Fuji X-T30, mk II και mkIII

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Ναι Πάνο είναι από την ακουστική του χώρου μικρόφωνο δεν είχα βάλει είναι με το ενσωματωμένο και ότι αυτό συνεπάγεται, το φόκους πριν που τράβαγα φώτο το είχα στο single δεν ξέρω εαν άλλαξε τιποτα όταν το γύρισα στο AUTO.

Ξέχασα να πω πως ήμουν με τον 56/1,2 και τραβούσε σε 4κ που μου έδωσε ένα αρχείο κοντά στα 4γιγα για τα 5 λεπτά που τράβηξα. Αλλά είχε μικροκούνημα οπότε το πέρασα μια από το Premiere να του κάνει μια υποτυπώδη σταθεροποίηση, εκεί δεν πείραξα τίποτα πάτησα εξαγωγή και μου έδωσε ένα αρχείο στα 250mb που το ανέβασα και στο YouTube με ότι απώλειες συνεπάγονταν τα όσα έκανα. Αυτά παθαίνεις άμα είσαι άσχετος με το άθλημα.

Τόσο μεγάλο αρχείο βγάζει το 4Κ.
Και πάλι μια χαρά φαίνεται.
Χρώματα και εικόνα έτοιμα αυτή είναι η δύναμη της fuji.

Ωραία χρώματα φυσικά!! Νομίζω πάντως ότι είναι λίγο λάθος το Focus, ο τραγουδιστής φαίνεται λίγο soft που δεν δικαιολογείται λόγο φοβερού φακού και 4Κ περίμενα κάτι καλύτερο, κάτι λάθος έγινε με την εστίαση. Ισως είναι σε saf Και εστίασε λίγο λάθος. Χοντρικά περίμενα ένα πιο sharp βίντεο....φυσικά ίσως να φταίει το Youtube ή και η συμπίεση που έκανες στο Premiere.

Re: Απάντηση: Fuji X-T30

Τόσο μεγάλο αρχείο βγάζει το 4Κ.
Και πάλι μια χαρά φαίνεται.
Χρώματα και εικόνα έτοιμα αυτή είναι η δύναμη της fuji.

Εχει μεγάλο birate η X-T30, αν τραβάς συχνά βιντεάκια ετοιμάσου για αγορά σκληρών δίσκων!!!χαχα

Υ.Γ. Εδώ με μια ποταπή gopro 7 κόντεψα να γεμίσω έναν σκληρό δίσκο μέσα σε 1 μήνα!!!

τελειο το βιντεο...δεν μιλαω τεχνικα βεβαια, το τραγουδι και η ατμοσφαιρα ολα τα λεφτα! Μπραβο...

για τα υπολοιπα τεχνικα .... δεν μας νοιαζουν :p

YG... το softness δικαιολογειται απο την εξτρα σταθεροποιηση στο premiere (κανει μεγαλο crop) και φυσικα τη διπλη συμπιεση παλι απο prremiere + youtube.

τελειο το βιντεο...δεν μιλαω τεχνικα βεβαια, το τραγουδι και η ατμοσφαιρα ολα τα λεφτα! Μπραβο...

YG... το softness δικαιολογειται απο την εξτρα σταθεροποιηση στο premiere (κανει μεγαλο crop) και φυσικα τη διπλη συμπιεση παλι απο prremiere + youtube.

Αυτό φαντάστηκα και εγώ Γιάννη, γενικά το youtube είναι καταστροφή, ανεβάζω βίντεο τα βλέπω μετά και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έβαλα να ανεβεί....στην συγκεκριμένη περίπτωση και σε συνδυασμό με το Premiere έγινε όλη η δουλειά...

Ευχαριστώ Γιάννη να είσαι καλά.

Υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός για αρχάριους πως να κάνουμε σταθεροποίηση προκαλώντας την μικρότερη ζημιά;

Κατάλαβα, για αρχή με βλέπω να ξαναπαίρνω τον 18-55 που έδωσα πριν κάνα μήνα και βλέπουμε, ας ελπίσουμε πως η fuji θα αρχίσει να βάζει σταθεροποίηση και στα μικρά της μοντέλα κάποια στιγμή.

το κακο ειναι οτι δεν εχει η fuji 1-2 primes με σταθεροποιηση , οπως η σονυ.
Ετσι αναγκαζεσαι να πας σε zoom, που ομως ειναι πολυ πιο σκοτεινοι!

Πχ εδω αν ειχες τον 18-55 sta 55m f4 , εχεις πολυ λιγοτερο φως, αρα πολυ μεγαλυτερρο ISO , τουλαχιστον 3 στοπ !

το κακο ειναι οτι δεν εχει η fuji 1-2 primes με σταθεροποιηση , οπως η σονυ.
Ετσι αναγκαζεσαι να πας σε zoom, που ομως ειναι πολυ πιο σκοτεινοι!

Πχ εδω αν ειχες τον 18-55 sta 55m f4 , εχεις πολυ λιγοτερο φως, αρα πολυ μεγαλυτερρο ISO , τουλαχιστον 3 στοπ !

Από την άλλη καλύτερα περισσότερος θόρυβος (που έτσι και αλλιώς κρατάει πολύ καλά η X-T30 στα ψηλά) παρά βίντεο shaker!! Ο φίλος Bakalakos έκανε καταπληκτική δουλειά με τον 56αρη, δεν υπήρχε περίπτωση προσωπικά εγώ να είχα τέτοια σταθερό αποτέλεσμα, εδώ με τον 23αρη και από το κούνημα δεν βλέπονται τα περισσότερα που τραβάω ειδικά αν κουνιέμαι, περπατάω ή αλλάζω θέση στην μηχανή, μόνο αν αυτό που τραβάω είναι εντελώς σταθερό κάτι καταφέρνω...
Πάντως θα έπρεπε για αρχή να βάλουν ένα Digital ibis έστω και με ένα crop, τόσο δύσκολο είναι??? Η X-T100 πως το έχει?? Με τον 23αρη εκει τράβαγα αρκετά σταθερά 1080p κάτι που δυσκολεύομαι με την X-E3...βέβαια είχε άλλα πολλά θέματα η X-T100 άλλα αυτό είναι άλλη συζήτηση.

