Fuji X-T10

με τα πορτραιτα υπαρχει ενα θεμα , δε μπορω ευκολα να βαλω καποιο τυχαιο προσωπο ή αν δεν εχω την αδεια.

Δες ενα που εχω την αδεια, αλλα δεν ξερω αν σου κανει (μελαχρινη ειναι η μικρη!)

Ανοιξε το φυσικα στο flickr... το εχω κανει resize.

DSCF1607 by John Spirou, on Flickr

Γιάννη έχουμε το θάρρος να μιλήσουμε με ειλικρίνεια.:2thumb22sup:
Αν ήμουν η fuji και ήξερα ότι ανέβασες τέτοιο πορτρέτο θα σου είχα κάνει μήνυση.:violent-smiley-030:
Το μόνο που σώζει τη φωτογραφία είναι η γλυκύτατη και συμπαθέστατη μικρούλα.:a0210:
Κατά τα άλλα ναυάγιο, κακή γωνία λήψης,κακός φωτισμός και χρώματα που ούτε η sony στα πολύ κακά της δε βγάζει.:smash:
Velvia έβαλες? Ωραίο προφίλ αλλά δεν είναι για χόρταση λίγο λίγο και με μέτρο.
Σε συγχωρώ και πάμε παρακάτω.:rip:
Όπως και να έχει έδωσες άλλον αέρα στο νήμα και συνεχώς μπαίνω να δω τι καινούργιο θα γραφτεί.
Μόλις ξεφύγω από το εργασιακό πέλαγος των ημερών θα βάλω και εγώ κάποια δείγματα.

Γιάννη πολύ καλη ευκρίνεια και λεπτομέρειες δίνει στο σύνολο τους η μηχανή καί ο φακός,τα χρώματα πολύ έντονα στο πίσω μέρος ίσως δεν βοηθούν την σωστη χρωματικη αποτύπωση της επιδερμίδας της μικρής που ειναι άψογη μιας καί τραβούν την προσοχή αλλού και ξεγελούν το μάτι,ε αλλα ετσι καί αλλιώς περιμένω πάντα τις αναλυτικές παρουσιάσεις σου πού μας προσφέρουν πολλά,αλλά θέλουν τον χρόνο τους.

Να σου ζήσει και να είναι τυχερή και ευτυχισμένη η νεράιδα σου.
Όπως το περίμενα δε αποδίδει σωστά ή όμορφα στο μάτι σε μελαχρινά πρόσωπα... φυσικά με μια φωτογραφία δε βγάζουμε συμπέρασμα.
κάνε σύγκριση με τη ταπεινή sony θα καταλάβεις τι θέλω να πω.
Παναγιώτη ανέβασε και εσύ παλικάρι μου γιατί πολύ φοβάμαι ότι είναι μόνο για τις λευκές επιδερμίδες το jpg της fuji.

Δεν βλέπω να μου δίνει την εντυπωσιακή επιδερμίδα που βλέπουμε σε λευκή επιδερμίδα.
Ρίξε μια ματιά στο flickr του Ιωάννη με την ταπεινή rx100
.. η οθόνη μου καλιμπράρεται μια φορά το μήνα ...
όλα τα παραπάνω συμπεράσματα προς δική μου χρήση δίχως να θέλω να επηρεάσω κανέναν, ευχαριστώ δε θα πάρω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.google.gr/search?q=fuji...7AkIGQ&biw=1280&bih=800#imgrc=7THMeZ8IiPU3tM: Βασίλη δες το δείγμα καί σχολίασε το,μερικά ακόμα δείγματα και κριτική απο Αυστραλία μεριά απο μια ψαγμενη νομαδα φωτογραφο. http://charlenewinfred.com/2015/05/18/the-new-fujifilm-x-t10-promotional-movie-and-sample-photos/

Η φωτογράφος είναι επίσημος πρεσβευτής της fuji http://www.fujifilm.com/products/di...m_x_t10/professionals_review/#CharleneWinfred εάν λέει κάτι αυτό.Καί για τον Γιάννη πού τον ενδιαφέρει το βίντεο μερικές ιδέες με υλοποίηση από Σουηδία μεριά. ,http://charlenewinfred.com/2015/04/13/a-fujifilm-video-rig/ καί ο Ken Rockwell παρότι δεν συμφωνώ πάντα μαζί του την θεωρεί κορυφαία στα πορτραίτα. http://www.kenrockwell.com/fuji/x-t10.htm.

