ΥΓ... παλιες καλες εποχες!

attachment.php

και ενα απο τα πρωτα δειγματα με αυτους τους ανταπτορες.

Βασικά εκεί θέλω να καταλήξω για να γυρίσουμε και στο θέμα μας.
Καθόμαστε και ψειρίζουμε τα χαρακτηριστικά και τα τεχνικά και πιστεύω πως έχουμε παραμελήσει πιο βασικά πράγματα.
Από τη στιγμή που βλέπεις ότι η xt1 κελαηδάει στα σωστά χέρια, τι άλλη απόδειξη θέλεις;
Θέλεις να τραβάς πουλιά με 15fps ριπή; Ε, τότε μάλλον δεν σου κάνει.
Η xt1 πιστεύω ότι έιναι από τις πιο τίμιες μηχανές. Δεν προσπαθεί να κρύψει τα ελαττώματά της.
Απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Η εμφάνισή της δε, το φωνάζει. Ίσως και η τιμή της.