αμα κινεισαι ή περπατας, ξεχνα το !
Θελεις gimbal

Αλλωστε δεν ειμαστε vloggers...

Εγω γι αυτο θελω το Ibis, να μου παιρνει τις μικρο κινησεις με primes , για να μην αναγκαζομαι να κανω μετα στο ποστ δουλεια.
Εχεις μεγαλη χασουρα σε χρονο, αλλα κυριως σε ποιοτητα και πολλες φορες δε φτιαχνεται με τιποτα!

Τεσπα...περιμενουμε ολοι την επομενη fuji με ibis !

ΥΓ... ανταλλασω xt3 με xh1 ! -bye-

αμα κινεισαι ή περπατας, ξεχνα το !
Θελεις gimbal

Αλλωστε δεν ειμαστε vloggers...

Εγω γι ατυο θελω το Ibis, να μου παιρρνει τις μικρο κινησεις με primes , για να μην αναγκαζομαι να κανω μετα στο ποστ δουλεια.
Εχεις μεγαλη χασουρα σε χρονο, αλλα κυριως σε ποιοτητα και πολλες φορες δε φτιαχνεται με τιποτα!

Τεσπα...περιμενουμε ολοι την επομενη fuji με ibis !

Είπαμε 16-80 6stop σταθεροποίηση!!!χαχα

επανέρχομαι με εντυπώσεις μετά απο μερικούς μήνες συμβίωσης...

η μηχανή ειναι ΤΟΠ για τα λεφτά της, στις φώτος δεν μπορώ πραγματικά να της βρώ ψεγάδι.
Στο βίντεο επίσης ειναι κορυφαία (ειδικά το ΕΤΕΡΝΑ film simulation ειναι όνειρο) το μόνο σπαστικό το 10λεπτο λίμιτ σε λήψη 4K.
Έτυχε και τράβηξα ενα θεατρικο εργάκι σε νήπιαγωγειο και παρότι ειχα γρήγορη κάρτα και original μπαταρίες W126S, μου έβγαζε μηνυμα υπερθέρμανσης μετά απο 20-25 λεπτά.

Κακό αυτό με την υπερθέρμανση. Έχω τραβήξει μουσική παράσταση με την Χ-Τ20 σε χώρο σε πολύ ζέστη και υγρασία κοντά στην 1,30 ώρα 4Κ συνεχόμενα χρησιμοποιώντας μια w126s αυθεντική μπαταρία και μια imitation w126 και δεν είχα κανένα θέμα με τη θερμοκρασία. Την οθόνη την είχες τραβηγμένη προς τα έξω; Βοηθάει πολύ.

επανέρχομαι με εντυπώσεις μετά απο μερικούς μήνες συμβίωσης...

η μηχανή ειναι ΤΟΠ για τα λεφτά της, στις φώτος δεν μπορώ πραγματικά να της βρώ ψεγάδι.
Στο βίντεο επίσης ειναι κορυφαία (ειδικά το ΕΤΕΡΝΑ film simulation ειναι όνειρο) το μόνο σπαστικό το 10λεπτο λίμιτ σε λήψη 4K.
Έτυχε και τράβηξα ενα θεατρικο εργάκι σε νήπιαγωγειο και παρότι ειχα γρήγορη κάρτα και original μπαταρίες W126S, μου έβγαζε μηνυμα υπερθέρμανσης μετά απο 20-25 λεπτά.

Είναι φοβερή μηχανή πράγματι!!! Συμπτωματικά και εγώ εχτές τράβηξα μικρά βιντεάκια και φώτος σε θεατρικό σε νηπιαγωγείο, άλλα με την X-E3 και τον 15-45, δεν είχα κανένα θέμα από άποψης εστίασης άλλα και ποιότητα αρχείων. Αλλα είχα σοβαρό θέμα με την μπαταρία (την γνήσια) που κυριολεκτικά κλάταρε (τσουρόφλαγε μάλιστα) και χρειάστηκα να βάλω και δεύτερη πάλι γνήσια. Βασικά η μπαταρία είναι ψιλοτραγική, δεν πάω πουθενά χωρίς να έχω δεύτερη μαζί μου, ενώ για απαιτητικές χρήσεις χρειάζεται και τρίτη για να μην πω τέταρτη.
Επίσης η μηχανή με κάμποσα κλιπάκια των 3-4 λεπτών και σε 1080P μάλιστα, υπερθερμάνθηκε και στο τέλος την έκλεισα και τραβούσα με το κινητό. Χοντρικά όπως γράφεις και εσύ στο 20λέπτο μου πετάει μήνυμα υπερθέρμανσης , ενώ στον ήλιο με ζέστη μου το έχει βγάλει και στα 10 λεπτά το μήνυμα....τι να κάνουμε τα μικρά σώματα έχουν και τα κουσούρια τους!!!

Νέο Firmware, τα γνωστά της δωράκια η Fuji
Καλύτερο Autofocus (μα πόσο καλύτερο γίνεται είναι ήδη σφεντόνα!)

https://www.dpreview.com/news/22938...-x-t30-minor-updates-for-x-t3-16-80mm-f4-lens

Λίγο που πρόλαβα να το τρέξω έχει μια μικρή βελτίωση στο face recognition και το tracing. Σε βίντεο ίσως η βελτίωση να είναι ποιο αισθητή.