Last edited:
Τα δείγματα του Κώστα νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα για τη δύναμη της fuji στα πορτρέτα.
Όσο καιρό έχω fuji δεν έχω παρατηρήσει καμία ξενοφοβια ή ρατσισμό από το μέρος της προς τα σκουρόχρωνα πρόσωπα της, τουναντίον θα έλεγα ότι αγαπά τη διαφορετικότητα αναδεικνύοντας την συχνά.
Και άσχετα με το ότι προτιμώ τις ξανθιές τα μελαχρινά της fuji τα βρίσκω εξίσου ελκυστικά.

Βλέποντας στο κινητό μου, την φωτο του Γιάννη, καταλαβαίνω πως το WB ήταν αλλού ... Οι βολβοι των ματιών της πιτσιρικας είναι μπλε.
Αυτό μάλλον παρασύρει και όλη την απόχρωση της επιδερμίδας στο λάθος.
Τα πορτραίτα του Κώστα έχουν WB προς το θερμό, κι αυτό φαίνεται στο χρώμα του ουρανού, γι αυτό και είναι πιο ευχάριστα στο μάτι.
Όλα αυτά στην οθόνη του κινητού μου.

Ή ειστε λιγο υπερβολικοι με τα πορτρετα ή δεν εχετε βαλει ακομη τα καλα δειγματα. Ειλικρινα δε βλεπω κατι το ιδιαιτερο. Ειδικα η δικη σου ρε Γιαννη... Την εχεις επεξεργαστει ή τονιζει οντως τοσο πολυ τα χρωματα η fuji;

Η μικρη της φωτο να πω οτι ειναι κορη φιλου μου.

Δεν το εβαλα σαν πιο χαρακτηριστικο δειγμα, απλα αυτη μπορουσα να βαλω.
Οποιος θελει να δει τι μπορει να κανει , μια επισκεψη στο flickr αρκει.

Δεν εχω σκοπο να πεισω κανεναν...

οχι.. μονο crop.
Απλα δε θυμαμι πιο film simulation ειχα ενεργο, νομιζω το standart.

Nα πω επισης οτι ηταν η πρωτη αποπειρα και φυσικα δεν κατεχω καλα τη μηχανη ακομα...

Με το που είδα την φωτό σκέφτηκα Velvia, το οποίο προσωπικά αν μπορούσα να το σβήσω απο την μηχανή θα το έκανα, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα profile. Για πορτραίτα παίξε με το Classic Chrome. Όλα αυτά περί ορέξεως φυσικα...
Δεδομένου οτι τραβάς Raw + Jpeg, μπορείς να πειρμαματιστείς με τα υπόλοιπα profile μετά την λήψη, μέσω του converter της μηχανής.

εγώ κατάλαβα ότι ο Γιάννης ανέβασε τη φωτογραφία πιο πολύ για να δείξει την οξύτητα του φακού. εγώ χρησιμοποιώ το pro neg για πορτρέτα όταν έχω καλό φώς. όταν δεν έχω καλό φώς ή έχω κιτρινιάρικο φώς .. εμ .. σόρρυ.. παίρνω άλλη μηχανή

Το δυνατό κομμάτι της Fuji ήταν και είναι η επιδερμίδα.
Στη φωτό του Γιάννη υπάρχει έντονος κορεσμός και wb προς το ψυχρό.
Θέμα χρόνου είναι να την μάθει και να την φέρει στα μέτρα του.

Στην δική μου Fuji S2 του 2003 υπήρχε τάση προς το πράσινο.(Green biased Fuji SuperCCD)
To θέμα το έλυσα σε χρόνο dt.....και μιλάμε για κάμερα με απείρως λιγότερες δυνατότητες απο τις σημερινές.

σημερα στο γραφειο, με φωτισμο φθορισμου ... standart profile.

Να πω οτι σε αντιθεση με τα τοπια, οπου προτιμω Θερμα χρωματα, στα πορτραιτα προτιμω τα ελαφρως ψυχρα.

elsa1 by John Spirou, on Flickr

Last edited:
Μπραβο σου Γιαννη παντως για τα δειγματα που ανεβαζεις, να ξερουμε τι παιζει με την μηχανη.

Ούτε αυτή με καλύπτει Γιάννη.
Εγώ τέτοια πορτρέτα και να θέλω δεν μπορώ να βγάλω.
Σήμερα θα προσπαθήσω να βγάλω και τη δική μου ματιά.