Fuji X-T10

Εχει κανείς την fuji xe-2 να μου πει εντυπώσεις ? Σαν αισθητήρας είναι ίδιος με τις υπόλοιπες νέες που βγήκαν ?
Σε απόδοση στα σκοτεινά πως πάει ? Σκέφτομαι να κάνω το βήμα απο canon .

Στα λεφτά της είναι και η Χ-Τ10 με καλύτερη εστίαση και σπαστή οθόνη, οπότε δεν τη θεωρώ καλή αγορά αυτή τη στιγμή την Χ-Ε2.

Κοστίζει περίπου 150 ευρώ πιο ακριβά η Χ-Τ10 ..... Αξίζει τα λεφτά της διαφοράς ? Με τον 18-55 για αρχή.
Και σκέφτομαι έναν αντάπτορα για canon ώστε να χρησιμοποιήσω κάποιους σταθερούς.

Re: Απάντηση: Fuji X-T10

Εχει κανείς την fuji xe-2 να μου πει εντυπώσεις ? Σαν αισθητήρας είναι ίδιος με τις υπόλοιπες νέες που βγήκαν ?
Σε απόδοση στα σκοτεινά πως πάει ? Σκέφτομαι να κάνω το βήμα απο canon .

Καλημέρα, έχω την μηχανή περίπου 6 μήνες με τον 35 f/1.4 και τον 18-55.
Έχοντας περάσει απο 1000D, 60D και NEX-6 (την οποία έχω ακόμα), στα σκοτεινά είναι σαφώς καλύτερη απο όλες τις μηχανές που ανέφερα, αλλά με την διαφορά πως η fuji (νομίζω) εφαρμόζει Noise Reduction και στο RAW. Σε σχέση με την NEX-6 που φοράνε παρόμοιο αιθητήρα η βασική διαφορά που βρίσκω είναι οτι η Sony έχει υψηλότερο Dynamic Range σε χαμηλά ISO (μεγαλύτερη ευεληξία στα Shadows) ενώ η Fuji νικάει κατά κράτος σε ISO 1600 και πάνω με μεγαλύτερη ευεληξία στο σώσιμο των highlights
Ό αισθητήρας είναι ίδιος σε όλες τις Fuji, οπότε η ποιότητα εικόνας ίδια. H X-T10 έχει καλύτερο σύστημα εστίασης όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, αλλά πιθανότατα θα το πάρει και η Χ-Ε2 σε μελοντικό Firmware update. Αν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής και δεν θες αποκλειστικά rangefinder τύπο σώματος (εγώ ήθελα), πήγαινε στην Χ-Τ10.

Κοστίζει περίπου 150 ευρώ πιο ακριβά η Χ-Τ10 ..... Αξίζει τα λεφτά της διαφοράς ? Με τον 18-55 για αρχή.
Και σκέφτομαι έναν αντάπτορα για canon ώστε να χρησιμοποιήσω κάποιους σταθερούς.

διάβασε και εδώ,
http://www.fujivsfuji.com/xt10-vs-xt1-vs-xe2/

Ό αισθητήρας είναι ίδιος σε όλες τις Fuji, οπότε η ποιότητα εικόνας ίδια. H X-T10 έχει καλύτερο σύστημα εστίασης όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, αλλά πιθανότατα θα το πάρει και η Χ-Ε2 σε μελοντικό Firmware update. Αν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής και δεν θες αποκλειστικά rangefinder τύπο σώματος (εγώ ήθελα), πήγαινε στην Χ-Τ10.

Αναφέρεται συχνά στα μεγάλα πλεονεκτήματα της fuji τα ωραία χρώματα ,το έτοιμο jpeg ,οι εκπληκτικοί τόνοι δέρματος ,όμως υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο ατού που έχει περάσει απαρατήρητο .Η X-T1 ,λογικά και η Χ-Τ10, δεν εχουν ακριβώς την ίδια ποιότητα εικόνας με καμία από τις υπόλοιπες της Χ σειράς . Όπως αναφέρεται στο review παρακάτω ,είναι το effective resolution, που δείχνει ότι σε high frequency objects ,η X-T1 φαίνεται να είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλη φωτογραφική με X-trans Sensor ,αλλά και με φωτογραφική των 24mp . Ουσιαστικά τα 16mp στην X-T1 δίνουν το κάτι παραπάνω σε σχέση με τις υπόλοιπες .

