Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

εγω το εχω δεχτει αυτο εδω και καιρο!
Με ολες τις συγχρονες μηχανες μπορεις να βγαλεις μια χαρα φωτο .
Με καποιες βεβαια πιο ευκολα , με αλλες καπως πιο δυσκολα σε συγκεκριμενες συνθηκες (κινηση, Low light klp).

Το βιντεο θελει λιγη δουλεια ακομα σε καποιες (fuji - oly) αλλα κι αυτες το κυνηγανε πια.

Re: Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Άλλο πράγμα να κάνει κανείς τους συμβιβασμούς του επιλέγοντας μηχανή και άλλο να δικαιολογεί τις αδυναμίες της αφού την επιλέξει για τους δικούς του λόγους.

Ακόμη και ποτέ να μη χρησιμοποιώ μια λειτουργία (π.χ. 15fps), δεν δικαιολογώ την ακριβή μηχανή που επέλεξα να μην το προσφέρει, αν ήδη διατίθεται από τον ανταγωνισμό της ίδιας κατηγορίας τιμής και ίδιου τύπου μηχανής. Το μειονέκτημα ή η έλλειψη παραμένει έναντι του ανταγωνισμού.

Κατά τη γνώμη μου δίκαια είμαστε απαιτητικοί. Εν έτει 2015 οι μηχανές των 1000+ ευρώ οφείλουν να είναι τεχνολογικά θαύματα.
Δεκτό ότι κάθε μηχανή διαπρέπει σε συγκεκριμένο τομέα, αλλά προσωπικά δεν δέχομαι διαφορές του ύψους και του βάθους σε παρόμοιας κατηγορίας προϊόντα.

Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στην X-T1, απλά λέω την άποψή μου ότι οι ελλείψεις δεν συγχωρούνται μόνο και μόνο επειδή μια μηχανή απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.

Το ποστ πια ειναι αναποσπαστο στοιχειο του τελικου αποτελεσματος.
Το "καλο" βιντεο δεν ειναι θεμα πια εμπνευσης και "στιγμης" , οπως πχ η φωτογραφια, αλλα πολυ σκληρης δουλειας και προετοιμασιας.
Γι αυτο και ειναι απειρως πιο δυσκολο και χρονοβορο.

αυτές οι λεξούλες και γραμμούλες που γίνονται embedded τρισδιάστατα στο βίντεο είναι πολύ εντυπωσιακές! Με πιο πρόγραμμα γίνονται ?

Πουλάδες τραβάς και δίχως ριπές, ποιος μου χαρίζει μία να παίξω και γώ

Βασικά εκεί θέλω να καταλήξω για να γυρίσουμε και στο θέμα μας.
Καθόμαστε και ψειρίζουμε τα χαρακτηριστικά και τα τεχνικά και πιστεύω πως έχουμε παραμελήσει πιο βασικά πράγματα.
Από τη στιγμή που βλέπεις ότι η xt1 κελαηδάει στα σωστά χέρια, τι άλλη απόδειξη θέλεις;
Θέλεις να τραβάς πουλιά με 15fps ριπή; Ε, τότε μάλλον δεν σου κάνει.
Η xt1 πιστεύω ότι έιναι από τις πιο τίμιες μηχανές. Δεν προσπαθεί να κρύψει τα ελαττώματά της.
Απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Η εμφάνισή της δε, το φωνάζει. Ίσως και η τιμή της.

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

....και επειδή το θέμα είναι χτ 1, μηπως την εχει καποιπς να μας πει εντυπωσεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Κατά τη γνώμη μου δίκαια είμαστε απαιτητικοί. Εν έτει 2015 οι μηχανές των 1000+ ευρώ οφείλουν να είναι τεχνολογικά θαύματα.
Δεκτό ότι κάθε μηχανή διαπρέπει σε συγκεκριμένο τομέα, αλλά προσωπικά δεν δέχομαι διαφορές του ύψους και του βάθους σε παρόμοιας κατηγορίας προϊόντα.

