Fuji X-T10

http://www.fujix-forum.com/threads/x-t10-environment-resistance.53711/

εδώ πάντως του είχαν ζητήσει 450 δολάρια..... βέβαια κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να έχει πάθει η κάθε μηχανή.

Όταν λες βράχηκε τι εννοείς, ντους κανονικό ή μερικές σταγόνες; Να υποθέσω δοκίμασες με άλλη μπαταρία;

Ναι δοκιμασα. Επεσε για 1 δευτερολεπτο μεσα σε λιμνουλα (περιπουμπηκε μεσα 2δακτυλα). Απο τοτε δεν ανοιγει

Sent from my iPad using Tapatalk

Δεν ξέρω αν έχει υπάρχει ήδη κάποια απάντηση στην ενότητα.
Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες ρυθμίσεις θεωρείτε τις βέλτιστες για jpg.
Επίσης αν έχει κανείς υπόψιν κάποιο σχετικό άρθρο θα βοηθούσε :)

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Δεν ξέρω αν έχει υπάρχει ήδη κάποια απάντηση στην ενότητα.
Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες ρυθμίσεις θεωρείτε τις βέλτιστες για jpg.
Επίσης αν έχει κανείς υπόψιν κάποιο σχετικό άρθρο θα βοηθούσε :)

Την ίδια απορία έχω και 'γω. Ειδικά για τις ρυθμίσεις -σαφήνεια, τόνος φωτεινότητας και τόνος σκιάς. Άντε ρε παλιοί προτείνετε τίποτα !

highlights -2 ,shadows -2 ,noise reduction -2 .Velvia για τοπία,Classic Chrome -Monochrome Street ,Provia-Astia-Pro Neg Std πορτραίτα

Συμφωνώ σε όλα που έγραψες εκτός από το shadows που θα προτιμούσα +2.
παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές μόνο noise reduction -2 ακολουθώ.

ούτε εγώ τα ακολουθώ ,παρά μόνο στο βίντεο.Τα παραπάνω σε pro neg std είναι πιο κοντά στο Lightroom

highlights -2 ,shadows -2 ,noise reduction -2 .Velvia για τοπία,Classic Chrome -Monochrome Street ,Provia-Astia-Pro Neg Std πορτραίτα

αυτά έχουν εφαρμογή στη συγκεκριμένη μηχανή ή και σε άλλες fuji με τον ίδιο αισθητήρα; πχ για την Χ-Μ1 ;

οχι, τα shadows στην x-e2 θελουν προσοχη γιατι "λασπωνουν", οπως και το color που στο velvia ειναι λιγακι "pop of the valium"
στην xpro1 εχει πολυ καλα shadows μπορεις ανετα νατ τα πας στο +2 καθος και τα highlights στο α/μ
η xpro1 εχει την καλυτερη παλλετα για το velvia οπως και η xe1.. μετα τα καναν μανταρα
η x100t , xt1 ειναι πολυ καλες στο classic chrome (+2) στα highlights, και απιθανο astia
για την xpro2 δεν λεω κατι ,γιατι εχει....ξεφυγει

έβαλα σε αυτό το νήμα τις διαφορές που φαίνονται στο βίντεο (στο 4:26) της x-t2 όταν αλλάζεται το shadows,highlights,sharpness .Ίσως βοηθήσει στις παραπάνω ερωτήσεις τι κάνει κάθε αλλαγή,γνωρίζοντας ότι πρόκειται για διαφορετική μηχανή πάνω σε βίντεο ,απλώς μια ιδέα.

Last edited:
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

και να πω ότι αναφέρομαι σε φωτο μόνο, για το βίντεο ούτε που ξέρω αν έχει η κάμερα :earmuffs:

Κ εγώ το ίδιο έχω Παναγιώτη για την Sony. Ιντερβαλομετρο έχει ενσωματωμένο αν δεν κάνω λάθος η xt10