Fuji X-T10

Re: Fuji X-T10?

Προσωπικά Κώστα η εμφάνιση εμένα μου περνάει αδιάφορη για κάθε φωτογραφική μηχανή.
Το αποτέλεσμα με ενδιαφέρει.
Εμφανισιακά πάντως θεωρώ ομορφότερη ολων την Sony σε όλες τις κατηγοριες.

Αφού έχει evf και όχι ovf γιατί επιμένει να έχει το "καρούμπαλο" που παραπέμπει σε DSLR ; Και μάλιστα κουτσουρεμενο...
Στοχεύει στις παλιές καραβάνες που αναπολούν τις παλιές αναλογικές SLR ; Δε νομίζω πια ...

Απάντηση: Re: Fuji X-T10?

ναι πρωτα απο ολα η μηχανη ειναι εργαλείο και πρεπει να κανει σωστα την δουλειά της, ομως οταν διαθέτεις καποιο σημαντικο ποσο κοιτάς και την αισθητική και την ποιοτητα υλικών και την λειτουργικότητα,
αυτα τα τρια τελευταια οχι με την σειρα που τα εβαλα για εμενα ζυγίζουν βαριά και πιθανώς και για άλλους μιας και πλεον σχεδον ολες οι σύγχρονες μηχανες ειναι εργαλεία...

Αφού έχει evf και όχι ovf γιατί επιμένει να έχει το "καρούμπαλο" που παραπέμπει σε DSLR ; Και μάλιστα κουτσουρεμενο...

ισως στο καρουμπαλο να εχει το φλας..

http://www.fujirumors.com/x-t10-eu-...ies-will-sell-body-for-e699-and-kit-for-e799/
Στα 700 ευρώ το σώμα και στα 800 ευρώ το κιτ πακέτο.
Προβλέπω σφαγή τιμών μαζί με τη νέα sony και την olympus.
Θα έχει και το νέο autofocus οπότε προβλέπω λαμπρές πωλήσεις.
Αν ο Γάλλος την έχει και κοντά στο 500ρικο!

μηπως το κανουν επιτηδες, καλα το βιντεο το περιμεναμε και οι περισσοτεροι (με εξαιρεση εσενα) που αγοραζουν fuji δεν εχουν απαιτησεις στον τομεα αυτο, αλλα το AF με τοσο κραξιμο στα παλια μοντέλα θα επρεπε να το προσεξουν σε νεο μηχανακι, η γνωστη αναβαθμιση με firmware μετα απο μηνες σε τομεις οπως αυτος δεν ειναι λυση νομιζω, πρεπει να το κανουν αμεσα αν και εγω δεν ειδα τιποτε τραγικο στο βιντεο.
Παλι καλα που βαλανε το φλασακι, απαραιτητο για την κατηγορια που προοριζεται η μηχανη.

Last edited:

http://www.dpreview.com/previews/fujifilm-x-t10
Ανάμεικτα τα συναισθήματα.
Δε σε τραβάει να την αγοράσεις από την πρώτη μέρα.
Το ενσωματωμένο flash που έβαλα είναι για γέλια καλύτερα να μην υπήρχε.
Φοβάμαι ότι στις επόμενες μέρες ο αντικαταστάτης της a6000 από τη sony θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Για το φλας δεν συμφωνω, για 2-3 μ ειναι Οκ και για μικρους σχετικα φακους, για καλυτερη δουλεια περνεις μαζι ενα κανονικο φλας, περιμενα ιδια αποδοση ομως σε EVF,LCD (has a smaller viewfinder, an LCD with less resolution).

σε μαυρο μου αρεσε πιο πολυ όπως και το συνολικο της μεγεθος για prime φακους, αν πεσει λιγο και η τιμουλα θα τα παει καλα, αυτοι που αγοραζουν Fuji,Οlympus ειναι συγκεκριμενο κοινο, όχι η μαζα που ψαχνει τα ανωτερα τεχνικα χαρακτηριστικα σε συγκριση.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T10?

μηπως το κανουν επιτηδες, καλα το βιντεο το περιμεναμε και οι περισσοτεροι (με εξαιρεση εσενα) που αγοραζουν fuji δεν εχουν απαιτησεις στον τομεα αυτο, αλλα το AF με τοσο κραξιμο στα παλια μοντέλα θα επρεπε να το προσεξουν σε νεο μηχανακι, η γνωστη αναβαθμιση με firmware μετα απο μηνες σε τομεις οπως αυτος δεν ειναι λυση νομιζω, πρεπει να το κανουν αμεσα αν και εγω δεν ειδα τιποτε τραγικο στο βιντεο.
Παλι καλα που βαλανε το φλασακι, απαραιτητο για την κατηγορια που προοριζεται η μηχανη.