Εδώ μόνο να συμφωνήσω μπορώ :SFGSFGSF:

χμ..
αλλα περιμενα να δω...
ουκ ολιγοι κατοχοι sony, panasonic, olympus
καλα ειναι να κανουμε κριτικη, αλλα στο διαταυτα...

....και επειδή το θέμα είναι χτ 1, μηπως την εχει καποιπς να μας πει εντυπωσεις;

Καλησπέρα ,σήμερα την παρέλαβα .Από τον πολύ μικρό χρόνο που την έχω χρησιμοποιήσει έχω πάθει πλάκα,θα μιλήσω εκτενώς σε μία-δύο βδομάδες ,γιατί ακομά είμαι στο ψάξιμο . Έχω μια ερώτηση ,πήρα και τη fuji hellas και θα μου απαντήσουν αύριο.Ρε παιδιά μου στείλανε φορτιστή με καλώδιο για εναλασσόμενο και μου είπαν στη fuji ίσως χρειαστεί άλλος φορτιστής.Τώρα χρειάζεται να πάρω μόνο καλώδιο ή και φορτιστή;Γιατί έχω την εντύπωση ότι μόνο καλώδιο χρειάζομαι... Παραθέτω τις φωτογραφίες του φορτιστή εδώ και παρακάτω η μηχανή 01 02 03

Last edited:

Καλησπέρα ,σήμερα την παρέλαβα .
[/URL][/CENTER]

καλοκλικοτη!
μονο καλωδιο χρειαζεσαι, ο φορτιστης ειναι ο ιδιος

ξαναμμενο σε βλεπω...:BDGBGDB55:

Ευχαριστώ πολύ,είμαι όντως! Δεν έχω λόγια να πώ για το EVF και γενικά για την ποιότητα κατασκευής:grinning-smiley-043 .Ακόμα είμαι στο ψάξιμο menu ,focus μου φαίνονται λίγο βουνό για αρχή, αν και μόνο με auto μου φαίνονται τέλειες,έχω μείνει...Προβλέπω να αγοράζω και battery grip μέσα στο 2015 ,νομίζω θα με βολέψει καλύτερα στο κράτημα.

Ευχαριστώ πολύ,είμαι όντως! Δεν έχω λόγια να πώ για το EVF και γενικά για την ποιότητα κατασκευής:grinning-smiley-043 .Ακόμα είμαι στο ψάξιμο menu ,focus μου φαίνονται λίγο βουνό για αρχή, αν και μόνο με auto μου φαίνονται τέλειες,έχω μείνει...Προβλέπω να αγοράζω και battery grip μέσα στο 2015 ,νομίζω θα με βολέψει καλύτερα στο κράτημα.

μην βιαστείς, εκτός αν αγοράσεις τους ακριβούς και βαρείς 2.8 ζουμ της Fuji. Αλλιώς δεν έχεις λόγο να καταφύγεις στο γκριπ. Μια χαρά κάθονται στο σώμα της xe1 ακόμη και ο 55-200 2.8-4.8.

ακόμα και ο κιτ μου φαίνεται βαρύς ,αλλά προς το παρόν έτσι θα βγάζω.Από φακούς μόνο ο 56άρης με ενδιαφέρει για επιπλέον φακός ή οποιοσδήποτε άλλος σταθερός .Δεν μπορώ να χωνέψω σε mirrorless zoom φακό .Ίσως επειδή είμαι newbie ακόμα

αν καποια στιγμη παρεις τον 55-200mm θα χρειαστεις το γκριπ για καθετες ληψεις,
καποιος 18mm η 27mm ισως σε βολεψει για street photography

Έχω φάει κόλλημα με τον 56άρη και κυρίως θα φωτογραφίζω πορτραίτα , ίδωμεν . Καλοκαίρι βγαίνει και ο 90mm F2R :worshippy: .Θα ήθελα να ρωτήσω για την 1η φόρτιση ,φορτίζω την μπαταρία κανονικά ή τη βάζω παραπάνω ώρες;

Ο 56αρης είναι εξωτικός φακός σε τιμή,απόδοση και όλα τα συναφή.
Πάντως πήρες μηχανάρα και εύχομαι να την χαρείς όπως πρέπει.