Δείτε στο 11:40

https://www.youtube.com/watch?v=ZT9xJTrHJHc

το είδα αυτό στο 11:40,

και πήγα αμέσως στα reviews και στο comparison tool του DPreview, είδα ψιλοδιαφορές μεταξύ μοντέλων fuji, μάλλον σχετιζόμενες με το αλγόριθμο που φτιάχνει τα jpeg

αλλά σε σύγκριση με άλλες μηχανές APS-C στα 24 mp, δεν βλέπω να τις φτάνει όσον αφορά ανάλυση

έχεις κανένα λινκ με σύγκριση τέτοια, με εικόνες, που να είναι καλύτερη σε effective resolution από 24άρα APS-C ;

Εννοείς μεταξύ Τ1 και Τ10 ?
Δεν αξίζει πλέον η διαφορά για ένα iso dial και το ενισχυμένο σώμα λες ε?

Ηλία θέλω ιδιαίτερα για fuji κερνάω καφέ :ernaehrung004:

Last edited:
Εγώ αν πάρω fuji θα πάρω την Χ-Τ10 γιατί δε με βόλευει το iso dial της Χ-Τ1.
Το δίλλημα είναι στην τιμή αφού έχω βάλει ως ταβάνι τα 500 ευρώ.
Θα την είχα πάρει ήδη στα 495 ευρώ που έπαιξε απλά δεν περισσεύει ούτε ευρώ αυτή την περίοδο.
Αν καταφέρω και πουλησω τίποτα μπορεί να κάνω κίνηση.

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Και εγώ θεωρούσα ότι είναι μεγάλο ατού το iso dial για μένα τουλάχιστον. Πάντως η διαφορά είναι μεγάλη σχεδόν παίρνεις και μια xe-2 για καβάντζα.
Αλήθεια η Χ-Τ10 πως αλλάζει iso ? Μέσα απο το μενού της οθόνης ?

Με τη μπροστά ροδέλα αλλάζει η Χ-Τ10 το iso.
Το πρόβλημα με την Χ-Τ1 είναι το κουμπί που πρέπει να πατήσεις για να αλλάξεις το ISO.

Όχι (δεν το έχω ψάξει κιολας),αλλά το έχω δει στην πράξη με x-t1 και x-m1 φωτογραφίζοντας υφάσματα ,η x-t1 είναι εμφανέστατα πιο λεπτομερής και σου δίνει την εντύπωση ότι είναι παραπάνω mp.Δεν είναι τεράστιες οι διαφορές ,αλλά υπάρχουν και αυξάνονται περισσότερο όσο αυξάνεις το χάσμα ,x-m1 + xc 16-50 vs x-t1 + 16-55 . Όπως λέει στο βίντεο, σε high frequency patterns η x-t1 είναι πιο αναλυτική .Τώρα σε σύγκριση με 24mp ,πρόσεξε στο βίντεο το μεσαίο κείμενο ,τις διαφορές στις 3 φωτογραφίες ,η x-t1 δεν φαίνεται είναι μακρυά από τα 24mp . Τέλος σε πορτραίτα ανθρώπων διαπίστωσα διαφορές μεταξύ x-t1 και x-m1 στα μαλλιά και στις τρίχες του προσώπου,όπου πάλι η x-t1 διαφέρει ,δεν ξέρω αν είναι η ίδια αιτία με τα παραπάνω.

το είδα αυτό στο 11:40,

και πήγα αμέσως στα reviews και στο comparison tool του DPreview, είδα ψιλοδιαφορές μεταξύ μοντέλων fuji, μάλλον σχετιζόμενες με το αλγόριθμο που φτιάχνει τα jpeg

αλλά σε σύγκριση με άλλες μηχανές APS-C στα 24 mp, δεν βλέπω να τις φτάνει όσον αφορά ανάλυση

έχεις κανένα λινκ με σύγκριση τέτοια, με εικόνες, που να είναι καλύτερη σε effective resolution από 24άρα APS-C ;