μμμ έχω αρχίσει να το πιστεύω ότι το κάνει επίτηδες...δεν μπορώ να δώσω άλλη λογική εξήγηση, ή απλά βγάζει τα προιόντα ημιτελή και μετά με τον καιρό διορθώνει ότι δεν έκανε σωστά στη αρχή,,,,ξέρω γω περίεργα πράγματα...πάντως η μηχανή συνολικά φαίνεται αρκετά καλή άλλα πάλι κυρίως για τους Fan της fuji....δε νιώθω ότι θα τραβήξει νέο κόσμο μέσα στο σύστημα.....μου φαίνεται σαν να πήρε την xe2 και απλά την έβαλε σε νέο σώμα που φέρνει κάπως σε xt1.....

...Το ενσωματωμένο flash που έβαλα είναι για γέλια καλύτερα να μην υπήρχε.

Γιατί είσαι κατά του ενσωματωμένου φλας; Συμφωνώ με τον Κώστα, ότι μόνο καλό κάνει που υπάρχει για ώρα ανάγκης. Όσο βοηθάει, βοηθάει.
Το πρόσθετο φλασάκι είτε το ξεχνάει είτε το χάνει ο κάτοχος, και ξεμένει χωρίς καθόλου fill.

Ενσωματωμένο φλας και σωστό δεν υπάρχει.
Εξ ορισμού αποτελεί συμβιβασμό σε σύγκριση με εξωτερικό φλας.

Ακόμη δεν πήρες το Nissin i40 και σε απασχολεί το ενσωματωμένο φλας;

συμφωνώ και εγώ για το φλας με τον tzo,
τα ενσωματωμένα είναι πάντα λύση ανάγκης, αλλά καλό είναι να υπάρχουν ειδικά σε αυτές τις μηχανές,
για καμιά οικογενειακή στιγμή στο σπίτι, για όσους έχουμε αλλεργία στις κόμπακτ

θα προτιμούσα όμως ένα evf με καλύτερη μεγένθυση αφού το βάζεις που το βάζεις

και οπωσδήποτε θα ήθελα λίγο grip παραπάνω, λίγο grip ρε παιδιά, να μη σου γλυστράει η μηχανή από το χέρι

κατά τα άλλα δύσκολα η μηχανή θα βρει τη θέση της ανάμεσα στα άλλα μοντέλα αφού δεν ξεχωρίζει πουθενά σε κάτι,
δίνει την άισθηση ότι η fuji απλά ήθελε να παρουσιάσει πάσει θυσία ένα νέο μοντέλο στα γρήγορα, ανακατεύοντας τα υλικά που έχει και ήδη έχει παρουσιάσει

εγώ που έχω την xm1, αν αποφασίσω για 2ο σώμα, πιο πιθανό έιναι να πάω πάλι σε xm1 ή σε xe2 ή xt1 αναλόγως προτιμήσεων και budget παρά στην xt1

στην Ελλαδα ισως να γινει το πιο αδιαφορο μοντελο τις fuji, αλλα εξω που ξερουν τι εστι X-Trans CMOS II sensor (αν ειναι ο ιδιος με την xt1) θα τα παει μια χαρα.....

Τα μεσοβέζικα, budget-friendly μοντέλα είναι πολύ εξυπηρετικά, γιατί αυτά είναι που εν καιρώ θα σφαχτούν μισοτιμής στις προσφορές.

Σίγουρα καλύτερα να μιλάμε τα Χριστούγεννα και του χρόνου για Χ-Τ10 + τον τάδε σταθερό φακό προσφορά, παρά να συνεχίσουμε να βλέπουμε μόνο Χ-Μ1 σε προσφορές.

sooc jpeg
https://www.flickr.com/photos/25805910@N05/sets/72157652678584162

lr v6
https://www.flickr.com/photos/25805910@N05/sets/72157650301027583

Αληθεια, με το lr δεν ειναι που εχει προβλημα η fuji? Ρωταω γιατι συγκρινοντας τις ιδιες φωτογραφιες στα 2 flickr, αυτα απο το lr εχουν φανερα καλυτερη οξυτητα απο τα sooc jpeg.. Τελικα υπαρχει προβλημα με το lr ή τζαμπα το ψαχνω?

Αααα, και ενα εξερετικο νεο που διαβασα.. Το rec button ειναι κανονικο fn button που μπορεις να το αλλαξεις λειτουργικοτητα.. Αυτα ειναι ρε γμτ, ουτε παραγγελια να το εκανα :music-smiley-005:

Last edited:

ποιος το λεεει οτι υπαρχει προβλημα με το lr???
μερικοι προτιμουν το nija για καλυτερη πιστοτητα -σε τι ομως???:hmmmm2:

Νόμιζα ότι είναι γενικά αποδεκτό ότι γιά x-trans αισθητήρες το Lightroom έχει την χειρότερη απόδοση.
Είναι ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες γιά μένα (ο άλλος είναι η εστίαση).